0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
M/M şanzumanda frene tam bastığınız zaman boşa alıyor. 2. Vites olayı da olabilir ama manuelinde herhangi bir bilgi yok bu konuda.
Kalkış yaptım. Ayrıca şunuda gözlemledim. Araçta çekiş kontrol sistemi olmamasına rağmen geçen karda 2 de kalkamadığım yerde E modunda(otomatikte) kalkış yaptım. Denk gelmişte olabilir Yokuşa imzamı attım
selam arkadaşlar bende 2011 corolla elegance dizel düz vites aracım var vsc için acıp kapama düğmesi var trc (yanlış bilmiyorsam cekiş kontrol) bunun içinde bi düğme var mı
Bahsettiğiniz düğme hem TRC hem de VSC'yi kapatmak için kullanılabilir. Araç çalıştığında her iki sistem de aktiftir, kısa süreli basarsanız TRC, uzun süreli basarsanız VSC'yi kapatmış olursunuz.
Emre bey duğmeye bastığım anda ekranda vsc işaretini goruyorum şekil olarak arac goruntusu ve kayma işareti kısada bassam uzunda aynı işaret , uyarı var ekranda daha once bunu denemıştim
Düğmeye basarak sadece VSC sistemini iptal edebilirsiniz, TRC sistemini iptal edebileceğiniz bir fonksiyonun olduğunu zannetmiyorum zaten buna gerek ve ihtiyaçta olmaz.
Karlı bir yol kenarında durduktan sonra kalkış yapamazsanız VSC sistemini kapatıp sadece TRC sistemiyle kalkış yapabilmeniz için o düğme konmuştur, siz tekrar devreye almasanız bile kısa bir süre sonra kendisi devreye girecektir.
Tekin Bey, TRC'nin kapatılmasına ihtiyaç duyulan durumlar olabilir (ki zaten istenildiğinde kapatılabiliyor) aracın patinaja düşmesini istediğimiz herhangi bir durum. Örneğin çamurlu, karlı bir yere saplanılması durumu veya sırf hava olsun diye patinajla kalkış istenilen bir durumda bu sistem kapatılabilir.
TRC'nin nasıl kapatıldığını kesin olarak tarif edebilirseniz çok faydalı olacaktır.
İrfan Bey,Ben şimdiye kadar bu sistemleri kapatmaya ihtiyaç duymadım ama kitapçığından okuyup da hatırladığım kadarıyla yukarıda bahsettiğim şekilde. Yine de yarın bir deneyeyim. Bu arada kısa basmak derken basıp çekmek yeterli, uzun basmada ise en az 3 sn. basılı tutmak lazım.
Sabah denedim ve aynen söylediğim gibiymiş. Düğmeye bir defa dokununca kayan araba simgesi çıkıyor, TRC kapanıyor. Düğmeye uzun süreli (3 sn. kadar) basarsanız da ünlemli dikkat işaretiyle birlikte VSC OFF yazısı çıkıyor.