Gönderen Konu: 2012 Yaris yakit tuketimi hk.  (Okunma sayısı 23949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
2012 Yaris yakit tuketimi hk.
« : Aralık 18, 2011, 21:55:37 »
merhaba,
2012 yaris cool konfor plus paketli olanla ilgilenmekteyim.
Aracin sehir ici yakit tuketimi degeri 6,3 litre otomatik benzinli secenegi icin.

Bu degeri istanbul kopru trafiginde test etme sansi bulan oldu mu acaba?

Bu 6.3 litrelik sehir ici yakit tuketim degeri Istanbul Kopru trafiginde hangi degerlere yukseliyor?

Cevaplar icin tesekkurler, gorusmek uzere.

Toyota Club Türkiye

2012 Yaris yakit tuketimi hk.
« : Aralık 18, 2011, 21:55:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Yaris yakit tuketimi hk.
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2011, 01:03:59 »
sıkışık trafikte 6,3'le yetinmeyeceği kesin daha yukarı çıkacaktır
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2011, 00:04:09 »
site Toyota sitesi olmasina ragmen yeni yaris pek ragbet gormemis anlasilan, henuz test edip veri sunan yok...
 :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2011, 16:57:50 »
genelde hepimizde toyota olduğu için diğer araçları test edip paylaşıyoruz.toyota nın verileri fabrika verileriyle örtüşür.hyundai gibi 2 litre fazla çıkmaz.veriler de mevsime ,trafiğe yola vs bağlı değiştiğine göre en iyi veri de fabrika verisidir :).dur hele 2012 model araba kaç kişide var .daha kaç km olduda paylaşacaklar.  :D
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2011, 17:04:08 »
genelde hepimizde toyota olduğu için diğer araçları test edip paylaşıyoruz.toyota nın verileri fabrika verileriyle örtüşür.hyundai gibi 2 litre fazla çıkmaz.veriler de mevsime ,trafiğe yola vs bağlı değiştiğine göre en iyi veri de fabrika verisidir :).dur hele 2012 model araba kaç kişide var .daha kaç km olduda paylaşacaklar.  :D
+1 katılıyorum abi...
Aracı test edenlerin de istanbul köprü trafiğine girdiklerini hiç sanmıyorum, ben aracı test ettim, yakıt tüketimi hakkında da bilgi sahibiyim, fakat İstanbul köprü trafiğinde test etmedim.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2011, 18:32:54 »
toyota tüketim verilerinde ya çok gerçekçi yada diğer firmalar çok uyanık!!! herkesin yakıtından şikayetçi olduğu astra 1.4 turbo şehirdışı verilere göre 4.7 yakıyor (herkes yakıtında şikayetçi) toyota auris 5.6 yakıyor. ben fabrika verilerine inanmıyorum. hangi şartlarda yapıldığı net olarak belli değil. toyota bu konuda gerçekçi ve dürüst olduğu için çokşey kaybediyor. ağustos ayında çöl sıcağında 3 kişi ile klima sürekli açık genellikle 90-100km arası (bazen 200+ hızlarda var) 4.8 ortalama ile bursa ankara arası yol kat ettim. yol tamamen düz olmadığı gibi araç 3 kişi ve klima tam açık veriler bunlar. ben idaa ediyorumki ankara konya yolunda 80-90 km hız sabitleyip 4.5 lt nin altını yakalayabilirim. hatta 4 litreleri görebilirim. ama trafiğe göre çok  şey değişiyor. (örneğin memleketim olan ayaş\ankara da şehir içinde 10 litrenin altı imkansızdır (sürekli rampa inip çıkıyorsunuz)  :asikadam:

Saygılar
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2011, 19:03:33 »
Merhaba Ömer bey,

Zannedersem aracınız benzinli 1.6L hacminde

Auris fabrika yakıt tüketim değerleri;   

Şehir içi     8.6L/100km
                   Ortalama   6.6L/100km
                   Şehir dışı   5.5L/100km

Siz aracın içinde 3 kişi, klima açık 90 - 100km/h'de ortalama 4.8L/100km yaktığınızı söylüyorsunuz.

