Gönderen Konu: 1.6 Dizel corolla  (Okunma sayısı 23311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Dizel corolla
« Yanıtla #20 : Mayıs 07, 2013, 18:58:31 »
kadir bey o zaman şöyle söyleyelim; hybrid corolla Türkiye'ye ne zaman gelir? ya da yeni kasa ile birlikte gelir mi? gelmezse yakın bir zamanda gelir mi?  veeee gelirse fiyatı ne olur ki acep :) ne kadar çok soru oldu yahu :wacko:
Auris hybrid turkiyeye giremedi sanirim Corolla Hybrid de ( eger yapilirsa) girmeyebilir.
1.6 Dizel ve hybrid Corolla projesinin bile olmadıgı halde hala olacagı bilgileri geliyor.
Nereden acaba.
Yalnız Toyota hybrid C sınıfı sedan bir araç üretirsede o Corolla olmayacak.
Neden olmasin? Honda civic hala honda civic hybrid diye satiliyor. Kaldiki Toyotanin zaten artik cogu modelinde Hybrid secenegi var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 07, 2013, 18:58:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 07, 2013, 19:52:06 »
Bende merakla bekleyenlerdenim. Şimdiki aracımı ancak, 1.6 dizel corolla veya 1.6 dizel auris ile yenilerim. Tabii ki çıkarsa.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 07, 2013, 19:54:01 »
Auris hybrid turkiyeye giremedi sanirim Corolla Hybrid de ( eger yapilirsa) girmeyebilir.  Neden olmasin? Honda civic hala honda civic hybrid diye satiliyor. Kaldiki Toyotanin zaten artik cogu modelinde Hybrid secenegi var.

Bekleyip görelim o zaman.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 07, 2013, 20:43:26 »
corolla hybridin konsept aracı tanıtılmadı mı? forumda da resimleri mevcut
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #24 : Mayıs 07, 2013, 21:53:30 »
corolla hybridin konsept aracı tanıtılmadı mı? forumda da resimleri mevcut

Toyota Fruia olmasın o?
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 07, 2013, 23:12:14 »
dizel bekleyen arkadaşlara sormak istiyorum; toyota, sahiplerini yağ yakma sorunuyla başbaşa bırakan 1.4 d4d motorda ne yaptı ki 1.6 bekliyorsunuz? toyotanın küçük hacimli dizel motorda beceriksiz olduğu ortada iken bu beklenti niye? daha iyisini yapabilecek olsalar önce 1.4 d4d ye müdahale etmezler miydi?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 07, 2013, 23:16:25 »
dizel bekleyen arkadaşlara sormak istiyorum; toyota, sahiplerini yağ yakma sorunuyla başbaşa bırakan 1.4 d4d motorda ne yaptı ki 1.6 bekliyorsunuz? toyotanın küçük hacimli dizel motorda beceriksiz olduğu ortada iken bu beklenti niye? daha iyisini yapabilecek olsalar önce 1.4 d4d ye müdahale etmezler miydi?
beklenti daha güçlü dizel aslında. ama 1.4 ten fabrikasyon 150 hp mi çıkarsın?? ki zaten bmw dizeli gelecek beklentisi var.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 07, 2013, 23:27:52 »

Yağ yakma sorunu ile karşılaşmayan 100bin devirmis d4d ler var. Ayrıca hiç takip etmiyormusunuz 1.6 dizel bmwden gelecek. Toyota kendi 1.6 dizel üretse dahi yag yakma sorununu asamayacak mıki bu kadar ön yargılı yaklasiyorsunuz.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 08, 2013, 00:14:42 »
Yağ yakma sorunu ile karşılaşmayan 100bin devirmis d4d ler var. Ayrıca hiç takip etmiyormusunuz 1.6 dizel bmwden gelecek. Toyota kendi 1.6 dizel üretse dahi yag yakma sorununu asamayacak mıki bu kadar ön yargılı yaklasiyorsunuz.

1.4 teki yağ yakma sorunlarını aştı mı toyota? tüketiciyi bir çözüm üretmeden yalnız başına bırakmadı mı toyota? bu foruma yazan en az iki dizel toyota sahibinden birisi yağ yakmadan dertli değil mi? bu sorular ışığında benim ki mi önyargı oluyor?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 08, 2013, 00:32:19 »
1.4 teki yağ yakma sorunlarını aştı mı toyota? tüketiciyi bir çözüm üretmeden yalnız başına bırakmadı mı toyota? bu foruma yazan en az iki dizel toyota sahibinden birisi yağ yakmadan dertli değil mi? bu sorular ışığında benim ki mi önyargı oluyor?
siz olayları eksik anlamışsınız. Toyota 2006 dan beri 1.4 d4d yi satıyor ve yağ yakma sorunu sadece 2010-2011 modellerde ortaya çıktı.  Artık o da yok yeni versiyonlarda giderildi. Yani öyle iki kişiden biri dertli falan değil ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 10, 2013, 15:52:53 »
siz olayları eksik anlamışsınız. Toyota 2006 dan beri 1.4 d4d yi satıyor ve yağ yakma sorunu sadece 2010-2011 modellerde ortaya çıktı.  Artık o da yok yeni versiyonlarda giderildi. Yani öyle iki kişiden biri dertli falan değil ;)

valla benim kardeşimin 2012 dizel corollası var 40.000 km de yağ yakmaya başladı yani giderilme falan yok yeni modeller henüz kilometre yapmadı o kadar

