0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her iki aracı ağırlık - sürat eşitleyip orantılarsak 7.7 - 17 L/100km sonuç çıkıyor. Uçak yakıtının max. 2TL olduğunu düşünürsek;Yolculuk maliyeti Otomobille 38TL, Uçakla 34TL /100km
Uzun yolda 1.6 CVT Corolla yakıt tüketiminde Uçaktan daha ekonomik olacaktır.
Her sürdüğümde daha çok hoşuma gidiyor. Gaza hafif bir baskı ile ivmelenmeye başlıyor ve motor sesi gelmiyor bile hele 2500 devir altında kalındığı sürece.
Motor CVT ikilisi, Rotor ile aynı hissi verdiğinden bir yerlerden tanıdık geliyordur.Başlarda gaz pedalına doğal olarak çekingen basılıyor, çekiş kontrol sistemli CVT'li bu araçlarda mükemmel drag yapılıyor, max tork ve max HP anında hizmetinizde (Bilgi mahiyetindedir).
- Vites kolunu daha kaliteli yapabilermiş, plastik bir his veriyor. Sizce ?
Üzerindeki plastik kapak nedeniyle öyle hissediliyor ama el teri asidine o bölge daha dayanıklı olacaktır.
Bugün ilk defa korna çaldım )) Çalışıyormuş! Sileceklerde çalışıyordur umarım ) Bir de dediğini gimi araç fazla sessiz ve dalgın yayalar puan almam için önümüze atlıyor ! Sonra uzun uzun romantik bir şekilde bakışıyoruz.Evet, ayak gazdan çekildiğinde motor susmuş kadar sessiz oluyor, eşiniz yanınızdayken bayan yayalara dikkat! Lastik basınçlarını düşürmem lazım sanki. Benim lastik (standart lastikler bridgestone turanza )basınçları 36 sizinkiler kaçta ?Eminim hemde V hız endekslilerdir. Eğer öyle iseler, ekonomiden ödün vermemek için, 34 yaparak deneyebilirsin.
BUGÜN 200 km daha yaptım arkadaşlar araç tek kelimele zevk veriyor. Yanlız tempolu kullanımda yakıt affetmiyor 7.2 ye kadar geldi son 700 km ortalamam 650 kadarı uzun yoldur bunun ama 150-160 larda var hızın içine yinede yakıtı iyi çünki sakin kullanımda araç gerçekten az yakıyor.
Bu sabah erkenden kalktım didimden izmir menderes havalimanına kızım almak için yola cıktım gidiş dönüş 290 km yol arkadaşlar benzinmi aldım yakıt tüketimini 0 ladımsakin sakin gittim geldim 120 yi hiç geçmedim otobanda dahi 120 üst limitim oldu eve geldim inanılmaz 290 km ortalamam 5.7 kilima genelde en düşük seviyede açıktı demekki az yakma olayı böyle birşey yafu dizelmisin mübarek.
abi maşallah diyelim. gerçekten bence süper bir tüketim.
sağol Onur bende beklemiyordum 6.2 filan çıkarsa çok iyi olur diyordum 5.7 görünce resmen uçtum havalara eve ulaşınca cağırdım milleti gösterdim değerleri yoksa inanmazlardı hanım bile çark etti lpg diyip duruyordu öleyse lpg işini boşverelim dedi çok rahatladım ya o işide tatlıya bağlamış oldum böylede saolasın cvt.
Arkadaşlar bişey soracam daha yeni farkettim 1000 bakımı zarfını inceledim dün bir baktım en alta 10000 km veya 6 ay sonra bakıma gelin demiş bu 10000 bakımları 1 yıl veya 10000 km değilmiydi bu 6 ay nedir böyle şimdi tatil tel acıp soracaktım 10 bin 6 ayda dolmazsa gidip paşa paşa 400 tl yatıralımmı yani sevise garantiyi falan etkilermi 1 yıl dolduğunda gitsem bilgisi olan arkadaşımız varmı?