Gönderen Konu: Avensis için motor yağı seçimi  (Okunma sayısı 39326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Avensis için motor yağı seçimi
« : Ocak 20, 2012, 09:03:38 »

???

Toyota Club Türkiye

Avensis için motor yağı seçimi
« : Ocak 20, 2012, 09:03:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis için motor yağı seçimi
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2012, 10:46:48 »
Sorunuzu yada öngörünüzü yazmamışsınız.

Bir yandan önerilen yağlar listesi var, diğer yandan 5W-30 ibaresi,

Bu araç benzinli, ve yetkili servisin bu araç için koyduğu viskozite en doğru viskozitedir,

Yalnız, yaşadığınız yerde yetkili servis yok ise, ya da servisin koyduğu bu yağın karşıladığı standartları karşılayan aynı viskoziteli yağ mevcut değilse, bu konu hakkında verdiğim bilgileri aşağıdaki linkden inceleyebilirsiniz, umarım faydalı olur.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40280.0

Konu, ihtiyacınız olmayan çok geniş ısı aralıkları içinde görev görebilen pahalı bir yağ mı kullanmak gerektiği yoksa yaşadığınız ve seyahat ettiğiniz/edeceğiniz yerlerin ısı değerlerine uygun ekonomik yağı mı kullanmak gerektiğidir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2012, 10:52:07 »
yok abi bi arkadaş kullanım kitapçığında ne yazdığını sormuştu onun için foto çektim ekledim :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2012, 10:58:39 »
yok abi bi arkadaş kullanım kitapçığında ne yazdığını sormuştu onun için foto çektim ekledim :)

En azından arkadaşına ne demek istediğini anlatsaydın da bizde istifade etseydik :)

Bu arada benim içinde kullanma kılavuzunun tamamının fotoğrafını çekebilir ve burda paylaşabilirseniz ondanda istifade etmek isteriz. Biliyorsunuz bende kullanım kılavuzu yok.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2012, 11:03:29 »
130 sayfanın fotoğrafını çekip buraya mı ekleyim abi?

arkadaş motor yağını değiştirecek hangi motor yağından kullanması gerektiğine karar veremedi o yüzden kitapçıkta yazanı sordu.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2012, 11:30:59 »
130 sayfanın fotoğrafını çekip buraya mı ekleyim abi?

arkadaş motor yağını değiştirecek hangi motor yağından kullanması gerektiğine karar veremedi o yüzden kitapçıkta yazanı sordu.

valla fena olmazdı  :)      En azından yeni toyotacılar aradığında forumda bulabilirdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2012, 01:18:35 »
Günah keçisi benim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2012, 01:21:44 »
Sorunuzu yada öngörünüzü yazmamışsınız.

Bir yandan önerilen yağlar listesi var, diğer yandan 5W-30 ibaresi,

Bu araç benzinli, ve yetkili servisin bu araç için koyduğu viskozite en doğru viskozitedir,

Yalnız, yaşadığınız yerde yetkili servis yok ise, ya da servisin koyduğu bu yağın karşıladığı standartları karşılayan aynı viskoziteli yağ mevcut değilse, bu konu hakkında verdiğim bilgileri aşağıdaki linkden inceleyebilirsiniz, umarım faydalı olur.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40280.0

Konu, ihtiyacınız olmayan çok geniş ısı aralıkları içinde görev görebilen pahalı bir yağ mı kullanmak gerektiği yoksa yaşadığınız ve seyahat ettiğiniz/edeceğiniz yerlerin ısı değerlerine uygun ekonomik yağı mı kullanmak gerektiğidir.

Burdan tam olarak çıkartılması gereken fikri bulamadım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2012, 21:19:27 »
yetkili servis 10W-40 koyuyor.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2012, 23:52:25 »
aracına önem verenler için her koşulda motoru korur viskolitesi yüksek tam sentetik yağ castrol edge 5w30
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2012, 00:20:41 »
aracına önem verenler için her koşulda motoru korur viskolitesi yüksek tam sentetik yağ castrol edge 5w30

BP VISCO 7000 ile CASTROL EDGE aynı yağ . İkisinide BP üretiyor . BP yaklaşık 20 TL daha ucuza satıyor . EDGE ise televizyon reklamlarına verdiği parayı sizden çıkartıyor .

HABARIIZ OLA ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2012, 01:45:45 »
shell helix ultra 5w-40 tam sentetik koyacam bu sefer. servis hep helix plus 10w-40 koyuyor ama bu yağı kendim alıp gidecem artık.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2012, 18:12:15 »
Mobil Formula 1 ESP 5-30 koydum, düz yolda (sık sık yakıt ortalama testi yaptığım yerdir-avrupa konutları edirne istikameti) 7.6 litre ortalamayla gittiğim yolu aynı şartlarda 6.6 litre olarak gittim. Aracın yakıtı resmen değişti. Tavsiye ederim, bu yağ için mobil firmasıyla uzun uzun mailleştim. Güvenle kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2012, 23:06:24 »
Mobil Formula 1 ESP 5-30 koydum, düz yolda (sık sık yakıt ortalama testi yaptığım yerdir-avrupa konutları edirne istikameti) 7.6 litre ortalamayla gittiğim yolu aynı şartlarda 6.6 litre olarak gittim. Aracın yakıtı resmen değişti. Tavsiye ederim, bu yağ için mobil firmasıyla uzun uzun mailleştim. Güvenle kullanabilirsiniz.
7.6 dan 6.6 mı? :) Bende ondan yaptırıyorum. Bende 1 litre az yakayım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2012, 10:19:36 »
7.6 dan 6.6 mı? :) Bende ondan yaptırıyorum. Bende 1 litre az yakayım. :)

