Gönderen Konu: Avensis için motor yağı seçimi  (Okunma sayısı 39327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis için motor yağı seçimi
« Yanıtla #60 : Mayıs 21, 2013, 12:30:38 »
Ercücüğüm maşallah yağ konusunda beni aratmıyorsun.sağol.

Rıca ederim Atilla amca bildiklerimi yazıyorum ayrıca dün 2005 sonrası vvt-iların 4.2 yağ aldıklarını öğrenmiş oldum iyi oldu eksik bilgi vermiyeyim artık o zaman
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 21, 2013, 12:30:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 24, 2013, 12:23:37 »
Belli markalarda yoğunlaşılmış durumda. Herkes kullanıyorsa bir bildiği de vardır muhakkak ama ben geçmiş yıllarda "Würth" kullandım. Çok da memnun kaldım. O zamanlar küçük çaplı bir araştırma yaptığımda piyasadaki yağların onun yanında bir cazibesinin olmadığı kanaatine varmıştım. İyi malın reklamı da olmaz derler ya, Würth marka değeri olarak da kendini kanıtlamış bir firma, kullanmış biri olarak da naçizane tavsiyemdir.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 24, 2013, 15:11:36 »
Belli markalarda yoğunlaşılmış durumda. Herkes kullanıyorsa bir bildiği de vardır muhakkak ama ben geçmiş yıllarda "Würth" kullandım. Çok da memnun kaldım. O zamanlar küçük çaplı bir araştırma yaptığımda piyasadaki yağların onun yanında bir cazibesinin olmadığı kanaatine varmıştım. İyi malın reklamı da olmaz derler ya, Würth marka değeri olarak da kendini kanıtlamış bir firma, kullanmış biri olarak da naçizane tavsiyemdir.
Gökhan kardeşim würth enjektör temizleyici sıvılarda dünyada sayılı firmadır ama motor yağı çok ayrı bir segment çok çok büyük yatırımlar gerektirir. zaten dünyada bu işi hakkıyla yapan firmalar çok az sayıda diğer markalar bunlara fason yaptırır. castrol ve shell yağlarını BP ye yaptırır. mobil tam sentetik yağın mucididir. amerikada da texaco en büyüklerden biridir. toyota, gm mercedes böyle yağ fabrikaları gerçekte yoktur para kazanmak için fason ürettirirler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 24, 2013, 18:05:18 »
Gökhan kardeşim würth enjektör temizleyici sıvılarda dünyada sayılı firmadır ama motor yağı çok ayrı bir segment çok çok büyük yatırımlar gerektirir. zaten dünyada bu işi hakkıyla yapan firmalar çok az sayıda diğer markalar bunlara fason yaptırır. castrol ve shell yağlarını BP ye yaptırır. mobil tam sentetik yağın mucididir. amerikada da texaco en büyüklerden biridir. toyota, gm mercedes böyle yağ fabrikaları gerçekte yoktur para kazanmak için fason ürettirirler.
Atilla abi çok fazla bilgim yok, sadece kendim kullanmıştım etrafta da (sanayi çevresi) olumlu tepki ve tavsiyeler almıştım. Memnuniyetimi paylaşmak istedim. Ayrıca verdiğin bilgiler için de teşekkür ederim.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 10, 2015, 19:28:55 »
iyi akşmlar herkese.

bugün Toyota Çavdarlı ve Akkoyunlu  ile 10 bin bakımı için görüştüm.
Çavdarlı motor yağı olarak Toyota'nın kendi üretimi olan 5w-30 kullanıyoruz dedi.
Akkoyunlu ise Castrol edge 5w-30 koyuyourz dedi.

Ben ise kendim Mobil 1 Esp Formula 5w-30 getirsem olmazmı dedim.
Garanti uzmanları ve formen Motor Yağı ile ilgili olarak ileride oluşacak bir problemde garanti dışı kalır aracınız dediler.faturaya belirtiyoruz dedi.
müşteri yağını kendisi getirmiştir olarak bir cümle yazılıyormuş.

