0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercücüğüm maşallah yağ konusunda beni aratmıyorsun.sağol.
Belli markalarda yoğunlaşılmış durumda. Herkes kullanıyorsa bir bildiği de vardır muhakkak ama ben geçmiş yıllarda "Würth" kullandım. Çok da memnun kaldım. O zamanlar küçük çaplı bir araştırma yaptığımda piyasadaki yağların onun yanında bir cazibesinin olmadığı kanaatine varmıştım. İyi malın reklamı da olmaz derler ya, Würth marka değeri olarak da kendini kanıtlamış bir firma, kullanmış biri olarak da naçizane tavsiyemdir.
Gökhan kardeşim würth enjektör temizleyici sıvılarda dünyada sayılı firmadır ama motor yağı çok ayrı bir segment çok çok büyük yatırımlar gerektirir. zaten dünyada bu işi hakkıyla yapan firmalar çok az sayıda diğer markalar bunlara fason yaptırır. castrol ve shell yağlarını BP ye yaptırır. mobil tam sentetik yağın mucididir. amerikada da texaco en büyüklerden biridir. toyota, gm mercedes böyle yağ fabrikaları gerçekte yoktur para kazanmak için fason ürettirirler.
iyi akşmlar herkese.bugün Toyota Çavdarlı ve Akkoyunlu ile 10 bin bakımı için görüştüm.Çavdarlı motor yağı olarak Toyota'nın kendi üretimi olan 5w-30 kullanıyoruz dedi.Akkoyunlu ise Castrol edge 5w-30 koyuyourz dedi.Ben ise kendim Mobil 1 Esp Formula 5w-30 getirsem olmazmı dedim.Garanti uzmanları ve formen Motor Yağı ile ilgili olarak ileride oluşacak bir problemde garanti dışı kalır aracınız dediler.faturaya belirtiyoruz dedi.müşteri yağını kendisi getirmiştir olarak bir cümle yazılıyormuş.Benim anlamadığım Toyota kendi yağını kime ürettiriyor?Bana pek mantıklı gelmiyor bu olay.Ama bir yandan da diyorumki bu adamlar her ay kim bilir kaç tane Benzinli Toyotaya bakım yapıyor ve sorun çıkan araç yok dedim kendi kendime.bir yandan gönlüm hep eski yağım olan Mobilden yana.Kendim götüreyim diyorum ama aracın 5 yıllık garantisi var.ileride bir sorun çıkarsa bu sefer al başına dert.servise laf anlat dur.ne yapsam karar veremedim inanın.sizce ne yapmalıyım?
benim anlamadığım bir nokta var.avensisler fabrikadan 0w-20 ile çıkıyorlar.madem öyle niye sonradan 5w-30 koymaya başlıyorlar?bunun bir mantığı varmı acaba?