Gönderen Konu: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR  (Okunma sayısı 12533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR
« Yanıtla #40 : Şubat 20, 2012, 20:59:58 »

Tekin bey forumun başka bir başlık altında bir arkadaşa ContiEcoContact™ 5 lastiğini tavsiye etmişsiniz  preminyum 2 ile arasındaki fark nedir bilginiz varmı bu yeni lastiğimi tercih etmeliyim acaba

Birde 30 bin km kullanırsın preminyum contack 2 yi  demişsiniz, aracımın üzerindeki briston var aracın orjinal lastiği ve 58 bin km yani anlıcanız briston kadar ömürlü değilmidir sizce vede bristonun sitesinde şöyle bir bilgiye ulaştım eğer lastiğmizin ömrü 10 yılı geçmemişse diş derinliği de yeterli ise 10 yıla kadar kullanılır demiş ben 5-6 yıl sanıyordum ama demek ki yanlış biliyormuşuz.

işte linki  http://www.bridgestone.com.tr/oneri-ve-yardim/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri/

Kışlık lastikler çok yumuşak olduklarından Yaz sıcaklarına ve güneşine fazla dayanamazlar, o nedenle 30.000km yapabilirler diyerek 4 mevsim lastik bu kadar dayanamaz mı? anlamında öyle söyledim, elbette Continental Premium Contact2 de 60.000km yol yapabilir.

Continental EcoContact5 serisi henüz ülkemize giriş yapamadı ve ne zaman geleceğide belli değil. Bu arada biraz araştırınca aslında Güney bölgelerinde değilseniz pek uygun olmayan bir seçenek olduğunun da farkına vardım. Ülkemizin tamamı 4 mevsimi yaşayabildiğinden, Eco lastiklerin ülkemizde pek randımanlı olmayacağı bilgisi ortaya çıkıyor. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

Ynt: 2006 COROLLA LASTİKLERDEN UĞULTU GELİYOR
« Yanıtla #40 : Şubat 20, 2012, 20:59:58 »