Gönderen Konu: KIŞ LASTİĞİ OLAYI ?  (Okunma sayısı 7290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
KIŞ LASTİĞİ OLAYI ?
« : Ocak 17, 2012, 13:47:56 »
TCT  Dostlarım malum kış ayları içindeyiz kendimin ve ailemin güvenliği için kış lastiği almak istiyorum.Baktım fiyatlar bayağı bir tuzlu Ankara da ikamet ettiğim için Ankara dan bir lastikçi tavsiye edermisiniz ? Lastik markası olarak goodyear düşünüyorum modeli 91 t ug 7 ms internette 200 tl buldum ( 205-55-16) goodyear ın yan sanayisi debica marka var modeli 91 t frigo 2ms bunada 170 tl diyorlar...Birde acaba sadece ön iki tekere kış lastiği taksak olmuyormu ? Tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürederim...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

KIŞ LASTİĞİ OLAYI ?
« : Ocak 17, 2012, 13:47:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: KIŞ LASTİĞİ OLAYI ?
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2012, 13:54:49 »
Goodyear UG 8 de o fiyatlarda Tolga. Lastiğin üretim tarihi çok önemli. Lastikte bayi kar marjı düşüktür genelde. Bu yüzden piyasadan çok düşpk fiyata bulduğun bir lastiği(aynı marka, model ve ebattaki) iyi incelemelisin. Bazı işini bilenler !!! eski ya da hatalı lastiği de piyasaya sürebiliyor.
Ankara'da iyi bir yer bilen arkadaşlar vardır.
Konuyu uygun bölüme taşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2012, 14:00:27 »
TCT  Dostlarım malum kış ayları içindeyiz kendimin ve ailemin güvenliği için kış lastiği almak istiyorum.Baktım fiyatlar bayağı bir tuzlu Ankara da ikamet ettiğim için Ankara dan bir lastikçi tavsiye edermisiniz ? Lastik markası olarak goodyear düşünüyorum modeli 91 t ug 7 ms internette 200 tl buldum ( 205-55-16) goodyear ın yan sanayisi debica marka var modeli 91 t frigo 2ms bunada 170 tl diyorlar...Birde acaba sadece ön iki tekere kış lastiği taksak olmuyormu ? Tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürederim...

Abi debica kullanıyorum şuan.Parasal durumum iyi değildi ve 3 takım almam gerektiği için bu marka yönelmiştim mecburen.Daha öncede şirket arabasına almıştık ordan az çok biliyordum lastiği.

Şuan sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum duruş mesafesi fılan iyi parasına göre hakkını veriyor.Pazar günü buluşmaya gelebilirsem ve sende gelebilirsen bak bi test sürüşü yap istersen :)

Ben tane başı 160 liradan aldım.Abim işime karıştı diye pazarlıkta yapamadım 150 lili rakamlara alınabilinir debica.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2012, 14:20:33 »
Goodyear UG 8 de o fiyatlarda Tolga. Lastiğin üretim tarihi çok önemli. Lastikte bayi kar marjı düşüktür genelde. Bu yüzden piyasadan çok düşpk fiyata bulduğun bir lastiği(aynı marka, model ve ebattaki) iyi incelemelisin. Bazı işini bilenler !!! eski ya da hatalı lastiği de piyasaya sürebiliyor.
Ankara'da iyi bir yer bilen arkadaşlar vardır.
Konuyu uygun bölüme taşıyorum.
Hakan bey yazımda belirtmedim ama bende imal tarihine çok önem veriyorum lastikte ilk baktığım yer imal tarihi ...bidiğim kadarı ile lastik hiç kullanılmasa dahi raf ömrü 4-5 yıl yani en kötü ihtimalle 2011 yılına ait yada  2010  30 hafta ile 52 arası lastik almak lazım Hakan bey teşekkürederim.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2012, 14:25:54 »
Abi debica kullanıyorum şuan.Parasal durumum iyi değildi ve 3 takım almam gerektiği için bu marka yönelmiştim mecburen.Daha öncede şirket arabasına almıştık ordan az çok biliyordum lastiği.

Şuan sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum duruş mesafesi fılan iyi parasına göre hakkını veriyor.Pazar günü buluşmaya gelebilirsem ve sende gelebilirsen bak bi test sürüşü yap istersen :)

Ben tane başı 160 liradan aldım.Abim işime karıştı diye pazarlıkta yapamadım 150 lili rakamlara alınabilinir debica.
Merhaba Coşkun debica yı ciddi düşünüyorum sen ne zaman almıştın ve ne zamandır kullanıyorsun? Birde sadece önlere iki lastik taksak nasıl olur?A.Ö.Ç deki buluşmaya gelmiştim 2 ay önce ama bu pazar zor okullar yarı yıla girdiği için şöyle bir Ankaradan ailecek uzamayı istiyoruz ondan dolayıda kış lastiği almak istiyorum....bir daha ki buluşmaya inşallah... teşekkürederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2012, 14:36:46 »
Merhaba Coşkun debica yı ciddi düşünüyorum sen ne zaman almıştın ve ne zamandır kullanıyorsun? Birde sadece önlere iki lastik taksak nasıl olur?A.Ö.Ç deki buluşmaya gelmiştim 2 ay önce ama bu pazar zor okullar yarı yıla girdiği için şöyle bir Ankaradan ailecek uzamayı istiyoruz ondan dolayıda kış lastiği almak istiyorum....bir daha ki buluşmaya inşallah... teşekkürederim.

Abi ben 4 lastik aldım, önler tutsa arkalar savurur toparlıyamam mazAllah, gerek yok bence riske atmaya.Kurban bayramından 2 hafta önce aldım.
Bu arada debicalarla 2 defa da uzun yol yaptım.Biri gidiş geliş 2400 km kar, buz, yağmur herşey vardı yolculuğumda sıkıntı yaşamadım çok şükür.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2012, 14:49:00 »
Uygun fiyata bir lastik istiyorsanız petlaslarada bir bakmanızı tavsiye ederim. Kışlıkları çok iyi. Ben pursaklarda oturuyorum işyerimde gimatta buranın kış şartlarında biliyorsunuzdur. Beni hiç mağdur etmedi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2012, 14:52:46 »
Uygun fiyata bir lastik istiyorsanız petlaslarada bir bakmanızı tavsiye ederim. Kışlıkları çok iyi. Ben pursaklarda oturuyorum işyerimde gimatta buranın kış şartlarında biliyorsunuzdur. Beni hiç mağdur etmedi.
Serkan bey Peki Petlası 4-5 sene sadece kışları 3-4 ay kullanabilirmiyim, sertleşme falan yaparmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2012, 15:30:21 »
Serkan bey Peki Petlası 4-5 sene sadece kışları 3-4 ay kullanabilirmiyim, sertleşme falan yaparmı?

Ben geçen kış almıştım bu lastikleri, bu sene kontrol ettiğimde sertleşme yoktu. 4-5 yıl sonra ne olur bilmiyorum ama şuanda birşey yok.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2012, 20:46:27 »
İstanbul'u dün akşam perişan eden karda Petlas kış lastiklerimden mükemmel performans aldım. En ufak bir kayma, patinaj yaşamadan güvenle gidiyorsunuz. Petlas'ı kesinlikle tavsiye ederim. Ben Ekim ayında almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2012, 21:32:45 »
İstanbul'u dün akşam perişan eden karda Petlas kış lastiklerimden mükemmel performans aldım. En ufak bir kayma, patinaj yaşamadan güvenle gidiyorsunuz. Petlas'ı kesinlikle tavsiye ederim. Ben Ekim ayında almıştım.
Petlası düşünüyorum almayı birde Ankara da lastikçi tarif etse arkadaşlar tanıdık forumdan olsa daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2012, 23:39:22 »
Tolga bey

İstanbul yolundaki Resi Toyotadan alabilrsiniz. Taksitli satıyorlar. Ben 2011 Corollam için 4 tane aldım. Michellin Alpin A4 gayet memnunum. Tanesi 225 Tl idi ve 9 taksit yapmışlardı. Yardımcı olacaklarsır.

Ayrıca ivedik sanayi sitesine giriş yaptığın ana kapıdan yaklaşık 200 metre gidince sola ana cadde döner. O cadde üzerindede ÖLMEZ LASTİK var. Zaten caddeye girince kocaman bir totem reklam panosu var hemen görürsün. Orada sahibi Mehmet ÖLMEZ veya kardeşini bulursanız size yardımcı olacaklardır.

2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2012, 15:00:01 »
Kış aylarında İstanbul dışına çıkmıyorum ama kış lastiği alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. sizce 1 haftalık kar için kış lastiği almalımıyım?
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2012, 15:16:37 »
Tolga bey

İstanbul yolundaki Resi Toyotadan alabilrsiniz. Taksitli satıyorlar. Ben 2011 Corollam için 4 tane aldım. Michellin Alpin A4 gayet memnunum. Tanesi 225 Tl idi ve 9 taksit yapmışlardı. Yardımcı olacaklarsır.

Ayrıca ivedik sanayi sitesine giriş yaptığın ana kapıdan yaklaşık 200 metre gidince sola ana cadde döner. O cadde üzerindede ÖLMEZ LASTİK var. Zaten caddeye girince kocaman bir totem reklam panosu var hemen görürsün. Orada sahibi Mehmet ÖLMEZ veya kardeşini bulursanız size yardımcı olacaklardır.
Teşekkürederim Seyit bey evet reisten almak mantıklı zaten bakımada oraya gidiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 18, 2012, 15:18:25 »
kış lastilği kar varken kullanılır onun dışında lüzumsuz degildir, bence alınması gerekir, kar yağsın ya da yağmasın, 7c altına düşen hava şartlarında yazlık lastiklerden tam anlamıyla verim alınamaz çünkü sertleşir, kar tipi lastiklerde daha yumuşak bir yapıya sahipdir,yol tutuşunuz artar,ıslak zeminlerde güvenli bir sürüş sağlar, bunlarında dışında lastik alacak olan arkadaşlar dikkat edin üretim tarihlerine mutlaka bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2012, 15:43:53 »
Allah mişlen kar lastiklerime zeval vermesin. Gebze gibi bir yerde hala zincir kullanmak zorunda kalmadım.. Aman aman nazar değmesin şşşttt
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2012, 15:54:40 »
Kış aylarında İstanbul dışına çıkmıyorum ama kış lastiği alıp almama konusunda çok kararsız kaldım. sizce 1 haftalık kar için kış lastiği almalımıyım?

Ben de aynı ikilemdeydim...Fakat almamaya karar verdim...Birincisi aracı fazla kullanmıyorum,yol şartları ağır olursa yerinden kaldırmam,toplu taşımaya yönelirim...İkincisi ise öteki dört lastiği koyacağım yer yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2012, 16:22:09 »
Öteki lastikler için servise başvurabilirsiniz. Saklama için herhangi bir ücret talep etmiyorlar sadece değişimi için 50 tl istiyorlar ki herhangi bir yerde rot balans ayarı yaptırmaya kalksanız bile 10-15 lira alıyorlar zaten..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2012, 14:53:04 »
Dostlarım kış lastiği bu gün itibariyle aldım michelin alphin 205 55 16 üretim tarihi  2011 50 haftası Ankara Beypazarı Ustaoğlu lastikten aldım fiyat 900 tl.....hafta sonunu Beypazarında geçireyim dedim kısmet buradan almakmış .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2012, 22:26:10 »
Kış lastiği alayım mı almayım mı diye çok düşündüm. Sonunda Goodyear UG 8 aldım. 2011 yılının en iyi kış lastiği ödülünü almış diye biliyorum. Lastikleri internetten aldım çünkü fiyatı oldukça iyiydi. Edirnede yaşıyorum ve 2 gün önce kar yağdı ve ben de lastiklerimi karda ve buzda kullanma fırsatı buldum. Eskiden buz olan yere aracımı kesinlikle sokmuyordum ama 2 gündür arabamla her yerde geziyorum. Eşim buzlu yollara girdiğimde gözlerini kapıyor ama araç patinaj bile çekmiyor. En ufak bir kayma bile yaşamadım. Hava eksi üç derece, ara sokaklar kar değil buzla kaplı ama maşallah hiç bir problem yaşamadım. Kar lastiği bir kez bile işe yarasa al demişlerdi, aldım. memnunum, pişman değilim. 
2009 Corolla D-4D