Bu devirde hangi firma otomobilinin testini kapalı bir binada, içinde sadece test pilotu olan, arkasından zicirlerle bağlı şekilde, ön tekerlekleri büyük kısmı yer altında saklı kocaman bir çelik merdanenin üzerinde 15dk boyunca sabit 90km/h'la gittikten sonra çıkan ortalama yakıt tüketimini dergilerde 0.7L/100km fazladan yazar?

Hatta 4L/100km yi yakalayabileceğinizi iddia ediyorsunuz. Bu durumda da fabrika tam 1.5L fazla yakıt yakıyor diye bilgi vermiş olmaz mı?

Sizce biryerlerde yanlışlık yok mu?

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2011, 19:58:19 »
Tekin bey öncelikle merhaba,

ben aracımın 3 kişi ve klima açık 4,8 litre yakabileceğini söylemedim, bunu bizzat test edip şahit oldum. neden yanlış bir bilgi vereyim, yada neden olmamış şeyleri uydurayım? sizce buna ihtiyacım varmıki bana test verilerinin nasıl yapıldığını anlatmak istediniz? fabrika test verileri artık sizin söylediğiniz gibi yapılmıyor. gerçek yolda 120km hıza ulaşacak şekilde bir bölümü sabit bir bölümü değişken hızda tüketim hesaplanmakta. zaten biraz araştırırsanız uzun yolda benim yazdığım değerleri yakalayan birçok kişi var. tabi biryerde bir yanlışlık olduğunu hala düşünüyorsanız ben size tekrar söyleyeyim. fabrika verileri hesaplanırken artık kapalı alanda sürtünme sıfıra yakın olacak şekilde, merdanenin felan üzerinde yapılmıyor. değişken hızla ve 120 km ye kadar çıkılarak yapılıyor. 90-100km hızda cc açıp giderseniz bu değerlerin altına rahatlıkla inilebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2011, 20:05:27 »
Merhaba Ömer bey,

Zannedersem aracınız benzinli 1.6L hacminde

Auris fabrika yakıt tüketim değerleri;   

Şehir içi     8.6L/100km
                   Ortalama   6.6L/100km
                   Şehir dışı   5.5L/100km

Siz aracın içinde 3 kişi, klima açık 90 - 100km/h'de ortalama 4.8L/100km yaktığınızı söylüyorsunuz.

Bu devirde hangi firma otomobilinin testini kapalı bir binada, içinde sadece test pilotu olan, arkasından zicirlerle bağlı şekilde, ön tekerlekleri büyük kısmı yer altında saklı kocaman bir çelik merdanenin üzerinde 15dk boyunca sabit 90km/h'la gittikten sonra çıkan ortalama yakıt tüketimini dergilerde 0.7L/100km fazladan yazar?

Hatta 4L/100km yi yakalayabileceğinizi iddia ediyorsunuz. Bu durumda da fabrika tam 1.5L fazla yakıt yakıyor diye bilgi vermiş olmaz mı?

Sizce biryerlerde yanlışlık yok mu?

Sabit 90km hızla, düz sayılabilecek trafiği az bir yoldaki 40km'nin sonunda MMT 1.6 Auris ile 3.9 litreyi bizzat tecrübe ettim.
bir başka seferinde de 110- 120km sabit hızla aynı ömer beyin dediği gibi 3 kişi ve klima açık(ama tam güç değil) şekilde 5.0 litreyi gördüm...
Bir başka
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2011, 20:16:35 »
Sabit 90km hızla, düz sayılabilecek trafiği az bir yoldaki 40km'nin sonunda MMT 1.6 Auris ile 3.9 litreyi bizzat tecrübe ettim.
bir başka seferinde de 110- 120km sabit hızla aynı ömer beyin dediği gibi 3 kişi ve klima açık(ama tam güç değil) şekilde 5.0 litreyi gördüm...
Bir başka

yok be oğuzhan burda bir yanlışlık var. Bu devirde hangi firma otomobilinin testini kapalı bir binada, içinde sadece test pilotu olan, arkasından zicirlerle bağlı şekilde, ön tekerlekleri büyük kısmı yer altında saklı kocaman bir çelik merdanenin üzerinde 15dk boyunca sabit 90km/h'la gittikten sonra çıkan ortalama yakıt tüketimini dergilerde 0.7L/100km fazladan yazar?

