Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369427 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2720 : Ekim 21, 2013, 17:57:44 »

Cvt candır :) kullanması bir harika

Öyleymiş  :) Sinir bozucu şekilde huzur verici :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2721 : Ekim 21, 2013, 18:34:18 »
    o ses bendede yok arkadaşlar
    servisi aradım 10000 km veya 6 ay sonra servis bakım olayını konuştum aldığım cevap ya 10000 km dolunca dolmazsa bile 6 ay sonra bakıma gelinecek denildi 10000 km dolmazsa mesela km 5-6 binde kalsa bile 6 ay sonra gelmek zorundamıyım dedim evet dediler gelmezsem garantim bozulurmu dedim maalesef dediler geldiğimde ne kadar öpüyösunuz dedim yag tuzu değişiyor  filitreler falan normal bakımın yarısı kadar tutar dediler bende imdaaaattttttttttt adam soyuyolar sizi şikayet etmeye bi merci varmı diye sordum adamda nazik bir şekilde yapılacak bişey yok dedi öyleyse garantiniz sizin olsun dedim giderim özel servise veririm yarı fiyat wv ye kızıyorduk adamlar 1 yıl veya 15000 km derken yazık dedim meğer soygunculuk el değiştirmiş dedim çok kızdım biraz karadenizlilik damarım patladı yine sinir oldum adam km 4000 de olsa geleceksin diyo yafu insaf varmı başka illerden bilgisi olan arkadaşlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2722 : Ekim 21, 2013, 19:03:48 »
Vedat bey, onların dediğine bakmayın siz, Yılda 1 veya 10.000km yeterlidir, garanti aynen devam eder.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2723 : Ekim 21, 2013, 19:08:50 »

Vedat bey, onların dediğine bakmayın siz, Yılda 1 veya 10.000km yeterlidir, garanti aynen devam eder.

Benimde bildiğim ve dünyada her yerde uygulana 1 yıl ama 6 ay ya da 3000mil kullanış şekline ve şartlarına bağlı olarak da  ÖNERİLİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2724 : Ekim 21, 2013, 19:19:53 »
Benimde bildiğim ve dünyada her yerde uygulana 1 yıl ama 6 ay ya da 3000mil kullanış şekline ve şartlarına bağlı olarak da  ÖNERİLİR.

Günlük çok kısa mesafeler ve toplamda yılda 5.000km veya daha az yapılıyorsa olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2725 : Ekim 21, 2013, 19:22:39 »

Günlük çok kısa mesafeler ve toplamda yılda 5.000 veya altı yapılıyorsa olabilir.

Zaten ÖNERİ diye geçiyor yurt dışında ama bunu ZORUNLU diye kullanamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2726 : Ekim 21, 2013, 19:30:21 »
Zaten ÖNERİ diye geçiyor yurt dışında ama bunu ZORUNLU diye kullanamazlar.

Kesinlikle doğru, sadece Öneridir ve teknoloji değişmediği sürece de Öneri olarak kalacaktır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2727 : Ekim 21, 2013, 20:09:35 »
vedat abi ben antalyadan alırken sordum 10000km devirecen dediler.. 1 yıl içinde 10000 yapmadııysanız yapmamış olsanızda geleceksiniz. yılı doldurmuş olacaksınız dediler.. şimdi 7300km oldu:))) az kaldı yani:)) cvt gerçekten güzel ama ben inanın saçma sapan vites düşürmesi olayına alışamadım gitti ya:( bulunduğum yerde D ye alıp yokuş inerken vites düşürüp duruyor sürekli. gaza basmadığımızdan galiba... manuele alıp kullanmak zorunda kalıyorum.. yokmu ne olursa olsun gaza basmadığınız zamanda yokuş inerken vites düşürmeyen bi otomatik merak ediyorum.. öğretmen arkadaşta dsg passat vardı. onda öle bişey olmuyormuş...ilginç bende öle istiyorum ya
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2728 : Ekim 21, 2013, 21:17:12 »
Aracım 2013 Yeni Kasa Corrola 1.6 CVT ve Bende böyle bir ses yok.
Eski kasalarda dizel modellerde var sadece. (ilk yazdığımda belirtmeyi atlamışım, kusura bakmayın)

