0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim araç çok yeni o yüzden şuan tam oturmadı yakıt tüketimi şuan 9 diyor
2012 Yaris multidrive'ın kullanım klavuzunda sport modun yokuşlarda tercih edilebileceği yazıyor. Ayrıca bu arabada vites D de iken direksiyondan vites artırılıp eksiltilebildiği için motor yığılmadan direksiyon arkasındaki - butonundan ayarlayabilirsiniz yokuş aşağı inerken de + ya tıklamanız yeterlş olur
Yasin bey,Yaris'in vites kolunu henüz görmedim ama direksiyondan müdahale olması için öncelikle kolun manuele alınması gerekmez mi?
Sabit 90km hızla, düz sayılabilecek trafiği az bir yoldaki 40km'nin sonunda MMT 1.6 Auris ile 3.9 litreyi bizzat tecrübe ettim.bir başka seferinde de 110- 120km sabit hızla aynı ömer beyin dediği gibi 3 kişi ve klima açık(ama tam güç değil) şekilde 5.0 litreyi gördüm...Bir başka
Ben de Yaris 2012 1.33 99 ps multidrive s cool pkt aldım. Şehirler arası 4.6 civarı( 4.2-5 arası) ( sakin kullanımda 3 kişi ile) , şehir içi yoğun ise 6.5 oluyor. 8 ve üstü için sürekli arabayı bağırtmak lazım. Şehirler arasında 1800 lü devirlerde 110-120 gibi gittiği için bu kadar ekonomik oluyor...Bunlar ortalama verilerim. Rampa aşağı ise gazı kesince 0.1 lt de kalıyor. Onun dışında ise anlık tüketimi açarak sık sık 2.8, 3.1 falan gürmek mümkün. Eski otomobil kullanım alışkanlıklarınızı değiştirip, cvt şanzımanın mantığını anlayıp öyle kullanırsanız , bir depo benzinle (42 lt) yaklaşık 650 km gidebilirsiniz. Ki arabam daha yeni zamanla fabrika verilerine tam oturacağını da düşünüyorum...