0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 2010 elegance a/t. malum kış ayı, kış ayında farkettimki dünyanın parasına satılan bu araba donanım fakiriymiş. Karlı yollara ilşkin hiç bir donanımı yok. ne aynalar ısıtmalı, ne karlı yollar için sürüş modu, ne de antipatinaj sistemi var (VSR mi ne ). Bu aracı fazla tanımıyorum. Tanıyanlar izah edebilirmi, karlı yollara ilişkin bir sürüş modu varmı veya buna ilişkin bir donanımı varmı.
Tuncay abi TRC konusunda yanlışın var . Benim araçta TRC mevcut .
Bizim corollamızda ne TRC ne VSC var, kar lastikleriyle 4x4'lerle dalga geçiyordum Auriste TRC ve VSC var, kar üstünde makas bile atabiliyorum, inanılmaz birşey..
uvvvvvvvvvvv öok tehlikeli hareket bunlar oğuzhan
Tabi trafik kuralları çerçevesinde bla bla
Evet Trc elegant dizellerin hepsinde benzinlilerinde elegant vsc xenoın paketinde mevcutmuş.Özcan abi ön cam için rezistansa basıncada devreye giriyor çalışıyor.Ama dediğin gibi arka cam rezistans düğmesine basıncada devreye giriyor dur.
ancak istanbulda 2 yılda bir gün yağan kar içiin kar lastiği almak çok mantıklı değil dimi.
Sorununuzun en büyük nedeni bu yanılgınız Cemal bey.Kar lastiği demişsiniz ama kar lastiği diye bir lastik yoktur.Doğrusu "kış lastiği" olacaktır.Kışlık lastikler,hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde takılması gerekir.Normal bir lastik karlı zeminde 44 metrede durabiliyorken,kışlık lastikler de bu fren mesafesi 36 metreye kadar düşüyor.Yazlık lastikler 7 dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında sertleşmeye meyillidirler.Hem kışın işinizi görmeyeceği gibi gözle görünmeyen yıpranmalara da sebep olacaktır.