Deponun tam dolu olduğunda değilde azıcık eksildikten sonra çıkardığı sestir. Sıvı yakıt, ani frenlemelerde, deponun tavanına vurarak çıkardığı sestir. Bazı modellerde az bazı modellerde daha az duyulur, sakin araç kullananlar neredeyse hiç duyamaz. Toyotaya has bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Sakîn kullanımla alakalı değil, trafikte ister istemez bazen daha sert fren yapabiliyoruz. Garajdan çıkarken yapılan manevralarda bile var bu rahatsız edici ses. Toyotaya has bir sorun, Sizin tabirinizle durum.
Türkiye'de satılan markalardan en az 7-8 tanesini kullandım. Hiç bir arabada bu duruma rastlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2729 : Ekim 21, 2013, 21:33:09 »
Deponun tam dolu olduğunda değilde azıcık eksildikten sonra çıkardığı sestir. Sıvı yakıt, ani frenlemelerde, deponun tavanına vurarak çıkardığı sestir. Bazı modellerde az bazı modellerde daha az duyulur, sakin araç kullananlar neredeyse hiç duyamaz. Toyotaya has bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Eski kasalarda dizel modellerde var sadece. (ilk yazdığımda belirtmeyi atlamışım, kusura bakmayın)
Sakîn kullanımla alakalı değil, trafikte ister istemez bazen daha sert fren yapabiliyoruz. Garajdan çıkarken yapılan manevralarda bile var bu rahatsız edici ses. Toyotaya has bir sorun, Sizin tabirinizle durum.Türkiye'de satılan markalardan en az 7-8 tanesini kullandım. Hiç bir arabada bu duruma rastlamadım.

İlahi Tekin bey :) Bazen sizi Polyana'ya benzetiyorum(lütfen yanlış anlamayın).Size ve derin bilgilerinize saygı duyuyorum.
14 yaşımda araba kullanmaya başladığım 1991 yılından bu yana,özellikle 1996-1998 yılları arasında hemen hemen kullanmadığım araç kalmadı gibi.Bu yaşıma kadar kullandığım hiç bir araçta yakıt sesini asla ve asla duymadım.Babam'a 2011 model dizel  Comfort Ex Corolla aldım.İnan ki o yakıt sesi içeri gelmesin diye tam dolu ya da çeyrek depo kullandım hep.Bir süre sonra gerçekten bu ses sıkmaya başlıyor.Depo'dan yakıt sesi geliyor diyenlere kullanım sonrası bende hak vermeye başladım...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2730 : Ekim 21, 2013, 21:36:25 »
6 ayda bir zorunlu servis aralığı mazda'da var sanırım. kullananlar şikayet ediyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2731 : Ekim 21, 2013, 21:38:21 »

İlahi Tekin bey :) Bazen sizi Polyana'ya benzetiyorum(lütfen yanlış anlamayın).Size ve derin bilgilerinize saygı duyuyorum.
14 yaşımda araba kullanmaya başladığım 1991 yılından bu yana,özellikle 1996-1998 yılları arasında hemen hemen kullanmadığım araç kalmadı gibi.Bu yaşıma kadar kullandığım hiç bir araçta yakıt sesini asla ve asla duymadım.Babam'a 2011 model dizel  Comfort Ex Corolla aldım.İnan ki o yakıt sesi içeri gelmesin diye tam dolu ya da çeyrek depo kullandım hep.Bir süre sonra gerçekten bu ses sıkmaya başlıyor.Depo'dan yakıt sesi geliyor diyenlere kullanım sonrası bende hak vermeye başladım...

Bende bu ses niye yok ?!? Yine mi kazık yedim ?!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2732 : Ekim 21, 2013, 21:41:16 »

:) 97 efsane GLİ AT kullandım, 2006 D4-D MMT ve şimdi Yaris, inanın böyle bir ses duydum diyecek kadar rahatsız olmadım, önceki ve aradaki başka marka araçlarımda da dalgalanma sesleri vardı. Belki bazı seri üretim yakıt depolarında olabilir veya içindeki dalga kıranı kopmuş olabilir..!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2733 : Ekim 21, 2013, 21:44:59 »
Bende bu ses niye yok ?!? Yine mi kazık yedim ?! 
Sizden önce ki kasa dizel modellerde var bu ses Cenk bey.

6 ayda bir zorunlu servis aralığı mazda'da var sanırım. kullananlar şikayet ediyordu.
Mesela Mazda 3'lerde de bir ara çeyrek depo yakıt kaldığında özellikle yokuş yukarı çıkarken araç yolda kalabiliyordu.Mazda uzun süre bunu inkar etse de sonunda buna çözüm buldu...

dalga kıranı kopmuş olabilir..!?
2007'den itibaren üretilen dizel Corolla'ların hepsinde bu ses var.2011 makyajlı kasada yoktur diye düşündüm ama maalesef o piyango bize de vurdu :( Dalga kran maalesef yokmuş :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2734 : Ekim 22, 2013, 08:26:31 »
Yahu 5 sene bu araçtan kullandım, o sesi araçta müzik falan çalmıyorken ancak duyuyordum, o kadar abartılacak bir şey değildi yani... Hem ayrıca moral verici bir ses... Akaryakıt pahalı... :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2735 : Ekim 22, 2013, 08:39:47 »

Sakîn kullanımla alakalı değil, trafikte ister istemez bazen daha sert fren yapabiliyoruz. Garajdan çıkarken yapılan manevralarda bile var bu rahatsız edici ses. Toyotaya has bir sorun, Sizin tabirinizle durum.
Türkiye'de satılan markalardan en az 7-8 tanesini kullandım. Hiç bir arabada bu duruma rastlamadım.

Levent bey sorun Toyota'ya has degil.. Sizin kullandiginiz araclarda denk gelmememis olabilir belki..

