Gönderen Konu: 2011 dizel corollam yağ yakıyor  (Okunma sayısı 16068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 dizel corollam yağ yakıyor
« Yanıtla #60 : Haziran 15, 2012, 13:38:16 »
Vallaha doğru diyorsunuz Onur abi, insanın böyle çok güvenip de bir işe giriştikten sonra yaşadığı fiyasko gerçekten kötü oluyor. Yaşadığınız olay herkese ders olur nitelikte. Gerek toyota gerek başka marka, ne olursa olsun, araba satın alma konusunda atılacak her adımı iyi ölçüp tartmak lazım. Geçmiş olsun...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 15, 2012, 13:38:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
« Yanıtla #61 : Haziran 15, 2012, 15:08:03 »
aslında tamamen şansa kalmış işimiz Emir bey, bundan önceki arabam 15 bin bakımları dışında bir kere servis yüzü görmedi. Oda dizeldi oda 1.4 motordu tek farkı küçük sınıf bir arabaydı ve güvenlik yönünden zayıf kılıyordu onu... bu hayatımdaki ilk japon arabası ve büyük araba. Aslında arabadan çok memnunum. hala da memnunum ağırlığına göre yakıt sarfiyatı gerçekten çok ekonomik. Konforlu, 120 Km (yasal hız sınırı) içerisinde yol tutuşu ve güvenliği yerinde. Ve söylendiğine göre çarpışmalarda felan çok güvenliymiş. Allah göstermesin tabii. Alırken ki amacım eski sağlam toyotalar gibi beni emekliliğime kadar götürmesiydi (emekliliğime 30 yıl var) gerçekten uzun yıllar benimle eskisin istiyordum. Ama o araba Toyota değilmiş. Üçkağıta gelince piyasadaki hemen herkes kendi çıkarını gözetmek için müşterinin gözünün yaşına bakmadan yapacağını yapıyor. Dedim ya işimiz şansa kalmış. Aldığım 10 dayanıklı tüketim malından 8 i sorun çıkardı. Garanti bu yüzden var işte. Oda 2 bilemedin 3 yıl ve akıllı bir adam garanti ekstra yapıtırmışsa 5 yıl boyunca bir sorun çıktığında hesap sorabiliyor.

Uzun lafın kısası dilerim son servis ziyaretiyle birlikte sorunum çözülmüştür ve aracımı sorunsuz bir şekilde borcu bitene kadar kullanabilirim. Eğer böyle olursa ve birdaha buk adar yağ eksiltmeyeceğinden emin olabilirsem bu aracı daha ekonomik bir araç bulana kadar değiştirmemekte kararlıyım. Şİmdilik değiştirmeyi kafama koydum ama...

