Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2740 : Ekim 22, 2013, 22:52:37 »

Bu konuda Sizinle aynı fikirde olamayacağım :) .
AFL+ ve şerit takibi aslında emniyeti arttıran unsurlar. Emniyet kemerini bile umursamayan yurdum insanı bu konuları çok umursamadığı için, bunları gereksiz sayabiliyor. Oysa ki örneğin uzun yolda ısıtmalı ve ya masaj yapan koltuk sürücüyü rahatlatmanın yanında, uykusunu da getirir ve emniyet sağlamaz.
Bence ;)

AFL+  ülkemizde ki yoğun tarafik yüzünden pek bir işe yaramıyor, viraj içine dönüşü ve belki uzun yolda evet haklı olabilirsiniz. Ben istanbul içini düşünerek yazmıştım heryer aydınlık aktif bir sisteme gerek duymuyorum hatta farlara bile gerek yok malum şehirde FAKAT hangi şeridi takip edecek ? Yerde çizgimi var ? Hele oto park :)))) 

Ülkemiz bu sistemler için çok yetersiz ve yoğun trafiğe sahip. Köyde olsam bahsi sistemleri olmayan aracı kesinlikle almazdım çünkü hayat çok değerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2741 : Ekim 22, 2013, 22:56:30 »

FLIR güzelmiş olsaydı kullanırdık :D...  donanım tabi ki herkesin istediği ve kullanırken mutluluk duyduğu ayrıntılar.. kompakt sınıfta lüks segment havası uyandıran küçük ama güzel ayrıntılar otomobilleri kullanıcısı gözünde daha keyifli kılıyor.. dediğiniz gibi kullanmadığımız sisteme para vermek gereksiz fakat otomobil sadece dış donanımdan ibaret değil ki.. ben göze çarpan yeni modellere kıyasla bir eksik gördünüz mü demek istedim.. ısıtmalı soğutmalı koltuklar olsaydı fena olmazdı dediğiniz gibi şeyler yani :D.. ısıtmalı dahil edilebilir mesela.. focus civic de olan özellikler ama masajlısı dendiği zaman işin rengi değişir.. çünkü d segmentini zorlayan bir donanım.. toparlayacak olursam sınıfına yakışır donanıma mı sahip demek istiyorum?

saygı bizden..

Masajlı koltuk çok abartılı bir sistem değil yahu :))) Bence biz insanlar neyi kullanıp kullanamayacağımızı bilip tüketmeliyiz. Masajlı koltuk otomatik park dan daha basit bir sistem...

Aklıma geldi bak, ani frende  dörtlülerimiz yanıyor mu ???

Ayrıca anlayışınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2742 : Ekim 23, 2013, 00:31:00 »
     Bu sabah denizli yarımcaya telefon açtım oradaki servis görevlisiyle konuştum dedim aydın parmaksızlarda 10000 km veya 6 ay sonra bakıma gelinilecek dendi siz ne diyorsunuz aracınız benzinlimi dizelmi diye sordular benzinli dedim öyleyse 10000 veya 1 yıl dediler 6 ay dizellerde oluyor denildi bu nedir anlamadım aydın başka denizli başka diyor dedim garanti bozulurmu yok niye bozulsun siz 10000 veya 1 yıl içinde gelin içiniz rahat olsun dediler. bu işin aslını nerden ögreneceğiz arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2743 : Ekim 23, 2013, 01:48:18 »
İstanbulda'ki servislerde aynısını söylüyor. Benzinli 1 yıl veya 10bin bu sınırlar içerisinde bakıma giderseniz sıkıntı çıkmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2744 : Ekim 23, 2013, 10:00:35 »
  Evet, ani frende dörtlülerin otomatik yanması önemli bir güvenlik sistemi. Eskiden kendimiz yakardık. :)
 Afl ise bence çok faydalı olabiliyor, bunu uzun yolda(otoban ve çevre yolu harici) kesinlikle hissediyorsunuz. Hele bazı yollarda(dağ, dar ve virajlı vs.) gerçekten büyük rahatlık sağlıyor.
 Koltuk deri ise kesinlikle ısıtmalı ve soğutmalı olmalı bence. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2745 : Ekim 23, 2013, 10:34:02 »

Bu sabah denizli yarımcaya telefon açtım oradaki servis görevlisiyle konuştum dedim aydın parmaksızlarda 10000 km veya 6 ay sonra bakıma gelinilecek dendi siz ne diyorsunuz aracınız benzinlimi dizelmi diye sordular benzinli dedim öyleyse 10000 veya 1 yıl dediler 6 ay dizellerde oluyor denildi bu nedir anlamadım aydın başka denizli başka diyor dedim garanti bozulurmu yok niye bozulsun siz 10000 veya 1 yıl içinde gelin içiniz rahat olsun dediler. bu işin aslını nerden ögreneceğiz arkadaşlar.

Bugün 1000 bakıma gidiyorum orada TEKRAR SORARIM ve bence sizi bu endişeye düşüren yeri Toyota merkeze şikayet edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2746 : Ekim 23, 2013, 11:00:39 »
  Evet, ani frende dörtlülerin otomatik yanması önemli bir güvenlik sistemi. Eskiden kendimiz yakardık. :)
Ani frende dörtlülerin yanması özelliğini ilk uygulayan Mercedes,ilham kaynağı ise İstanbul'da o dönemde ki Tofaş kullanıcısı taksilerdir.
Okuduğum röportajda ki Mercedes yetkilisi İstanbul'da trafikte önünde ki ticari taksinin fren lambasından ilham aldıklarını belirtmişti
Peki ilham aldığı şey nasıl açlışıyor?
Bir dönem Ankara'da dahil olmak üzere İstanbul'da ki bir çok Tofaş ticari taksi kullanıcısı,arka sis lambalarının içine fren lambası ve bu lambaya da dörtlülerde kullanılan flaşör takılmıştı.Frene basıldığı zaman sis lambası içine takılan ampuller flaşör yardımıyla yanıp sönüyordu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2747 : Ekim 23, 2013, 11:42:51 »
Herkes yaşadığı bölge ile ülkeyi karşılaştırsada malesef ülke genelinde yollarda çizgi ve tabela bulunmamaktadır. Bahsi geçen sistemler işe yaramaz. Zaten ülkemizde yol kalitesi ve donanımları artmadan otomobiller uçmaya başlayacağından bunları tamamlamaya da gerek kalmayacak.

Deri koltuk uygulaması yapılan araçlarda muhakkak ısıtma ve soğutma özelliği olmalı, aksi halde Deri Kışın ilk anlarda üşütür ama Yazın sürekli terletir, özellikle uzun yolculuklarınız fazla ise yanınızda yedek üst giysi muhakkak bulundurmalısınız, uzun yolculuk işin içine girdiğine göre neden masaj takviyeside olmasın. Günümüzde "benim aracım Deri koltuklu" dedinizmi bunlar imaj olmalıdır.

Flaşör etkili stop ışıklandırması olan aracımdaki sistem ABS devreye girdiğinde çalışıyor, eğer hava yastıklarının açıldığı bir kazaya karışılırsa yanmaya devam ediyorlar. Umarım bu sistem de her markanın her modelinde güvenlik paketine standart olarak girer.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2748 : Ekim 23, 2013, 19:27:07 »
TOYOTA

Şimdi al ödemeye Mayıs’ta başla

TOYOTA, Toyota Finans sistemi ile yine bir ilke imza atarak 100 TL peşinat ve ilk taksidin Mayıs 2014’de ödenmesini sağlayan yeni bir finansal sistemi devreye aldı. Toyota modellerine sahip olmak isteyenler Toyota Finans Sistemi ile 100 TL peşinat ödeyecek ve dilerlerse kalan ödemelerini 2014 yılının mayıs ayından itibaren eşit taksitlerle yapabilecekler. Bunun dışında hiçbir ara ödeme veya balon ödemede de bulunmayacaklar. Toyota Finans sisteminin anlaşmalı olduğu finans kuruluşlarından kullanılabilecek kredi ile herhangi bir Toyota modeline sahip olmak artık çok kolaylaşacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen müşteriler, Türkiye’nin 57 noktasında hizmet veren Toyota Plazalara uğrayarak gerekli bilgileri alabilirler.

