0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yok hacı mm değil benzinli çünkü:))) 4.0 motor.... ya arkadaşlar bu burulma kirişi dediğiniz ne oluyor??? şayet şuan benim araçtaki burulma dediğinizse ben memnunum pek bişi hissetmiyom bana baya konforlu geliyorda
Burulma kirişi ile bagımsız süspansiyonun farkı elma ile armutun farkı gibi degildir.Elma ile karpuzun farkı gibidir.Bagımsız süspansiyonun yol tutuş dinamiklerini sert kullanıcılar direkt fark ederken konforunuda yanında bonus olarak sunar.
Bence elma ile armut benzetmesi yeterlidir, karpuz kadar fark olacağını düşünmüyorum.Viraj dönerken her iki sisteminde gövdeye farklı etkileri vardır, örnek; sola eğimli sola virajda, torsiyon çubuklu gövde yola paralel iken, çok bağlantılı olan yerçekimine paralel durumda olur. Konfor ise daha çok amortisörlerin çapları ile ilgilidir.Mercedes ve BMW ile yarışan ve Toyota ismini dünyaya tanıtan bir model olan Corolla'da bukadar kötü bir sistem uygulanması sizce-TCT neden hala mümkündür?
Hiç inandırıcı gelmedi + iğrençpaylaşım için teşekkürler Yiğidim
Arka taraf yine hyundai? Eğer gerçekten bu olursa corolla bir sonraki bineceğim araç toyota olmayacak ahanda buraya yazıyorum hatırlatırsınız (tabi 98model altı geçerli değil)
Fakat patates tarlası gibi bir yolda tekerlekler zıt yönde çukur/kasislere girilirse fark bariz şekilde hissedilecektir.
Sonrasında bagımsız süspansiyon hakkında konuşurkende yol tutuş ve konforun çok iyi oldugunu fakat maliyetlerinin burulma kirişinden daha fazla oldugunu belirtmişlerdi.