Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 391006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #1440 : Haziran 09, 2013, 02:13:23 »
Yasin Bey Xenon ve Sunroof var mı acaba donanımlar arasında? Bir de diğer merak ettiğim konu jantlar hepsinde 16 inch mi? Bir de bana anormal gelen lastik boşluğu çok mu fazla yoksa resimler mi aldatıyor bizi

Tşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1441 : Haziran 09, 2013, 02:14:49 »
Süspansiyon sertmi yumuşakmı
Yakıt durumu nasıl, kaç litre yakıyor

Şehir içi 8-9 litre yakar her halde  :D . % 25 yakıt tüketimi azalmış diyorlardı.
Camry 3.5

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1442 : Haziran 09, 2013, 02:17:56 »

Kemal Beye ek olarak Auristeki gibi arka çift salıncak mevcut mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1443 : Haziran 09, 2013, 02:19:07 »
Kemal Beye ek olarak Auristeki gibi arka çift salıncak mevcut mu?
Çift salıncak yok burulma kirişi mevcut
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1444 : Haziran 09, 2013, 07:41:50 »
Ama dijital klimada bişi vardı.

FAST
MEDIUM
SOFT

Şeklinde ısı geçiş hızını ayarlayabilirsunuz galiba.

Bu, klima pompasının çalışma sıklığını ayarlayabiliriz anlamına gelmektedir. Örneğin;

Kışın öyle zamanlarda öyle güzel hava oluyor ki, bazen klima çalıştırma ihtiyacı olabiliyor, ama az soğutan klima yeterli oluyor, SOFT.
İlk baharda biraz daha güçlü klimaya ihtiyaç olduğunda MEDİUM.
Yaz'ın gerçekten güçlü klimaya ihtiyaç vardır, FAST.

Şeklinde soğutma güçleri ayarlanabilir.

Dijital klimanın iç ısıyı ayarlayan, istediğimiz C'de kalmasını sağlayan sistemi elbette vardır ama buradaki amaç, klimanın ızgaralarından üflenen soğuk havanın ısısını biraz daha yüksek tutmaktır. Sadece yüksek sabit güçle çalışan klima sistemlerinde; iç ısı algılayıcı, klima kanallarında değil, torpidonun müsait bir yerlerinde olduğundan, bazen iç sıcaklık istediğimiz C'ye düşmeden, bizler şifayı kaparız, bunun sebebi ızgaralardan üflenen aşırı soğuk havadır.

98 model Suzukilerde, dijital sistem yoktu ama Klima çalıştırma düğmesi dijitaldi ve AC/ECO diye iki farklı güçle çalışabiliyordu.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1445 : Haziran 09, 2013, 11:21:06 »
Yasin Bey Xenon ve Sunroof var mı acaba donanımlar arasında? Bir de diğer merak ettiğim konu jantlar hepsinde 16 inch mi? Bir de bana anormal gelen lastik boşluğu çok mu fazla yoksa resimler mi aldatıyor bizi

Tşekkürler.
hayır ilker bey xenon ve sunroof hiçbir pakette yok,çelik jantlar tek model olup saç jantlar dahil hepsi 16 inç,lastik boşluğu konusuna gelince tanıtımdaki araç yüksk araç gidceği ülkey göre yay ve amortisör takılıyor,resimdeki araç türkiye aracı değil tanıtım amaçlı sçilmiş,türkiye araçları alçak olacak. ben tşekkür ederim.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1446 : Haziran 09, 2013, 11:23:24 »
süspansiyon yumşak,yakıt konusuna glinc ,hangi motor sçenğini sordunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1447 : Haziran 09, 2013, 11:38:04 »
hayır ilker bey xenon ve sunroof hiçbir pakette yok,çelik jantlar tek model olup saç jantlar dahil hepsi 16 inç,lastik boşluğu konusuna gelince tanıtımdaki araç yüksk araç gidceği ülkey göre yay ve amortisör takılıyor,resimdeki araç türkiye aracı değil tanıtım amaçlı sçilmiş,türkiye araçları alçak olacak. ben tşekkür ederim.
Ahmet abi far yıkama ve xenon var demişti :-\
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1448 : Haziran 09, 2013, 12:03:18 »
Ahmet abi far yıkama ve xenon var demişti :-\
[/quote
faryıkama pakte göre var fakat xenon yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1449 : Haziran 09, 2013, 13:00:07 »
Temprada vardi far yikama 14 sene bindik 1 kez kullandim..  oda calisiyo mu diye denemek icin
94' reno broadway :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1450 : Haziran 09, 2013, 15:12:41 »
Dizel düz ve multimode yakıt ve hızlanma verileri nedir acaba?
Bir de dizelerle hala cruise control yok değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1451 : Haziran 09, 2013, 15:16:21 »
Temprada vardi far yikama 14 sene bindik 1 kez kullandim..  oda calisiyo mu diye denemek icin

Honda Civic'de farlar yanıyorken camlara yıkama suyu püskürttüğünüzde far yıkama otomatik çalışıyor. Gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum bence çok gerekli bir özellik değil. Ama far konusunda farklı düşünüyorum. Mercekli Xenon aydınlatma çok işe yarıyor. Corolla'da aydınlatma yetmediği için yükseklik ayarını hep daha ileriyi gösterecek şekilde ayarlıyordum bu nedenle çoğu zaman karşıdan gelen araç sürücüleri selektör yapıyordu. Honda'nın aydınlatması bu konuda beni çok rahatlattı, şimdi hem yolu daha iyi görüyorum hem de karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmiyorum.

4 camın otomatik olmaması kötü, bu özellik Honda Civic'de de yok maalesef, bu sınıf bir araçta olmaması çok mantıksız. Hatta araç kilitlendiğinde camların ve sunroof'un kapanmaması çok can sıkıcı ama 6 yıl garanti veren LPG taktığımda garanti bozmayan tek araç olduğu için bu olumsuzlukları görmezden gelmiştim.

Benim için önemli olan aracın sorunsuzluğu, güvenli oluşu ve biraz da konforlu olmasıdır. Küçük detaylara çok takılmaya gerek yok bence...
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1452 : Haziran 09, 2013, 16:03:04 »
Alıntı
98 model Suzukilerde, dijital sistem yoktu ama Klima çalıştırma düğmesi dijitaldi ve AC/ECO diye iki farklı güçle çalışabiliyordu
aynı sistem 84 model corona da da vardı
normalde klima sürekli çalışırdı...aşırı soğuk olursa kapatmak gerekirdi
ECO modunda ise belli bir dereceye ulaşınca klima motoru durur ama içinde kalan soğuk hava içeri pompalanmaya devam ederdi
serin hava hissedilmekle birlikte , havada bir ağırlık hemen oluşurdu,
ben pek kullanmazdım, bence kullanışlı bir sistem değildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1453 : Haziran 09, 2013, 19:05:00 »
Bu far yıkama ve 4 otm. cam'a çok takılmış arkadaşlar. Şahsi fikrimi söyleyeyim: Benim araçta var 2012 d4d, açıkçası hiç ihtiyaç duymadım olmasada olur, zenon ve yada bir-zenon  far olması beni için önemli, farın ışık şiddetinden bende memnun değilim. Diğer konu 4 otm. den ziyade düğmelerin yeri daha kolay bir yere alınsa açma kapama mekanizması iyileştirilse ve ışıklandırılsa daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Diğer benim beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerine:
Kasa çok güzel olmuş özellikle arka diz mesafesi gayet güzel döşemede harika duruyor arka koltuk biraz premium havayı bozuyor çok düz görünüyor.  kafalıklar ise klasik biraz daha kısa ve kalın yapılsa hoş olabilirdi. Yanılmıyorsam ön torpido 2 den bire düşmüş, umarım soğutmalı torpidodur. kapı bandları daha kalın ve çekince çıkmayan özellikte ise artı puan, kokpit kadranını beğendim optitron kadranda yakıt yarı doldursak fulmuş gibi görünebiliyordu. bagajda amortisör olmayışı kötü olmuş. direksiyonu beğenmedim, şu an kullandığım araçtaki alt tarafı düzleştirilmiş daha şık duruyor. araçta asr varmıdır acaba olursa gerçekten çok güzel olur. Tabi ne olursa olsun yinede ben 1.6d yi beklleyeceğim.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1454 : Haziran 09, 2013, 19:08:42 »
Honda Civic'de farlar yanıyorken camlara yıkama suyu püskürttüğünüzde far yıkama otomatik çalışıyor. Gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum bence çok gerekli bir özellik değil. Ama far konusunda farklı düşünüyorum. Mercekli Xenon aydınlatma çok işe yarıyor. Corolla'da aydınlatma yetmediği için yükseklik ayarını hep daha ileriyi gösterecek şekilde ayarlıyordum bu nedenle çoğu zaman karşıdan gelen araç sürücüleri selektör yapıyordu. Honda'nın aydınlatması bu konuda beni çok rahatlattı, şimdi hem yolu daha iyi görüyorum hem de karşıdan gelen sürücüleri rahatsız etmiyorum.

4 camın otomatik olmaması kötü, bu özellik Honda Civic'de de yok maalesef, bu sınıf bir araçta olmaması çok mantıksız. Hatta araç kilitlendiğinde camların ve sunroof'un kapanmaması çok can sıkıcı ama 6 yıl garanti veren LPG taktığımda garanti bozmayan tek araç olduğu için bu olumsuzlukları görmezden gelmiştim.

Benim için önemli olan aracın sorunsuzluğu, güvenli oluşu ve biraz da konforlu olmasıdır. Küçük detaylara çok takılmaya gerek yok bence...

Hayat onda.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1455 : Haziran 09, 2013, 19:42:51 »
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1456 : Haziran 09, 2013, 20:22:11 »
Kemal abi bi soru sorsam.Şu an araba alcak olsan yeni kasa Honda Civic mi alırdın yoksa Toyota Corolla mı?Tercih kriterin ne olurdu?
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1457 : Haziran 09, 2013, 20:50:12 »
Kemal abi bir soru sorsam.Şu an araba alcak olsan yeni kasa Honda Civic mi alırdın yoksa Toyota Corolla mı?Tercih kriterin ne olurdu?

Kemal amca Civicten SIKILDI sanirim simdi Corollaya goz kirpiyor :) Biri gazi verse hemen Corolla alacak yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1458 : Haziran 09, 2013, 20:51:59 »
Civicin kasası berbat, donanımı , içi iyi
Corollayı görmem denemem lazım, ezbere karar vermek zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1459 : Haziran 09, 2013, 22:19:23 »
Civicin kasası berbat, donanımı , içi iyi
Corollayı görmem denemem lazım, ezbere karar vermek zor

Kemal hocam sen artık Honda'yı sat kurtul :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"