Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369396 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2420 : Ağustos 23, 2013, 16:17:51 »
değerli yorumlarınız için teşekkürler. düşünüyorum taşınıyorum keşke demek istemiyorum. panaromik sunroof olsa 5500 güzümde olmaz ama yok. bu parayı deri koltuk ve anahtara alıyorlar :(
Bu donanımın fiyatı artmasına neden olan otomatik park pilot.
KMnin degişmesinede neden olan o çünki içindeki renkli ekranı park edetken kullanıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2421 : Ağustos 23, 2013, 17:49:04 »
5500 tl fark fazla bence.Bizde alırken ikisi arasında kaldık fakat düşününce advance almaya karar verdik.advance ile active arasındada düşündük ondada yine advance sonucuna vardık.Çünkü advance active pakete oranla 2500 tl pahalı ancak donanım olarak müthiş fark var.Hız sabitleyicisinden jantlara,media ekranından deri direksiyonuna,yağmur ve far sensöründen digital ve dual klimasına ve kararan dikiz aynasına kadar.Fakat premium paket advance den 5500 tl fazla ve o kadar cezbedici bir donanım farkı yok.Ayrıca arka park sensörünüde hediye edebiliyorlar onu farktan saymaya gerek yok.Sonuçta pazarlık sünnettir. :)
Kısacası advance paket en uygunu diye düşünüyorum.Bizzat deneyimim :D Birde uğultu ve ses probleminden bahsedilmiş.3000 km oldu çok şükür bir problem gözlemlemedim.Arka taraf gayet rahat ve halinden memnundu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2422 : Ağustos 23, 2013, 17:57:50 »
Yeni Corolla alan tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Vedat Bey, bahsettiğiniz uğultu tüm camlar kapalı iken mi geliyor? Ya bu Toyota araç yaparken bir hesap hatası yapıyor sanırım. Benim aracımda da herhangi bir arka cam yarım kadar açıkken hız 80km geçtiğinde hem arkadaki yolcuları hem de öndeki yolcuları rahatsız edecek şekilde kulaklara bir basınç oluşturuyor. Başkalarında var mıdır bilmiyorum ama ben çok takılmıyorum sonuçta kul yapısı. Vardır bir hata. Yüksek hızlarda camları kilitliyorum sorun oluşturmuyor.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2423 : Ağustos 23, 2013, 18:03:33 »
Araç içinde tek cam açıkken uğultu olması tüm araçlarda mevcuttur.Diğer bir camı çok az açmak uğultuyu sonlandırır.Ama dediğim gibi her arabada (bir çok çeşit araç kullanmış ve binmişimdir) mevcut Toyotayla alakalı değil.İlk seferinde bende bunu bir problen sanmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2424 : Ağustos 23, 2013, 18:13:46 »
Merhabalar arkadaşlar,merak edenler için aracımın ilk izlenimlerini paylaşmak istiyorum,aracı teslim alalı 1 hafta oldu 1.33 life versiyonu ve kar beyazı ,1000 tl indirim ve 2 adet anahtarlık dışında hiçbirşey alamadık onu söyleyeyeyim,aracın dış tasarımı çok güzel,trafikte giderken tekrar tekrar dönüp bakan insanları görüyorsunuz,ilk gün ayrıntılı inceleyemedim,iş güç vs.ertesi gün bi arkadaşımla birlikte heyecanla incelemeye başladık,kokpit ve konsola ilk etapta alışamayabilirsiniz alıştıktan sonra çok hoşunuza gidecektir,akşam karanlığında kokpitin açık mavi aydınlatması enfes,ses sistemi güzel,ben usb ve cd çaları denedim bass tizz oranı gayet doyurucu,extradan bi sisteme ihtiyaç duymazsınız,iç hacim oldukça geniş özellikle arka...direksiyon üzerindeki tuşlar kullanışlı,hadi kontağı çevirelim...ben motor sesine göre debriyaj gaz ayarı yapardım,hafiften müzikte açıksa motor sesini duymanız imkansız,bu yüzden aracı ilk çalıştırdığmda stopladım,alışcam sanırım zamanla,ilk sürüşümüz mahalle arası ve düzgün olmayan bir yol,araç çok sessiz,çukurları hiseetmiyorsunuz,debriyaj eski aracımın gaz pedalından daha yumuşak,vites geçişleri oldukça iyi,direksiyona bayıldım,hisli ve yumuşak,buraya kadar herşey güzel,benim asıl merak ettğim konu 1.33 motora sahip 1280 kg bir aracın performansı nasıl olurdu,bunu denemek üzere çevreyoluna çıktık,klimamız 2.kademede açık ve araçta 2 kişiyiz,1.vitesten itibaren 5000 deviri görüp ondan sonra vites atmaya başldım,bu noktada motor sesini duymaya başlıyorsunuz ama tatlı bi ses :) motorun asıl gücünü 3000 devrden sonra hissetmeye başlıyorsunuz,yolda kontrol noktaları olduğundan çok kısa bi mesafede 130 km yi görüp hızımızı azalttık,130 km giderken araçta zorlanma yada bağıran bir motor sesi hissetmedim,90 gidiyomuş gibi,180 çok rahat görürsünüz...performans konusunda beklediğimin üzerinde,devrini aldıktan sonra aracı tutamazsınız,freni denemk istedim,biraz süratlandım ve frene basmaya başladım,frene dokunduğunuz anda zınk diye yapıştırmıyo bu güzel bişi,frenlerde gayet başarılı,yakıt konusuna gelince,düz yolda dur kalk yapmadan 25-30 litreleri gördüm,durun korkmayın yol bilgisayarındaki verileri sıfırlamazsanız böyle oluyo :) düz yolda 90 km sabit 5. viteste 3.6 lt ve 4 arasandaydı 4 ü hiç geçmedi,şehir içinde ise 8 lt biraz daha dikkat ederseniz 6.5 e kadar düşütüğünü gördüm,tabi bunlar yol bilgisayarının verileri ne kadar doğru olduğunu bi dahaki benzin istasyonu ziyaretimde öğrencem,sorusu olan,düşüncelerini paylaşmak isteyen toyotacılar burdayım :) görüşmek üzere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2425 : Ağustos 23, 2013, 19:05:47 »
Yeni Corolla alan tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Vedat Bey, bahsettiğiniz uğultu tüm camlar kapalı iken mi geliyor? Ya bu Toyota araç yaparken bir hesap hatası yapıyor sanırım. Benim aracımda da herhangi bir arka cam yarım kadar açıkken hız 80km geçtiğinde hem arkadaki yolcuları hem de öndeki yolcuları rahatsız edecek şekilde kulaklara bir basınç oluşturuyor. Başkalarında var mıdır bilmiyorum ama ben çok takılmıyorum sonuçta kul yapısı. Vardır bir hata. Yüksek hızlarda camları kilitliyorum sorun oluşturmuyor.

arka camlardan birinin açık olduğunda yaptığı basınç bütün araçlarda oluyor bu bir sorun değil :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2426 : Ağustos 23, 2013, 19:10:29 »
Öncelikle aracınızı hayırlı olsun. Bende bir süre 1.33 Auris kullanmıştım. Ilımlı bir kullanıcı iseniz 1.33 motor bu kasada tatminkar olabilir. Sorun genellikle rampalarda oluyor. Ancak ona da uygun vites ve devirde girerseniz sorun yaşamazsınız. 1.33 motorun bence en güzel yanı gerçekten çok sessiz olması. Bende birkaç defa motor çalışmıyor sanıp kontak çevirmiştim.   
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2427 : Ağustos 23, 2013, 20:03:03 »
Benim efsane kasada bu anlattığım durum yoktu. 6 sene o aracı kullandım. Onda da bu durum olsa mutlaka fark ederdim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2428 : Ağustos 23, 2013, 20:58:43 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2429 : Ağustos 23, 2013, 21:13:53 »
Uğultu geliyor denen herhangi bir marka/model ile kaymak asfaltta herhangi bir süratle yol alırken herhangi bir ses gelmiyorsa, o araçta sorun yok demektir.

Herhangi bir marka/model ile yüksek süratlerde giderken herhangi bir camın aralanması, kabinde yüksek miktarda düşük hava basıncına ve bunun oluşması esnasında yüksek uğultuya sebep olur o nedenle uçaklarda camlar açılmaz, bu tip konuların sorunmuş gibi düşünülmesi dahi yanlıştır. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2430 : Ağustos 23, 2013, 21:44:53 »
Anahtarsiz çalıştırma için bile 5000 verilir bence diğer özelliklerde bonus olur :-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2431 : Ağustos 23, 2013, 21:47:54 »
Anahtarsiz calistirma guzel birsey.varsa para full alinir.ama corolla yerine avensis derkm
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2432 : Ağustos 23, 2013, 22:36:40 »
geçen yıl passat almaya niyetlendiğimde bu park asistanı denilen paket fiyatına vw 2500 tl demişti. şayet iki paket arasında ki donanım farkında bu varsa bence gayet normal ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota corolla 1.4d-4d premium
    • Elkar oto fren servisi (büyük araç)
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '13
  • 79 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2433 : Ağustos 23, 2013, 23:23:31 »
Merhabalar aracınız hayırlı olsun bizde 19 07 2013 de aldık 1.4 d4d premium. Aracın liste fiyatı 69.100 biz 65.000 e aldık trafik seti bagaj havuzu ve boya koruma falan dediğiniz gibi bu araç ile 180 rahat görülür şahsen ben megane de 130 yapamazken bunda 160 dedim daha da giderim diyo ama araç yüksek hızda direksiyon çok hasas ve savrulma hissettim bıraktım virajdaki vsc sistemi de bana göre başarılı ıslak zemindr beni yolda tuttu en azından
Düştük bir japon sevdasına Allah ayırmasın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2434 : Ağustos 24, 2013, 00:04:47 »
Uğultu geliyor denen herhangi bir marka/model ile kaymak asfaltta herhangi bir süratle yol alırken herhangi bir ses gelmiyorsa, o araçta sorun yok demektir.

Herhangi bir marka/model ile yüksek süratlerde giderken herhangi bir camın aralanması, kabinde yüksek miktarda düşük hava basıncına ve bunun oluşması esnasında yüksek uğultuya sebep olur o nedenle uçaklarda camlar açılmaz, bu tip konuların sorunmuş gibi düşünülmesi dahi yanlıştır.
+555
Anahtarsiz çalıştırma için bile 5000 verilir bence diğer özelliklerde bonus olur :-)
+555
Anahtarsiz calistirma guzel birsey.varsa para full alinir.ama corolla yerine avensis derkm
+5555555555555

Hepiniz haklisiniz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2435 : Ağustos 24, 2013, 17:33:30 »
Arkadaşlar; Bugün yeni Corolla test sürüşü yaptım.
Ayrıca biraz inceledim. Gördüklerimi aktarıyorum.
1. Dizayn tamamen değişmiş. Eski corolladan nerdeyse eser kalmamış. Gövde daha bir kaslı ve güven veriyor. Eski kibar ve cılız görünüm yok.
2. Ön gösterge tamamen değişmiş, Ancak aynen eskisindeki gibi, bir düğmeye basmadan başka bilgilere ulaşamıyorsunuz. En azında düğmeyi direksiyon kollarına almışlar. Eski kasadaki gibi göstergeye uzanmak gerekmiyor.
3. Test için kullandığım araç dizel M/M. Test araç henüz 1200km'de, ancak vites değişimleri aynen hissedilir. Anî olarak ayağınız gazdan çekerseniz, aracın gövdesi sarsılarak geri kalıyor.
4. Cruise control ilave edilmemiş. (özellikle sordum, ecu uygun değilmiş. nasıl bir ecu var, tam 7 yıldır uygun hale getirEmediler)
5. Sürücü kapısındaki cam kaldırma düğmelerinde ışık yok.
6. Arka bagaj içindeki döşemelerin kıvrımları yapılmış, eski kasadaki gibi bagaj kapağın iç mekanizması gözükmüyor.
Bagaj kollarına plastikler geçirmişler, "basit demir kutu profil" görüntüsü yok artık. Bagaj kapağını kapatmak için biraz sert itmek gerekiyor.
Bagaj kapağına hidrolik eklenmemiş, kontrolsüz yukarı itilirse hızlıca yukseliyor.
7. Arka koltuk diz mesafinde bir değişiklik yok.
8. Test sürüşü yaptığım aracın ön sol kısmındın rahatsız edici sesler geliyordu. (çıtırtılar)
9. Yol sesi yine geliyor. Bir sonraki testim için bir desibel metre ile ölçüm yapmaya düşünüyorum.
10. Yan kapıları altındaki bar içi yine boş bırakılmış. Parmakla tıklatınca çok ses geliyor. Taş çarpmalar burdan çok yankı yapıyor.
11. Özellikle arka teker arkasına dikkat ettim, tamamen plastik bir parça var. Buraya çarpan taşlardan çok ses gelecek. Arka tekerin iç ön tarafında da bir boşluk kalmış. Kolayca su ve çamur birikecek gibi bir manzara var.
12. Ön konsol değişmiş ve yükselmiş, artı sanıyorum ön cam da biraz daha küçülmüş. Boyum yüksek olmasına rağmen eski kasadaki gibi yolu çok ferah göremedim. Koltuğu yükselttim, bu defa kafam tavana değmeye ramak kaldı.
13. Kapılara kenarlarına biraz yaklaşınca, yine barîz rüzgar sesi geliyor. Kapı contalarındaki mantık değişmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2436 : Ağustos 24, 2013, 19:56:51 »
Arkadaşlar merhaba... Forumun eski bir müdavimi olarak imzamdaki aracımı satıp bugün yeni corolla d4d advance aldım ve alır almaz didime gittim... Şu an didimdeyim ve daha müsait bir zamanda araçla ilgili izlenimlerimi burada paylaşırım... Daha 150 km oldu araç ve yüzde doksan şehirlerarası kullanımla şu an 5,5 lt/100km yakıt tüketimi var... Depoyu doldurdum ve range 1014 km gösterdi... Şimdilik bu kadar, Allah kazasız belasız sürüşler versin...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2437 : Ağustos 24, 2013, 22:27:30 »
Hayırlı olsun,kazasız sürüşler..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2438 : Ağustos 25, 2013, 00:37:49 »
Arkadaşlar merhaba... Forumun eski bir müdavimi olarak imzamdaki aracımı satıp bugün yeni corolla d4d advance aldım ve alır almaz didime gittim... Şu an didimdeyim ve daha müsait bir zamanda araçla ilgili izlenimlerimi burada paylaşırım... Daha 150 km oldu araç ve yüzde doksan şehirlerarası kullanımla şu an 5,5 lt/100km yakıt tüketimi var... Depoyu doldurdum ve range 1014 km gösterdi... Şimdilik bu kadar, Allah kazasız belasız sürüşler versin...
Hayirli olsun. Gule gule kullanin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2439 : Ağustos 25, 2013, 01:44:50 »
Arkadaşlar sağolun...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI