0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fakat 1 gün içinde almayalım diyorum
bunları bende biliyorum da, istanbulda sıcaklık hiç bir zaman -7 lere düşmemiştir. karda yılda 1 gün hayatı zorlaştırır. benim hiç kış lastiğim olmadı bu güne kadar. ankarada bile kullanmamışımdır. evet kış lastiği ideal olandır fakat 1 gün içinde almayalım diyorum ben zincir taşıyorum bazıları çorap. o rampadan çıkanları çoğuda kış lastiği kullanmıyordu. Bu arada hazır konu açılmışken, birisi bahsetmişti tv de görmüş. lastiğin yola temas eden kısmına çarpılar şeklinde sıkılan bir sprey varmış. böyle durumlarda aracın karda ve buzda tutunmasını sağlıyor. o konuda bilginiz varmı
Cemal Bey, -7degil, +7 derece'den daha düstügünde yaz lastikleri cok düzgün calismaz.Bunun disinda celiskinizi de anliyorum ve 1-2 gün icin almak istememiniz normal. Ama yaz lastigi ile karli yollara cikip birakin, kendinizi etrafi da tehlikeye atmak bence sorumsuzluktur. Maden kis lastigi almak istemiyorsunuz ve yilda sadece 1 gün, binin taksiye, dolmusa veya otobüse. Kafaniz rahat olsun; trafik daha güvenli olsun. Karli, buzlu yollarda problem yokus cikmak degildir; daha cok yokusu inmek ve durabilmektir. Sprey vs gibi cözümler anlik semptomlari cözmek icin. Yoksa sehirler arasi yolda 3 dakikada bir durup sprey kullanilamaz sanirim.
+1 Bir Prelli bayisi olarak kesinlikle kış lastiği öneriyorum.kışın kış lasikleri yazın yaz lastikleri başka cevaba gerek yok.
Kaygan zeminlerde vites kolunu manuel kısıma alıp 2. vitese sabitlerseniz, her dur kalkta 2. vitesle patinaj yapmadan kalkış yapacaktır.
abi selamlar. bu 2.viteste kalkış nasıl gerçelkeşiyor. bende auris dizel m/m comf.plus bu şekilde (2.viteste) nasıl aracı kaldırabilirim?
Tekin bey Auriste derece ile ilgili bir kısıtlama yok. Şöyle düşünebiliriz, kaygan parke taşlarda kalkış yaparken de 2. Vitesi kullanmak gerekebilir ki ıslak parke zeminde başıma geldi. Malum 1.5 tonu kaldırmak kolay değil