0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastly, the new 116d EfficientDynamics Edition has a 1.6-liter four-cylinder diesel engine with 116 PS (85 kW / 114 hp) and 260 Nm (192 lb-ft) of torque. It is connected to a six-speed manual transmission which allows the car to run from 0-100 km/h in 10.5 seconds and hit a top speed of 195 km/h (121 mph). Thanks to an aerodynamic body kit and low rolling resistance tires, the EDE returns 3.8 L/100km with CO2 emissions of 99 g/km. KAYNAK: Türkçe dergi alıntısı değil direkt resmi BMW sitesinden alıntı yazı 1600cc dizel 116 ps - 260 tork şimdili 6 ileri manuel 10.5 sn hızlanma ortalama tüketim: 3.8 L/100 km Paylaş:
Bekir bey,BMW Toyota'ya yeni 1.6 dizel motor verirken, Toyota'dan da Lityum pil, yan uygulamaları ve farklı teknolojiler alacaktır.Bu saatten sonra kimse motor üretmek için ortak olmaz, buna ihtiyaçta yoktur.Tahminim, bu yeni dizel motor elektrik melezi olarak hazırlanmakta,Siz dizel bir Corolla düşünüyorsanız, mevcut motordan faydalanabilirsiniz, binlerce insan bu motordan çok memnun.Diğer motorun tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı uygulanacağı yeni kasalara bağlıdır.
dibi görünmeyen kuyuya taş atıp sesini beklemek gibi birşey olur 1.6 dizel corolla beklemek....
Dizel 1.6 motor 2014 Ocak Şubat gibi geliyor. Lakin otomatik seçeneği yok. Bilginiz olsun. Yeni Corolla da Temmuz gibi gelecek.
Bende Hybrid Corollayi bekliyorum, yakin gecmiz zamanda Honda Civic ve Jazz 1.5 Hybrid modelini piyasaya surdu. Bakalim Toyota nasil bir cevap verecek.
kadir bey hybrid corollanın Türkiye'ye gelme gibi bir durumu var mı? toyota devlet desteğinin olmadığından bahsetmişti,şartların olgunlaşmasını bekleyeceğiz demişlerdi. hatta devlet büyüklerimiz de vergilerden bahsederek durumu onaylamıştı. bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim; çünkü son zamanlarda japonya'da tanıtılan nette gezen hybrid corolla resimleri çok güzel... acaba gelirse o mu gelir? hondanın satışa sürdüğü cr-z modelinin fiyatı hiç fena değil; hele ki hybrid teknolojisinin dizele oranla daha tasarruflu olduğunu düşünürsek...
Hondanın hybrit fiyatları fena değil ama neredeyse diğer markaların dizeli kadar yakıt masrafı var. Hatta bazı dizel motorlardan daha çok tüketim yapıyor. Toyotanın hybrit teknolojisinin yanına bile yaklaşamadığı için fiyatı ucuz.
Devlet destegi isin bahanesi bence. Devlet destek vermese bile Hybrid motor farki cok degil. Soyle soylebilirim dizel motorla benzinli motor farki kadar bir fark var. Hybrid'te dizel motor sesi yok ayrica ikinci takviye motor oldugu icin normal benzinli aractan daha fazla guc uretiyor ve daha az yakiyor. Sonuc olarak Temiz ve ucuza seyahat etmis oluyorsunuz. Bence Hybrid gelmemesinin nedenlerinden biri bizim Turkler gider Tup takar diye getirmiyorlar. Toyota kesinlikle tavsiye etmiyor Hybrid+LPG'yi cunku yuksek voltajdan dolayi tehlikeli olarabilir. Japon Hybrid corolla modelini gormedim ama Turkiyede Benzinli, Dizel ve Hybrid ayni kasa olur.
kadir bey o zaman şöyle söyleyelim; hybrid corolla Türkiye'ye ne zaman gelir? ya da yeni kasa ile birlikte gelir mi? gelmezse yakın bir zamanda gelir mi? veeee gelirse fiyatı ne olur ki acep ne kadar çok soru oldu yahu