Gönderen Konu: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR  (Okunma sayısı 13030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2012, 14:43:31 »
Keşke bana yazsaymışsınız :)
eyvallah, aslında ilk gittiğim usta, uzun süredir reno servisliği yapan, ve servis ilişkilerinden aile dostluğuna kadar gelen biri, adam ilk gittiğimde 200-300metre kadar bir yol, gitti, 1-2sert direksiyon hamlesi sonucunda sesi dinledi , ve direkt lastik sesi olduğunu söyledi, fakat aynı tespiti, volvo üzerinde uzmanlaştığını söyleyen ustalar, bilya masallarıyla, beni maddi ve manevi bir çok zarara soktu, önemli olan iş ahlakı heralde.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2012, 14:43:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 16, 2012, 14:53:39 »
Arkadaşlar yazmış japon üretimi ZIEX 912 nasıl lastik iyimidir benim isteğim ıslak kuru ve sesiz olması ayrıca bursada varmıdır fiyatları neden diğer markalara göre çok daha ucuz

tekin bey biraz önce continantel için görüştüm 190 tl dedi adam
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 16, 2012, 15:29:52 »
Konu uğultudan hangi lastik olduğuna gelmiş :) Uğultusu olan araç sahibi abim siz en iyisi forumda lastik bölümünde kendinize uygun bir konu açın şikayetinizle orda yardımcı olsunlar uğultu lastik değişimen sonra kesilmezse (boşunamı değiştim lastiği demeyin aracın üstündeki orjinal lastiklerin çoktan geri dönüşümden dönüştürülmüş olması lazımdı bile) rulman yani bilyeleri kontrol ettirin saygılar...(Orjinal lastikleri 2005 corollamızda 2.sene değiştik üstüne michelin energy saver aldık daha sonra petlas imperium aldık içlerinde en iyi michelindi hem performanslıydı hem yumşak hem sessiz çok iyiydi ancak çabuk aşınıyor :) saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 16, 2012, 15:36:33 »
Tekin beyin dediği gibi lastik basınçlarını 36 Psi yaparsanız biraz daha rahat edersiniz. Ben de 2011 Corollamda 36 Psi basınç ile kullanıyorum lastiklerimi. Gayet de konforlu sürüş sağlıyor. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 16, 2012, 16:03:58 »
Arkadaşlar yazmış japon üretimi ZIEX 912 nasıl lastik iyimidir benim isteğim ıslak kuru ve sesiz olması ayrıca bursada varmıdır fiyatları neden diğer markalara göre çok daha ucuz

ben bahsettiğiniz lastiği, volvo s40 2.0t aracımda kullanıyorum, sessizlik konusunda gayet iyi, 25bin kmde ve, çok fazla yüksek hız görmesine rağmen lastiklerimin kondisyonu hala iyi, benim aracım standart olmadığı için pek bir yol tutuşu sağlayamıyorum ama, eski pliot exalto michelinler kadar yol tutuyor, ıslak zeminde, abartmadığınız sürece tutunması yeterli, falkenleri baya ucuza alabilirsiniz, japon değil yalnız, thailand veya çin olması lazım üretim yerinin, otoparka inince bi ara bakarım, pm atarsanız, size yardımcı olmaya çalışırım bu lastikler konusunda, benim aldığım satış yeri maslak/istanbul da , ama belki bursada da aynı fiyat üzerinden satış yapabilirler, 190tl ye göre daha uygun fiyata geleceğini düşünüyorum
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 16, 2012, 16:27:27 »
eyvallah, aslında ilk gittiğim usta, uzun süredir reno servisliği yapan, ve servis ilişkilerinden aile dostluğuna kadar gelen biri, adam ilk gittiğimde 200-300metre kadar bir yol, gitti, 1-2sert direksiyon hamlesi sonucunda sesi dinledi , ve direkt lastik sesi olduğunu söyledi, fakat aynı tespiti, volvo üzerinde uzmanlaştığını söyleyen ustalar, bilya masallarıyla, beni maddi ve manevi bir çok zarara soktu, önemli olan iş ahlakı heralde.

Böyle mağdur edilenlere öyle üzülüyorumki anlatamam, kullanıcı otomobilden anlamıyor diye empati kurmadan gelişine masallar uyduranlar maalesef sektörümüzde çok, aslında bu forumdan uzun süre uzun kalmamın en büyük sebeplerinden biri bu forumda da aynı şekilde sözüm meclisten dışarı Einstein'ların çoğalmasıydı :) neyse geçmiş olsun artık.

İthalatçısı Falken markasının şu an Türkiyedeki kötü imajını silmekle meşgul olduğundan fiyat politikaları biraz farklı açıkçası, ithalat fiyatlarını bildiğim için gerçekten düşük kar ile satıyorlar.

İthalatçısı;
Çiftkurtlar Lastik ve Jant Tic. ve San. Ltd. Şti.

Falken - Ohtsu Lastikleri Türkiye Distribütörlüğü

Atatürk Oto Sanayi Sitesi
1.Kısım Çiftkurtlar Plaza
No:351/6 34398 Maslak/İSTANBUL

: 0212 346 27 27
: 0212 346 27 33

Ayrıca aşağıdaki kişi ile görüşüp benim yönlendirdiğimi bildiriseniz lastik konusunda hem bilgi hemde fiyat olarak size daha fazla yardımcı olur.

Ali Rıza DOĞRU
0530 458 70 16

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #26 : Şubat 16, 2012, 16:30:04 »
ben bahsettiğiniz lastiği, volvo s40 2.0t aracımda kullanıyorum, sessizlik konusunda gayet iyi, 25bin kmde ve, çok fazla yüksek hız görmesine rağmen lastiklerimin kondisyonu hala iyi, benim aracım standart olmadığı için pek bir yol tutuşu sağlayamıyorum ama, eski pliot exalto michelinler kadar yol tutuyor, ıslak zeminde, abartmadığınız sürece tutunması yeterli, falkenleri baya ucuza alabilirsiniz, japon değil yalnız, thailand veya çin olması lazım üretim yerinin, otoparka inince bi ara bakarım, pm atarsanız, size yardımcı olmaya çalışırım bu lastikler konusunda, benim aldığım satış yeri maslak/istanbul da , ama belki bursada da aynı fiyat üzerinden satış yapabilirler, 190tl ye göre daha uygun fiyata geleceğini düşünüyorum

Benim aldığım iki takım ZIEX 912 de Made in Japan'dı :S gerçi aynı durum Yokohama ADVAN 'da başıma geldi lastiklerin yarısı Made in Japan diğer yarısı Made İn India olarak gelmişti, ithalatçının stok kontrolü ile ilgili bir durum olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 16, 2012, 16:33:25 »
Benim aldığım iki takım ZIEX 912 de Made in Japan'dı :S gerçi aynı durum Yokohama ADVAN 'da başıma geldi lastiklerin yarısı Made in Japan diğer yarısı Made İn India olarak gelmişti, ithalatçının stok kontrolü ile ilgili bir durum olsa gerek.
ben birazdan dışarı çıkacam, tekrar kontrol edeyim, ama japon olmadığını hayırlıyorum benimkilerin üretim yılınada bakarım, wk 19 yr10 olması lazım ama, akşam dönünce cevaplarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 16, 2012, 16:56:20 »
Konu uğultudan hangi lastik olduğuna gelmiş :) Uğultusu olan araç sahibi abim siz en iyisi forumda lastik bölümünde kendinize uygun bir konu açın şikayetinizle orda yardımcı olsunlar uğultu lastik değişimen sonra kesilmezse (boşunamı değiştim lastiği demeyin aracın üstündeki orjinal lastiklerin çoktan geri dönüşümden dönüştürülmüş olması lazımdı bile) rulman yani bilyeleri kontrol ettirin saygılar...(Orjinal lastikleri 2005 corollamızda 2.sene değiştik üstüne michelin energy saver aldık daha sonra petlas imperium aldık içlerinde en iyi michelindi hem performanslıydı hem yumşak hem sessiz çok iyiydi ancak çabuk aşınıyor :) saygılar

ARda bey özgür bir ülkede yaşıyoruz sanıyoduk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 16, 2012, 19:21:45 »
aracımın lastiklerini kontrol ettim ve fotolar aldım, thailand olarak gözüküyor üretimi, lastik üretim yılı na nerden bakıldığı konusunda da bir foto paylaşıyorum, sana hitaben değil yanlış anlamanı istemem, bende 2yıl önce öğrendim, bilmeyen ark.lar varsa, özellikle 2.el araç satın alırken faydası olacaktır.

lastiğin genel yanak görünümü

üretim yeri

üretim yılı ( wwkk olarak yazılıyor, ilk 2 hane hafta, son 2 hane yılı işaret ediyor, firmalar tarafından tavsiye edilen max. yaş haddi 3-4 yıl olarak geçiyor genellikle)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #30 : Şubat 16, 2012, 19:30:52 »
aracımın lastiklerini kontrol ettim ve fotolar aldım, thailand olarak gözüküyor üretimi, lastik üretim yılı na nerden bakıldığı konusunda da bir foto paylaşıyorum, sana hitaben değil yanlış anlamanı istemem, bende 2yıl önce öğrendim, bilmeyen ark.lar varsa, özellikle 2.el araç satın alırken faydası olacaktır.

