Ek olarak şöyle bir düşüncem var.Bazı arabalarda görürdüm arka fren lambaları ile park lambaları tek ampül olurdu. Ampülün iki kutubu olurdu bilmem anlatabildimmi. Gerçi benim fren lambası nasıl hiç açıp bakmadım daha ama. İşte arka park lambalarına böyle bir ampül koyup 2. kutuplarına sinyalleri bağlamak istiyorum. Normal sinyallerle beraber yansınlar yani turuncu ve kırmızı renk aynı anda. Hep hoşuma gitmiştir bazı amerkan arabaları var komple kırmızı bir kütle freni, parkı, sinyali hepsi aynı yerde.
Ben bu gün frenden ikazlı marş sistemi ile uğraşayım akşama sonuçları yazarım.
Frenden ikazlı marş sistemini bu gün gerçekleştirdim. Motor ilk hareketi marş motorundan alma esnasında akünün gerilimi 12 Volttan 10 Volta düşüyor ve röle kontakları kapatamadığı için marş motoru yeterli döndürmeyi sağlıyamıyor.Bu nedenden dolayı röle yerine tiristör kullanarak bu işi çözdüm.Artık aracı benden başka kimse çalıştıramayacak .Toyotam bana özel oldu.
eyup kardes ınş toplantılarda falana denk gelırız de bakmak gerekır nasıl yaptıgını bende kabın var cok yer kaplıyo o yuzden:D
wofer ıle anfıyı bagladıgın yer plastık deıl mı nasıl tutuyo o kadar agırlıgı:?
:?:?
Arabanın kendi malzemesi ince plastik onu çıkarttım. Yerine 18 mm MDF kestirdim;) yoksa woofer'in etkisine dayanmaz iki günde duman olur.Toplantılara katılmayı çok isterim inan ama ben ist. yada ankaraya 1000 km uzaktayım ortalama 12 saat felan yani:)Ama olurda birgün Elazığ'a taraf gelirseniz beklerim tabi...
Osman abi bu tavan lambasının yavaş sönmesini nasıl ayarladın ?
Osman abi bu tavan lambasının yavaş sönmesini nasıl ayarladın ?
Bi dakika eski mesajlarımı bir araştırayım.
Devre aşağıda umarım faydalı olur.

Alıntıdır.
bende yapmak istiyorum bütün bunlardan ama nerden ve nasıl başlayacam hiçbir fikrim yok
bende yapmak istiyorum bütün bunlardan ama nerden ve nasıl başlayacam hiçbir fikrim yok

Elin havya tutuyorsa hemen başla. Yoksa bir elektronikçiye yaptırabilirsin. Malzemelerin maliyeti 5 lirayı geçmez.
osman abi o motora ışık yöntemini zamanında bi arkadaşım yapmıştı benm araca mükemmel bişe geceleri çok rahat ettiriyor bişe oldu mu.. olmazsa bi resmini çekip koyabilirim buraya ama kınamak yok motorum çook kirli çünkü
Koy tabii, benim ve diğer arkadaşlar fikir oluşturur. Ben dediğim gibi kaputa delik açmadan montajı halletmem lazım. Onu çözdüğüm anda paylaşırım burada zaten.
abicim zannedersem delme olayı yoktu ya neyse sen bekle abi ben allah izin verirse yarın çeker koyarım resmini detaylı şekilde ona göre ayarlama yaparsınız detaylarını da yazarım böyle böyle yapıldı diye.
bu arada avatarımda ki araçta değil ışık 97 corolla xei'de....
İçine ilham gelince, aracın modeli farketmiyor Oğuz.
tamam abi öyle olsun yarın hallederiz
abicim 2 tane daha resim var ancak resimler çook büyük ya nasıl küçültecez bunları biz..