0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercü kusura bakma ya .. aynı kutu benzinlikte gördüm alacaktım 72,5 tl yemin edicem olmayacak yarın resmini çeker getiririm 10/40 tam sentetik hatta full sentetik yazıyordu
1 litre fazla alacağız o zaman desenize. Esasen 0w-40 düşünüyordum burası soğuk olduğundan. Fakat havalar ısınmaya başladı. Sert kış etmez artık. 5w-40 var aklımda. Bilemedim şimdi 10w-40 mı alsam. -15 leri görüyoruz hala çünkü.
erzurum gibi bir yer için 5w-30 veya 0w-40 uygun olur. 1.6 avensislerde yağ kapasitesi 3.8 lt o yüzden 4 lt alsanız yeterli olur.
Vallahi önceki arkadaş da 3.8 dedi ama ben ne olur ne olmaz diye 2 adet 4 litre Mobil 1 New Life 0w-40 aldım. Zaten ikili alımlarda %10 indirim varmış. 183 liraya geldi ikisi. Bugün kargoya verirler, en geç Cumartesi yağı değiştiririz artık. Diğer 4 litreyi de Eylül Ekim gibi değişiriz artık. Bu arada burada normal dükkanlarda 4 litre 5w-40 mobil için 125 lira diyorlar. Bu kadar fiyat farkı olur mu hiç.
Kerem abinin aracı 2.0 olduğu için 4.2 litre söyledi sizinki 1.6 vvt-i filtre değişimsiz 3.6 litre filtre değişimli 3.8 litre alıyor. Castrol edge 5w40ı eskişehir genel dağıtıcısından 80 liraya almıştık. Genelde distribütörlere bakın ucuz oluyor orada. Mesela Özdilekte aynı yağ 135 tl idi.
3.8 lt olduğunu öğrenmiş olduk sayenizde, saolun. Fiyat konusu da mühim. Araştırma yapmak gerek bu durumlarda.
Kesinlikle. Hatta ana bayilerden almak daha iyi kaçak olma riski yok. Çünkü o güvenlik bandını bile sahte yapabiliyorlarmış bize öyle dedi kaçak riski olmaz en azından.
Büyükşehirde yaşamaya başladığımda inşallah anabayiisinden almaya başlarız. Bilgilendirmen için çok saolasın Ercüment kardeşim.
1.6 avensislerde 3.8 litre demişsiniz fakat ben servisi arayıp sorduğumda 4.2 litre koyun dediler işin doğrusu nedir acaba
arkadaşlar geçen yıl 2004 1.6 vvti avensis aldım aracım tüplü 77000 de ilk aldığımda yağı servise sorarak sanayide mobil 10 40 yağ la değiştirdim yağ fiyatlarını baz almadan motor performansı ve koruma yönünden aracıma koyabileceğim en iyi yağ hangisidir. üstatlardan yardım istiyorum yağ seçimiyle ilgili konuları okumaya çalıştım ama bir sonuca ulaşamadım
Yeni filtre almazsanız 3.5-3.6 litre civarında yeni filtre ile birlikte 3.8 litre bütün 1.6 vvt-ilar öyle.
Rica ederim ne demek Osman abi