Gönderen Konu: 2011 dizel corollam yağ yakıyor  (Okunma sayısı 16067 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort d4d
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 dizel corollam yağ yakıyor
« Yanıtla #40 : Şubat 01, 2012, 00:01:47 »
arkadaşlar bugüne kadar birçok avukatla tüketici dernekleriyle görüştüm hepsinin yorumu farklı farklı oldu ve en sonunda tüm tüketicileri koruma derneği (ttkd) derneğini buldum işlerinin çoğunluğu sorunlu arabalarla ilgilenmek internet sitelerindende bakarsanız görebilirsiniz çoğu görüştüğüm kişi,kişiler ise avukat tutmama gerek olmadığını söylediler dernekler ise bu konuda size sadece yardımcı oluyorlar izleyeceğiniz adımlarla ilgili bilgi veriyorlar ve 1200-1300 tl civarında avukatlık ücertinden bahsediyorlar bu paranın içinde sadece yazacağı o meşhur dilekçe ve izlemem gereken adımlar yer alıyor ayrıyetten vekalet,ihtarname ücreti,mahkeme harcı ve bilirkişi heyeti ücretleride cabası durup durup maddi açıdanda böyle bir sıkıntıya malesef girmek durumunda kaldım aldığım corolla yüzünden
2011 Corolla Comfort Metalik Gri

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 01, 2012, 00:01:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 01, 2012, 00:16:25 »
Ne diyelim geçmiş olsun. İnşallah sonuç istediğiniz şekilde gelişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #42 : Şubat 03, 2012, 18:31:36 »
Engin bey yazmamış ama aracla ilgili olan sorunu;Toyota firması tarafından aracın yenisiyle yani aynı donanım ve özelliğe sahip sıfır araçla değiştirilmesiyle sonuçlanmiştir.Engin beye geçmiş olsun ve aracına kazasız,sorunsuz binmesi dileğiyle.:)
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort d4d
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 06, 2012, 22:51:21 »
arkadaşlar toyota genel müdürlüğü devreye girdi ve sorunlarımızın hepsiyle birebir ilgilenerek aracımızı yenisi ile değiştirmeye kara verdiler bugünden itibaren işlemler başlatıldı teşekkürler toyota. kalitesini bir kez hissettirdi 
2011 Corolla Comfort Metalik Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 07, 2012, 00:52:58 »
Abı hayırlı ugurlu olsun  kazasız belasız sorunsuz bınmen dılegıyle..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 16, 2012, 10:21:39 »
arkadaşlar toyota genel müdürlüğü devreye girdi ve sorunlarımızın hepsiyle birebir ilgilenerek aracımızı yenisi ile değiştirmeye kara verdiler bugünden itibaren işlemler başlatıldı teşekkürler toyota. kalitesini bir kez hissettirdi 

Çok sevindim inanın Engin bey umarım bir daha böyle bir durumla kimseler karşılaşmaz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 16, 2012, 11:51:29 »
çok sevindim engin bey böyle sorunları paylaşan engin bey tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim emin olun bende yeni dizel az yaksın diye corolla almayı düşünüyordum bende 1997 model gli var araç 151 binde emin olun motor aksamında değişen bir vida dahi yok şimdiye kadar değişen sadece baskı balat ve 4 amortisör ve aracıma binmeye devam kararı verdim bundan sonra corolla alırken düşünürüm hele dizelini zaten fiyatlar aşırı abartıldı en düşün dizel versiyonu 57 olmuş en yükseği 64 tl ye yakın değermi bence değmez bu sınıf arabaya değmez toyotayı toyota yapan efsane bigi kaliteli araba üretmiyorlar artık mesala yeni nesil corollar 70 binde 80 binde baskı balat değiştiriyorlar 80 binde 2008 model corolla rot rotil alt rotil değiştiren duydum kalsın orada ben ae101 e binmeye devam edeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Şubat 20, 2012, 13:40:30 »
Engin bey sorununuzun çözülmesi sizin gibi beni de çok mutlu etti.bu forumda yağ eksiltme sorunu başlığıyla ilgili yazımı okumuşsunuzdur herhalde. Ben de aynı durumdayım. Yeni aracınızda yağ eksiltme sorunu var mı peki onu merak ettim
Dr. Emin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Nisan 05, 2012, 00:34:30 »
