Gönderen Konu: Corollaya ne yapalım...?  (Okunma sayısı 6383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Corollaya ne yapalım...?
« : Mayıs 17, 2008, 19:14:18 »
Merhabalar,

1998 corollam  var.Foruma  üye olduk  arabada  değişiklik  arttı.

1-Kokpitin ışığı  az  dedik  güçlendirdik, renklendirdik
2-Km göstergelerinin ışığı  zayıf  dedik güçlendirmeyi  bırak  üstüne üstlük mavi ışıklandırma  yaptık.
3-Torpido karanlık  dedik yol, su elektrik  götürdük.
4-Tavan lambası az ışık  veriyor  dedik ledlerle  donattık.
5-El alemin tavan ışığı  gecikmeli sönüyo neden bizimki olmasın  dedik  onu da hallettik.
6-Sis lambaları bağımsız bir butonla  yansın istedik  onu da  yaptık
7-Fakirliğin gözü kör olsun cd çalar alamadık ama Türk'üz  bir  kere eski P3 pc deki 12X cd romu aldık arabaya  taktık.

Ama bu   hafta  sonu 19 Mayısı da say 3 gün  tatil.Nasıl geçecek bu  zaman  can sıkıntısından patlıyorum, arabaya  yapacak bir şey de  kalmadı.

Sizce başka ne  yapalım... :D
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Corollaya ne yapalım...?
« : Mayıs 17, 2008, 19:14:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollaya ne yapalım...?
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2008, 19:47:21 »
baya modlanmış araba anlaşılan:) imza bilmemkaç devirde hayat biter..... ordan dimi :) haftasonu için yaratıcı fikirler gelicektir ii çalışmalar şimdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2008, 21:19:57 »
yapacak birşey kalmamış kardeş 19 mayısta en iyisi tatilyap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2008, 20:36:23 »
 :D Osman bey size bir öneri neden bagaj kapağı açılınca bagajın içerisinde bir lamba yanıyor da kaputu açınca neden içerisin de  lamba yanmıyor. Kaputun içerisine de su ile temas etmiyecek şekilde  bir lamba taksanız geceleyin herhangibi bir arıza falan olduğunda müdahalesi daha kolay olur diye düşünüyorum.

:D Başka bir öneri daha uzun yolda aracımızı kullanırken şerit değiştirirken veya araç sollarken v.s sol tarafa veya sağ tarafa sinyal veriyoruz. Çoğu kişi sinyal verdikten sonra  açık unutuyor. Bunu önlemek için flaşör devresine  bir zaman devresi (sinyalin 5 defa yanıp sönmesini sağlayacak) uygulasak ve  şerit değiştiriken sürücünün kolay ulaşılabileceği bir yere sinyal kolu üzerine küçük bir buton koysak nasıl olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2008, 22:38:41 »
:D Osman bey size bir öneri neden bagaj kapağı açılınca bagajın içerisinde bir lamba yanıyor da kaputu açınca neden içerisin de  lamba yanmıyor. Kaputun içerisine de su ile temas etmiyecek şekilde  bir lamba taksanız geceleyin herhangibi bir arıza falan olduğunda müdahalesi daha kolay olur diye düşünüyorum.

:D Başka bir öneri daha uzun yolda aracımızı kullanırken şerit değiştirirken veya araç sollarken v.s sol tarafa veya sağ tarafa sinyal veriyoruz. Çoğu kişi sinyal verdikten sonra  açık unutuyor. Bunu önlemek için flaşör devresine  bir zaman devresi (sinyalin 5 defa yanıp sönmesini sağlayacak) uygulasak ve  şerit değiştiriken sürücünün kolay ulaşılabileceği bir yere sinyal kolu üzerine küçük bir buton koysak nasıl olur.

Merhabalar.

1 önerinizi düşündüm  hatta bir buton  falan koydum  ışık  olarak da  basit bi şey  değil 50 wattlık şu  sarrafların spotlarından ayarladım  ama kaputun iç  kısmında ampülü  monte  edecek bir yer  bulamadığım için  vazgeçtim.Kaputa  extra bir  delik de  delmek  istemedim.

2 öneriniz  çok  mantıklı  aslında.Hatta eskiden elektrik teknisyeni olarak çalıştığım  bir şantiyeden  kalma bir tane zaman rölesi  mevcut. Ama flaşörün çalışma mantığına  bakmak lazım.Bildiğim kadarıyla flaşörler eskiden devreye seri bağlanırdı.Şimdikiler  elektronikmidir  nasıldır bilmiyorum.Eğer hala seri bağlanıyorsa  zor gibi duruyor.

Saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2008, 23:14:36 »
bence siz elektroniği bırakıp biraz da ses yalıtımına girin derim ben ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2008, 23:55:11 »
bence siz elektroniği bırakıp biraz da ses yalıtımına girin derim ben ;)
+1000
 bizim araçların en büyük eksisi ses yalıtımı bencede...asfaltı içerde detaylı şekilde dinliyoruz resmen :) Çözüm üretelim arkadaşlar. ( lastik bi çözüm değil bence ) 2 takım lastik var pirelli p 400 + lassa sonowyaws 2 onlarında yeni olduğunu düşünürsek, yeni lastik alma fikri ne derece cazip?? ses yalıtımı için neler yapılır...?
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2008, 15:02:07 »
Maalesef uzmanlık  alanıma  girmiyor.Onu da makina mühendisi  arkadaşlardan isteyelim :D

Bu arada dayanamadım  pioneer DEH-4050 UB  siparişi  verdim.Bir kaç güne  gelecek.Bu ünitede direk subwofer çıkışı da  var arkadaşlar.Öyle çok yüksek müziği sevmem.Sadece arabanın içinde  bana  tatlı  tatlı  bas versin yeter.Anfi kullanmadan sadece teybin kendi sub çıkışı ile kaç cm lik  ve kaç wattlık bir subwofer takabilirim.Sesi sona  açıpta teybin çıkışlarını  yakmam yani o kadar yüksek sesi  sevmem.Bu yüzden anfisiz  bir bas  haporlorü takmak istiyorum.

Mesela evdeki  bilgisayara bağlı 4+1 ses  sisteminin  bası  çok  güzel  geliyor.Bası  veren haporlörde en  fazla 10 cm  çapında  bişey watını bilmiyorum ama.Ona benzer bişey olacak  yani.Ses  sisteminde uzman olan arkadaşlar fikir  verebilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2008, 15:14:58 »
cd romu  nasıl bağladınız çok merak ettim bende düşünüyorumda...=)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2008, 17:44:01 »
cd romu  nasıl bağladınız çok merak ettim bende düşünüyorumda...=)

Eğer monte edilecek yerde  sıkıntı yoksa bağlamak kolay.

1-Cd rom eski  tiplerden  olmalı yani eject tuşu başlama tuşu ve  ses tuşları  olanlar  vardı eskiden biliyorsunuz onlardan olacak.
2-Sadece audio cd  çalabilirsiniz yani  mp3  çalamazsınız.
3-Cd romlar 12 ve 5 volt ile  birlikte çalışırlar.12 volt arabada  var.5 voltu  ise piyasada voltaj regulatörü  denen küçük transistör  gibi 78XX ler  vardır.12 volt verir 5 volt  alırsınız.Yani siz 7805 kullanacaksınız.
4-Bahsettiğim eski cdromların ön kısmında kulaklık çıkı  vardır  oradan veya arkada en soldaki audio çıkışlarından teybinizin aux girişine veya kaset kiti ile kaset kısmından  cd  dinleyebileceksiniz.

Umarım karışık olmamıştır.takıldığınız nokta olursa yine yardımcı olurum.

Benim şahsi  tespitlerim:

Herkesin  söylemlerin  aksine  hiç  atlama yapmadı özellikle  lakalı  yollarda uzunca bir  süre  deneme  yaptım.
Tam olarak cd  kalitesi  alabildim mi  hayır, çünkü ne  kadar ses cd den çıksada esas sesi  işleyen yere teypten kristal vasıtasıyla  gidiyor ve kasetçaların ses sistemi  kendisine  göre  yani cd ye göre  değil.
Ama  hoş  bir şey  ve emek  var.Kasetten daha  kaliteli  ses çıkardığı  kesin.Extradan taktığınız  bir mp3 playere  eş  diyebilirim ses kalitesi.
Montaj  olarak  ben ön koltukların arasındaki  kol dayama kolçağının altına  gizledim.Hiç görüntü kirliliği olmadı  bende.

