0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Keşke bana yazsaymışsınız
Arkadaşlar yazmış japon üretimi ZIEX 912 nasıl lastik iyimidir benim isteğim ıslak kuru ve sesiz olması ayrıca bursada varmıdır fiyatları neden diğer markalara göre çok daha ucuztekin bey biraz önce continantel için görüştüm 190 tl dedi adam
eyvallah, aslında ilk gittiğim usta, uzun süredir reno servisliği yapan, ve servis ilişkilerinden aile dostluğuna kadar gelen biri, adam ilk gittiğimde 200-300metre kadar bir yol, gitti, 1-2sert direksiyon hamlesi sonucunda sesi dinledi , ve direkt lastik sesi olduğunu söyledi, fakat aynı tespiti, volvo üzerinde uzmanlaştığını söyleyen ustalar, bilya masallarıyla, beni maddi ve manevi bir çok zarara soktu, önemli olan iş ahlakı heralde.
ben bahsettiğiniz lastiği, volvo s40 2.0t aracımda kullanıyorum, sessizlik konusunda gayet iyi, 25bin kmde ve, çok fazla yüksek hız görmesine rağmen lastiklerimin kondisyonu hala iyi, benim aracım standart olmadığı için pek bir yol tutuşu sağlayamıyorum ama, eski pliot exalto michelinler kadar yol tutuyor, ıslak zeminde, abartmadığınız sürece tutunması yeterli, falkenleri baya ucuza alabilirsiniz, japon değil yalnız, thailand veya çin olması lazım üretim yerinin, otoparka inince bi ara bakarım, pm atarsanız, size yardımcı olmaya çalışırım bu lastikler konusunda, benim aldığım satış yeri maslak/istanbul da , ama belki bursada da aynı fiyat üzerinden satış yapabilirler, 190tl ye göre daha uygun fiyata geleceğini düşünüyorum
Benim aldığım iki takım ZIEX 912 de Made in Japan'dı :S gerçi aynı durum Yokohama ADVAN 'da başıma geldi lastiklerin yarısı Made in Japan diğer yarısı Made İn India olarak gelmişti, ithalatçının stok kontrolü ile ilgili bir durum olsa gerek.
Konu uğultudan hangi lastik olduğuna gelmiş Uğultusu olan araç sahibi abim siz en iyisi forumda lastik bölümünde kendinize uygun bir konu açın şikayetinizle orda yardımcı olsunlar uğultu lastik değişimen sonra kesilmezse (boşunamı değiştim lastiği demeyin aracın üstündeki orjinal lastiklerin çoktan geri dönüşümden dönüştürülmüş olması lazımdı bile) rulman yani bilyeleri kontrol ettirin saygılar...(Orjinal lastikleri 2005 corollamızda 2.sene değiştik üstüne michelin energy saver aldık daha sonra petlas imperium aldık içlerinde en iyi michelindi hem performanslıydı hem yumşak hem sessiz çok iyiydi ancak çabuk aşınıyor saygılar
aracımın lastiklerini kontrol ettim ve fotolar aldım, thailand olarak gözüküyor üretimi, lastik üretim yılı na nerden bakıldığı konusunda da bir foto paylaşıyorum, sana hitaben değil yanlış anlamanı istemem, bende 2yıl önce öğrendim, bilmeyen ark.lar varsa, özellikle 2.el araç satın alırken faydası olacaktır.
Estağfirullah olurmu hiç, bilmeyenler için güzel paylaşım, teşekkürler.
ARda bey özgür bir ülkede yaşıyoruz sanıyoduk
Kesinlikle beni yanlış anladınız özgür bir ülkedeyiz evet Ancak benim ifade etmek istediğim şey şuydu aracınızın lastikleri bitmiş bu bir kesin bakmaya etmeye gerek yok 6yıl olmuş sonuçta... Bende forum kuralları gereğince konuyu uygun bölümde açmanızı tavsiye ettim siz farklı bir yerde açsanız dahi yöneticiler yada moderatörler taşır zaten konuyu ancak uygun yere açarsanız size daha iyi yardımcı olurlar bu açıdan söyledim ayrıca konu hangi lastik iyi hangisi kötüsüne doğru kaymış ben konu kaydı diyerek sizin sorununuzun ortaya konması gerektiğini yardımcı olunması gerektiğini saptırmamak gerektiğini ifade etmek istedim kimse saygısızlık yaptığımıda düşünmesin... Bey demişsiniz abimsiniz bu arada aramızda 12yaş fark var ben küçüğüm.
Bu forumun ilk açıldığı zamanları özlüyorum açıkçası (üye değildim ancak açıldığı günden beridir takipçisiyim) tasarım değişikliği ile konuların modellere göre ayrılması daha düzenli görünebilir ancak bu forumun amacı her forum gibi paylaşım değil midir? Önemli olan sorunu olan her!!! Toyota kullanıcısının sorunun çözülmesi değil midir?Şahsi görüşüm kuralcılığın abartılması bazen insanı sevdiği şeylerden soğutabiliyor, tabi ki konuların yada paylaşımın suyunu çıkartmamak, kirlilik yaratmamak gerekli ancak abartılması da hoş değil.Bunlar kendi şahsi fikrim olup moderatörlerimizin vereceği herhangi bir cazaya razıyım
Lütfen arkadaşlar münakaşa etmeye gerek yok eğer ortada hatalı yanlış bir durum varsa modülatör arkadaşlar zaten gerekeni yaparlar. Lütfen asıl konumuza dönelim yapılan testlere göre conti sanırım iyi bir lastik onu alıcam gibi fakat şöyle bir eksisi var uzun ömürlü değilmiş yani 20-30 bin km civarına kadar dayanıyormuş işte o beni düşündürüyor.
Ufuk bey elbete yapılan paylaşımlar düzenli olursa daha faydalı olur ancak Arda'nın dediği başka şey ve de katılıyorum.Asıl amaç aranan konunun daha rahat bulunması.Burada yola çıkılan nokta ön tarafan gelen ugultu ve bunun bir çok nedeni olabilir ki zaten bir çok neden ortaya kondu,irdelendi.Bu platform hepimizin ise aynı şekilde hepimiz kılıçları çekmeden önce zeytin dalı uzatsak daha iyi olur.Şimdilik konunun bölünmesine gerek yok ama lastik ile ilgili yogunlaşma olacaksa zaten o konu var oradan devam edilir.Genel bir noktaya değineyim.Forumun daha verimli kullanılması için bir konu açılırken önce arama yapıp daha önce açılmış konu var ise incelenmesi ve daha sonra gerek var ise yeni konu açılması gerekir.
Serkan bey, kışlık lastik ile yazın dolaşsanız bile 30 bin dayanır, Continental Premium Contact2 yumuşak ve kaliteli bir lastiktir, çok daha fazla dayanabileceğine eminim.