Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369400 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2620 : Ekim 13, 2013, 21:52:37 »
30 sene ılıman bir tahmin :) dediğim gibi şu an elektrik dünyada en kolay üretilen ama en verimsiz depolanan yakıt/enerji.

Neyse CVT beni şimdilik avutmaya yetiyor. Bu gün Corrolam ile gerçekten Corrilac kıvamında konforla dolaştım ;)

30 sene deyince TCT üyelerinden "Eyvah" diye sesler gelmeye başladı..  :D

Opel Ampera veya diğer adıyla Chevrolet Volt, o ne öyle devasa aküler! gelecekte nano akülerde olacak ve o aküleri umarım bende kullanacağım..

Toyotanın eski kalitesinin kalmadığını düşünenlere, bütün markaların kalite anlayışları değişti ve bu standartlarda, sorunsuzluğu ve kalitesi ile Corolla sıralamada herhangi bir yer kaybetmedi diye düşünüyorum. Şu an yeni Corollada kullanılan parçaların çoğu yeni dizayn, o nedenle başlangıçta ufak tefek hatalar olabilmekte fakat sanılan süreden çok daha çabuk düzeltilmektedir. 2014 Corolla yılı olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2621 : Ekim 13, 2013, 23:10:22 »
Araçdan çıktım ama 39 km yazıyordu. Beylikdüzü/avcılar/bahçeşehir de kullandım... Gerçi ben sakin kullanırım daha 3000-3500 deviri görmedim. Hatta 2000 devri geçmeme gerek kalmıyor.

Benzinli aracı özlemişim ! Sessiz geniş ve konforlu 10000-20000 Tl de ödemem gerekmedi. 59000 tl ye ( yarısına yakını vergi zaten) bu rahatlık yeter. Daha iyileri yok mu ? Elbetteki var ama şu an için paramın karşılığında aldığım beni çok memnun etti.

VW sahibi bir dostum kullandı... Basitce çok beğendiğini belirtmek isterim. Kendisi Vw i sorunlarıyla betabet çok sever.

Saygılar,

Cenk abi tekrardan seni görmek güzel.  Yeni aracin hayirli olsun gule gule kullanman dilegimle kazasiz belasiz abi..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2622 : Ekim 13, 2013, 23:25:41 »

Cenk abi tekrardan seni görmek güzel.  Yeni aracin hayirli olsun gule gule kullanman dilegimle kazasiz belasiz abi..

Teşekkürler Kerem,

Son zamanlarda Darwinin teorileri üzrine yğun çalışmalar yapıyordum fakat Eşşekleşmenin bana bir fayda sağlamadığını farkına varan sistemim.... Yoğundum :) Auris ile yaptığımız kısa ama zevkli dostluktan sonra Corrola ile Toyotaya devam etme kararı aldırıldım !?!

Şu an için herşeyinden memnunum ( negatif de yazmak lazım ... Kapanmak istemeyen kapılar, Konyada üretiliyor herhalde ?!?).

Aurisden sonra Corrola sakin geldi. Bayram gelince Aurisin benim için olan limitlerini test ettiğim parkuruma çıkıp Corrolanın BENİM İÇİN olan limitlerini görmek istiyorum. Aracı istemsizce sakin kullanıyorum ( eşim hamile :) 2.5 ayımız kaldı bu arada) feci halde BABA moduna girdim ama araç gaza basmanıza gerek kalmadan sakince hızlanıyor. Bugün Auris ile gittiğim yollarda yine Auris ile yaptığım hızlarda gittiğimde sanki yarısı hızda gidiyor hissi veriyordu Corrola. Bunun en büyük sebebi ise bence CVT. Alet 2000 deviri görmüyor ( benim babaane sürüş tekniklerimle :) ) Ama 80 90 100 ... Gidiyor işte sessizce.

Benim asıl merakım ıslak zeminde bu yumuşak direksiyonun nasıl zorluklar çıkartacağı. Yağmuru bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2623 : Ekim 13, 2013, 23:30:42 »
Bu arada Touch 2 de mirror link yapmak mümkün değil değil mi? Yine cahilliğime geldi ve beceremiyorum. Bir olmuyor desin bende Toyotayı arayıp WHY larıma başlıyayım !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2624 : Ekim 14, 2013, 00:25:00 »
Vedat Gönül beye duyurulur.. :)
    sık sık kullanılıyormu bu uzun yolda acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2625 : Ekim 14, 2013, 01:03:14 »
4 sene sonra olabilir!?

İnşallah bakalım... Doğru dürüst bir sedan hybrid getirseler de binsek... Tabi 1,5 lt olsun bir zahmet.. :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2626 : Ekim 14, 2013, 06:53:43 »
    sık sık kullanılıyormu bu uzun yolda acaba?

Sizin alışkanlıgınıza bağlı.
Ben açık trafikte şehir içi bile kullanıyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2627 : Ekim 14, 2013, 10:43:46 »
Sizin alışkanlıgınıza bağlı.
Ben açık trafikte şehir içi bile kullanıyorum.