Saygılar..

Not: Bir önceki mesajda belirttiğim pioneer teybe  subwofer takma  olayı hala güncel arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2008, 20:17:11 »
Eğer monte edilecek yerde  sıkıntı yoksa bağlamak kolay.

1-Cd rom eski  tiplerden  olmalı yani eject tuşu başlama tuşu ve  ses tuşları  olanlar  vardı eskiden biliyorsunuz onlardan olacak.
Bilmez miyim :) Creative Infra 48x :D
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2008, 20:59:04 »
Bakınız  bilen biliyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2008, 22:21:05 »
Bilmez miyim :) Creative Infra 48x :D
Sanırım Cretive ınfara 48X in uzaktan kumandasıda olması lazım değil mi Alper abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2008, 00:55:22 »
evet, mini müzik setlerine taş çıkartan cd-rom sürücüsü :D
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2008, 01:12:27 »
Not: Bir önceki mesajda belirttiğim pioneer teybe  subwofer takma  olayı hala güncel arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

7950 UB var bende 4 hoparlör + sub çıkışını kullanıyorum. Onada Pioneer GMX 334 anfi + kenwood 600w 25 cm woofer bağladım. Ama sizin dediğiniz şekilde anfisiz sub. çıkışına hoparlör bağlamak olmaz...Sub. çıkışını istediğim zaman kapatabiliyorum. Sesde dışarı fazla çıkmıyor...sizin evde kullandığınız 5+1 sistemlerinde hoparlör 10 cm bile olsa kabindeki hava akımı çok iyi kullanıldığı için çok tatlı bass sesleri duyuluyor+ arabalar evler kadar akustik değil(sesi emecek çok materyal var) . Oto müzik sistemlerinde anfisiz woofer' in hiç bir anlamı olmuyor malesef...

İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2008, 11:07:20 »
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 SSS 70
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2008, 19:15:16 »
ya eyup kardes o anfi ile sub. nasıl bagladın oraya kabınsız herhalde goruldugu kadarıyla tatlı ses vermez gıbı gelıyo bana :S
95 corolla xei 1.6 16v

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 20, 2008, 20:30:50 »
ya eyup kardes o anfi ile sub. nasıl bagladın oraya kabınsız herhalde goruldugu kadarıyla tatlı ses vermez gıbı gelıyo bana :S

:) İnan bana göründüğünden çok daha güzel ses veriyor.Her gören aynı yorumu yaptığı için alıştım artık.Bagaja JBL'in şu peynir ekmek gibi sattığı 30 cm'lik woofer larından  bıraktım bir ara ,bunun kadar tat vermedi. Olay hoparlörün önünü kapatmak değil. Zaten tweter değil ki kapattığın zaman susacak:) 25 cm lik woofer'a tek anfi bağlayınca woofer ne yapacağını şaşırıyor...(ses dışardan felan hiç güzel değil, ama arabanın içinde tek kelime harika) Yani profesyonel değil elbette ama sesin kalitesi açısından çok memnunum. Bana yetiyor...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 21, 2008, 14:58:12 »
Bence önemli olan da sesin dışarıdakileri değil aracın içerisindekileri tatmin etmesi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 21, 2008, 15:00:44 »
 :D Benim fikrim geldiii.  :D Osman bey toyotanın fren müşirine bir tane röle bağlasak ve kontak anahtarının marş kablolarını da  rölenin kontaklarından seri olarak geçirsek nasıl olur.Freen pedalına basmadan aracı kimse çalıştıramaz. Küçük çocuklar için veya hırsızlar için bir emniyet olabilir. Hatta zaman ayarlı bir röle devresi yaparsak 3 sn frene basılı tutuktan sonra marş basacak şekilde de yapılabilinir diye düşünüyorum. Toyota için bu uygulamayı yapabilirmiyiz.