Engin bey aynı sorunları bende 2010 model corolla aracımda yaşamaktayım aracım 7.000km de yağ eksiltmeye başladı 15.000 de ikinci yağ eksiltmesinden dolayı aracımın turbosu değiştirildi. fakat 24.000 kmde tekrar yağ eksiltme durumuyla karşı karşıya kaldım ve aracımın motorundan 8 parçanın değişeceğini bildirdiler ve servise çağırdılar aracımın 27.000 km de motor paçaları değişti aracımı teslim etmeden baskı balatanın bittiğini ve bunun değişmesi gerektiğini garanti kapsamı içinde bilye ve metal aksamı garantiyi kapsadığı beyan ettiler ve benden 703 tl ücret talep ettiler kabul etmedim ve aracı almayacağımı pazartesi günü beyan ettim. Bugün avukatımla birlikte noter yoluyla toyotaya ihtarname yollayacağım akabinde tüketici mahkemesinde dava açacağım davayı kazanacağım şüphem dahi yok bu konuda ve dava sonucunda hukuk mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açacağım amacım bir örnek olsun ve emsal teşkil etmesidir. 

Saygılarımla...
galiba bu yağ eksiltme olayı toyotanın dizel modellerinde görülen bir sorun...ben yıllarca  1997 Corolla 1.6 XEi kullandım...çok ta hor kullandım..bazen 2 yıl bakıma  götürmeyi unuttuğum günler bile oldu ama bir gram yağ eksiltme yaşamadım.. bu yeni dizel modeller  belki yakıt bakımından oldukça ekonomikler ama  bu yağ eksiltme sorunu can sıkıcı..
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2012, 00:39:03 »
2008 dizel aracımda bu sorun yok.Sorun 6 vites 205 tork olanlarda daha fazla herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 05, 2012, 09:15:59 »
galiba bu yağ eksiltme olayı toyotanın dizel modellerinde görülen bir sorun...ben yıllarca  1997 Corolla 1.6 XEi kullandım...çok ta hor kullandım..bazen 2 yıl bakıma  götürmeyi unuttuğum günler bile oldu ama bir gram yağ eksiltme yaşamadım.. bu yeni dizel modeller  belki yakıt bakımından oldukça ekonomikler ama  bu yağ eksiltme sorunu can sıkıcı..

Bunun bazı parçalarda üretim hatası sonucu oluştuğunu düşünüyorum, aracınızın garantisi devam ediyorsa hemen yetkili servise başvurunuz, garantisi bitmişse dahi, otomobili aldığınız günden beri bu yağ eksiltmenin olduğunu belirten dilekçenizi Toyota merkeze ulaştırınız, sahip çıkılacaktır, diye düşünüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 05, 2012, 11:00:56 »
gözünüz aydın engin bey adınıza çok sevindim:) tebrik ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
« Yanıtla #52 : Mayıs 03, 2012, 14:49:57 »
Evet bende 2012 model dizel mmt corolla sahibiyim ve aracım aldığım ve 5000 km bakımından çıktığından bu tarafa servis bakım kilometresi gelmeden yağ sinyali veriyor ve en az 1,5 litre yağ eksiltiyor. Vakum pompaını değiştirdiler ilk gittiğimde ancak buda sorunu çözmedi şimdi inceleyeceğiz dediler ikinci seferde ve gerekirse turbo değişir diyorlar ancak anladığım kadarıyla turboda bir sorun yok yinede çok anlamam bu işlerden. ve servis 1,5 litre yağ eksiltmiş bir arabayı hiç bir sorun bulamadım biraz daha kullan diyerek gönderdi. İçime çok büyük dert oldu. bozuk bir arabaya 53 bin lira vermiş olmak. Bende genel merkeze şikayetimi bildirdim. 3. kez aynı şeyi yaparsa direk değiştirme hakkı doğuyormuş bu yüzden servis ikinci gidişimde bişey yok demiş olabilir diye düşünüyorum. Toyota'dan beklemezdim böyle bir şey. Çok üzüldüm. Bakalım genel merkez ne diyecek. Bende ondan sonra hukuki yollara başvurucam.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Mayıs 08, 2012, 14:21:17 »
Bende 2011 dizel mm sahibiyim bendede aldığım günden beri aynı sorun var, ilkinde vakum pompası değişti tekrar etti. ikincide servis banada izleyelim dedi ve 1,5 litre yağ eklediklerini söylediler. dikkatimi çeken şey ilk eksilttiğinde araç bakımdan yeni çıkmıştı ve izmire gitmiştim. Dönüş yolunun yarısında yağ sinyali yanmıştı yaklaşık 2000 km de yani. İkinci de ise şehir içinde 20 bin bakımından sonra 27 binde yaktı sinyali. sanırım motorun çalışmasıyla ilişkili bir arıza söz konusu. Bunu da servise girdiğimde belirticem.