dedimya bir yanlışlık var. fabrika verisi 5.5 olan bir arabaya 3,9 nasıl yaktırırsın? fabrikalar tüketim değerlerinin neden 1,6 litre altını yazsınlar.

yanlışlıkta nerde biliyormusun? biz yalan söylüyoruz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2011, 21:00:54 »
Merhaba Ömer bey,

Lütfen dediklerimdem hemen yanlış bilgi vermeye falan ihtiyacınız olduğu gibi bir sanıya varmayın. Yazdıklarımı tekrar okursanız sizi suçlayıcı değil yapılan işlemlerin doğruluklarını sorgulayıcı şekilde anlatım yapıyorum.

Bütün motor üreticileri yakıt tüketim testlerini kapalı ortamlarda yaparlar. Bunun sebebi, eşit şartlarda test ediliyor olma gereklilikleridir. Başka türlü bir motorun değerlerine ulaşamazsınız. Hatta bu test merdanesi ayrı bir bilgisayar tarafından kontrol edilir, şehir içi, şehir dışı ve ortalama değerler verdirebilmek için bu merdaneye farklı devir kontrolü yaparak motoru ona göre zorlar ve test bitmiş olur.

Bir firma ağır bir pilotla, bilmem hangi hava şartında, deniz seviyesinden bilmem ne kadar yukarıda bir aracı test edip, bu araç bu kadar yakıyor diyebilirmi? Başka bir marka aynı motoru aynı ağırlıkta gövdeyle daha hafif bir pilotla sıcak, rüzgarsız ve deniz seviyesinde test ederse ne olacak?  Fabrikalar insanları yanıltmış olmazlar mı? Müşteriye yanlış bilgi verme ve kandırma kanunlarını biliyormusunuz?  Elbette açık hava testleride yapılır. Fakat bunlar motorun yakıt tüketim değerlerini ölçmek için değildir.

Şöyle birşey yapmış olabilirsiniz, km sayacınızı sıfırlamadan yolda giderken yol bilgisayarınızı sıfırlarsanız, bilgisayarınız o ana kadar olan yapmış olduğunuz 100lerce km üzerinden tekrar hesaplama yapmaya başlar, yani tüketime yeni başlamışsınız fakat yeni başladığınız tüketimle hemen birkaç yüz km yapabilmişsiniz gibi bir bilgiyle karşı karşıya kalınır. Zaten uzun yol gidiyorsunuzdur ve vardığınızda da tüketim ortalamalarınız dediğiniz yerlerde çıkar.

Benim aracım Corolla D-4D otomatik ve cruise controle sahip, Türkiyenin hemen hemen her türlü yöresindeki yollardan her türlü mevsimlerde geçmişimdir. Yola çıkmadan önce lastik havalarımı tamamlayıp (36psi), depomu ağzına kadar doldurup, yol bilgisayarını ve km sayacını sıfırlayıp öyle çıkmışımdır. Yük durumu hiç bir zaman standart olmadı ama herzaman yaklaşık standart olan birşey vardı oda yakıt tüketimimdi. Genelde her seferinde 800km yapardım. Bu şartlar altında yakıt tüketimi, hafifleyen deponunda sayesinde 4.4 - 4.5 civarında olurdu. Hatta ilk aldığımda Bridgestone'lar sayesinde 4.2 yi dahi gördüm ki bu fabrika değerinin 0.1L altıdır. Sonra yumuşak lastiğe geçtim.

Bu durumda siz aynı şartlarda dizel araçtan daha az yaktığınıza hala eminseniz birşey diyemeyeceğim. Umarım siz haklısınızdır.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2011, 21:06:23 »
bizim test ettiğimiz otomatik araçta 8,5 lt olarak gösteriyordu ortalama yakıt tüketimini,tabii test aracı olduğu için sağlıklı bir veri olmaz.
Yalnız benim merak ettiğim bir şey var 2010 model 1,33 lt yaris ile 2012 1,33 lt yarisin motor verilerinde farklılıklar var 2010'da güç 101 PS 6000 d/d, tork:132 Nm 3800 d/d yakıt tüketimi şehir içi:6,2 lt,şehir dışı:4,4 lt,2012 modelde güç: 99 PS 6000d/d , tork: 125 Nm 4000 d/d yakıt tüketimi şehir içi:6,8 lt,şehir dışı:4,7 lt yazıyor.Yeni yariste aynı motor olmasına rağmen güç ve tork düşmüş yakıt tüketimi artmış motordan anlayan arkadaşlar aydınlatabilir mi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2011, 21:14:18 »
Merhaba Ömer bey,

Lütfen dediklerimdem hemen yanlış bilgi vermeye falan ihtiyacınız olduğu gibi bir sanıya varmayın. Yazdıklarımı tekrar okursanız sizi suçlayıcı değil yapılan işlemlerin doğruluklarını sorgulayıcı şekilde anlatım yapıyorum.

Bütün motor üreticileri yakıt tüketim testlerini kapalı ortamlarda yaparlar. Bunun sebebi, eşit şartlarda test ediliyor olma gereklilikleridir. Başka türlü bir motorun değerlerine ulaşamazsınız. Hatta bu test merdanesi ayrı bir bilgisayar tarafından kontrol edilir, şehir içi, şehir dışı ve ortalama değerler verdirebilmek için bu merdaneye farklı devir kontrolü yaparak motoru ona göre zorlar ve test bitmiş olur.

Bir firma ağır bir pilotla, bilmem hangi hava şartında, deniz seviyesinden bilmem ne kadar yukarıda bir aracı test edip, bu araç bu kadar yakıyor diyebilirmi? Başka bir marka aynı motoru aynı ağırlıkta gövdeyle daha hafif bir pilotla sıcak, rüzgarsız ve deniz seviyesinde test ederse ne olacak?  Fabrikalar insanları yanıltmış olmazlar mı? Müşteriye yanlış bilgi verme ve kandırma kanunlarını biliyormusunuz?  Elbette açık hava testleride yapılır. Fakat bunlar motorun yakıt tüketim değerlerini ölçmek için değildir.

Şöyle birşey yapmış olabilirsiniz, km sayacınızı sıfırlamadan yolda giderken yol bilgisayarınızı sıfırlarsanız, bilgisayarınız o ana kadar olan yapmış olduğunuz 100lerce km üzerinden tekrar hesaplama yapmaya başlar, yani tüketime yeni başlamışsınız fakat yeni başladığınız tüketimle hemen birkaç yüz km yapabilmişsiniz gibi bir bilgiyle karşı karşıya kalınır. Zaten uzun yol gidiyorsunuzdur ve vardığınızda da tüketim ortalamalarınız dediğiniz yerlerde çıkar.

Benim aracım Corolla D-4D otomatik ve cruise controle sahip, Türkiyenin hemen hemen her türlü yöresindeki yollardan her türlü mevsimlerde geçmişimdir. Yola çıkmadan önce lastik havalarımı tamamlayıp (36psi), depomu ağzına kadar doldurup, yol bilgisayarını ve km sayacını sıfırlayıp öyle çıkmışımdır. Yük durumu hiç bir zaman standart olmadı ama herzaman yaklaşık standart olan birşey vardı oda yakıt tüketimimdi. Genelde her seferinde 800km yapardım. Bu şartlar altında yakıt tüketimi, hafifleyen deponunda sayesinde 4.4 - 4.5 civarında olurdu. Hatta ilk aldığımda Bridgestone'lar sayesinde 4.2 yi dahi gördüm ki bu fabrika değerinin 0.1L altıdır. Sonra yumuşak lastiğe geçtim.

Bu durumda siz aynı şartlarda dizel araçtan daha az yaktığınıza hala eminseniz birşey diyemeyeceğim. Umarım siz haklısınızdır.

