Yok hocam şunun malıymış bunun malıymış diyerek bu millete çin malı lastikleri veriyorlar.Benim könmütlükte 1 takım lastik var 1 yıl sonunda resmen kemik gibi oldu lastik yag gibi kayıyor.Baktım kaza yapacam anında söktürdüm.ben hep şu söze inandım " UCUZDUR VARDIR İLLETİ , PAHALIDIR VARDIR LEZZETİ " ucuz ama kaliteli lastik ben hiç görmedim
Yücel bey,
Bu söylediğiniz söze tamamiyle katılıyorum. Herzaman A'dan Z'ye her üründe yerli/yabancı kendini kanıtlamış markalardan tüketmeliyiz.
Diğer taraftan da iki şeyi birbirinden ayırd etmeliyiz, Çin malı derken, Çin markası mı denmek istenmektedir yoksa Çin kalitesi mi?
Anlatılmak istenen, Çin markalarının kalite değerleri düşüktür ise; Çin markaları işe yaramaz dememiz gerekir.
Oysa Çin Kalitesi diye genellemek çok yanlış olur, Çin'de üretilen Toyota, Honda, Mazda, Mercedes, BMW, VW, Opel, Citroen, ...vs, Bosch, Sony, ...vs, neredeyse bütün batı lastik markaları, ve neredeyse dünyada üretilen bir çok ürün/marka, dünyanın hemen hemen heryerine Çin'den ihraç edilmektedir.
Bu ticarette kazanan önce patent/yatırım sahibi firma oluyor, ürün daha ucuza maledildiği halde yine aynı fiyata satıldığından,
Sonra da Çin kazanıyor, aynı ürünü kopyalayıp (aynı fabrikada) üretip hem daha çok oranda iç pazarına hemde dış pazarlara satıyor.
Ekonomimizi düzeltmeye çalışan hükümetimiz, Çin'de fabrika kurmuş olan yerli şirketleri tekrar cezbederek ülkemizde yatırım yapmalarına teşvik ve cesaret vermelidir.
Zira dünya'da, herşeyi ithal edip kalkınabilmiş bir ülke örneği yoktur.