Geçmiş olsun diyorum.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Mayıs 08, 2012, 14:21:56 »
Evet bende 2012 model dizel mmt corolla sahibiyim ve aracım aldığım ve 5000 km bakımından çıktığından bu tarafa servis bakım kilometresi gelmeden yağ sinyali veriyor ve en az 1,5 litre yağ eksiltiyor. Vakum pompaını değiştirdiler ilk gittiğimde ancak buda sorunu çözmedi şimdi inceleyeceğiz dediler ikinci seferde ve gerekirse turbo değişir diyorlar ancak anladığım kadarıyla turboda bir sorun yok yinede çok anlamam bu işlerden. ve servis 1,5 litre yağ eksiltmiş bir arabayı hiç bir sorun bulamadım biraz daha kullan diyerek gönderdi. İçime çok büyük dert oldu. bozuk bir arabaya 53 bin lira vermiş olmak. Bende genel merkeze şikayetimi bildirdim. 3. kez aynı şeyi yaparsa direk değiştirme hakkı doğuyormuş bu yüzden servis ikinci gidişimde birşey yok demiş olabilir diye düşünüyorum. Toyota'dan beklemezdim böyle bir şey. Çok üzüldüm. Bakalım genel merkez ne diyecek. Bende ondan sonra hukuki yollara başvurucam.
2012  değil yanlışlıkla yazmışım 2011 olacak arkadaşlar :)
saygılar
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Haziran 14, 2012, 20:08:46 »
Forumdaki samimi, doğru bilgi veren arkadaşlara, Engin Kaya Bey'le yazışmalarım (Hani mahkemeyi Toyotayı mahkemeye vermişti. Toyota Merkez arabasını değiştirmişti) 1 - Merhaba Engin Bey, Arabamda turbo,pompa ve motorda segmen ve ilgili ne kadar parça varsa hepsi değişti. Suanda 40000 bakımına gittim. Son Değişimden sonra 3800 km gittim Yağ sevyesi 2 nokta arasında düşük kısma yakın (3/4 sevyesinde) Toyota merkeze mesaj attım arabanın yenisini istediğimi ilettim. Bakalım dönüş olacakmı. Dönüş olmazsa hafta başı avukata vermeyi düşünüyorum. Tecrübelerini aktarırsanız memnun olurum. Saygılarımla 2- Engin Kaya Beyin Cevabı: nihat bey bende aynı problemleri yaşadım ve hala hukuk mücadelesi veriyorum gerçekten sıkıntılı ve ciddi bir durum sıfır araba al dünyanın parasını ver hakikatende dünyanın parası ondan sonra böyle saçma bir durumla karşı karşıya kal dava açın kesinlikle aleyhinize sonuçlanacaktır. 3- Engin Bey, Yanlışlıkla mı yazdınız "aleyhinize" diyerek acaba Şu anda bilgi toplamaktayım. Forumda sizin her aşamayı bildiğiniz yardımcı olabileceğiniz yazıyordu. Sırasıyla ne yapmam gerektiğini yzarsanız memnun olurum. Ayrıca bu iş için ücretler hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Kaybedeceğim bir davayı da açmak istemem. Forumda siz yeni arabanızı hukuk mücadelesini kazanarak aldığınız yazıyordu. Ben mi yanıldım acaba. Neyse vakit ayırıp bilgi verirseniz memnun olurum. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler 4- Merhaba Engin Bey, Mahkeme açın "aleyhinize sonuçlanacaktır" demişsiniz. Bu doğrumu. Siz nasıl kazandınız. Mahkeme başlangıcından itibaren nelere ne kadar harcadınız. 7 Şubat 2012 tarihli forumdaki mesajınızda toyota genel müdürlüğünün aracanızı yenilediğini yazmışsınız. Hangi aşamada genel müdürlük devreye girdi. Sizin vereceğeniz bilgiler ışığında mahkemeye vereceğim. Sizin tercübeleriniz bu anlamda önemli Bilgi verirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Haziran 14, 2012, 20:51:35 »
Arabam 2011 değil ama yine Engin Kaya Bey'in davasından dolayı burdan yazma ihtiyacı hissettim.

