Gönderen Konu: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR  (Okunma sayısı 13026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR
« : Şubat 15, 2012, 12:00:30 »
Merhaba arkadaşlar 2006 corolla terra aracım var çok memnunum aracımdan fakat bu lastiklerden gelen uğultu sesi çok geliyor teypi kapatınca ve kimse konuşmadığında araç içine lastiklerden acayip bir uğultu geliyor  bir önceki aracım 98 model avensis idi ve uğultu yoktu. Bunun bir çözümü varmıdır lastikler eski orjinal lastiği  duruyor üzerinde briston var acaba başka daha yumuşak yeni bir lastikmi taysiye edersiniz yoksa lastik yeni olsa dahi bu sorun devam edermi. Aynı aracı kullanan diğer arkadaşlardada bu sorun varmı teşekkürler.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR
« : Şubat 15, 2012, 12:00:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2012, 12:27:17 »
E12 lerin kronik sorunu bu yol sesini çok alır içeriye hele mucur asfaltta dahada bir çekilmez olur ancak uğultuya neden olan bir durum daha vardı forumda çok konusu geçti bilye ile alakalı bir durumdu ama bilen abiler hemen açıklama yapacaktırlar...(Bu arada forumda araştırırsanız sizde bulabilirsiniz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2012, 15:55:28 »
Serkan bey,

Mevcut lastiğiniz eskidiği zaman yumuşak hamurlu bir marka tercih ederseniz 4 yıllığına bu tip rahatsız edici seslere veda edersiniz.

Ben lastiklerimi henüz değiştirdim ve yerle olan temasımı kestim diyebilirim, Yaz/Kış 36psi basınçlarımla, bulunduğumuz yerdeki yolların tamamı parke ve çok kötü mıcır yol olduğu halde.

Aldığım lastik; Goodyear bayilerinde satılmakta olan, Fransa malı, simetrik desenli, 4 mevsimlik, Sava Intensa HP, 195/60-15 88H, 165TL adedi, incelemenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2012, 16:09:55 »
36 psi çok değilmi? araçta yazan değerler 32 psi normal şartlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2012, 16:15:39 »
2005 corolla user manual kitapçığında yazan değerleri aşağıya giriyorum.

160 km/s ve üstü hızlarda
----------------------------------
195 60 r15    4zz-fe motor -------------> 37 psi
                     3zz-fe motor--------------> 39 psi

160 km/s ve altı hızlarda
------------------------------
195 60 r15   4zz-fe motor--------------> 32 psi
                    3zz-fe motor--------------> 32 psi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2012, 16:51:02 »
Mehmet bey,

Bridgestone tarzı lastiklerle 32 - 34psi değerler normal olabilir, fakat yumuşak yanaklı lastiklerde 32psi sanki patlak gibi göründüğü gibi aynı zamanda lastik dişlerinde düzensiz aşınma meydana getirmekte ve daha fazla yakıt tüketimine sebep olmaktadır.

Benim aracımın torpido gözünde yazan,  5 kişi + bagaj 160km/h kadar 32psi
                                                      5 kişi + bagaj 160km/h üstü   39psi

2. yılın sonunda Lassa Impetus2'ye geçtikten kısa bir süre sonra 36psi'de karar kıldım ve Yaz/Kış bu basıncı uygulamaktayım.
Şimdi yeni aldığım lastikler için değişim aşamasında ustaya 36psi basın dediğimde o'da çok şaşırdı ama konforunda kötü yönde bir etkilenme yok ve 4 yıldır eski lastiklerimle de olmadı.

Not: Lassa Impetus2 yumuşak yanaklı idi fakat artık üretilmemekte, Lassa Impetus Revo, yanak ve hamur sertliği olarak Bridgeston'un kopyası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2012, 17:50:58 »
Bizim lastiklerde cinturato p1,kısmen yumusak yanaklı.33 bastım bugun,arabada benden başka kimsede yoktu yinede yanaklar basık,patlak gibi görünüyor.Bende 36 denesem iyi olcak sanırım.
Bizim önceki lastik brigestone b330 evo ydu.2000 corollada baya uğultu yapıyordu,şuanki lastikle o uğultu azaldı kesinlikle.Sıfırlanmadı; ama azaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2012, 10:09:44 »
Merhaba;

Tekin Bey'in önerdiği Sava İntensa lastikler Goodyear güvencesi altında şu an yaklaşık bin adet kiralama aracında kullanıyoruz ve herhangi bir sorun yaşamadık, marka güven vermiyor ise Falken ZIEX 912 'de kullanabilirsiniz fiyatına göre yumuşak ama çok sağlam ve yol tutuşu güzel bir lastiktir.

Yol sesi takıntınız fazla ise biraz daha zor ama kesin bir çözüm önerebilirim, ön çamurluk davlumbazlarınızı sökerek (vida ve bastırlmalı klipsler ile monajlıdır, becerinize bağlı olarak bir düz birde yıldız tornavida ile bir adedini 20-30 dakikada sökebilirsiniz) herhangi bir yapı markette satılan akustik keçe yada süngeri (kalınlığı 1cm'den fazla olmayacak) bally ile davlumbazların üzerine (içte kalan kısıma) yapıştırırsanız farka siz bile inanamazsınız :)

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2012, 10:48:03 »
Ben şu an michelin energy saver 88h lastik kullanıyorum ve 32 psi basınçla,bu yaz değiştirmem gerekecek zira 4 yılının dolduracak lastikler, genelde çok km yapmamakla birlikte uzun yol kilometrelerini genelde dağ yollarında yaptığım için bridgestone er300 ile değiştireceğim, biraz yüksek psi kullanayım bakalım nasıl olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2012, 11:27:29 »
arkadaşlar avensis ve versolarda gördüğüm söyleyeyim arka çamurluk içlerinde 0.5mm kalınlığında keçe var bu corollarda yok yani fabrika çıkışı çamurluk içlerine keçe koymuşlar be klipslerle tutturmuşlar istanbulda ve ankarada bu işleri profesyonel olarak yapanlar var ben ae101 de görmüştüm birinde bursada baya yüklü para harcayarak izalaosyon yaptırmış araca ve ses yalıtımı mükemmel olmuş teker sesi ve duyulmayacak kadar azalmış bunlar yapılabilir lastik tabiki çok önemlide ne kadar yumuşak lastik takarsanız takın corollarda o sesi duyarsınız yaptırabiliyorsanız izalosyon yaptırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2012, 11:36:42 »
Ben şu an michelin energy saver 88h lastik kullanıyorum ve 32 psi basınçla,bu yaz değiştirmem gerekecek zira 4 yılının dolduracak lastikler, genelde çok km yapmamakla birlikte uzun yol kilometrelerini genelde dağ yollarında yaptığım için bridgestone er300 ile değiştireceğim, biraz yüksek psi kullanayım bakalım nasıl olacak.

Mehmet bey,

Dağ yollarında araç kullanmak zorundaysanız, Eco lastikten ziyade 4 mevsim tercih ederseniz daha faydalı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 435 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2012, 11:46:02 »
Merhaba arkadaşlar 2006 corolla terra aracım var çok memnunum aracımdan fakat bu lastiklerden gelen uğultu sesi çok geliyor teypi kapatınca ve kimse konuşmadığında araç içine lastiklerden acayip bir uğultu geliyor  bir önceki aracım 98 model avensis idi ve uğultu yoktu. Bunun bir çözümü varmıdır lastikler eski orjinal lastiği  duruyor üzerinde briston var acaba başka daha yumuşak yeni bir lastikmi taysiye edersiniz yoksa lastik yeni olsa dahi bu sorun devam edermi. Aynı aracı kullanan diğer arkadaşlardada bu sorun varmı teşekkürler.

Uğultunun nedeni Arda'nında bahsettiği gibi her zaman lastik olmayabilir. Çok temiz bir  asvaltta yaklaşık 70-80 km hızda uğultu hala  yapıyorsa bunun sebebi lastikler  değildir  bana göre.Rulman deniyor  galiba  tekerlerde  bilyalar  var, o bilyaların hareket ettiği  yuvalar  aşınırsa uğultu yapıyor. Tecrübeyle  sabittir. İyi bir  japon ustası arabanıza  binip test etsin hemen anlar.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2012, 12:44:05 »
Uğultunun nedeni Arda'nında bahsettiği gibi her zaman lastik olmayabilir. Çok temiz bir  asvaltta yaklaşık 70-80 km hızda uğultu hala  yapıyorsa bunun sebebi lastikler  değildir  bana göre.Rulman deniyor  galiba  tekerlerde  bilyalar  var, o bilyaların hareket ettiği  yuvalar  aşınırsa uğultu yapıyor. Tecrübeyle  sabittir. İyi bir  japon ustası arabanıza  binip test etsin hemen anlar.

Merhaba;

Bilya uğultusu belli bir hızdan sonra (genellikle 100-120km/s) sabit kalırken lastik uğultusu artarak devam eder en basit anlama şekli budur, profosyoenl tespit için herhangi bir rot balans ayarı yapan yerde aracın önü (ön iki lastik) kaldırılarak dinamik balans makinesi ile lastik ~50km/s hızlara çıkartılarak ses dinlenilmeli.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2012, 12:57:02 »
Mehmet bey,

Dağ yollarında araç kullanmak zorundaysanız, Eco lastikten ziyade 4 mevsim tercih ederseniz daha faydalı olacaktır.

tavsiyenizi dikkate alacağım Tekin Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2012, 13:14:27 »
Serkan bey,

Mevcut lastiğiniz eskidiği zaman yumuşak hamurlu bir marka tercih ederseniz 4 yıllığına bu tip rahatsız edici seslere veda edersiniz.

Ben lastiklerimi henüz değiştirdim ve yerle olan temasımı kestim diyebilirim, Yaz/Kış 36psi basınçlarımla, bulunduğumuz yerdeki yolların tamamı parke ve çok kötü mıcır yol olduğu halde.

Aldığım lastik; Goodyear bayilerinde satılmakta olan, Fransa malı, simetrik desenli, 4 mevsimlik, Sava Intensa HP, 195/60-15 88H, 165TL adedi, incelemenizde fayda var.

Arkadaşlar aracıma gelen ses kesinlikle lastik sesi hala üzerinde 2005 yılına ait briston b390 lastikler var ve çok sert düzgün asfaltta sürünce uğultu azalıyor. o yüzden sanırım yeni lastik alıcam ama 2 model arasında çok gidip geliyorum biri briston turanza er300 diğeri ise Continental Premium Contact2 birde michelin enery saver da düşünüyorum fakat bu lastik için çok yumuşak ve asfalt lastiği diyolar dolayısıyla en ufak bir çukurda yada başka birşeyde yanaklarından pörtleme oluyomuş o yüzden michlene pek sıcak bakmıyorum  tabiki önerileriniz benim için önemlidir. Önerilerinizi bekliyorum.
tavsiyeniz ne olur tekin bey...
ebatları 195.60.15
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2012, 13:25:46 »
Arkadaşlar aracıma gelen ses kesinlikle lastik sesi hala üzerinde 2005 yılına ait briston b390 lastikler var ve çok sert düzgün asfaltta sürünce uğultu azalıyor. o yüzden sanırım yeni lastik alıcam ama 2 model arasında çok gidip geliyorum biri briston turanza er300 diğeri ise Continental Premium Contact2 birde michelin enery saver da düşünüyorum fakat bu lastik için çok yumuşak ve asfalt lastiği diyolar dolayısıyla en ufak bir çukurda yada başka birşeyde yanaklarından pörtleme oluyomuş o yüzden michlene pek sıcak bakmıyorum  tabiki önerileriniz benim için önemlidir. Önerilerinizi bekliyorum.
ebatları 195.60.15
continental 205/55/16 aldım ve memnun değilim.Ama aynı lastikmarkası olsa bile farklı model lastikler farklı performans verebiliyor.Deneyen arkadaşların cevaplarını değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2012, 13:41:51 »
ebatları 195.60.15

Merhaba;
Düşündüğünüz iki lastiğide tavsiye etmem, Michelin marka lastiklerin Türkiye yol şartlarında yanak balonu yapması şehir efsanesi değildir,bu lastikle kullanılan hamur ve kort bezi ile alakalı bir durumdur.
Continental marka lastikler ise fiyat/performans oranı düşük ancak kaliteli lastiklerdir,Mehmet bey'in bahsettiği gibi markalarda değişik desenler,modeller ve üretim yerleri değişik sonuçlar verebiliyor, örnek Falken birçok modeli hakkında kötü bir şöhrete sahip olsa bile ikinci takımını kullandığım japon üretimi ZIEX 912 fiyat/kalite/performans için vazgeçilmezimdir.

Not: hangi marka olursa olsun lastik alırken (özellikle satış adedi düşük markalarda daha dikkatli olun) lastik üzerinde kabartma basılı olan üretim tarhini dikkate alın, lastiklerin maksimum 1 sene (dikey raflama ile stoklandığında) raf ömrü olduğunu, lastik aldığınız yerin ise lastikleri ne şekilde stokladığına (lastikler dikey stoklanmalı ve en fazla 2 ayda bir basma yüzeyi döndürülerek değiştirilmelidir, üst üste yan stoklanan lastiklerde kort bezi yırtılması, radial tel kopmaları meydana gelmekte ve hiç ummadığınız bir anda sizi yolda bırakabilmektedir) elden geldiğince dikkat etmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2012, 13:54:03 »
iyi günler,
bilya konusunda ben çok çektim, dikkat edin siz çekmeyin, 10usta baktıysa eski aracıma , 9u bilya sesi bu kesin dedi, 60-70km gibi ciddi uğultuyla başlıyordu , ve 110-120 km lerde öne ulaşmıyor ses , fakat sol arkadan hissediliyordu. aracımın 4 bilyasını değiştirdim, ve sonuçta şunu anladım, bizim piyasadakilerin %90ı usta değilmiş, ardından bu sorun çözülmeyecek, böyle yaşamaya alışayım dedim, 5-6ay sonra falken zıex ... lastikleri aldım, bindim, çıktım yola , kimseler yok. onun için bence lastiklerinizde eskidiyse önce değiştirin, sorun başkaysa zaten araştırılır. ama gittiğiniz herkesede güvenmeyin, ben güvendim, 1sene uğraştık, yine bi sonuca ulaşamadım
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2012, 14:09:46 »
iyi günler,
bilya konusunda ben çok çektim, dikkat edin siz çekmeyin, 10usta baktıysa eski aracıma , 9u bilya sesi bu kesin dedi, 60-70km gibi ciddi uğultuyla başlıyordu , ve 110-120 km lerde öne ulaşmıyor ses , fakat sol arkadan hissediliyordu. aracımın 4 bilyasını değiştirdim, ve sonuçta şunu anladım, bizim piyasadakilerin %90ı usta değilmiş, ardından bu sorun çözülmeyecek, böyle yaşamaya alışayım dedim, 5-6ay sonra falken zıex ... lastikleri aldım, bindim, çıktım yola , kimseler yok. onun için bence lastiklerinizde eskidiyse önce değiştirin, sorun başkaysa zaten araştırılır. ama gittiğiniz herkesede güvenmeyin, ben güvendim, 1sene uğraştık, yine bi sonuca ulaşamadım

Keşke bana yazsaymışsınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2012, 14:36:39 »
ebatları 195.60.15

Serkan bey,

Kafanızda bir şekil oluşturmuş ve seçeneklerinizi de 2'ye düşürmeyi başarmışsınız ve en zor kısmı atlatmışsınız, ben oyumu sizin verdiğiniz seçenekten, Continental Premium Contact2 den yana kullanıyorum.

Eco markaların tamamı tropik bölgeler içindir, ülkemizde başarı şansları çok azdır diye düşünmekteyim.