Gönderen Konu: Yağ Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 51331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #220 : Nisan 19, 2013, 16:27:27 »
Mahmut valla hiç aklıma bile gelmiyor yağ yakıyormuş eksiltiyormuş sıkıntı çıkartacakmış :) Şuan için herşeyi ile çok memnunum, muhtemelen önceki kilometrelerde de durum aynıydı ama farketmemiş olabilirim. Hatta aracı biraz daha zorlayacağım bakıma 1000 km daha geç gideceğim bakalım yağ seviyesi nerelere gelecek :) Olmadı satarım hiç umurumda olmaz :)

Abi en iyisi bu . Beni biliyorsun çok kafaya taktım ve geriye baktığımda hep boşu boşuna kafaya taktığımı gördüm . Çünkü ne kadar kafaya takarsanız takın servisin insafına kalmış bir durum . Bende artık çok zor ama araçtan keyif almaya bakacam . 2 seneye zaten ötv muafiyetinden doğan rehin kalkıyor ve o zaman aracı aynı şekilde kullanırsam ortalama 50000-60000 km yol yapmış olacam en kötü ihtimal bu km ye kadar yağ ekleye ekleye kullanıp ondan sonra satıp kurtulacam .

Şu an düşüncem ya sıfır yeni octovia yada 2-3 senelik d segmenti alman bir araç bu suberb de olabilir veya bmw 3 seriside olabilir bunu o zamanın şartları belirlicek şimdiden konuşmak erken hele o günü yaşıyak gerisi bir şekilde hal olur . :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Nisan 19, 2013, 16:27:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Nisan 19, 2013, 17:01:20 »
Mahmut valla hiç aklıma bile gelmiyor yağ yakıyormuş eksiltiyormuş sıkıntı çıkartacakmış :) Şuan için herşeyi ile çok memnunum, muhtemelen önceki kilometrelerde de durum aynıydı ama farketmemiş olabilirim. Hatta aracı biraz daha zorlayacağım bakıma 1000 km daha geç gideceğim bakalım yağ seviyesi nerelere gelecek :) Olmadı satarım hiç umurumda olmaz :)
Abi en iyisi bu . Beni biliyorsun çok kafaya taktım ve geriye baktığımda hep boşu boşuna kafaya taktığımı gördüm . Çünkü ne kadar kafaya takarsanız takın servisin insafına kalmış bir durum . Bende artık çok zor ama araçtan keyif almaya bakacam . 2 seneye zaten ötv muafiyetinden doğan rehin kalkıyor ve o zaman aracı aynı şekilde kullanırsam ortalama 50000-60000 km yol yapmış olacam en kötü ihtimal bu km ye kadar yağ ekleye ekleye kullanıp ondan sonra satıp kurtulacam .

Şu an düşüncem ya sıfır yeni octovia yada 2-3 senelik d segmenti alman bir araç bu suberb de olabilir veya bmw 3 seriside olabilir bunu o zamanın şartları belirlicek şimdiden konuşmak erken hele o günü yaşıyak gerisi bir şekilde hal olur . :)

Ohhhh beee ... nihayet...... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Nisan 19, 2013, 17:05:07 »

hahaha :D sonunda amacına ulaştın kemal amca :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #223 : Nisan 19, 2013, 17:07:20 »
amaca ulaşmanın değişik yolları oluşuyor bazan :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #224 : Nisan 19, 2013, 17:27:24 »

Abi o gün geldiğinde bende sizin gibi derin bir Ohhhh çekecem . :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #225 : Nisan 19, 2013, 17:29:51 »
Mahmut ya, sen bu arabayı aynı konumda yani vergi indirimi avantajı olan birine satmayı denesene
sahibinden com da bu tür ilanlar çıkıyor, alıcısı da bulunuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #226 : Nisan 19, 2013, 17:44:54 »
Mahmut ya, sen bu arabayı aynı konumda yani vergi indirimi avantajı olan birine satmayı denesene
sahibinden com da bu tür ilanlar çıkıyor, alıcısı da bulunuyor

Abi mantıklı ama sorunlu bir aracı sorunsuz diye satamam hele birde engelli birine hiç satamam . Ondan 2 yıl daha beklicem önce toyotaya nakit karşılığı satmayı denicem . Biliyorum biraz ucuza gidecek ama en azından vicdanım rahat kalacak . Yapamadıkları aracı herhalde alırlar . Zaten ne zaman ben bu aracı ilerde kime satacam desem biz alırız dediler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Nisan 19, 2013, 18:30:44 »
Bu vergi indirimi avantajı nasıl oluyor acep.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #228 : Nisan 19, 2013, 18:41:27 »
Bu vergi indirimi avantajı nasıl oluyor acep.

