0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yok abi bi arkadaş kullanım kitapçığında ne yazdığını sormuştu onun için foto çektim ekledim
130 sayfanın fotoğrafını çekip buraya mı ekleyim abi?arkadaş motor yağını değiştirecek hangi motor yağından kullanması gerektiğine karar veremedi o yüzden kitapçıkta yazanı sordu.
Sorunuzu yada öngörünüzü yazmamışsınız.Bir yandan önerilen yağlar listesi var, diğer yandan 5W-30 ibaresi,Bu araç benzinli, ve yetkili servisin bu araç için koyduğu viskozite en doğru viskozitedir, Yalnız, yaşadığınız yerde yetkili servis yok ise, ya da servisin koyduğu bu yağın karşıladığı standartları karşılayan aynı viskoziteli yağ mevcut değilse, bu konu hakkında verdiğim bilgileri aşağıdaki linkden inceleyebilirsiniz, umarım faydalı olur.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40280.0Konu, ihtiyacınız olmayan çok geniş ısı aralıkları içinde görev görebilen pahalı bir yağ mı kullanmak gerektiği yoksa yaşadığınız ve seyahat ettiğiniz/edeceğiniz yerlerin ısı değerlerine uygun ekonomik yağı mı kullanmak gerektiğidir.
aracına önem verenler için her koşulda motoru korur viskolitesi yüksek tam sentetik yağ castrol edge 5w30
Mobil Formula 1 ESP 5-30 koydum, düz yolda (sık sık yakıt ortalama testi yaptığım yerdir-avrupa konutları edirne istikameti) 7.6 litre ortalamayla gittiğim yolu aynı şartlarda 6.6 litre olarak gittim. Aracın yakıtı resmen değişti. Tavsiye ederim, bu yağ için mobil firmasıyla uzun uzun mailleştim. Güvenle kullanabilirsiniz.
7.6 dan 6.6 mı? Bende ondan yaptırıyorum. Bende 1 litre az yakayım.
Hiç düşünme direk al. Mükemmel bir yağ, almadan evvel 1 ay forumlarda araştırma yaptım iğne ipliğine kadar. Avensis için mevcut en iyi yağ şu an bu. Şimdide lastik araştırıyorum. 1-2 ay daha araştırıcam. Hastalık bende bu yapacak bişey yok.
Tamam, teşekkürler...
Lakin şöyle bir şey var 5w30 yağ yanılmıyorsam 30 derece civarındaki sıcağa kadardı.Şuan için(kış aylarında) güzel bir yağdır fakat yaşadığınız yer 40 derece ve üstü oluyorsa yaz aylarında bu yağ yırtılma yapacak ve yağlama özelliğini kaybedecektir.Bizim insanımızda bir şey pahalıysa kalitedir,iyidir anlayışı mevcut.6 ayda 10000 km yol yaparım derseniz,sonbahardan ilkbahara kadar bu yağı,sonrasındada 10w40 yağı kullanmalısınız.Hatta dahada sıcak yerde yaşıyorsanız daha farklı 15w40 veya 10w50 gibi yağları tercih edebilirsiniz.Ama Türkiye'de en uygun ortalama yağ 10w40 tır(iklim açısından) Mesela güneydoğuda genelde 20w50 yağ kullanılır.Çünkü çok sıcaktır yaz aylarında.Kışında en fazla -10 veya -15 civarındadır.
İstanbul da yaşıyorum. Yaz aylarında 40 derecenin üzerine çıktığı oluyor. Çok km yapan biri değilim.