Arabam 2010 toyota corolla 1.4 d-4d elegant m/m.
Araba 36500 e kadar yağ eksiltti. Her seferinde herkesin artık bildiği bayi konuşmalarını dinledik bugünlere geldik.
kısaca turbo, yakıt pompası değişti 36500 de de motora bir bakalım deyip benden onay almadan piston segmen etrafında ne kadar aksesuarıda varsa hepsini değiştimişler. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen yoktur herhalde. Neyse bunu daproblem etmedim. Hep servise güvenip arabama çözüm üretiyorlar diye düşündüm. Ama 40000km bakımında anladım ki hepsi zaman geçirmece (belki de garantiden çıkana kadar oyalamaca). Hani artık araba yağ aksiltmeyecekti. 36800 de servisten arabayı cıkardı. motor elden geçti 40056 km de tekrar serviste 1000ml yağ yok ortada oda servisin dediği belkide daha fazlaydı. Düşük seviyeye yarım işaret parmağı seviyesinde. 3300km de yağ seviyesine bakın inanılır gibi değil ve hala o meşhur laf bizim performaslı arabalar yağ eksiltir. Madem bu arabalar yağ eksiltecekti neden arabanın sicilini bozuyorsunuz. Müşteri memnuniyeti bumu müşteri arabası arge arabasımı. Servise bu yağ eksikliğini işlettiremedim (Toyota Lider Reis Ankara). Duyanlar duymayanlara iletsin. "Düşük yağ seviye" ışığını görmeden işletemezlermiş. Toyota Müşteri "5" Memnuniyetine bu yakışırmı. toyota merkeze bu durumu anltan bir yazı gönderdim 1 hafta içinde dönüş olmazsa mahkemeye vereceğimi ilettim. elimden geldiğince müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya çalışan beni de sonunda çıldırttılar. Mahkemeye verdim. Bakalım hayırlısı ne olacak. Mahkemeden haberleri oldu ki toyota merkezden aradılar onlara yağ eksikliğini kayıt edin dedim edemeyiz arayan bayanda (S....l) "yağ eksik yazısını" görmemiz lazım dediler. O kadar iyi niyetle samimi yapmış olduğum konuşmadan da sonuç alamadım. Arayan bayan merkezin ve bayinin bu işten hiç bir çıkarı yok sizi neden madur edelim bizde bu durumu japonyaya haberdar ediyoruz dedi. fakat oda çıkarı yok ya "yağ azalmasını" kayıt edemeyiz dedi. Ama şuanda yazımı ingilizceye çeviriyorum yakında Alj com a ve japonyaya göndereceğim. Ne kadar Ceo varsa da hepsine ulaşmaya çalışacağım. Bakalım zaman ne gösterecek.
