0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben şu an michelin energy saver 88h lastik kullanıyorum ve 32 psi basınçla,bu yaz değiştirmem gerekecek zira 4 yılının dolduracak lastikler, genelde çok km yapmamakla birlikte uzun yol kilometrelerini genelde dağ yollarında yaptığım için bridgestone er300 ile değiştireceğim, biraz yüksek psi kullanayım bakalım nasıl olacak.
Merhaba arkadaşlar 2006 corolla terra aracım var çok memnunum aracımdan fakat bu lastiklerden gelen uğultu sesi çok geliyor teypi kapatınca ve kimse konuşmadığında araç içine lastiklerden acayip bir uğultu geliyor bir önceki aracım 98 model avensis idi ve uğultu yoktu. Bunun bir çözümü varmıdır lastikler eski orjinal lastiği duruyor üzerinde briston var acaba başka daha yumuşak yeni bir lastikmi taysiye edersiniz yoksa lastik yeni olsa dahi bu sorun devam edermi. Aynı aracı kullanan diğer arkadaşlardada bu sorun varmı teşekkürler.
Uğultunun nedeni Arda'nında bahsettiği gibi her zaman lastik olmayabilir. Çok temiz bir asvaltta yaklaşık 70-80 km hızda uğultu hala yapıyorsa bunun sebebi lastikler değildir bana göre.Rulman deniyor galiba tekerlerde bilyalar var, o bilyaların hareket ettiği yuvalar aşınırsa uğultu yapıyor. Tecrübeyle sabittir. İyi bir japon ustası arabanıza binip test etsin hemen anlar.
Mehmet bey,Dağ yollarında araç kullanmak zorundaysanız, Eco lastikten ziyade 4 mevsim tercih ederseniz daha faydalı olacaktır.
Serkan bey,Mevcut lastiğiniz eskidiği zaman yumuşak hamurlu bir marka tercih ederseniz 4 yıllığına bu tip rahatsız edici seslere veda edersiniz.Ben lastiklerimi henüz değiştirdim ve yerle olan temasımı kestim diyebilirim, Yaz/Kış 36psi basınçlarımla, bulunduğumuz yerdeki yolların tamamı parke ve çok kötü mıcır yol olduğu halde.Aldığım lastik; Goodyear bayilerinde satılmakta olan, Fransa malı, simetrik desenli, 4 mevsimlik, Sava Intensa HP, 195/60-15 88H, 165TL adedi, incelemenizde fayda var.
Arkadaşlar aracıma gelen ses kesinlikle lastik sesi hala üzerinde 2005 yılına ait briston b390 lastikler var ve çok sert düzgün asfaltta sürünce uğultu azalıyor. o yüzden sanırım yeni lastik alıcam ama 2 model arasında çok gidip geliyorum biri briston turanza er300 diğeri ise Continental Premium Contact2 birde michelin enery saver da düşünüyorum fakat bu lastik için çok yumuşak ve asfalt lastiği diyolar dolayısıyla en ufak bir çukurda yada başka birşeyde yanaklarından pörtleme oluyomuş o yüzden michlene pek sıcak bakmıyorum tabiki önerileriniz benim için önemlidir. Önerilerinizi bekliyorum. tavsiyeniz ne olur tekin bey...ebatları 195.60.15
iyi günler, bilya konusunda ben çok çektim, dikkat edin siz çekmeyin, 10usta baktıysa eski aracıma , 9u bilya sesi bu kesin dedi, 60-70km gibi ciddi uğultuyla başlıyordu , ve 110-120 km lerde öne ulaşmıyor ses , fakat sol arkadan hissediliyordu. aracımın 4 bilyasını değiştirdim, ve sonuçta şunu anladım, bizim piyasadakilerin %90ı usta değilmiş, ardından bu sorun çözülmeyecek, böyle yaşamaya alışayım dedim, 5-6ay sonra falken zıex ... lastikleri aldım, bindim, çıktım yola , kimseler yok. onun için bence lastiklerinizde eskidiyse önce değiştirin, sorun başkaysa zaten araştırılır. ama gittiğiniz herkesede güvenmeyin, ben güvendim, 1sene uğraştık, yine bi sonuca ulaşamadım