Söylemiş olduğum değer kısa bir mesafe sonucu elde edilmiş değerler değil. bu değerler depo doldurulup 400km civarı yol yapılıp hesaplanan değerler (yol bilgisayarıyla %1 lik sapma ile örtüşüyor) zaten bu değerleri yakalayan tek ben değilim. sizin fabrika verisinin altına inememiş olmanızda bir kıstas sayılamaz.
bunun birçok örneğide bulunmakta. örnek http://carscoop.blogspot.com/2010/10/vw-passat-bluemotion-drives-over-1500.html isterseniz bir bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2011, 21:22:30 »
Ahmet bey,

Motorlar aynı olabilir ama artık yeni düzenlemeler gereği egzost gazları emisyonları daha da aşağıya çekilmek zorundalar.

Farklı işletim sistemi uygulayıp ve şanzıman oranlarında değişiklikler yapılarak aynı motordan farklı güçler elde edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2011, 21:38:41 »
Ahmet bey,

Şimdi kontrol ettim, 2012 verileriniz doğru fakat bir önceki model verileriniz yanlış.

Güç ve torkta artış olurken, yakıt tüketiminde iyileşme var.

Önceki Yaris/düz vites 1.33      Güç: 87hp   Tork: 124nm    şehir içi-7.2   şehir dışı-5.3   son sürat-170
   Yeni  Yaris/düz vites 1.33      Güç: 99hp   Tork: 125nm    şehir içi-6.8   şehir dışı-4.7   son sürat-175

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2011, 21:43:19 »
Ahmet bey,

Şimdi kontrol ettim, 2012 verileriniz doğru fakat bir önceki model verileriniz yanlış.

Güç ve torkta artış olurken, yakıt tüketiminde iyileşme var.

Önceki Yaris/düz vites 1.33      Güç: 87hp   Tork: 124nm    şehir içi-7.2   şehir dışı-5.3   son sürat-170
   Yeni  Yaris/düz vites 1.33      Güç: 99hp   Tork: 125nm    şehir içi-6.8   şehir dışı-4.7   son sürat-175

yanlışlık var.1,33 motor 99 beygir.şimdiki de önceki de.eski motor 1300 cc nin altındaydı o 87 beygir.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2011, 21:57:29 »
Ahmet bey,

Öncekinde de 1.0, 1.3 ve 1.4D-4D var şimdikinde de

Önceki Yaris/düz vites 1.0 (998cc)      Güç: 69hp   Tork: 95nm    şehir içi-6.4   şehir dışı-4.9   son sürat-155
   Yeni  Yaris/düz vites 1.0 (998cc)      Güç: 69hp   Tork: 93nm    şehir içi-5.9   şehir dışı-4.4   son sürat-155

Eskisinden 0.2 tork daha azaltılmış ama karşılığında yakıt tüketiminde düşüş var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Aralık 21, 2011, 15:24:22 »
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler benim yazdıklarımda yanlışlık yok 1,33 lt 2010'da çıktı, daha önce 1,3 lt vardı onun değerlerini bilmiyorum sizin yazdığınız belki 2011 belkide 2009 modelin verileridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Yaris 2012 Cool Multidrive S (CVT) Siyah
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2011, 09:01:37 »
Ben de  Yaris 2012 1.33 99 ps multidrive s cool pkt aldım. Şehirler arası 4.6 civarı( 4.2-5 arası) ( sakin kullanımda 3 kişi ile) , şehir içi yoğun ise 6.5 oluyor. 8 ve üstü için sürekli arabayı bağırtmak lazım. Şehirler arasında 1800 lü devirlerde 110-120 gibi gittiği için bu kadar ekonomik oluyor...Bunlar ortalama verilerim. Rampa aşağı ise gazı kesince 0.1 lt de kalıyor. Onun dışında ise anlık tüketimi açarak sık sık 2.8, 3.1 falan gürmek mümkün. Eski otomobil kullanım alışkanlıklarınızı değiştirip, cvt şanzımanın mantığını anlayıp öyle kullanırsanız , bir depo benzinle (42 lt) yaklaşık 650 km gidebilirsiniz. Ki arabam daha yeni zamanla fabrika verilerine tam oturacağını da düşünüyorum...
Toyota Yaris 2012 1.33 99Ps  Cool  Multidrive S (CVT) Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2011, 13:39:39 »
Aracınız hayırlı olsun Yasin Bey,verdiğiniz yakıt tüketim değerleri çok güzel.Ben de aynı aracın manuel olanını almayı düşünüyorum.