Ahmet beye aynen katılıyorum, kullandığım yolları çok iyi bildiğimden şehir içinde 40km/h üzerindeki süratlerde her boşlukta kullanıyorum, uzun yolda Cruise Controlsüz bir araç düşünemiyorum. Hem ekonomi hem konfor hemde ortalama süratiniz herkesten yüksek, radara da girmeyeceksiniz. Siz Denizlide olduğunuzdan dolayı şehir içi dahi kullanabileceğiniz gibi çevre yolları ve uzun yolculuk yapacağınız civarınız tamamen otoban tarzı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2628 : Ekim 14, 2013, 11:08:10 »

Ahmet beye aynen katılıyorum, kullandığım yolları çok iyi bildiğimden şehir içinde 40km/h üzerindeki süratlerde her boşlukta kullanıyorum, uzun yolda Cruise Controlsüz bir araç düşünemiyorum. Hem ekonomi hem konfor hemde ortalama süratiniz herkesten yüksek, radara da girmeyeceksiniz. Siz Denizlide olduğunuzdan dolayı şehir içi dahi kullanabileceğiniz gibi çevre yolları ve uzun yolculuk yapacağınız civarınız tamamen otoban tarzı.

Cruize ! Köyde her aracımda vardı ama bir türlü alışamadım :( Şimdi de var ama ... Tekin Bey Cruize için özel ders veriyormusunuz ? Birde kendi aracımızı kullandığımızda indirim var mı ?

Bugün sabahdan çıktık dolaşmaya... Arac gerecekten konforlu olduğu kadarda kullanımı çok zevkli. Gaz pedalına yüklenmeye hiç gerek yok, CVT nin aracı yüksek Torq değerine yakın tuttuğundan bahsetmiştiniz ve haklısınız araç bu yüzden hareket halindeyken de hiç bir lag olmadan ivmeleniyor. Tabiiki spor araba gibi değil fakat spor arabanın konforsuzluğugundan uzak sessiz ve sürekli bir ivmelenmesi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2629 : Ekim 14, 2013, 11:43:34 »
Cruize ! Köyde her aracımda vardı ama bir türlü alışamadım :( Şimdi de var ama ... Tekin Bey Cruize için özel ders veriyormusunuz ? Birde kendi aracımızı kullandığımızda indirim var mı ?

Bugün sabahdan çıktık dolaşmaya... Arac gerecekten konforlu olduğu kadarda kullanımı çok zevkli. Gaz pedalına yüklenmeye hiç gerek yok, CVT nin aracı yüksek Torq değerine yakın tuttuğundan bahsetmiştiniz ve haklısınız araç bu yüzden hareket halindeyken de hiç bir lag olmadan ivmeleniyor. Tabiiki spor araba gibi değil fakat spor arabanın konforsuzluğugundan uzak sessiz ve sürekli bir ivmelenmesi var.

Evet, dieselin torku gibi değil ama hızlanma okadar yumuşak ve seri ki, 0 - 50 bir çok araçtan daha iyi.
Cruise dersi verilir, kendi aracınızla katılabilirsiniz, ücret farkı yoktur...  :D

Cruise aktif edildiğinde başlarda kısmen düşük süratler ayarlanmalı, virajlara sizden daha hızlı girdiğini hissettiğinizde "gaza ben basıyorum ve bu virajı spor dönüyorum" veya "bu yokuşu hızlı çıkıyorum" diye düşünürseniz araç ile empati kurmanız, alışkanlığınızı artıracaktır. Yavaşlamanız gerektiğinde "Pause" ile sistemi geçici iptal etmek, fren pedalına küçük dokunuş ile iptal etmekten daha önemlidir, yoksa fren balataları daha çabuk eskir. Elbette gerektiğinde frene basarak daha hızlı yavaşlama veya durma işlemi yapılabilir. Bir araç sollarken, sadece gaz pedalına basıp onu geçmeniz yeterlidir, geçtikten sonra herhangi birşey yapmanıza gerek yoktur, araç önceki sabit hızına kadar yavaşlayıp oradan devam edecektir. Uzun yokuş aşağı inişlerde yine sabitlenen süratle iner, eğer çok dik değilse.

Otomatik araç Cruise ile takviye edilince, otomobil özellikle uzun yolda bir uçak kadar konforlu ve sessiz oluyor, uçakla nasıl varış saati belli ise, aynı şey oluyor. Sizi etkileyen en güzel olumlu yanı ise şu oluyor, 1.000km yolculuğun sonunda yolculardan daha fazla yorgun olmuyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2630 : Ekim 14, 2013, 12:00:15 »
Aklıma gelen yabancı komedi bir filmden bir sahneyi anlatmak isterim;

Havada küçük bir uçakta, kadın pilotun yanına gelir "kocacım bir şeyler içmek istermisin?" diye sorar ve beraber arkaya geçerler ve adam gerilerek rahatlar, kadın şaşırmıştır, nasıl uçuyoruz diye, "Auto Pilot" der kadının pilot kocası..

Birgün bu ikili karavanlarıyla geziye çıkarlar, adamın tuvalet ihtiyacı gelir kenara çeker ve eşi karavanı kullanmaya başlar, adam tuvaletteyken eşi ona seslenir "birşeyler içermisin?", adam tuvaletten çıkar ve karısı karavanın mutfak bölümünde içecek bir şeyler hazırlıyordur, fakat karavan hızla yol almakta ve Auto Cruise ışığıda yanmaktadır..  :D

Devamı malum, hastanede devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #2631 : Ekim 14, 2013, 12:23:47 »
Bende Cruise tecrübemi paylaşayım.

Geçen sene Kuşadasına tatile giderken Avensiste CC yoktu.
Yılbaşında harici sitemin montajını yaptık.
Bu yılda Bodruma gittim.

Fark o kadar büyük ki anlatamam.
Geçen yıl bazen gaza basarken ayagım ağrıyordu ve sol ayagım ile gaza basıyordum.
Ama bu yıl hiç öyle birşey olmadı.

Hele birde 2 adet hafızası olmasıda bonus.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2632 : Ekim 14, 2013, 12:27:39 »
Bende bugünlerde corolla için karar verdim fakat donanım olarak premium mu yoksa advance mi karar veremedim. Aralarında 5500 lira gibi bir fark var ve o farka değecek bir fark var mı yok mu kararsız kaldım. Siz ne dersiniz değer mi?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #2633 : Ekim 14, 2013, 12:33:31 »
Bende bugünlerde corolla için karar verdim fakat donanım olarak premium mu yoksa advance mi karar veremedim. Aralarında 5500 lira gibi bir fark var ve o farka değecek bir fark var mı yok mu kararsız kaldım. Siz ne dersiniz değer mi?

Bence kesinlikle Advance
Aralarındaki farklar;
Anahtarsız çalıştırma
Alkadra deri döşeme
En önemlisi otomatik park.

Otomatik park maliyet olarak çok yüksek fiyat olarakta fark buradan geliyor.

Ama Premium'un renkli gösterge paneli harika
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2634 : Ekim 14, 2013, 12:35:00 »
Ama Premium'un renkli gösterge paneli harika
İşte beni düşündürende bu abi ya sırf bu gösterge yüzünden ona itiyor beni. Ama o kadar fiyata değer mi gerçekten düşündürücü.  :(
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2635 : Ekim 14, 2013, 12:35:20 »
Senin avensis işine ne oldu T27 bakıyordun. Bu arada premium olsun senin olsun bence değer beklentilerini bilemiyorum ama bana kalırsa akıllı park için ben veririm o farkı akıllı giris ön arka park sensörleri far yikama cabası :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2636 : Ekim 14, 2013, 12:38:47 »
Senin avensis işine ne oldu T27 bakıyordun. Bu arada premium olsun senin olsun bence değer beklentilerini bilemiyorum ama bana kalırsa akıllı park için ben veririm o farkı akıllı giris ön arka park sensörleri far yikama cabası :)
T27 işi olmadı ne yazıkki, 2014 alacağım kuvvetle muhtemel. 70000 lira düzeyinede çıkmam mümkün değil, dolayısıyla corolla kasası yeni olması nedeniyle tercih sebebim oldu. Akıllı park kullanmayacağım bir özellik, sadece gösterge yüzünden düşünüyorum bu durumu. Bunun dışında farlarda vs fark yok çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2637 : Ekim 14, 2013, 14:16:18 »
Türkiyede akıllı parkı kullanacak yer pek yok gbi. Park alanları çok dar.

Gösterge içinse birşey diyemem zevk meselesi ve para verince gözünüze kesinlikle hoş gelmeli.

Yarı deri koltuklar BENCE hoş değil ve temizliği kolay değil. İki farklı yüzeyi temizlemek için kullanacağınız temizlik malzemesini seçerken dikkat edein derim.

Far yikama güzel bir özellik gibi gözükmesine rağmen ne kadar kullanacağınızı planlayın. Ben kışın her sabah araca binişimden önce tüm far, stop, reflektörler, sis farları ve ön ve arka plakamı silerim.

Park sensörleri ise bence gerekli. Aracım inci beyazı ve baş belası bir renk :)) Sonradan takılacak aksesuarlarda zannetmiyorum inci beyazı renk bulunsun :) Ama sırf bu yüzden okadar fark ödemek istemedim.

Yinede hegün keşke demektense ( imkana bağlı olarak ) parasını verip gözünüze hitab eden aracı alıp mutlu olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2638 : Ekim 14, 2013, 18:26:09 »
Ortalamam 8.1lt ve hız 51km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2639 : Ekim 14, 2013, 22:10:17 »
Bir ek daha;

Telefonunuzu MAVİ DİŞ ile araca bağlayınca telefondaki zil sesi arac içinde gelen çağrı ile çalmaya başlıyor. Ben radyoda nasıl olduda benim en sevdiğim bu parça çalıyor diye dinlemeye başlamıştım :)))  Ve eşimin telefonunu kaçırdım :D

Uyarmadı demeyin !