Alıntı
Ayrıca hiç takip etmiyormusunuz 1.6 dizel bmwden gelecek. Toyota kendi 1.6 dizel üretse dahi yag yakma sorununu asamayacak mıki bu kadar ön yargılı yaklasiyorsunuz.

kendi kendinizle çelişiyorsunuz toyota kendi yapabilcek olsa bmw den alır mı?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 10, 2013, 16:20:22 »
İdda ediyorum Toyota bir senelik arge sonucunda 1.6 dizeli piyasaya sürer burada şirket çıkarlarıyla alakalı durumlar var. Adamlar avrupa pazarını hiçe sayıyor bu pazarın müşterilerine ona göre cevap veriyorlar kaldiki biz Türkiyede yaşıyoruz bize gönderilen toyotalar donanım özürlü oluyor 2013 aurisde xenon far yıkama yok halbuki avrupanın diğer ülkelerinde bu donanımlar standart sunuluyor. Bu adamlar küçük hacimli turbo motorları yapamıyacak kadar beceriksiz de değiller.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #33 : Mayıs 10, 2013, 17:03:19 »
valla benim kardeşimin 2012 dizel corollası var 40.000 km de yağ yakmaya başladı yani giderilme falan yok yeni modeller henüz kilometre yapmadı o kadar

Şirketler çıkarlarını çok farklı düşünüyor. Bu yüzdende buz dagının altını bilemeyiz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 10, 2013, 17:39:21 »
a haber de yayınlanan otorite programında halit bolkan toyta ceo suyla konuşması var dı bi bölümünde... şöyle diyordu normalde hala atmosferik motorlu araçların teknolojisi bitmedi... hala bu motorlarda alınacak çok yol var güç anlamında da hala istenilen seviyede değillerken turblu motorlara girmenin çok ta anlamı yok.. daha biz bu motorları tam anlamıyla geliştiremedikki turboluları geliştirelim.. kaldı ki emisyon değerlerini bu motorlarla bile tutturabiliyoruz hatta daha iyi sonuçlarda alıyoruz..... adamların vardır bi bildiği yoksa usa da falan en fazla satılan araç Toyota dır... yaparlardı turbolu motor...demek eksi yönleri var.. motor arızası turbo arızası vardır bi çekinceleri... düşünün daha bi kaç sene evvel vw fsı motorlarla ödüller aldıydı.. ne oldu fıssssss... tsı çıktı... o kadar iyi olaydı fsı lar hala çıkardı diye düşünüyoorummm
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 10, 2013, 17:43:30 »
naçizane bide şöyle diyorum... 1.2-1.4 ler var dizellerde ama herkes daha fazla güç daha fazla tork  vs vs arıyor istiyor.. yarış pisti mi ya yollar... şehir içi duble yol hepsinde hız sınırı var... yani 300-350 lerle mi gitmek istiyorsunuz ki??? ben ilk aldığımda ve gecen sene bi daha denedim 170-180 gittim ama tırstım.. ne gereği var... 90 fazla geçmiyom... 110 da artık çok sokıldığımda yol çok uzadığında yapıyorum.. boş verin 2 sn ye gec çıkıverin 100km/H hıza.. ne kaybedersiniz ki!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 10, 2013, 20:28:43 »
a haber de yayınlanan otorite programında halit bolkan toyta ceo suyla konuşması var dı bir bölümünde... şöyle diyordu normalde hala atmosferik motorlu araçların teknolojisi bitmedi... hala bu motorlarda alınacak çok yol var güç anlamında da hala istenilen seviyede değillerken turblu motorlara girmenin çok ta anlamı yok.. daha biz bu motorları tam anlamıyla geliştiremedikki turboluları geliştirelim.. kaldı ki emisyon değerlerini bu motorlarla bile tutturabiliyoruz hatta daha iyi sonuçlarda alıyoruz..... adamların vardır bir bildiği yoksa usa da falan en fazla satılan araç Toyota dır... yaparlardı turbolu motor...demek eksi yönleri var.. motor arızası turbo arızası vardır bir çekinceleri... düşünün daha bir kaç sene evvel vw fsı motorlarla ödüller aldıydı.. ne oldu fıssssss... tsı çıktı... o kadar iyi olaydı fsı lar hala çıkardı diye düşünüyoorummm

kusura bakmayın da mühendislik bilimini dünyaya ihraç eden, dünyanın en kaliteli arabalarını ürettikleri (bmw,mercedes,audi boşuna prestij sahibi değil) almanlar bunu anlamıyor japonlar anlıyor lütfen biraz izan lütfen
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 10, 2013, 20:40:57 »
şekil , ciks araç üretmek farklı motor farklı... ki mersonun BMW nin motorlarından değil vw grubundan bahsettim:))) fsı motor kullandı mersedeste benim mi haberim olmadı ki!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 10, 2013, 20:56:30 »
şekil , ciks araç üretmek farklı motor farklı... ki mersonun BMW nin motorlarından değil vw grubundan bahsettim:))) fsı motor kullandı mersedeste benim mi haberim olmadı ki!!!!!

fsi motorun ödül aldığını hiç duymadım ama tsi motorlar senelerdir ödül alıyorlar bu arada merc beğenilmeyen fransız renonun dizelini kendi arabası için uygun görüyor bilmem anlatabildim mi ;)
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 10, 2013, 22:13:22 »
aldığını geliştirip kullanıyor. direk kullanmıyor:)))