Estağfirullah olurmu hiç, bilmeyenler için güzel paylaşım, teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 16, 2012, 19:34:34 »
Estağfirullah olurmu hiç, bilmeyenler için güzel paylaşım, teşekkürler.
eyvallah, satın almadan önce banda japon üretimi olduğunu söylemişlerdi, lastikler siparişle geldi, gelince biraz canım sıkıldı, tayland üretimi olduğunu görünce ama, taktığımdan bugüne kadar gelen sürede,gayet memnunum lastiklerden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 16, 2012, 20:18:11 »

ARda bey özgür bir ülkede yaşıyoruz sanıyoduk :)
Kesinlikle beni yanlış anladınız özgür bir ülkedeyiz evet :) Ancak benim ifade etmek istediğim şey şuydu aracınızın lastikleri bitmiş bu bir kesin bakmaya etmeye gerek yok 6yıl olmuş sonuçta... Bende forum kuralları gereğince konuyu uygun bölümde açmanızı tavsiye ettim siz farklı bir yerde açsanız dahi yöneticiler yada moderatörler taşır zaten konuyu ancak uygun yere açarsanız size daha iyi yardımcı olurlar bu açıdan söyledim ayrıca konu hangi lastik iyi hangisi kötüsüne doğru kaymış ben konu kaydı diyerek sizin sorununuzun ortaya konması gerektiğini yardımcı olunması gerektiğini saptırmamak gerektiğini ifade etmek istedim kimse saygısızlık yaptığımıda düşünmesin... ;) Bey demişsiniz abimsiniz bu arada aramızda 12yaş fark var ben küçüğüm. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #33 : Şubat 16, 2012, 20:43:40 »
Bu forumun ilk açıldığı zamanları özlüyorum açıkçası (üye değildim ancak açıldığı günden beridir takipçisiyim) tasarım değişikliği ile konuların modellere göre ayrılması daha düzenli görünebilir ancak bu forumun amacı her forum gibi paylaşım değil midir? Önemli olan sorunu olan her!!! Toyota kullanıcısının sorunun çözülmesi değil midir?

Şahsi görüşüm kuralcılığın abartılması bazen insanı sevdiği şeylerden soğutabiliyor, tabi ki konuların yada paylaşımın suyunu çıkartmamak, kirlilik yaratmamak gerekli ancak abartılması da hoş değil.

Bunlar kendi şahsi fikrim olup moderatörlerimizin vereceği herhangi bir cazaya razıyım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 17, 2012, 09:17:13 »
Kesinlikle beni yanlış anladınız özgür bir ülkedeyiz evet :) Ancak benim ifade etmek istediğim şey şuydu aracınızın lastikleri bitmiş bu bir kesin bakmaya etmeye gerek yok 6yıl olmuş sonuçta... Bende forum kuralları gereğince konuyu uygun bölümde açmanızı tavsiye ettim siz farklı bir yerde açsanız dahi yöneticiler yada moderatörler taşır zaten konuyu ancak uygun yere açarsanız size daha iyi yardımcı olurlar bu açıdan söyledim ayrıca konu hangi lastik iyi hangisi kötüsüne doğru kaymış ben konu kaydı diyerek sizin sorununuzun ortaya konması gerektiğini yardımcı olunması gerektiğini saptırmamak gerektiğini ifade etmek istedim kimse saygısızlık yaptığımıda düşünmesin... ;) Bey demişsiniz abimsiniz bu arada aramızda 12yaş fark var ben küçüğüm. :)
Bu forumun ilk açıldığı zamanları özlüyorum açıkçası (üye değildim ancak açıldığı günden beridir takipçisiyim) tasarım değişikliği ile konuların modellere göre ayrılması daha düzenli görünebilir ancak bu forumun amacı her forum gibi paylaşım değil midir? Önemli olan sorunu olan her!!! Toyota kullanıcısının sorunun çözülmesi değil midir?

Şahsi görüşüm kuralcılığın abartılması bazen insanı sevdiği şeylerden soğutabiliyor, tabi ki konuların yada paylaşımın suyunu çıkartmamak, kirlilik yaratmamak gerekli ancak abartılması da hoş değil.

