0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
genelde hepimizde toyota olduğu için diğer araçları test edip paylaşıyoruz.toyota nın verileri fabrika verileriyle örtüşür.hyundai gibi 2 litre fazla çıkmaz.veriler de mevsime ,trafiğe yola vs bağlı değiştiğine göre en iyi veri de fabrika verisidir .dur hele 2012 model araba kaç kişide var .daha kaç km olduda paylaşacaklar.
Merhaba Ömer bey,Zannedersem aracınız benzinli 1.6L hacmindeAuris fabrika yakıt tüketim değerleri; Şehir içi 8.6L/100km Ortalama 6.6L/100km Şehir dışı 5.5L/100kmSiz aracın içinde 3 kişi, klima açık 90 - 100km/h'de ortalama 4.8L/100km yaktığınızı söylüyorsunuz.Bu devirde hangi firma otomobilinin testini kapalı bir binada, içinde sadece test pilotu olan, arkasından zicirlerle bağlı şekilde, ön tekerlekleri büyük kısmı yer altında saklı kocaman bir çelik merdanenin üzerinde 15dk boyunca sabit 90km/h'la gittikten sonra çıkan ortalama yakıt tüketimini dergilerde 0.7L/100km fazladan yazar? Hatta 4L/100km yi yakalayabileceğinizi iddia ediyorsunuz. Bu durumda da fabrika tam 1.5L fazla yakıt yakıyor diye bilgi vermiş olmaz mı?Sizce biryerlerde yanlışlık yok mu?
Sabit 90km hızla, düz sayılabilecek trafiği az bir yoldaki 40km'nin sonunda MMT 1.6 Auris ile 3.9 litreyi bizzat tecrübe ettim.bir başka seferinde de 110- 120km sabit hızla aynı ömer beyin dediği gibi 3 kişi ve klima açık(ama tam güç değil) şekilde 5.0 litreyi gördüm...Bir başka
Merhaba Ömer bey,Lütfen dediklerimdem hemen yanlış bilgi vermeye falan ihtiyacınız olduğu gibi bir sanıya varmayın. Yazdıklarımı tekrar okursanız sizi suçlayıcı değil yapılan işlemlerin doğruluklarını sorgulayıcı şekilde anlatım yapıyorum. Bütün motor üreticileri yakıt tüketim testlerini kapalı ortamlarda yaparlar. Bunun sebebi, eşit şartlarda test ediliyor olma gereklilikleridir. Başka türlü bir motorun değerlerine ulaşamazsınız. Hatta bu test merdanesi ayrı bir bilgisayar tarafından kontrol edilir, şehir içi, şehir dışı ve ortalama değerler verdirebilmek için bu merdaneye farklı devir kontrolü yaparak motoru ona göre zorlar ve test bitmiş olur.Bir firma ağır bir pilotla, bilmem hangi hava şartında, deniz seviyesinden bilmem ne kadar yukarıda bir aracı test edip, bu araç bu kadar yakıyor diyebilirmi? Başka bir marka aynı motoru aynı ağırlıkta gövdeyle daha hafif bir pilotla sıcak, rüzgarsız ve deniz seviyesinde test ederse ne olacak? Fabrikalar insanları yanıltmış olmazlar mı? Müşteriye yanlış bilgi verme ve kandırma kanunlarını biliyormusunuz? Elbette açık hava testleride yapılır. Fakat bunlar motorun yakıt tüketim değerlerini ölçmek için değildir. Şöyle birşey yapmış olabilirsiniz, km sayacınızı sıfırlamadan yolda giderken yol bilgisayarınızı sıfırlarsanız, bilgisayarınız o ana kadar olan yapmış olduğunuz 100lerce km üzerinden tekrar hesaplama yapmaya başlar, yani tüketime yeni başlamışsınız fakat yeni başladığınız tüketimle hemen birkaç yüz km yapabilmişsiniz gibi bir bilgiyle karşı karşıya kalınır. Zaten uzun yol gidiyorsunuzdur ve vardığınızda da tüketim ortalamalarınız dediğiniz yerlerde çıkar. Benim aracım Corolla D-4D otomatik ve cruise controle sahip, Türkiyenin hemen hemen her türlü yöresindeki yollardan her türlü mevsimlerde geçmişimdir. Yola çıkmadan önce lastik havalarımı tamamlayıp (36psi), depomu ağzına kadar doldurup, yol bilgisayarını ve km sayacını sıfırlayıp öyle çıkmışımdır. Yük durumu hiç bir zaman standart olmadı ama herzaman yaklaşık standart olan birşey vardı oda yakıt tüketimimdi. Genelde her seferinde 800km yapardım. Bu şartlar altında yakıt tüketimi, hafifleyen deponunda sayesinde 4.4 - 4.5 civarında olurdu. Hatta ilk aldığımda Bridgestone'lar sayesinde 4.2 yi dahi gördüm ki bu fabrika değerinin 0.1L altıdır. Sonra yumuşak lastiğe geçtim.Bu durumda siz aynı şartlarda dizel araçtan daha az yaktığınıza hala eminseniz birşey diyemeyeceğim. Umarım siz haklısınızdır.
Ahmet bey,Şimdi kontrol ettim, 2012 verileriniz doğru fakat bir önceki model verileriniz yanlış.Güç ve torkta artış olurken, yakıt tüketiminde iyileşme var.Önceki Yaris/düz vites 1.33 Güç: 87hp Tork: 124nm şehir içi-7.2 şehir dışı-5.3 son sürat-170 Yeni Yaris/düz vites 1.33 Güç: 99hp Tork: 125nm şehir içi-6.8 şehir dışı-4.7 son sürat-175