Abi şöyle oluyor .

Engelli bir vatandaş 1.6 cc ye kadar araçları ötv ödemeden alabiliyor dolayısıyla 100000 lik bir aracı 60000 tl ye aldığı gibi yıllık mtv yide ödemiyor . Ama devlet bunun çıkar amaçlı kullanılmasını önlemek için her engelli başına 5 senede bir araba sınırlaması koymuş ve bunun yanında aracı aldıktan sonra 5 yıl içinde aracı satmak isterseniz ödemediğiniz ötv ve mtv yi ödemelisiniz diyor . 5 yılda bir araç sınırlaması bence de gerekli ama 5 yıl içinde satılamaması kötü çünkü herhangi bir sorunda bu aracın sahibinin elini kolunu bağlıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #229 : Nisan 19, 2013, 18:44:21 »
Abi şöyle oluyor .

Engelli bir vatandaş 1.6 cc ye kadar araçları ötv ödemeden alabiliyor dolayısıyla 100000 lik bir aracı 60000 tl ye aldığı gibi yıllık mtv yide ödemiyor . Ama devlet bunun çıkar amaçlı kullanılmasını önlemek için her engelli başına 5 senede bir araba sınırlaması koymuş ve bunun yanında aracı aldıktan sonra 5 yıl içinde aracı satmak isterseniz ödemediğiniz ötv ve mtv yi ödemelisiniz diyor . 5 yılda bir araç sınırlaması bence de gerekli ama 5 yıl içinde satılamaması kötü çünkü herhangi bir sorunda bu aracın sahibinin elini kolunu bağlıyor .

Çok haklısın kardeşim. Satma durumu çok yanlış olmuş malum hayatın bizlere ne göstereceği beeli olmuyor. Geçmiş olsun demekten başka seçeneğim kalmıyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #230 : Nisan 19, 2013, 18:50:53 »
Çok haklısın kardeşim. Satma durumu çok yanlış olmuş malum hayatın bizlere ne göstereceği beeli olmuyor. Geçmiş olsun demekten başka seçeneğim kalmıyor.

Sağol abi . Devlette bir yandan haklı aslında çünkü o kural olmasa araç ihtiyacı olmayan her engelli 5 yılda bir araç alıp aracı ertesi güne satar . Ama en azından sorun yaşanan araçlarda bir servis raporuyla satışın yapılabilmesi iyi olurdu .

Abi zaten benim araçta fatura değeri 36000 tl olmasa vergisini ödeyip toyotaya dava açardım . Ama fatura değeri 36000 tl olduğundan ben zaten 20000 civarı vergi öderim mahkemeyi kazansam büyük ihtimal fatura değerini öderler geriye 16000 tl kalır yani aracım 16000 tl ye gider ki bu işe girişmek bu yüzden hiç mantıklı gözükmüyor . Bunu geçtim toyota benden aracı 36000 tl ye almış olacağı için bu işten en kazançlı toyota çıkar . :) Hayırlısı olur inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #231 : Nisan 19, 2013, 18:52:55 »
Sağol abi . Devlette bir yandan haklı aslında çünkü o kural olmasa araç ihtiyacı olmayan her engelli 5 yılda bir araç alıp aracı ertesi güne satar . Ama en azından sorun yaşanan araçlarda bir servis raporuyla satışın yapılabilmesi iyi olurdu .

Abi zaten benim araçta fatura değeri 36000 tl olmasa vergisini ödeyip toyotaya dava açardım . Ama fatura değeri 36000 tl olduğundan ben zaten 20000 civarı vergi öderim mahkemeyi kazansam büyük ihtimal fatura değerini öderler geriye 16000 tl kalır yani aracım 16000 tl ye gider ki bu işe girişmek bu yüzden hiç mantıklı gözükmüyor . Bunu geçtim toyota benden aracı 36000 tl ye almış olacağı için bu işten en kazançlı toyota çıkar . :) Hayırlısı olur inşallah .

Aynen ölede bir durum var :D Senin hepten karışık kardeşim. Ama sen binmeye devam et biz bu işin içindeyiz rahatça bin gez boş ver ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #232 : Nisan 19, 2013, 19:27:10 »
Aynen ölede bir durum var :D Senin hepten karışık kardeşim. Ama sen binmeye devam et biz bu işin içindeyiz rahatça bin gez boş ver ;)

Aynen abi benim durum çok karışık . Artık dediğin gibi rahatça binip gezmeye bakacam . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu Son nokta....
« Yanıtla #233 : Nisan 25, 2013, 20:40:19 »
merhaba
en sonunda bu gün revizyon gören Corolla dizel mmt arabamı 10.000 km tamamlayarak, 60.050 km de bakıma verdim. evet yağ eksiltme var. fakat bizzat ölçtürdüm. diğer revizyon görmemiş yeni kasa dizel arabalar gibi aynı seviyede, tamamen normal sınırlar içinde. hiç bir sıkıntı yok. benim götürdüğüm yeni 5w30 tam sentetik yağ konuldu. bu arada yeni servis formu arkasında yağ tavsiyesi içinde 5w30 olduğunu gördüm.
bana bu durumda olupta hala yağ yakmaya devam eden olursa tamamen yeterli temizlik yapılmadığından olduğunu ifade ettiler.
bana büyük üzüntü ve sıkıntı veren, 60.000 km, 3 yıl süren bu süreç burada bitti gibi gözüküyor. kazasız yolculuklar dilerim.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu Son nokta....
« Yanıtla #234 : Nisan 26, 2013, 00:05:09 »
merhaba
en sonunda bu gün revizyon gören Corolla dizel mmt arabamı 10.000 km tamamlayarak, 60.050 km de bakıma verdim. evet yağ eksiltme var. fakat bizzat ölçtürdüm. diğer revizyon görmemiş yeni kasa dizel arabalar gibi aynı seviyede, tamamen normal sınırlar içinde. hiç bir sıkıntı yok. benim götürdüğüm yeni 5w30 tam sentetik yağ konuldu. bu arada yeni servis formu arkasında yağ tavsiyesi içinde 5w30 olduğunu gördüm.
bana bu durumda olupta hala yağ yakmaya devam eden olursa tamamen yeterli temizlik yapılmadığından olduğunu ifade ettiler.
bana büyük üzüntü ve sıkıntı veren, 60.000 km, 3 yıl süren bu süreç burada bitti gibi gözüküyor. kazasız yolculuklar dilerim.

Ayrıca servis formunda benzinli araçlar için 0w20 yazmışlar, düne kadar dizel/benzinli farkı gözetmeden 10w40 koyuyorlardı. Bu nasıl iştir çözebilene helal olsun.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Nisan 26, 2013, 09:14:38 »
Abi şöyle oluyor .

Mahmut kardeşim bu satma olayında yeni bir gelişme yaşadım desem yanlış olmaz sanırım. şöyle ki salı günü vw ne gittim. durumumu anlattım. aracımı 2012 aralıkta aldığımı ve satarak passat almayı düşündüğümü söyledim. tekrar aynı haktan yararlanıp yararlanamayacağımı sordum verilen cevap 'aracı satın aldığınız yerdeki vergi dairesi ile görüşüp aldığınız aracın ihtiyaçlarınızı karşılamadığını ki gerçekten benim için öyle bir durum var dizlerimde ki sorunlar nedeniyle otomatik almam gerekiyor :( ötv ve mtv leri ödemek kaydıyla satmak istediğinizi belirtmeniz ve onlarında bunu kabul edip size izin vermeleri durumunda aracınızı satıp aynı haktan yararlanabilirsiniz' oldu. ben düşündüm taşındım kendi durumumda çok zarar ettiğimi fark ettim ve vazgeçtim. ha bu durumda benim aracım daha 5 aylık iken bu durumu dile getirmek mantıklı olurdu. ama 2-3 yıl geçtikten sonra böyle bir şikayet ile müracaat pek inandırıcı olmaz sanırım. dolayısı ile vergi dairesi izin vermeyecektir.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #236 : Nisan 26, 2013, 09:57:06 »
Mahmut kardeşim bu satma olayında yeni bir gelişme yaşadım desem yanlış olmaz sanırım. şöyle ki salı günü vw ne gittim. durumumu anlattım. aracımı 2012 aralıkta aldığımı ve satarak passat almayı düşündüğümü söyledim. tekrar aynı haktan yararlanıp yararlanamayacağımı sordum verilen cevap 'aracı satın aldığınız yerdeki vergi dairesi ile görüşüp aldığınız aracın ihtiyaçlarınızı karşılamadığını ki gerçekten benim için öyle bir durum var dizlerimde ki sorunlar nedeniyle otomatik almam gerekiyor :( ötv ve mtv leri ödemek kaydıyla satmak istediğinizi belirtmeniz ve onlarında bunu kabul edip size izin vermeleri durumunda aracınızı satıp aynı haktan yararlanabilirsiniz' oldu. ben düşündüm taşındım kendi durumumda çok zarar ettiğimi fark ettim ve vazgeçtim. ha bu durumda benim aracım daha 5 aylık iken bu durumu dile getirmek mantıklı olurdu. ama 2-3 yıl geçtikten sonra böyle bir şikayet ile müracaat pek inandırıcı olmaz sanırım. dolayısı ile vergi dairesi izin vermeyecektir.

Abi bunu bilmiyordum bilgilendirme için teşekkürler .

Açıkçası böyle bir işe kalkışmak bana mantıklı gelmiyor araç 5-6 aylık olsa dediğiniz gibi yapılır . Ama benim zaten 2 senem kaldı 3 senelik mtv ve ötv yi ödeyip gene bu haktan yararlanmaktansa 2 yıl daha bekleyip bir kuruş vergi ödemeden aracı satmak daha mantıklı . Ondan ben bu sorunu kafama takmadan 2 sene daha aracı kullanacam ondan sonrada gidip başka bir araç alımında bu aracı takasta kullanacam .

Bilgilendirme için tekrardan teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Nisan 26, 2013, 23:20:37 »
Abi bunu bilmiyordum bilgilendirme için teşekkürler .

Açıkçası böyle bir işe kalkışmak bana mantıklı gelmiyor araç 5-6 aylık olsa dediğiniz gibi yapılır . Ama benim zaten 2 senem kaldı 3 senelik mtv ve ötv yi ödeyip gene bu haktan yararlanmaktansa 2 yıl daha bekleyip bir kuruş vergi ödemeden aracı satmak daha mantıklı . Ondan ben bu sorunu kafama takmadan 2 sene daha aracı kullanacam ondan sonrada gidip başka bir araç alımında bu aracı takasta kullanacam .

Bilgilendirme için tekrardan teşekkürler .

aynen kardeşim çok haklısın. büyük zararın olur. benim bile bu durumda çok zararım oluyor. ama benim ki gibi sağlık sebebiyle değiştirmek isteyen olursa onlara fikir verebilir :)

rica ederim paşam. bilgi paylaşmak içindir ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Aralık 03, 2015, 00:24:11 »
eğer aracınız yağ eksiltiyorsa 0- 20 000 arasında tartışmasız hatalı motor. Aynısı bende oldu  toyota yı tüketici mahkemesine vereceğim dedim kople yeni versiyon motorla motoru değiştiler. Ama yapmamak için her türlü dalaverayi yapiyorlar. Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Mayıs 22, 2016, 20:28:40 »
Yağ eksiltme konusunda bir gelişme var mı? uzun süredir forumu takip etmiyordum. Ayrı bir konu varsa nerdedir acaba?
Trafik kurallarına uyalım.