Bunlar kendi şahsi fikrim olup moderatörlerimizin vereceği herhangi bir cazaya razıyım :)
Ufuk bey elbete yapılan paylaşımlar düzenli olursa daha faydalı olur ancak Arda'nın dediği başka şey ve de katılıyorum.Asıl amaç aranan konunun daha rahat bulunması.Burada yola çıkılan nokta ön tarafan gelen ugultu ve bunun bir çok nedeni olabilir ki zaten bir çok neden ortaya kondu,irdelendi.Bu platform hepimizin ise aynı şekilde hepimiz kılıçları çekmeden önce zeytin dalı uzatsak daha iyi olur.Şimdilik konunun bölünmesine gerek yok ama lastik ile ilgili yogunlaşma olacaksa zaten o konu var oradan devam edilir.

Genel bir noktaya değineyim.Forumun daha verimli kullanılması için bir konu açılırken önce arama yapıp daha önce açılmış konu var ise incelenmesi ve daha sonra gerek var ise yeni konu açılması gerekir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 17, 2012, 13:44:00 »
Lütfen arkadaşlar münakaşa etmeye gerek yok eğer ortada hatalı yanlış bir durum varsa modülatör arkadaşlar zaten gerekeni yaparlar. Lütfen asıl konumuza dönelim yapılan testlere göre conti sanırım iyi bir lastik onu alıcam gibi fakat şöyle bir eksisi var uzun ömürlü değilmiş yani 20-30 bin km civarına kadar dayanıyormuş işte o beni düşündürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 17, 2012, 16:08:19 »
modülatör (!) arkadaş bu konuyu lastik konusuyla birleştirive gari :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 17, 2012, 17:14:45 »
Lütfen arkadaşlar münakaşa etmeye gerek yok eğer ortada hatalı yanlış bir durum varsa modülatör arkadaşlar zaten gerekeni yaparlar. Lütfen asıl konumuza dönelim yapılan testlere göre conti sanırım iyi bir lastik onu alıcam gibi fakat şöyle bir eksisi var uzun ömürlü değilmiş yani 20-30 bin km civarına kadar dayanıyormuş işte o beni düşündürüyor.

Serkan bey, kışlık lastik ile yazın dolaşsanız bile 30 bin dayanır, Continental Premium Contact2 yumuşak ve kaliteli bir lastiktir, çok daha fazla dayanabileceğine eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 17, 2012, 21:11:09 »
Ufuk bey elbete yapılan paylaşımlar düzenli olursa daha faydalı olur ancak Arda'nın dediği başka şey ve de katılıyorum.Asıl amaç aranan konunun daha rahat bulunması.Burada yola çıkılan nokta ön tarafan gelen ugultu ve bunun bir çok nedeni olabilir ki zaten bir çok neden ortaya kondu,irdelendi.Bu platform hepimizin ise aynı şekilde hepimiz kılıçları çekmeden önce zeytin dalı uzatsak daha iyi olur.Şimdilik konunun bölünmesine gerek yok ama lastik ile ilgili yogunlaşma olacaksa zaten o konu var oradan devam edilir.

Genel bir noktaya değineyim.Forumun daha verimli kullanılması için bir konu açılırken önce arama yapıp daha önce açılmış konu var ise incelenmesi ve daha sonra gerek var ise yeni konu açılması gerekir.
Mehmet Ali abim tamda demek istediğim şeye tercüman olmuş yani uyarmak benim vazifem değil ancak ben siz ve sizin gibi diğer üyeler için daha rahat ve verimli bir bilgi paylaşımı için söylemiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 19, 2012, 21:34:20 »
Serkan bey, kışlık lastik ile yazın dolaşsanız bile 30 bin dayanır, Continental Premium Contact2 yumuşak ve kaliteli bir lastiktir, çok daha fazla dayanabileceğine eminim.

Tekin bey forumun başka bir başlık altında bir arkadaşa ContiEcoContact™ 5 lastiğini tavsiye etmişsiniz  preminyum 2 ile arasındaki fark nedir bilginiz varmı bu yeni lastiğimi tercih etmeliyim acaba

Birde 30 bin km kullanırsın preminyum contack 2 yi  demişsiniz, aracımın üzerindeki briston var aracın orjinal lastiği ve 58 bin km yani anlıcanız briston kadar ömürlü değilmidir sizce vede bristonun sitesinde şöyle bir bilgiye ulaştım eğer lastiğmizin ömrü 10 yılı geçmemişse diş derinliği de yeterli ise 10 yıla kadar kullanılır demiş ben 5-6 yıl sanıyordum ama demek ki yanlış biliyormuşuz.

işte linki  http://www.bridgestone.com.tr/oneri-ve-yardim/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri/