0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hic sanmiyorum yine catir catir satacak adamlar izleyip gorucez, fanatiklik degil her zaman olan durumu soyluyorum.Ben begendim acikcasi gayet basarili buldum Yeni Corollayi.
Soylediklerinize gore bu araba diğer kasadan az satar.
insanlar tavırlarını koymuyorlar hocam. Tavırlarını koysalar eğer, ekimde kasımda 55'e düşecek olan araç, satış sorunu yüzünden ağustosta eylülde düşer.. Bugün 30bin verip, 30binde kredi çeken gördüm aracı almak için. Çoğu insan piyasayı bilmiyor. Aracın gerçek maliyetini bilmiyor. Corollanın şuan ki maliyeti 41-42'i geçmez.
Kalite algısı önceki kasaya göre nasıl peki kapı içleri olsun ön göğüs üstündeki malzeme olsun bunlar hakkında fikir sahibimisiniz?
Emin olun bu arabanin maliyeti kesinlikle 40000 tl yoktur. Sıfır camry sadece 25000 $ burada. Maliyetin o kadar yüksek olması mümkün değil. Ertan bey , bu arada arkadaşınızın crv si yeni kasa mı?
Yanlış anlamayın polemik yaratmak değil amacım ama maliyetini nereden biliyorsunuz,yani elinizde gerçek bir belge vs var mı ? Kaldıki diyelimki dediğiniz doğru maliyeti 42000 lira siz tutup bunu kar koymadan satmak istemezsiniz değil mi? 10000 lira kar koysanız eder 52000 lira,bayiyede en az 5000 lira kar vermek zorundasınız etti 57000 lira.Yani bende isterim ucuza alalım ama böyle gelişigüzel düşünmeden konuşmakta bir şey ifade etmiyor.Benimde arkadaşım geçen ay cr-v aldı 110000 lira civarına ve 60000 lirası krediyle.Sordum bu kadara yazık değil mi diye ve bana aynen böyle dedi:"Benim kumarım yok,gece hayatım yok,tek zevkim var o da araba.Bu zevkim içinde bu parayı vermişim çok mu,kendim kazanıyorum kendim ödüyorum." şimdi bunu yargılamak kimseye düşmez.İsteyen istediği gibi alır.
Sözde yerli üretim olan bir aracı üstelik C segment bir araç bu. 60bin Fiyatla satışa sunuyorlar. 10bin kar Nereye gidiyor onu tam anlamadım fakat hiçbir plaza (Bayii) bir araçtan 5000 kar etmez. Böyle bir şey olsaydı herkes bu işe girerdi. Gelelim Maliyet olayına. Her ne kadar türkiyede üretilse de aracın parçaları yurt dışından geliyor ve parçalara bile vergi uygulaması oluyor. Buna rağmen doğru düzgün yapamıyor buradakiler araçları. Bugün incelediğim Corolla'nın tavan kısmında dikiş açılmaları falan gördüm. Koltuk kılıflarını çok dikkatli incelediğinizde dikiş atlamaları falan görebilirsiniz. Bu araçtan en fazla kar'ı devlet yaptı yine. Az çok bu işlerin içerisindeyim bir aracın maliyeti ne kadardır bilirim. Bu sadece toyotaya özgü bir şey değil. Bütün markalar için geçerli bir durum.
Vergiyi ne yapacağız peki? Yani aracın maliyetine sadece üretilişinde kullanılanları değil,bize satışa sunulana kadarki süreci(depolanmasından tutunda, o ülke için ödenmesi gereken vergilere kadar mesela TRT vergisi çok basit bir örnek) maliyet olarak görmek lazım.Evet yeni kasa araç.
İşaretlediğim iki noktaya dikkat edin,kesinlikle 5000 lira civarında bir bayiye kalıyor araçtan bu noktadan eminim.Çünkü 3 sene öncesine kadar plazada çalışan bir yakınım vardı ve o dönemde(yani 40-50000 lira bandındayken fiyatlar) 3-4000 liranın altında kalmadığını söylüyordu.Şuanda dahada fazladırki bu normaldir yani o aracın sigortası,depolanması vs hep bayiye maliyet olarak yansıtılıyor.Her önüne gelen bayi olamaz hani bir deyim var ya kibarını ben söyleyeyim diğerini siz anlayın yürek ister diye aynen öyledir.En az 1000000 liralık teminatınız olabilmeli bu teminatıda alabilmek kolay değil.Bayilerin sattıkları araçlardan aldıkları para emin olun orada çalıştırdıkları personele ve plazanın giderlerine ancak yetiyor.Asıl para getirisi olan kısım bakım kısmı sonuçta bir aracı bir kere satarsınız 1000 kere bakım yaparsınız
Abi haber alırsan ve durumu bildirirsen sevinirim
Valla 3 yıl önceyi bilmiyorum da şuan ki Plazaların kar oranları %3dür dostum.
2 haftalık bir iş gezisinde imiş gelmiş hatta clubede girmiş muhtemelen kaçırdıgı noktaları takip ediyor.
Tekrar merhaba, yeni yorumlar Yeni Corollanın fiyatından çok daha fazla uzamış.. Yoldan geldikten sonra bakım için uğradığım bayide çok detaylı inceleme fırsatım olmadı ama Yeni Corolla hem kalitesi, hem tasarımı, hem teknolojisi ve malesef hem de fiyatıyla bir kaç adım öne geçmiş ama o son adım şimdilik onu bizden biraz uzaklaştırıyor, artık o bir üst sınıf...Ekonomi, önümüzdeki kısa vadede biraz daha kötüleşmeye devam edecektir, sıcak para ülkemizi terk edip taşlar yerine oturduktan sonra yapmış olduğumuz işlerden para kazançlarımız arttıkça (artarsa!) belki bu fiyatlara böyle bir araç alabiliriz. 65.000TL dahi üst sınır iken yaklaşık 72.000TL fiyat sahibi olan Yeni Corolla elbette parası olanlar için ciddi ve kaliteli seçenek olacaktır.
Tekrar merhaba, yeni yorumlar Yeni Corollanın fiyatından çok daha fazla uzamış..
Tekin abi hoşgeldin Konu sen olmadan ilerlemiyor bir el at