Gönderen Konu: COROLLA ELEGANT KARDA BENİ REZİL ETTİ:)  (Okunma sayısı 13149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: COROLLA ELEGANCE KARDA BENİ REZİL ETTİ:)
« Yanıtla #20 : Ocak 30, 2012, 14:25:35 »
:) bunları bende biliyorum da, istanbulda sıcaklık hiç bir zaman -7 lere düşmemiştir. karda yılda 1 gün hayatı zorlaştırır. benim hiç kış lastiğim olmadı bu güne kadar. ankarada bile kullanmamışımdır. evet kış lastiği ideal olandır fakat 1 gün içinde almayalım diyorum ben zincir taşıyorum bazıları çorap. o rampadan çıkanları çoğuda kış lastiği kullanmıyordu. Bu arada hazır konu açılmışken, birisi bahsetmişti tv de görmüş. lastiğin yola temas eden kısmına çarpılar şeklinde sıkılan bir sprey varmış. böyle durumlarda aracın karda ve buzda tutunmasını sağlıyor. o konuda bilginiz varmı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 30, 2012, 14:25:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ocak 30, 2012, 14:30:18 »
merhabalar ben 2012 d4d elegant aldım ve henüz 1000 km civarındayken bu yoğun kış döneminde Uludağ a çıktım . Kar lastiği yoktu . Yanımda zincir vardı  Çıkarken son 5km e ulaşana kadar hiç sıkıntı yaşamadımson 5 km de bir kaç kez esp devreye girdi . İnerken zincir takma zorunluluğu vardı taktım ve sorunsuz olarak indim . Önceki aracım GrandVitara diesel olduğundan biraz endişeliydim ama hiç sıkıntı yaşamadım .

Bu arada çorap tarzı bir şey var lastiklere takılan kullanımı ve güvenliği konusunda bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi
Op.Dr.Kasım KANBERLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 30, 2012, 14:37:25 »
fakat 1 gün içinde almayalım diyorum
   Kar yağdığında bütün şehirlerde trafiğin allak bullak olmasının başlıca nedeni budur Cemal bey.Ayrıca hava sıcaklığı -7 değil +7'den aşağı düşen hava sıcaklığında takılmalıdır kış lastikleri.
   Ayrıca aşağıda ki konuya bir göz gezdirmenizi rica edeceğim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40680.0
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 30, 2012, 14:45:01 »
:) bunları bende biliyorum da, istanbulda sıcaklık hiç bir zaman -7 lere düşmemiştir. karda yılda 1 gün hayatı zorlaştırır. benim hiç kış lastiğim olmadı bu güne kadar. ankarada bile kullanmamışımdır. evet kış lastiği ideal olandır fakat 1 gün içinde almayalım diyorum ben zincir taşıyorum bazıları çorap. o rampadan çıkanları çoğuda kış lastiği kullanmıyordu. Bu arada hazır konu açılmışken, birisi bahsetmişti tv de görmüş. lastiğin yola temas eden kısmına çarpılar şeklinde sıkılan bir sprey varmış. böyle durumlarda aracın karda ve buzda tutunmasını sağlıyor. o konuda bilginiz varmı

Cemal Bey, -7degil, +7 derece'den daha düstügünde yaz lastikleri cok düzgün calismaz.

Bunun disinda celiskinizi de anliyorum ve 1-2 gün icin almak istememiniz normal. Ama yaz lastigi ile karli yollara cikip birakin, kendinizi etrafi da tehlikeye atmak bence sorumsuzluktur. Maden kis lastigi almak istemiyorsunuz ve yilda sadece 1 gün, binin taksiye, dolmusa veya otobüse. Kafaniz rahat olsun; trafik daha güvenli olsun. Karli, buzlu yollarda problem yokus cikmak degildir; daha cok yokusu inmek ve durabilmektir. 

Sprey vs gibi cözümler anlik semptomlari cözmek icin. Yoksa sehirler arasi yolda 3 dakikada bir durup sprey kullanilamaz sanirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 30, 2012, 14:52:47 »
istanbulda kış lastiği takılmaması sebebiyle trafiğin allak bullak olduğu görülmemiştir. başka sebeblere evet ama ana arterler her zaman açık olduğu için  bu sebepten dolayı hayır, mesela yağmur yağınca istanbulda trafik allak bullak, sebebi kış lastiğimi değil, başka nedenleri var. bu söylediklerimden şuda anlaşılmasın, ben kar üstünde normal lastiklede giderim diye bir şey yok. söylenenler doğrudur ve can güvenliği için gereklidir. bugün istanbulda kar yağdı aracımı çıkartmadım. benim için kış lastiği elzem değil. 1 gün sabrederim sonra çıkartırım. ama çok kısa süre kullanıp 1 yıl depoda yatıracağım lastiklerede okadar para veremem. diyelimki bu havada uzun yola gitmem gerekti, ozamanda hemen gidip kar!! lastiği alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Ocak 30, 2012, 14:54:58 »
Cemal Bey, -7degil, +7 derece'den daha düstügünde yaz lastikleri cok düzgün calismaz.

Bunun disinda celiskinizi de anliyorum ve 1-2 gün icin almak istememiniz normal. Ama yaz lastigi ile karli yollara cikip birakin, kendinizi etrafi da tehlikeye atmak bence sorumsuzluktur. Maden kis lastigi almak istemiyorsunuz ve yilda sadece 1 gün, binin taksiye, dolmusa veya otobüse. Kafaniz rahat olsun; trafik daha güvenli olsun. Karli, buzlu yollarda problem yokus cikmak degildir; daha cok yokusu inmek ve durabilmektir. 

Sprey vs gibi cözümler anlik semptomlari cözmek icin. Yoksa sehirler arasi yolda 3 dakikada bir durup sprey kullanilamaz sanirim.

murat bey yazınızı okumadan yukarıdaki yazıyı yazmıştım, sanırım yazınızada cevap oldu.. sprey konusu ise bende anlık semptomları çözmek için değerlendirmek istemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 30, 2012, 15:02:57 »
Sprey'in acikcasi bir ise yariyacagini sanmiyorum. Site'de üyelerimizden birisi kar corabi dedikleri zincire benzer bir mantikla calisan ürünü test etti. Videosunu ekliyorum. Bence düsünülebilir ama ürünün ömrü ne olur bir fikir yürütemiyorum.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40438.msg541853#msg541853

Ve lastiklerle ilgili bir yorumum var. Eskiden araclarin lastikleri daha disli ve her zaman kullanilacak sekilde üretiliyordu. Son zamanlarda Avrupa'da kis lastigi kullanimi yayginlastikca daha uzman lastikler üretmeye basladilar. Uzman lastik derken performans yaz lastiginde neredeyse dis olmadigini ve düz bloklar oldugunu görüyoruz. Amac insanlara 2 takim lastik aldirmak.

Bundan kacinmak istiyorsaniz, 4 mevsim lastiklerini tavsiye ederim. Lastik degistirme zamaniniz geldiginde incelersiniz. Yazin yaz lastiklerinden daha geride ama kisin yaz lastiklerinden cok cok daha iyi durumdalar. Neredeyse ortalama bir kis lastigi kadar performans gösteriyorlar. Acikcasi Istanbul icin belki de en mantiklisi 4 mevsim lastikleri. Istanbul'da iki sene yasadim. Arada hava sapitabiliyor ama genelde iliman. Ankara'da falan kis lastigi olmadan yola cikilmaz.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 30, 2012, 15:12:36 »
Bu arada Corolla sinifi Japon araclarinin cogu maliyeti düsük olmasi düsünülerek yapilmistir. Neredeyse hepsinde Toe, camber, caster acilari konfor ve maliyet düsünülerek ayarlanmistir. Negative Toe-in acisi olan bir arac kaygan zeminde biraz daha iyi yol tutar. Ama lastikler daha erken asinir vs.

Bunun disinda Corolla'nin motoru cok cabuk devirleniyor; kaygan zeminde gaz tepkisinin kontrolü kolay degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DUAL - VVT-İ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #28 : Ocak 30, 2012, 15:18:23 »
+1

Bir Prelli bayisi olarak kesinlikle kış lastiği öneriyorum.
kışın kış lasikleri yazın yaz lastikleri başka cevaba gerek yok.
^^DUAL - VVT-İ^^ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir. Gücünü Kontrol Et.
2012 C O R O L L A   E L E Ğ A N T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ocak 30, 2012, 15:31:57 »
+1

Bir Prelli bayisi olarak kesinlikle kış lastiği öneriyorum.
kışın kış lasikleri yazın yaz lastikleri başka cevaba gerek yok.

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Şubat 01, 2012, 14:40:14 »
özcan bey uzun dik rampa tam tosyanın içi.toyotanın kış performansını çok begendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Şubat 01, 2012, 14:43:56 »
kar lastigi araştırıyorum. nisan mayıs ayların da fiyatları çok düşüyor .o zaman 4 tane kış lastigi alacam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 01, 2012, 17:01:24 »
http://demo.eticaret.com/Oto-Kar-Pencesi,LA_243-2
Çok kısa mesafeler için ideal çözüm   Kar pençesi          Değişik tür ve markalar için arama yapabilirsiniz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 01, 2012, 18:21:09 »
Cemal bey 2011 Elegant at aracım sivasın çok çetin karlı yollarında sadece 2 kışlık lastiğiile kaymadan gayet iyi gidiyor,vites konusunda eğer sürekli   D  konumunda kullanırsanız sorun yaşamanız normal olabilir. kalkışlarda 2 ci vitesi kullanın durmaya çalışırkende manuel viteslerde yaptığımız gibi yumuşak frenleme yaparken vites küçültüp 1.vitese kadar düşürün.
Arka cam için kullandığımız ısıtıcı dış dikiz aynalarınıda çözüyor birde hızlı öncam ısıtma modu var bizim araçlarda,ön cama yogun üfleme yaparken kapı kenarlarındaki peteklerden de yan camlara üfleme yapar, bu peteklerin yönünü kapı camlarına çevirdiğimizde bir kaç dakika içinde hem öncamdaki hemde yan camdaki buzlar eriyip gidiyor.

Cemel bey bazen dikiz aynaları kar doluyor ve içi donuyor bu durumda ayar yapma düğmesine basmanızı önermem ayrıca arkacam dış dikiz aynalarına nazaran daha hızlı çözülüyor arkacam çözüldü diye hemen kapatırsanız yan aynalarınız çözülmeyebilir birazdaha beklemenizde fayda var kazsız sürüşler dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 03, 2012, 16:10:10 »

Kaygan zeminlerde vites kolunu manuel kısıma alıp 2. vitese sabitlerseniz, her dur kalkta 2. vitesle patinaj yapmadan kalkış yapacaktır.

abi selamlar. bu 2.viteste kalkış nasıl gerçelkeşiyor. bende auris dizel m/m comf.plus bu şekilde (2.viteste) nasıl aracı kaldırabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 03, 2012, 16:56:46 »
Manuel modda dururken direk 2ye alıyorsunuz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 03, 2012, 17:25:18 »
abi selamlar. bu 2.viteste kalkış nasıl gerçelkeşiyor. bende auris dizel m/m comf.plus bu şekilde (2.viteste) nasıl aracı kaldırabilirim?

Sinan bey'in de açıkladığı gibi vites kolunuzu M tarafına alıp + ile 2. vitese yükseltiyorsunuz, durumunuzu gösterge tablosunda da görebilirsiniz.

2. Vitesle kalkış sadece +4C altında gerçekleşmektedir. Dış ortam sıcaklığı yüksek ise zaten şanzıman bu şekilde davranmıyor. Manuele alsanız bile hareket etmiyorsanız 2. vitese geçiremiyorsunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 03, 2012, 17:42:44 »
Tekin bey Auriste derece ile ilgili bir kısıtlama yok. Şöyle düşünebiliriz, kaygan parke taşlarda kalkış yaparken de 2. Vitesi kullanmak gerekebilir ki ıslak parke zeminde başıma geldi. Malum 1.5 tonu kaldırmak kolay değil ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 03, 2012, 17:45:24 »
Ayrıca sıkışık trafikte şanzıman ısınmasın diye sürekli 2.viteste kullanma diye bir yazı okudum. Ne kadar doğrudur tartışılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 03, 2012, 17:57:03 »
Tekin bey Auriste derece ile ilgili bir kısıtlama yok. Şöyle düşünebiliriz, kaygan parke taşlarda kalkış yaparken de 2. Vitesi kullanmak gerekebilir ki ıslak parke zeminde başıma geldi. Malum 1.5 tonu kaldırmak kolay değil ;)

Peki +4C üstü kaygan parke taşta 2. vitesle kalkış yapabildiniz mi? eğer öyle bir uygulama varsa çok doğru bir uygulamadır diyebiliriz.

Diğer taraftan sıkışık trafikte devamlı 2. vitesle kalkış yapmak bence daha çok şanzımanı ısıtır, kilitlenme daha uzun süreceğinden, diye düşünüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)