0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de Yaris 2012 1.33 99 ps multidrive s cool pkt aldım. Şehirler arası 4.6 civarı( 4.2-5 arası) ( sakin kullanımda 3 kişi ile) , şehir içi yoğun ise 6.5 oluyor. 8 ve üstü için sürekli arabayı bağırtmak lazım. Şehirler arasında 1800 lü devirlerde 110-120 gibi gittiği için bu kadar ekonomik oluyor...Bunlar ortalama verilerim. Rampa aşağı ise gazı kesince 0.1 lt de kalıyor. Onun dışında ise anlık tüketimi açarak sık sık 2.8, 3.1 falan gürmek mümkün. Eski otomobil kullanım alışkanlıklarınızı değiştirip, cvt şanzımanın mantığını anlayıp öyle kullanırsanız , bir depo benzinle (42 lt) yaklaşık 650 km gidebilirsiniz. Ki arabam daha yeni zamanla fabrika verilerine tam oturacağını da düşünüyorum...
Bütün motor üreticileri yakıt tüketim testlerini kapalı ortamlarda yaparlar. Bunun sebebi, eşit şartlarda test ediliyor olma gereklilikleridir. Başka türlü bir motorun değerlerine ulaşamazsınız. Hatta bu test merdanesi ayrı bir bilgisayar tarafından kontrol edilir, şehir içi, şehir dışı ve ortalama değerler verdirebilmek için bu merdaneye farklı devir kontrolü yaparak motoru ona göre zorlar ve test bitmiş olur.Bir firma ağır bir pilotla, bilmem hangi hava şartında, deniz seviyesinden bilmem ne kadar yukarıda bir aracı test edip, bu araç bu kadar yakıyor diyebilirmi? Başka bir marka aynı motoru aynı ağırlıkta gövdeyle daha hafif bir pilotla sıcak, rüzgarsız ve deniz seviyesinde test ederse ne olacak? Fabrikalar insanları yanıltmış olmazlar mı? Müşteriye yanlış bilgi verme ve kandırma kanunlarını biliyormusunuz? Elbette açık hava testleride yapılır. Fakat bunlar motorun yakıt tüketim değerlerini ölçmek için değildir.
425 km yaptım, 2 kere etiler-b.çekmece gidip gelme desek gerisi trafikte. Ortalamamı 9,2lt olarak gösteriyor. Bu arada kış lastiğim de var.
Merhaba Yasin Ülkebay,Anladığım kadariyle İngilizceniz var, test sırasında neler yapıldığını bu siteden çok güzel bir şekilde tercüme etmişsiniz. Fakat "EPA testing procedure through 2007" başlığındaki ilk satırı daha dikkatli okusaydınız bu testlerin iç mekandamı dış mekandamı yapıldığını sizde yakalamış olurdunuz.."Two separate fuel economy tests simulate city driving and highway driving: the "city" driving program or Urban Dynamometer Driving Schedule"Şehir içi ve şehir dışı sürüşlerinde yakıt tüketiminin gerçeğe yakın değerlerini göstermek için iki farklı test vardır: Dinamometrede şehir içi ve şehir dışı sürüş programlamaları.Bende zaten önceki yazımda aynı şeyden bahsetmeye çalışmıştım.
9.2 çok fazla..ben trafikte çok zaman geçirdiğim zamanlarda bile ortalama 8 lt gösteriyor..zaten sabit hızda gittiğimde dur kalk yapmadıgımda kısacası wco ışıgını sürekli açık tuttuğumda 5 lt sınırını geçmiyor..ama tabi ortalama 7-8 lt
Merhaba Gürhan bey,Yaris B değil A sınıfıdır. Betül hanımın dediği, trafikte çok zaman geçirdiğidir ve bu değer zaten fabrika değerine çok yakındır ve kendisi çok güzel bir değer yakalamıştır.
İyide ben benzin canavarı civic le şehir içi 7.0 - 7.5 litre yakıyorumBu yaris nasıl bir araç ya, hep pahalı hem çok yakıyor