0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut valla hiç aklıma bile gelmiyor yağ yakıyormuş eksiltiyormuş sıkıntı çıkartacakmış Şuan için herşeyi ile çok memnunum, muhtemelen önceki kilometrelerde de durum aynıydı ama farketmemiş olabilirim. Hatta aracı biraz daha zorlayacağım bakıma 1000 km daha geç gideceğim bakalım yağ seviyesi nerelere gelecek Olmadı satarım hiç umurumda olmaz
Abi en iyisi bu . Beni biliyorsun çok kafaya taktım ve geriye baktığımda hep boşu boşuna kafaya taktığımı gördüm . Çünkü ne kadar kafaya takarsanız takın servisin insafına kalmış bir durum . Bende artık çok zor ama araçtan keyif almaya bakacam . 2 seneye zaten ötv muafiyetinden doğan rehin kalkıyor ve o zaman aracı aynı şekilde kullanırsam ortalama 50000-60000 km yol yapmış olacam en kötü ihtimal bu km ye kadar yağ ekleye ekleye kullanıp ondan sonra satıp kurtulacam . Şu an düşüncem ya sıfır yeni octovia yada 2-3 senelik d segmenti alman bir araç bu suberb de olabilir veya bmw 3 seriside olabilir bunu o zamanın şartları belirlicek şimdiden konuşmak erken hele o günü yaşıyak gerisi bir şekilde hal olur .
Ohhhh beee ... nihayet......
Mahmut ya, sen bu arabayı aynı konumda yani vergi indirimi avantajı olan birine satmayı denesenesahibinden com da bu tür ilanlar çıkıyor, alıcısı da bulunuyor
Bu vergi indirimi avantajı nasıl oluyor acep.
Abi şöyle oluyor .Engelli bir vatandaş 1.6 cc ye kadar araçları ötv ödemeden alabiliyor dolayısıyla 100000 lik bir aracı 60000 tl ye aldığı gibi yıllık mtv yide ödemiyor . Ama devlet bunun çıkar amaçlı kullanılmasını önlemek için her engelli başına 5 senede bir araba sınırlaması koymuş ve bunun yanında aracı aldıktan sonra 5 yıl içinde aracı satmak isterseniz ödemediğiniz ötv ve mtv yi ödemelisiniz diyor . 5 yılda bir araç sınırlaması bence de gerekli ama 5 yıl içinde satılamaması kötü çünkü herhangi bir sorunda bu aracın sahibinin elini kolunu bağlıyor .
Çok haklısın kardeşim. Satma durumu çok yanlış olmuş malum hayatın bizlere ne göstereceği beeli olmuyor. Geçmiş olsun demekten başka seçeneğim kalmıyor.
Sağol abi . Devlette bir yandan haklı aslında çünkü o kural olmasa araç ihtiyacı olmayan her engelli 5 yılda bir araç alıp aracı ertesi güne satar . Ama en azından sorun yaşanan araçlarda bir servis raporuyla satışın yapılabilmesi iyi olurdu . Abi zaten benim araçta fatura değeri 36000 tl olmasa vergisini ödeyip toyotaya dava açardım . Ama fatura değeri 36000 tl olduğundan ben zaten 20000 civarı vergi öderim mahkemeyi kazansam büyük ihtimal fatura değerini öderler geriye 16000 tl kalır yani aracım 16000 tl ye gider ki bu işe girişmek bu yüzden hiç mantıklı gözükmüyor . Bunu geçtim toyota benden aracı 36000 tl ye almış olacağı için bu işten en kazançlı toyota çıkar . Hayırlısı olur inşallah .
Aynen ölede bir durum var Senin hepten karışık kardeşim. Ama sen binmeye devam et biz bu işin içindeyiz rahatça bin gez boş ver
merhabaen sonunda bu gün revizyon gören Corolla dizel mmt arabamı 10.000 km tamamlayarak, 60.050 km de bakıma verdim. evet yağ eksiltme var. fakat bizzat ölçtürdüm. diğer revizyon görmemiş yeni kasa dizel arabalar gibi aynı seviyede, tamamen normal sınırlar içinde. hiç bir sıkıntı yok. benim götürdüğüm yeni 5w30 tam sentetik yağ konuldu. bu arada yeni servis formu arkasında yağ tavsiyesi içinde 5w30 olduğunu gördüm.bana bu durumda olupta hala yağ yakmaya devam eden olursa tamamen yeterli temizlik yapılmadığından olduğunu ifade ettiler.bana büyük üzüntü ve sıkıntı veren, 60.000 km, 3 yıl süren bu süreç burada bitti gibi gözüküyor. kazasız yolculuklar dilerim.
Mahmut kardeşim bu satma olayında yeni bir gelişme yaşadım desem yanlış olmaz sanırım. şöyle ki salı günü vw ne gittim. durumumu anlattım. aracımı 2012 aralıkta aldığımı ve satarak passat almayı düşündüğümü söyledim. tekrar aynı haktan yararlanıp yararlanamayacağımı sordum verilen cevap 'aracı satın aldığınız yerdeki vergi dairesi ile görüşüp aldığınız aracın ihtiyaçlarınızı karşılamadığını ki gerçekten benim için öyle bir durum var dizlerimde ki sorunlar nedeniyle otomatik almam gerekiyor ötv ve mtv leri ödemek kaydıyla satmak istediğinizi belirtmeniz ve onlarında bunu kabul edip size izin vermeleri durumunda aracınızı satıp aynı haktan yararlanabilirsiniz' oldu. ben düşündüm taşındım kendi durumumda çok zarar ettiğimi fark ettim ve vazgeçtim. ha bu durumda benim aracım daha 5 aylık iken bu durumu dile getirmek mantıklı olurdu. ama 2-3 yıl geçtikten sonra böyle bir şikayet ile müracaat pek inandırıcı olmaz sanırım. dolayısı ile vergi dairesi izin vermeyecektir.
Abi bunu bilmiyordum bilgilendirme için teşekkürler . Açıkçası böyle bir işe kalkışmak bana mantıklı gelmiyor araç 5-6 aylık olsa dediğiniz gibi yapılır . Ama benim zaten 2 senem kaldı 3 senelik mtv ve ötv yi ödeyip gene bu haktan yararlanmaktansa 2 yıl daha bekleyip bir kuruş vergi ödemeden aracı satmak daha mantıklı . Ondan ben bu sorunu kafama takmadan 2 sene daha aracı kullanacam ondan sonrada gidip başka bir araç alımında bu aracı takasta kullanacam .Bilgilendirme için tekrardan teşekkürler .