Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #1340 : Haziran 07, 2013, 15:03:40 »
Abi önceden 4ü biribirinden bağımsızdı şimdi tek seferde patlıyor sağ ön arka bütün sol ön arka bütün başka nasıl açıklıcaksın bunu anlamayan anlamaz salla geç  :lol:
Selçuk kardeşim, kusura bakma ama senin psikolojik sorunların mı var? Ciddi anlamda soruyorum, hakaret olarak algılama. Adamlar 7 yazmış, önceden aynı adamlar 9 diyordu bu hava yastıklarına. Sanki aynı noktadan patlıyor gibi bütün olarak diyorsun. Sonuçta yine biri orta direkten biri arka direkten patlamıyor mu? Azaldı mı acaba diye soru soruyorum hemen acayip acayip cevaplar değişik tavırlar, salla geç kaale alma falan? Hayrola karşında ne var sanıyorsun? Güzelim konuyu berbat etmiyim cevap vermiyim dedim ama ne mümkün. Bir uzmana danışsan fena olmaz karşılıklı diyalog konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1341 : Haziran 07, 2013, 15:11:23 »
Arkadaşlar yeni Corolla ile ilgili fotolar linki verdiğim sitede.
Hayırlı olsun. Zevkler ve tercihler tartışılmaz. Ama bana göre çok güzel olmamış. Özellikle ön konsol auris ile aynı hemen hemen.

http://www.thecarconnection.com/photos/toyota_corolla_2014#100429902

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1342 : Haziran 07, 2013, 15:12:31 »
Sürtünme katsayısının azalması çok güzel, 0.27 bence c segmenti için çok iddaalı bir rakam, yazılardan anladığım, Motorlarda değişim yok, sanırım almanların hitler motoru gibi, japonlarda artık bu motorlara geçmişte diktatör bir japon hükümdar var ise onun adını verecekler. Araçların ağırlığı ne alemde, bazı firmalar, son dönem çıkardıkları araçları nerdeyse 100kg kadar hafiflettiler, corolla da da bu yaşandıysa, performans bazında çok eğlenceli bir araç olabilir.

Ağırlıktaki değişiklikleri bilemiyoruz ama belirttiğiniz gibi aerodinamik gelişme mükemmel, bu elbette yakıt tüketimini azaltma konusunda çok büyük yardımcı olmaktadır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1343 : Haziran 07, 2013, 15:22:04 »
Ağırlıktaki değişiklikleri bilemiyoruz ama belirttiğiniz gibi aerodinamik gelişme mükemmel, bu elbette yakıt tüketimini azaltma konusunda çok büyük yardımcı olmaktadır.
Evet yüksek hızlarda da, yol tutuş ve ivmelenmeyede katkısı güzel olur. Hayırlısıyla gelse bayilerede bir test etsek.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1344 : Haziran 07, 2013, 15:23:46 »
Arkadaşlar yeni Corolla ile ilgili fotolar linki verdiğim sitede.
Hayırlı olsun. Zevkler ve tercihler tartışılmaz. Ama bana göre çok güzel olmamış. Özellikle ön konsol auris ile aynı hemen hemen.

http://www.thecarconnection.com/photos/toyota_corolla_2014#100429902
Sizin verdiğiniz linkle, diğer arkadaşların verdiği linklerdeki arabalar farklı ? Hangisi yeni corolla şimdi ?
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1345 : Haziran 07, 2013, 15:28:52 »
benim nazarımda umarım hiçbiri değildir :))
şaka bir tarafa ben çok daha iyi bir dış tasarım bekliyordum.
güncel kasa bundan çok daha iyiydi.

ama ne demişler herkesin zevki birinci mevki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 corolla terra special
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1346 : Haziran 07, 2013, 15:29:03 »
ıyı gunler mynet haber ekonomi kısmında bugün yenı toyotanın tanıtımıyla haber ve görsel var türkiye tanıtımı yapılıyor.
2006 corolla terra special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1347 : Haziran 07, 2013, 15:30:47 »
Selçuk kardeşim, kusura bakma ama senin psikolojik sorunların mı var? Ciddi anlamda soruyorum, hakaret olarak algılama. Adamlar 7 yazmış, önceden aynı adamlar 9 diyordu bu hava yastıklarına. Sanki aynı noktadan patlıyor gibi bütün olarak diyorsun. Sonuçta yine biri orta direkten biri arka direkten patlamıyor mu? Azaldı mı acaba diye soru soruyorum hemen acayip acayip cevaplar değişik tavırlar, salla geç kaale alma falan? Hayrola karşında ne var sanıyorsun? Güzelim konuyu berbat etmiyim cevap vermiyim dedim ama ne mümkün. Bir uzmana danışsan fena olmaz karşılıklı diyalog konusunda.
Kardeşim sen kimsinde bana ne yapacağımı söylüyorsun bu konudan siz almancılar uzak durun hava yastığı konusunda seninle tartışamıcam 7 veya 9 önemli olan bu değil psikojik rahatsızlık duymuyorum allaha şükür tekin abi anlatmaya çalışmış anlamamıssın sonra ben resimli cevap verdim anlamamaya diretiyosunuz hala şu toyotaya çamur atmaya devam ediyosunuz basın gidin ya yeter sizlemi uğraşıcaz yeni corolladan sizene  alla alla adamı çileden çıkartmayın ya !!! !!! !!! !!!
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1348 : Haziran 07, 2013, 15:37:13 »
Birbiriniz kırmadan devam etmenizi rica ediyoruz arkadaşlar. Lütfen bir birinize cevap niteliğindeki mesajlarınızı tekrar gözden geçirip düzenlerseniz seviniriz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1349 : Haziran 07, 2013, 15:42:02 »
ağır oturaklı duruyor.. otomatik park otomatik far vs donanım konusunda da ilerleme olduğunu gösterir..  fiyatında 40 binden başlaması uçuk fiyatlı olmayacağını gösterir :).. sonunda toyotanın da aklı başına geliyor.. ben çok beğendim arabayı.. görünüm olarak da kalite olarak da güzel duruyor.. hele de toyotanın sürtünme katsayısını düşürme eğilimi göstermesi ve yan kanatlara f1 dokunuşları eklemesi çok güzel olmuş.. artık yenilikçi ruhunu adam akıllı sunmaya devam edeceğini gösteren bir model olmuş.. fakat ne yalan söyleyim amerikan versiyonu daha güzel olmuş bence :D..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1350 : Haziran 07, 2013, 15:42:51 »
Alper bey sizin soruya ancak Selçuk bey cevap verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1351 : Haziran 07, 2013, 15:43:04 »
Kardeşim sen kimsinde bana ne yapacağımı söylüyorsun bu konudan siz almancılar uzak durun hava yastığı konusunda seninle tartışamıcam 7 veya 9 önemli olan bu değil psikojik rahatsızlık duymuyorum allaha şükür tekin abi anlatmaya çalışmış anlamamıssın sonra ben resimli cevap verdim anlamamaya diretiyosunuz hala şu toyotaya çamur atmaya devam ediyosunuz basın gidin ya yeter sizlemi uğraşıcaz yeni corolladan sizene  alla alla adamı çileden çıkartmayın ya !!! !!! !!! !!!

arkadaşlar hemen atar yapmayın. insan iletişiminin çoğu vücut hareketi vurgu ve tonlamadan gelir. burada en zayıf iletişimi kullanıyoruz.

Albert Mehrabian tarafından yürütülen bir grup klasik çalışmaya göre;etkileşimde, mesajın duygusal anlamının yüzde 55'i yüz ifadeleri, postürler ve jestler yoluyla ifade edilirken, duygusal anlamın yüzde 38'i ses tonuyla iletilmektedir. Aslında duygusal anlamın sadece yüzde 7'si fiilen sözcükler yoluyla iletilmektedir.

*

Birçok araştırmacı, insanlar arasındaki iletişimin yüzde 70'inin beden dili ile ve ses tonuyla oluştuğunu tahmin etmektedir. Bu konuda yapılan bir araştırmanın verilerine göre. duyguların ifade edilmesi noktasına gelindiğinde;

• İletişimin yüzde 55'i beden dilinden oluşur.

• Yüzde 38'i ses tonuyla açıklanır.

• Yüzde 7'si de kelimelerle ifade edilir.

sadece yazı ile tam anlatmak istediklerimizi anlatamaya biliriz. bu nedenle okurken de yazarken de anlayışlı olmalı ve sakin davranmaya çalışalım.

güzel ortamımız bozulmasın lüften.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1352 : Haziran 07, 2013, 15:56:58 »
arkadaşlar hemen atar yapmayın. insan iletişiminin çoğu vücut hareketi vurgu ve tonlamadan gelir. burada en zayıf iletişimi kullanıyoruz.

Albert Mehrabian tarafından yürütülen bir grup klasik çalışmaya göre;etkileşimde, mesajın duygusal anlamının yüzde 55'i yüz ifadeleri, postürler ve jestler yoluyla ifade edilirken, duygusal anlamın yüzde 38'i ses tonuyla iletilmektedir. Aslında duygusal anlamın sadece yüzde 7'si fiilen sözcükler yoluyla iletilmektedir.

*

Birçok araştırmacı, insanlar arasındaki iletişimin yüzde 70'inin beden dili ile ve ses tonuyla oluştuğunu tahmin etmektedir. Bu konuda yapılan bir araştırmanın verilerine göre. duyguların ifade edilmesi noktasına gelindiğinde;

• İletişimin yüzde 55'i beden dilinden oluşur.

• Yüzde 38'i ses tonuyla açıklanır.

• Yüzde 7'si de kelimelerle ifade edilir.

sadece yazı ile tam anlatmak istediklerimizi anlatamaya biliriz. bu nedenle okurken de yazarken de anlayışlı olmalı ve sakin davranmaya çalışalım.

güzel ortamımız bozulmasın lüften.
Kesinlikle katılıyorum, sırf bu internet üzerindeki iletişim sıkıntısı yüzünden, ben 9 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımı, msn , facebooka dahi eklemiyordum yakın zamana kadar. Çünkü insan en yakınıyla bile ciddi tartışmalar yaşıyabiliyor. Olay tamamen yazıdan ibaret olunca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1353 : Haziran 07, 2013, 16:00:01 »
Çamur atar gibi bir halim yok. Gayette beğendiğimi söyledim. Hava yastığı konusunda zaten anlaştık Tekin Bey'in msjından sonra. Seviyene inmeyeceğim zaten bu msjın anlatıyor durumunu. Ayrıca ben buralardayım, biryere gitmeyeceğim. Piyasadaki her araç ilgi alanıma giriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1354 : Haziran 07, 2013, 16:02:26 »
Sizin verdiğiniz linkle, diğer arkadaşların verdiği linklerdeki arabalar farklı ? Hangisi yeni corolla şimdi ?
Alper Bey e12 zamanındaki gibi usa ve europe versiyonlarında büyük farklılıklar mevcut hem iç tasarımda hem dış tasarımda.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1355 : Haziran 07, 2013, 16:11:34 »

ikiside corolla :D.. biri abd biri avrupa versiyonu
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1356 : Haziran 07, 2013, 16:21:17 »
İkiside güzel olmuş, üsttekinde auristen izler, alttakinde avensisten izler görüyorum. Tabi bayiye gelsinde bi canlı canlı görelim, en doğru yorumları o zaman yapabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1357 : Haziran 07, 2013, 17:08:32 »
Amerikan versiyonu daha sportif olmus. ( Kucuk bir kac dokunustan sonra )
Avrupa versiyonu daha agirbasli duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1358 : Haziran 07, 2013, 17:51:52 »
Amerikan versiyonu daha sportif olmus. ( Kucuk bir kac dokunustan sonra )
Avrupa versiyonu daha agirbasli duruyor.
+1000000000000000 :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1359 : Haziran 07, 2013, 17:55:50 »
Kesinlikle katılıyorum, sırf bu internet üzerindeki iletişim sıkıntısı yüzünden, ben 9 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımı, msn , facebooka dahi eklemiyordum yakın zamana kadar. Çünkü insan en yakınıyla bile ciddi tartışmalar yaşıyabiliyor. Olay tamamen yazıdan ibaret olunca.

Alper bey, bu kısmı bana pek inandırıcı gelmedi  :D

diğer taraftan mesajlaşma ve internet üzerinden sohbet olayına ben de pek sıcak bakmıyorum..
---

e12 kasa da amerikan versiyonunu beğeniyordum, bunda da amerika versiyonu çok daha hoşuma gitti..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS