0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasin bey,Benim aracım 1.4 D-4D Corolla, (yaşadığım bölge itibariyle) 6 yıldır 10W-40 kullanmaktayım,Benzinli motor yağları ile dizel motor yağları arasında katkı farkları vardır, viskozite olayı değişmez,Markalar arasında, sadece karşıladığı standartlar farklılığı vardır, viskozite olayı değişmez.
10w40 yağ bilgisini nereden aldınız? El kitabında fabrikada 0w30 yağ kullanıldığı yazıyor.1ND-TV DPF katalitik konvertorsuz motor için önerilen yağ: ACEA C2, B1, API CF-4 veya CF viskozite SAE 5w30 ya da 0w30, filtreli 4.1 L, filtresiz 3.6L10w40 yeni aracıma ben olsam koymazdım, sizin tercihiniz.
Auris D-4D araca 10W-40 yağ konulduğu bilgisini bana aracı alırken servis elemanı söyledi. Zaten periyodik bakımlarda da 10W-40 yağ konulduğunu biliyorum. Evet, ullanma kılavuzunda araca 0-30 yağ konulduğunu ve bunun yerine 5W-30 da konulabileceğini tavsiye eden cümleyi ben de okudum. Ayrıca Mobil'in internet sitesinde Auris dizel yağ tavsiyesi de Mobil1 Esp 5W-30Ancak dediğim gibi, Toyota servisleri 10W-40 yağı tercih ediyor.
yagların viskositesi ile sıcaklık karsılastırılmasında tekin bey'e su soruyu sormak istiyorum,bana gore yapılan sıcaklık karsılastırması yanlış burda onemli olan hava sıcaklıgından ziyade motor içindeki sıcaklıgın olması gerektiğini düşünüyorum buna göre ornegin 5-30w max degerlerini dikkate almakta fayda var diyorum.
peki Turbosu olan ve DPF(dizel partikül filtresi) olan dizel motorlu araçlar için hangi motor yağı iyidir? benim aracım 1.3 CDTİ Opel Astra.. fabrika çıkışında hangi yağ bulunuyor acaba 1.3 CDTİ motorlarda.. istanbulda yaşıyorum, yazın memlekete Gaziantepe giderim 1 aylığına.. şimdi hangi yağ iyidir.. Mobil resmi sitesinde 0W-40 yağ öneriyor.. herkese kazasız belasız hayırlı günler..
Mesut bey,Biliyorsunuz, yağı otomobil üreticileri üretmiyor, diğer yandan kendi araçları için sipariş vererek yaptırdıkları yağların özelliklerinide bilemiyoruz.Aynı viskoziteye sahip gibi duran, dışarıda satılan yağların cTs değerleri yetkili servistekiyle aynı olmayabilir ve ben aynı olmadığınıda düşünüyorum, en basiti şanzıman yağı konusunu bizzat yaşadığımdan bu kanıya varmış olmaktayım, ve dışarıda yağ değişimi yaparak zamanından çok önce Turbo arızalarıda yaşayan insanların sayısı daha fazla gibi duruyor.Sizin için hangi yağ üreticisinin önerdiği değil, sizin aracınızı üreten firmanın yetkili servisi sizin aracınıza hangi yağı koyduğunun önemi var.Siz, aracınızı ısı farkları çok olan yerlerde kullanacaksanız, bence yetkili servis haricinde yağ kullanmamanız gerekir. Zira dışarıdaki 0W-40 tam sentetik yağın +50 ve üzeri C lere dayanma şansı yok.
evet Tekin abi dedikleriniz doğru.. o halde aracımızın kullanım kılavuzunda önerilen yağ numaraları en güvenilir bilgi demek oluyor.. ancak bununla hiç örtüşmeyen ve kafamı karıştıran durum ise yetkili servislerin bakıma gelen araçlara hep aynı yağı kullanması..
.Tekin Bey merhabalar. Ben Erzurum'da yaşıyorum. Ve burada zaman zaman -40 dereceleri görüyoruz. 0W-30 yağı kullandığımızda yeterli verim almamız mümkün mü acaba ? Yanılmıyorsam aracımın en son yağını değiştirdiğimde usta 10 40 koymuştu. Bir ay sonra yağ değişmem gerekecek. 0-30 mı koymalıyım acaba ?