0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cvt candır kullanması bir harika
Vedat bey, onların dediğine bakmayın siz, Yılda 1 veya 10.000km yeterlidir, garanti aynen devam eder.
Benimde bildiğim ve dünyada her yerde uygulana 1 yıl ama 6 ay ya da 3000mil kullanış şekline ve şartlarına bağlı olarak da ÖNERİLİR.
Günlük çok kısa mesafeler ve toplamda yılda 5.000 veya altı yapılıyorsa olabilir.
Zaten ÖNERİ diye geçiyor yurt dışında ama bunu ZORUNLU diye kullanamazlar.
Aracım 2013 Yeni Kasa Corrola 1.6 CVT ve Bende böyle bir ses yok.
Deponun tam dolu olduğunda değilde azıcık eksildikten sonra çıkardığı sestir. Sıvı yakıt, ani frenlemelerde, deponun tavanına vurarak çıkardığı sestir. Bazı modellerde az bazı modellerde daha az duyulur, sakin araç kullananlar neredeyse hiç duyamaz. Toyotaya has bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Eski kasalarda dizel modellerde var sadece. (ilk yazdığımda belirtmeyi atlamışım, kusura bakmayın)Sakîn kullanımla alakalı değil, trafikte ister istemez bazen daha sert fren yapabiliyoruz. Garajdan çıkarken yapılan manevralarda bile var bu rahatsız edici ses. Toyotaya has bir sorun, Sizin tabirinizle durum.Türkiye'de satılan markalardan en az 7-8 tanesini kullandım. Hiç bir arabada bu duruma rastlamadım.
İlahi Tekin bey Bazen sizi Polyana'ya benzetiyorum(lütfen yanlış anlamayın).Size ve derin bilgilerinize saygı duyuyorum.14 yaşımda araba kullanmaya başladığım 1991 yılından bu yana,özellikle 1996-1998 yılları arasında hemen hemen kullanmadığım araç kalmadı gibi.Bu yaşıma kadar kullandığım hiç bir araçta yakıt sesini asla ve asla duymadım.Babam'a 2011 model dizel Comfort Ex Corolla aldım.İnan ki o yakıt sesi içeri gelmesin diye tam dolu ya da çeyrek depo kullandım hep.Bir süre sonra gerçekten bu ses sıkmaya başlıyor.Depo'dan yakıt sesi geliyor diyenlere kullanım sonrası bende hak vermeye başladım...
İlahi Tekin bey Bazen sizi Polyana'ya benzetiyorum(lütfen yanlış anlamayın).Size ve derin bilgilerinize saygı duyuyorum.
Bende bu ses niye yok ?!? Yine mi kazık yedim ?!
6 ayda bir zorunlu servis aralığı mazda'da var sanırım. kullananlar şikayet ediyordu.
dalga kıranı kopmuş olabilir..!?
yeni corolla sahibi olan arkadaşlar donanım konusunda sıkıntı var mı ?? toyota donanım listesinde gördüğüm tek eksi taraf motor konusunda eski motorları kullanıyor olması.. bunu saymazsak şuda olsaydı donanımda dediğiniz bişe var mı ??
...... AFL+ , şerit takibi, tabela okuma, otomatik park gibi ülkemizde kullanamayacağımız sistemlere para vermek BENCE çok gereksiz. Bu tip sistemler yerine daha az teknolojik ( ülkemizin alt yapısı buna hazır değil) ama yolsu ve sürücüye daha çok fiziksel konfor sağlayacak aksesuarlar la gelmeli hatta standart olmalı, kaliteli deri koltuklar, ısıtmalı soğutmalı koltuklar, masajlı.... Gibi. Bence Saygılar,
Mesela FLIR olsaydı HUD ile birlikte bence on numara olurdu... Donanım eksik olması çooooook göreceli BENCE. Donanım listesi zaten sitede mevcut ve çok az kısıtlı şeyler sunulmuş, yine BENCE. Üstünüzü alınmayın ama insanımızda oturmuş sistemler ESKİ yeni sistemlere de GÜVENİLMEZ damgası vurma eylimi var. Benim "Corrolac" bence yeterince dolu. AFL+ , şerit takibi, tabela okuma, otomatik park gibi ülkemizde kullanamayacağımız sistemlere para vermek BENCE çok gereksiz. Bu tip sistemler yerine daha az teknolojik ( ülkemizin alt yapısı buna hazır değil) ama yolsu ve sürücüye daha çok fiziksel konfor sağlayacak aksesuarlar la gelmeli hatta standart olmalı, kaliteli deri koltuklar, ısıtmalı soğutmalı koltuklar, masajlı.... Gibi. Bence Saygılar,