Ornegin su anda Golf 7 ve Yeni Leon sahipleri de ayni sıkıntidan muzdaripler..

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2736 : Ekim 22, 2013, 22:23:43 »
yeni corolla sahibi olan arkadaşlar donanım konusunda sıkıntı var mı ?? toyota donanım listesinde gördüğüm tek eksi taraf motor konusunda eski motorları kullanıyor olması.. bunu saymazsak şuda olsaydı donanımda dediğiniz bişe var mı ??
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2737 : Ekim 22, 2013, 22:34:28 »

yeni corolla sahibi olan arkadaşlar donanım konusunda sıkıntı var mı ?? toyota donanım listesinde gördüğüm tek eksi taraf motor konusunda eski motorları kullanıyor olması.. bunu saymazsak şuda olsaydı donanımda dediğiniz bişe var mı ??

Mesela FLIR olsaydı HUD ile birlikte bence on numara olurdu... Donanım eksik olması çooooook göreceli BENCE. Donanım listesi zaten sitede mevcut ve çok az kısıtlı şeyler sunulmuş, yine BENCE.

Üstünüzü alınmayın ama insanımızda oturmuş sistemler ESKİ yeni sistemlere de GÜVENİLMEZ damgası vurma eylimi var.

Benim "Corrolac" bence yeterince dolu. AFL+ , şerit takibi, tabela okuma, otomatik park gibi ülkemizde kullanamayacağımız sistemlere para vermek BENCE çok gereksiz. Bu tip sistemler yerine daha az teknolojik ( ülkemizin alt yapısı buna hazır değil) ama yolsu ve sürücüye daha çok fiziksel konfor sağlayacak aksesuarlar la gelmeli hatta standart olmalı, kaliteli deri koltuklar, ısıtmalı soğutmalı koltuklar, masajlı.... Gibi.

Bence ;)

Saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2738 : Ekim 22, 2013, 22:47:03 »
...... AFL+ , şerit takibi, tabela okuma, otomatik park gibi ülkemizde kullanamayacağımız sistemlere para vermek BENCE çok gereksiz. Bu tip sistemler yerine daha az teknolojik ( ülkemizin alt yapısı buna hazır değil) ama yolsu ve sürücüye daha çok fiziksel konfor sağlayacak aksesuarlar la gelmeli hatta standart olmalı, kaliteli deri koltuklar, ısıtmalı soğutmalı koltuklar, masajlı.... Gibi.
Bence ;)
Saygılar,
Bu konuda Sizinle aynı fikirde olamayacağım :) .
AFL+ ve şerit takibi aslında emniyeti arttıran unsurlar. Emniyet kemerini bile umursamayan yurdum insanı bu konuları çok umursamadığı için, bunları gereksiz sayabiliyor. Oysa ki örneğin uzun yolda ısıtmalı ve ya masaj yapan koltuk sürücüyü rahatlatmanın yanında, uykusunu da getirir ve emniyet sağlamaz.
Bence ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2739 : Ekim 22, 2013, 22:51:58 »
Mesela FLIR olsaydı HUD ile birlikte bence on numara olurdu... Donanım eksik olması çooooook göreceli BENCE. Donanım listesi zaten sitede mevcut ve çok az kısıtlı şeyler sunulmuş, yine BENCE.

Üstünüzü alınmayın ama insanımızda oturmuş sistemler ESKİ yeni sistemlere de GÜVENİLMEZ damgası vurma eylimi var.

Benim "Corrolac" bence yeterince dolu. AFL+ , şerit takibi, tabela okuma, otomatik park gibi ülkemizde kullanamayacağımız sistemlere para vermek BENCE çok gereksiz. Bu tip sistemler yerine daha az teknolojik ( ülkemizin alt yapısı buna hazır değil) ama yolsu ve sürücüye daha çok fiziksel konfor sağlayacak aksesuarlar la gelmeli hatta standart olmalı, kaliteli deri koltuklar, ısıtmalı soğutmalı koltuklar, masajlı.... Gibi.

Bence ;)

Saygılar,

FLIR güzelmiş olsaydı kullanırdık :D...  donanım tabi ki herkesin istediği ve kullanırken mutluluk duyduğu ayrıntılar.. kompakt sınıfta lüks segment havası uyandıran küçük ama güzel ayrıntılar otomobilleri kullanıcısı gözünde daha keyifli kılıyor.. dediğiniz gibi kullanmadığımız sisteme para vermek gereksiz fakat otomobil sadece dış donanımdan ibaret değil ki.. ben göze çarpan yeni modellere kıyasla bir eksik gördünüz mü demek istedim.. ısıtmalı soğutmalı koltuklar olsaydı fena olmazdı dediğiniz gibi şeyler yani :D.. ısıtmalı dahil edilebilir mesela.. focus civic de olan özellikler ama masajlısı dendiği zaman işin rengi değişir.. çünkü d segmentini zorlayan bir donanım.. toparlayacak olursam sınıfına yakışır donanıma mı sahip demek istiyorum?

saygı bizden..
94' reno broadway :)