0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abim ebat belli hız limiti çokta müim değil sonuçta 1.3cdti motor ve ağğır araç...Mıchelini yıllarca kullandık hiç sıkıntı yaşamadık balon gibi vs. ancak farklı arayışlar iyidir diye düşünüyoruz lastiği alırken babam zaten hız koduna ve üretim tarihine dikkat eder orjinal ebatın dışında ebat ve basınç kullanmaz prensib edinmiş mühendisi diyorsa bir bildiği vardır diyor ama şimdi conti ve p7 arasında conti biraz pahali sanırım p7ye göre ama bakalım ikisi şuan piyasanın en üstün lastikleri gibi continental biraz daha önde gibi bakalım artık
Arda,neredeyse bir aydır lastik bakıyorsunuz.Alin artık sunu
20gün abim hava şartları yazlığa uygun değil onu bekliyo sanırım zam gelcek ya ben P7 diyorum babam Conti testlerde önde gelmiş diyor
Baban dogruyu demiş Arda
arkadaşlar kışlık lastikleri 4 mevsim kullanmanın ne zararı olur sizce??
aracımı aldığımda kışlık lastikler üzerindeydi, yazlık almak istemiyorum kışlıkları kaldırırsam bir daha kullanmam biliyorum, biraz ses yapıyor sanki yazlıkla kullanmadığım için aracı hiç bilmiyorum gerçi ses konusunu da, yakıtı fena değil 40 litreye doluyor depo uzun yolda trabzon k.maraş güzergahı pek düz değil yazn kış lastikleriyle klima genelde açıktı 475 km yol yaptı...
Kar lastiklerinde, yakıt azıcık artar. Genel olarak yumuşak oldukları için az bir ihtimal ama sert virajlarda kayma eğilimi gösterebilir.
Arda ne yaptınız lastik alımını?Havalar ısınıyor artık.A5'in hoşuma giden bir jant modeli var.Yazlıkları buna taktırıp kullanayım diyorum.A4'e de yakışır diye düşünüyorum...
arkadaşlar aracım da kışlık lastikler var 205 55 16 ölçülerinde, aracımın jantı da (snow flake) çelik jant, bu lastiklerin yakıtı artırdığı vs.. bazı şeyler okudum kitapçıkta da 205 55 16 ve 195 65 15 ölçüleri yazıyor, mantıklı olarak 195 65 15 ölçüleri almak geliyor ama bu 16 inç lik jantlara nasıl olur daha doğrusu olur mu o lastikler?