Sitede Engin Kaya bey'in arabasını aldığını duyunca sevindim. Engin Bey'in bana göndermiş olduğu davam hala devam ediyor"dava açın kesinlikle aleyhinize sonuçlanacaktır" yazısıyla şok oldum. Daha fazla şu an uzatmayım. Şu anda araba 42200 de yağ seviyesi alttaki noktanın yarım işaret parmağı altında. Sizce ne kadar yağım var ve tahminen ne kadar sonra yanacak diye bekliyorum. Ne acı sıfır 63000 lira olan arabanın doğurmasını bekliyoruz. Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Haziran 15, 2012, 07:10:54 »
4.2 litrelik yağ kapasitesi varmış bizim araçların minimum seviyesinde iken Aracınızda 2/2.2 litre kadar yağ var şuanda. geçmiş olsun aynı dert benim corollada da var 2011 mmt dizel... Şuan servis bana çaktırmadan turbo değişimi yaptı sanırım arabanın çekişi değişti çünkü artık yokuşlarda yığılmıyor. Ancak servise gittiğimde benim yağ çubuğunda yağ kalmamıştı buna rağmen 1.250 ml yağ koyduk dediler oysa minimum noktasına geldiğinde en az 1.7 litre yağ kaybolmuş demek oluyormuş ve bu noktaya gelmeden araba yağ sinyali yakmazmış. Servisde bir üçkağıt söz konusu yane. (Toyan-Servis Ankara) Benim aracım şuan 30 binde ve her 1000 km de yağ seviyesini takip etmeye başladım. Serviste yağı maksimum seviyesinin üzerinde koymuş üçkağıta devam ediyorlar yane... Borcu biter bitmez elimden çıkarırım bu arabayı birdaha da toyota almam hayatta... Allah belalarını versin.
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 15, 2012, 08:28:01 »
Onur abi bu fakettiğiniz 3 kağıtları keşke adamların yüzüne vursaymışsın. Turbo değiştirmek gibi bir olayı sizden gizli yapmaları çok yanlış.(tabi siz gerçekten haklıysanız.) Ben toyota'dan böyle bir şey gerçekten beklemezdim.
205 nm tork üreten bu corollalarda nedir bu bitmek tükenmek bilmeyen yağ eksiltme sorunu anlamadım. Bu kadar mı zor bir konuymuş bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Haziran 15, 2012, 12:28:07 »
ne yaptıklarını bilemediğim için kesin birşey diyemiyorum ama yokuşlarda sürekli yığılan arabam bir anda yağ sinyali verdi servise götürdüm sabahtan, akşam çıktı 6 da aradılar gel al diye. Bunca süre geçtikten sonra bana dedikleri "1.2 litre yağ ekledik hiç bir sorunu yok arabanızın." kimsenin günahını almak istemem ama tüketici haklarına göre aynı arzadan 3 kez servise giren ve tüm yapılan işlemlere rağmen düzelmeyen bir araç değiştirilir. Benim ilkinde vakum pompası değişti bu 1. 2. gidişimde turboyu değiştik deselerdi bu iki olacaktı ve bu foruımda okuduklarımdan anladığım kadarıyla son olarak sekman değişimi yapılıyor buda 3. ve değiştirmek zorunda kalacaklardı. Şimdi ikinci gidişimde bir sorun bulmamaları bundan dolayı sanıyorum. Belki gerçekten (dilerim öyledir) adamlar haklıdır, belkide hiç bir şey yoktur ve 6 vites araçların yakıt tasarrufu için normalden fazla miktarda yağ eksilttiği doğrudur???? Sonuçta aracıma olan bütün güvenim yerle bir oldu... Genel merkezin yağ koymak sizin görevinizdir demesi ve tavrı da cabasıydı. birdaha kesinlikle TOYOTA almam. Kredisi biter bitmez de elimden çıkartırım hemen. Yağ eksilten bir motorun uzun ömürlü olacağını bana kimse anlatamaz. Bu adamlar da biliyor 2010 sonrası genel bir arge hatası olduğunu ve bunu kabul etmek istemiyorlar. Çünkü sorunu çözebilmiş değiller. Çözselerdi bütün araçları çağırırlardı... Çok inanarak güvenerek aldığım bu araç beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı Emir bey. Soranlara kesinlikle Toyotaya yanaşmayın diyorum. Bir kaç arkadaşımı vazgeçirdim arabasını değiştirmek isteyen. Bu çok büyük bir sorun çünkü.
Onur Andaç Sever