10 GÜNDE 10 BİN BAŞVURU Toyota Finans Sistemi’nin 100 TL peşinat ile ara ödemesiz kampanyası ilk haftada yoğun ilgiyle karşılandı. Herkesi Toyota sahibi yapma ilkesiyle yola çıkan Toyota Finans’ın kampanyası 10 günde 9 bin 407 başvuruya ulaştı ve bu sayı artmaya devam ediyor.
   İlginenen arkadaşlar olabilir diye paylaşmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2749 : Ekim 23, 2013, 19:36:42 »
Vedat Bey,

Bugün 1000 kmbakıma gittim be konuyu ilettim. 1 yıl ve ya 10.000km hangisi önce gelirse net cevap.

Tabi bu herşey yolunda ve koşullar normal ise yapmamız gereken. Ama hepimiz aracımızı dinliyor hissediyor ve izliyoruz değil mi?! 

Bu arada mişelin Alpine A4 lerimi taktırdım :) Tam bir Corrolac oldu ! Ne o salakston lastikler !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2750 : Ekim 23, 2013, 23:41:48 »
Iyi geceler arkadaşlar. Aracımı cuma günü teslim alacağım inşaallah. Park Sensörü paspas ve koltuk koruma hediyesini zar zor aldım. Araca aksesuar olarak kapı ve Tampon koruma bandı almak istiyorum. Servisten 450 tl istediler 8 parça için. Sizce uygun mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2751 : Ekim 23, 2013, 23:44:18 »
Iyi geceler arkadaşlar. Aracımı cuma günü teslim alacağım inşaallah. Park Sensörü paspas ve koltuk koruma hediyesini zar zor aldım. Araca aksesuar olarak kapı ve Tampon koruma bandı almak istiyorum. Servisten 450 tl istediler 8 parça için. Sizce uygun mudur?
Bence uygun, çünkü şuanda dışarıda bulmak zor kasa yeni olduğu için. Boyası ve takılması derken çok aşırı pahalı değil.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2752 : Ekim 23, 2013, 23:48:11 »
Bu arada unuttum bagaj havuzu içinde 150 tl istediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2753 : Ekim 23, 2013, 23:52:33 »
Bu arada unuttum bagaj havuzu içinde 150 tl istediler
Bagaj havuzları eski kasanın dışarıda satılan modellerinde bile 80-90 lira civarında. Yani yine uygun gibi geldi bana, sonuçta faydaları büyük bu aksesuarların.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2754 : Ekim 23, 2013, 23:55:05 »
Gerçekten faydası çok hele kalabalık şehirlerde.  Mesela Spoiler çok hoşuma gidiyor ama şu anda almayacagim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2755 : Ekim 23, 2013, 23:58:24 »
Gerçekten faydası çok hele kalabalık şehirlerde.  Mesela Spoiler çok hoşuma gidiyor ama şu anda almayacagim
O şuan için çok gerekli bir aksesuar olmadığından bekleyebilirsiniz. Donanım olarak hangisini aldınız, fiyatta indirim vs oldu mu hiç? Bende 2014 için sipariş verdim ama fiyatlar net değil, yani zamlı tarifeyi kabul etmiş oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2756 : Ekim 24, 2013, 00:01:10 »
1.6 Advance mds inci beyazı corolla aldım. 59 500

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2757 : Ekim 24, 2013, 00:05:09 »
1.6 Advance mds inci beyazı corolla aldım. 59 500
1000 lira civarı indirim olmuş bu durumda, hayırlı olsun yeni aracınız. Kazasız kullanmanız dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2758 : Ekim 24, 2013, 00:08:14 »
1000 lira civarı indirim olmuş bu durumda, hayırlı olsun yeni aracınız. Kazasız kullanmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim.  İnşallah siz de arabanıza tez zamanda kavusursunuz.  Bu arada trafik sigortası dahil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2759 : Ekim 24, 2013, 00:11:42 »
Teşekkür ederim.  İnşallah siz de arabanıza tez zamanda kavusursunuz.  Bu arada trafik sigortası dahil
Umarım, fiyat olarak iyi bir rakama almışsınız. Hediyeleride düşününce çok güzel olmuş.