Benim anlamadığım Toyota kendi yağını kime ürettiriyor?Bana pek mantıklı gelmiyor bu olay.Ama bir yandan da diyorumki bu adamlar her ay kim bilir kaç tane Benzinli Toyotaya bakım yapıyor ve sorun çıkan araç yok dedim kendi kendime.

bir yandan gönlüm hep eski yağım olan Mobilden yana.Kendim götüreyim diyorum ama aracın 5 yıllık garantisi var.ileride bir sorun çıkarsa bu sefer al başına dert.servise laf anlat dur.

ne yapsam karar veremedim inanın.sizce ne yapmalıyım?

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 10, 2015, 19:32:23 »
iyi akşmlar herkese.

bugün Toyota Çavdarlı ve Akkoyunlu  ile 10 bin bakımı için görüştüm.
Çavdarlı motor yağı olarak Toyota'nın kendi üretimi olan 5w-30 kullanıyoruz dedi.
Akkoyunlu ise Castrol edge 5w-30 koyuyourz dedi.

Ben ise kendim Mobil 1 Esp Formula 5w-30 getirsem olmazmı dedim.
Garanti uzmanları ve formen Motor Yağı ile ilgili olarak ileride oluşacak bir problemde garanti dışı kalır aracınız dediler.faturaya belirtiyoruz dedi.
müşteri yağını kendisi getirmiştir olarak bir cümle yazılıyormuş.

Benim anlamadığım Toyota kendi yağını kime ürettiriyor?Bana pek mantıklı gelmiyor bu olay.Ama bir yandan da diyorumki bu adamlar her ay kim bilir kaç tane Benzinli Toyotaya bakım yapıyor ve sorun çıkan araç yok dedim kendi kendime.

bir yandan gönlüm hep eski yağım olan Mobilden yana.Kendim götüreyim diyorum ama aracın 5 yıllık garantisi var.ileride bir sorun çıkarsa bu sefer al başına dert.servise laf anlat dur.

ne yapsam karar veremedim inanın.sizce ne yapmalıyım?

Garanti bitesiye kadar Toyotanın yağını kullanın, sonrasında dönersiniz istediğiniz markaya. Önemli olan yağın sentetik olması, sonuçta castrol da mobil de toyotanın yağı da iyi yağlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 10, 2015, 19:54:39 »
benim anlamadığım bir nokta var.

avensisler fabrikadan 0w-20 ile çıkıyorlar.

madem öyle niye sonradan 5w-30 koymaya başlıyorlar?

bunun bir mantığı varmı acaba?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 10, 2015, 20:37:29 »
benim anlamadığım bir nokta var.

avensisler fabrikadan 0w-20 ile çıkıyorlar.

madem öyle niye sonradan 5w-30 koymaya başlıyorlar?

bunun bir mantığı varmı acaba?

Çok tartışıldı yağlar konusunda da aralarda kaynamıştır, ben de 0w-20 yi savunan biriydim :) Ama o yağlar ilk kullanım ve rodaj dönemi için özel yağlar. ABD'de kuzey avrupada bu yağlar kullanılıyor ama soğuk memleketler oralar. Bizim burası yazın özellikle nispeten sıcaklıklar yükseliyor baya.
Eğer viskozitesi düşük bir yağ istiyorsanız ve eğer motor aşınmamışsa bir sorun yaşamazsınız. Ben Mobil x3000 Super Formula Fe 5w-30 kullandım geçen sene. Viskozitesi Mobil 1 5w-30 Esp'den çok daha düşük 0w-20 yağa çok yakın. Motorda ses azalmış, yakıt azalmıştı, motor rahatlamış gibi hissediyordum. O yağla düğün öncesi hazırlık için en az 4-5 defa Karabük-Kayseri, balayında da Karabük-Kayseri-Fethiye-Marmaris-Karabük yaptırdı. :) 71bin km de olan motorda en ufak yağ eksiltme olmamıştı uzun yolda. Ne zaman işe başladım kısa mesafede 4-5 ayda 1-2 parmak yağ eksilmişti, yağın viskozitesini de düşününce ve sürekli kısa mesafede kullanınca normal demiştim. Yağdan çok da memnundum ama kısa mesafe sürüşlerim arttığından vizkositesi biraz daha yüksek Mobil 1 5w-30 ESP ye geçtim ondan da memnunum. Yüksek devirlerde motoru koruması ve aşınması azaltması için en az 5w-30 iyidir. Eski araçlar 10w-60 kullanıyorlarmış da bir şey olmamış 5w-40 vs kullanınca da bir şey olmaz sanırım :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.