Mahkemeyle felan uğraşmak istemiyorum. Bir daha ;Toyota almam olur biter.   
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #62 : Haziran 15, 2012, 15:10:08 »
Kimseye de tavsiye etmem tabii...
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 15, 2012, 19:11:44 »
Tabii şu noktadan sonra en doğru hareket bence de bu olur. İnsanın başına geliyor arada böyle olaylar. Otomobil Servisleriyle kanlı bıçaklı olan akrabalarımız var :) (hoş burası varoş bir memleket.) Bu seferlik böyle oldu demek lazım bazı yerlerde. Yinede hakkınızı sonuna kadar arama girişiminizden dolayı tebrik ederim. Sizin gibiler azaldı memlektte Onur abi... Sağlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #64 : Haziran 16, 2012, 21:39:31 »
Onur Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bugün 16 Haziran 2012, 2010 model toyota corolla arabamın artık iflas ettiği gün. Ankara'ya 20-25 km uzaklıktayım  "Low oil level" yazısı ekranda belirdi. Fotosunu çekip en yakın benzinlikte durdum. Toyota yardımı aradım. Ücretsiz tespit yapmaya gelemeyeceklerini ücret ödediğim taktirde tespite gelebileceklerini söylediler. Toyota merkez beni Ankara ALJ den bir ustayla görüştürdü. Usta yağı, yağ çubuğundan ölçmemi söyledi. Ölçüp telefonda kendisine en alt noktanın altında kıvrımında altında yani yağ yok gibi dedim. Usta da benzinlikteymişin madem 1lt yağ alıp koymamı devam etmemi söyledi. Bende arabanın bir geçmişi var yol yardımla tespit istiyorum yağ koymam dedim. Toyota merkezde Sağolsunlar bana yol göstererek kaskomla ücretsiz arabamı Toyota Reis'e götürmemi söylediler. Kaskodan çekici geldi çekiciyle Toyota Reis Lider'e giriş yaptım. Hepsini kayıt ettim. Ne acıdır ki arabamı çekiciyle servise getirmem toyotanın ilgili birimlerince sakıncalı görülmüyor. Serviste yaşadığım zorlukların ayrıntılarını daha sonra ayrıntılı anlatırım. Bu aşamada tespit ettirebildiklerimi yazmak istiyorum. Uzman teknik elemanla yol testine çıktık. Uzman kişiyle birlikte yolda "Low oil level" yazısı ekranda göründü foroğrafını çektik. Yağ ölçümünü yaptırdım. Arabadan toplamda 2 lt yağ çıktı. Bunun da resmini çektim. Yağı ve filtreyi tamamen değiştirdim. Ayrıca 2lt yağ rası ödemek istedim. Onu da servis müdürü kabul etmedi. Yağ ekleseler dahi parasını alacaklarını söylediler. Zaten battık bir de 40-50 Tl için tartışmaya girmek istemedim. Bu site ve başka forumlarda yağ eksildiğinde parasının alınmayacağı yazıyordu. Bende yağın hepsini değiştirdim. Yağ filtesi, 4.1 lt yağ ve tıpasına kdv dahil 140 TL ödedim. Arık elimdeki bütün kayıtları avukatıma ulaştıracağım. Bu arada servise geldiğimi toyota a.ş. müşteri ilişkilerine bildirdim. Artık hafta içi ararlarsa niçin aramaıştınız diye dönüş yaprlar. Daha önceden öyle olmuştu malesef. Bakalım zaman ne gösterecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Haziran 18, 2012, 06:59:40 »
Geçmiş olsun Nihat bey,

ilk iki seferde benimde acemiliğime geldi ve gerekli kanıtları toplamadım. servis çubuğun en altında olmasına rağmen utanmadan sadece 1250 gram yağ eksilttiği yönünde rapor verdi. Halbuki bu kocaman bir yalandı tabii ki de inanmadım. Bana sadece yağ eklediklerini söyleselerde aracın turbosunun değiştiğini düşünüyorum çünkü aracın çekişi düzeldi. Yokuşlarda neredeyse hiç çekmiyordu servise girmeden önce... Bunuda ikinci ayıp olmasın diye sakladıklarını düşünüyorum. Yinede kimsenin günahını almak istemem belki yanılıyorumdur.

Ancak sonuç olarak gerek toyota merkez gerekse servisin yaklaşımları sürekli ayıplarını saklamak ve bu ayıbı müşteriye normal kabul ettirmek üzerine kurulu ve  bu durum bende çok büyük bir güvensizlik uyandırdı.

Bizlerle aynı model aynı seri aracı olupta hiç yağ eksiltmeyen arkadaşlar olduğunu gördüm bu forumda. Demekki bizim arabalarda bir sorun var.

İşin peşini bırakmamak lazım Nihat bey...

gelişmelerden ayrıntılı bir şekilde bahsedersiniz çok sevinirim.

Tekrar geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür...

Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 18, 2012, 07:49:32 »
Öncelikle asıl mesele şu (dizel kullanıcısı değilim)
Toyota kabul ettiği teknik sorunlarda garanti kapsamındaki araçların onarımından kesinlikle ücret almıyor, yağ ise yağ hepsini garantiden karşılıyor. Ama garantiden 'yağ' ücretini karşılarsa teknik olarak problemi kabullenmiş olacaklar. Fakat bunu inatla 'sorun' olarak kabul etmedikleri için sıradan bir servis hizmeti muamelesi yapıyorlar. Benim dizel'ci arkadaşlara önerim konuyu Toyota Global'e veya Toyota Europe'a taşımaları. Kesinlikle bu 'kronik' sorun için geri çağırma olmalı, bu tutum Toyota Türkiye'nin  Toyota kalite anlayışını hiçe sayan tutumundan kaynaklanıyor. Herkes farkında ki kronik bir turbo sorunu var araçlarda. Geçmiş olsun, bunlar can sıkıcı şeyler ama cana gelmesin, kaza bela olmasın, halledilir şeyler sonuçta.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 18, 2012, 08:07:05 »
Arkadaşlar benim araçta da turbo ve vakum pompası değişti bu iki parça değiştikten 5000-6000 km sonraya kadar hiç yağ eksiltmedi fakat şu an çok azda olsa yağ eksiltme var servis normal diyor bende üstelemedim . 2009 model corollamda bu sorun yoktu dediğimdede bu araç 205 nm daha performanslı gibi komik bir cevap aldım sanki eski motora göre iki kat performans artışı olmuş .