Hiç düşünme direk al. Mükemmel bir yağ, almadan evvel 1 ay forumlarda araştırma yaptım iğne ipliğine kadar. Avensis için mevcut en iyi yağ şu an bu. Şimdide lastik araştırıyorum. 1-2 ay daha araştırıcam. Hastalık bende bu yapacak bişey yok. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2012, 14:23:56 »
Hiç düşünme direk al. Mükemmel bir yağ, almadan evvel 1 ay forumlarda araştırma yaptım iğne ipliğine kadar. Avensis için mevcut en iyi yağ şu an bu. Şimdide lastik araştırıyorum. 1-2 ay daha araştırıcam. Hastalık bende bu yapacak bişey yok. :)
Tamam, teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 26, 2012, 16:37:35 »
Tamam, teşekkürler...
Lakin şöyle bir şey var 5w30 yağ yanılmıyorsam 30 derece civarındaki sıcağa kadardı.Şuan için(kış aylarında) güzel bir yağdır fakat yaşadığınız yer 40 derece ve üstü oluyorsa yaz aylarında bu yağ yırtılma yapacak ve yağlama özelliğini kaybedecektir.Bizim insanımızda bir şey pahalıysa kalitedir,iyidir anlayışı mevcut.6 ayda 10000 km yol yaparım derseniz,sonbahardan ilkbahara kadar bu yağı,sonrasındada 10w40 yağı kullanmalısınız.Hatta dahada sıcak yerde yaşıyorsanız daha farklı 15w40 veya 10w50 gibi yağları tercih edebilirsiniz.Ama Türkiye'de en uygun ortalama yağ 10w40 tır(iklim açısından) Mesela güneydoğuda genelde 20w50 yağ kullanılır.Çünkü çok sıcaktır yaz aylarında.Kışında en fazla -10 veya -15 civarındadır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 26, 2012, 16:46:01 »
Lakin şöyle bir şey var 5w30 yağ yanılmıyorsam 30 derece civarındaki sıcağa kadardı.Şuan için(kış aylarında) güzel bir yağdır fakat yaşadığınız yer 40 derece ve üstü oluyorsa yaz aylarında bu yağ yırtılma yapacak ve yağlama özelliğini kaybedecektir.Bizim insanımızda bir şey pahalıysa kalitedir,iyidir anlayışı mevcut.6 ayda 10000 km yol yaparım derseniz,sonbahardan ilkbahara kadar bu yağı,sonrasındada 10w40 yağı kullanmalısınız.Hatta dahada sıcak yerde yaşıyorsanız daha farklı 15w40 veya 10w50 gibi yağları tercih edebilirsiniz.Ama Türkiye'de en uygun ortalama yağ 10w40 tır(iklim açısından) Mesela güneydoğuda genelde 20w50 yağ kullanılır.Çünkü çok sıcaktır yaz aylarında.Kışında en fazla -10 veya -15 civarındadır.
İstanbul da yaşıyorum. Yaz aylarında 40 derecenin üzerine çıktığı oluyor. Çok km yapan biri değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2012, 16:53:51 »

30 derece tam sınır değil, o sıcaklığın 10 derece kadar üstünde olsa bile özelliğini yitirmiyor motor yağı. Bu yağı motora koymadan evvel mobil 'den bir yetkiliyle yeterince mailleştim ve tüm sorularımı sordum öyle kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2012, 16:54:23 »
İstanbul da yaşıyorum. Yaz aylarında 40 derecenin üzerine çıktığı oluyor. Çok km yapan biri değilim.
40 derecenin üzerine çıktığı oluyorsa 5w30 sizin işinize yaz aylarında çok yarayacağını söyleyemem.30 derece civarı için belirtilmiş bir vizikote değeri çünkü.İstanbul için en uygun yağ 10w40 bence.Çünkü sınırları -20 ile +40 derece olarak belirtilmiş.Bence yeterli bir vizikote değeri budur.Daha fazlasına gerek yok.bundan sonraki değişiminizde bunları dikkate alarak değiştirirseniz sizin için daha yararlı olur.Belki 5w30 yağ daha ince olduğu için yakıtı düşürür doğrudur(muazzam fark olmaz tabi) ancak iklime uygun değilse görevi olan yağlama işlevini yapamaz ve motor yağlanmayınca oluşacak sorunları tahmin etmek çokta zor olmasa gerek
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......