Yapabileceğim tek şey aracımızı babamın üstüne engelli plaka olarak aldığımız için 5 yıl dolmadan satamıyoruz .  5 yıl sonunda ise ilk işim bu aracı satıp bir tane 4 çeker araç almak olacak ve bu kesinlikle toyota olmayacak . Belki hukuki yollarla aracın değiştirilmesini sağlayabilirim fakat çok uğraşacağımı bildiğim için böyle birşeye hiç bulaşmıcağım . Hakkını hukuki yollarla arayan arkadaşlarıda tebrik ediyorum umarım olumlu bir sonuca kısa zamanda ulaşırlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #68 : Haziran 18, 2012, 11:36:32 »
10 bin ve 20 bin bakımdan önce hep 8000km civarında "Low oil level" yazısı çıkıyordu. Turbo ve pompayı değiştirdiler yağ değişiminden sonra 6500 km de "Low oil level" yandı. Motor indi değişmesi gereken ne varsa değiştirdiler 5750 km civarına düşürdüler. Diğer arabaları bilemem ama benim arabanın motoru bu. Servisde yaşadığım üzücü durumlarda cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 18, 2012, 20:59:57 »
10 bin ve 20 bin bakımdan önce hep 8000km civarında "Low oil level" yazısı çıkıyordu. Turbo ve pompayı değiştirdiler yağ değişiminden sonra 6500 km de "Low oil level" yandı. Motor indi değişmesi gereken ne varsa değiştirdiler 5750 km civarına düşürdüler. Diğer arabaları bilemem ama benim arabanın motoru bu. Servisde yaşadığım üzücü durumlarda cabası.
her yaptıklarında dahada fazla mahvetmişler.TÜketici  hakem heyetine aynı arızanın 3 defgadan fazla yaşandıgını ispat edip  yasal faziyizyle birlikte para iadesi veye aracın yenisi ile değüiştirilmesini talep edin.Bu gidişle garanti bitince ne yapacaklar acaba..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Haziran 19, 2012, 06:43:50 »
Servisler de anasının gözü, servis raporunu öyle bir tutuyorlar ki insanın elinde tüketici hakem heyetine başvursa dahi haksız düşeceği belgelerden başka şey verilmiyor... Yağ sinyal lambası yandığında araç en az 1.7 litre yağ eksiltmiştir diyor her kaynak internette grafik çizimlerle gösteriyorlar ancak servis raporunda 1 litre 250 gram yağ ekledik diyor utanmadan buda kitapçıkta belirtilen standart eksiltmenin azıcık altında... Bide sanırım turboyu da değiştirdiler çaktırmadan... Ama emin olamıyor işte insan! Haksız yerede suçlamak istemem kimseyi ancak hiç çekmeyen, yokuşlarda yığılıp kalan ve normalin üzerinde yakan araba birden aslan kesildi 1.250 gram yağ konulduktan sonra...

vALLA BU DURUM BENİM HİÇ İÇİME SİNMİYOR ARKADAŞLAR, ADAMALAR NORMAL DİYOR BU DURUM DİZEL ARAÇLARDA ben onlara "peki normalse bazı arkadaşların arabası hiç eksiltmiyormuş onların ki mi anormal" dediğimde bir cevap veremiyorlar...

Şu borcu bitsin, hemen elimden çıkartırım ben bu arabayı birdaha da toyota almam.. Gerçi bu piyasadaki firmaların çoğu aynı pek bir fark yok aralarında... birde dayanıklı malllar biraz şans işi arkadaşlar...kimisinin aracında hiç sorun yok mesela... 

Toyota Global e ulaşmaya çalıştım ama başaramadım. Ne adres ne telefon bulabildim...
Onur Andaç Sever