0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bugün aynı sorunu tekrar yaşadım ve sorularıma toyota genel müdürlüğü bir türlü cevapta vermedi defalarca aramama rağmen aracım bugün yine yağ eksiltti hemen yetkili servise götürdüm 50.000 km de bakıma girdi bugün araç 54724 km de hatta fotoğrafınıda çektim yağ ikazı verdiğinde ama buraya eklemeyi beceremedim servisten normal dediler ve 1,8 lt yağ eklediler anlıcanız araç 4724 km de yağ eksiltti inanılır gibi değil kitapçıktada yazıyormuş öyle dediler normalmiş arkadaşlar ama ben geri iade etmek için hukuki süreçle ilgili tüketici hakları derneğine başvuruda bulunmayı düşünüyorum
Sayın Engın KAYA aracınızda yaşamış oldugunuz sorunun aynısını arkadaşım ilk çıkan 205 nm 6 vitesli aracı 2010 corolla d-4d de yaşadi.Arkadaşimizin başindan gecen süreç aynı sizin yaşadiğiniz olaylar.Yağ yakması aracın 4000 km yağ uyarı işiği yakmaisi bu tam 3 defa gerçekleşti ve her servise başvurduğunda bu arızanın ilk önce servis tarafından kayıt altına alınmasını sağladı devamında arızanın 3 defa gerçekleşmesinde bu belgelerle birlikte bir avukat areacılığı ile bulunduğu bölgedeki tüketici mahkemesine başvurarak toyotadan şikayetci oldu.Yaklaşık 2 AY lık bir süreç sonunda yapılan inçelemede aracın pistonlar için üretimde kuullanılan malzemenin piston yatağinda meydana gelen ısı degerine dayanıklı olmayıp pıston başlarinin erimesi ve bunun sonucunda oluşan deformasyondan dolayı yağ yakmaya sebebiyet vermesi sonucu ortaya çıkmış buna istinaden aracın 2 sene içerisinde ayni arizadan olayi araçindan fayda sağlayamamsı sonuçu ortaya çıkarak,aracının 2011 d-4d corolla comfort extra araç ile değişimi gerçekleşmiştir.Sonuç olarak yağ yakma sorunuyla her servise başvurduğunuzda bunu servis tarafından kayıt altına alınması ve bu arıza kayıtlarından bir çıktısını temin etmenizi,sorunuzun 3 defe olmasıyla birlikte bu BELGELERLE başvurmanızı tavsiye ederim. NOT: BU arızanın japonya toyota genel merkezine meail aracıya bildirmeniz işlemlerin hızlanması acısından çok büyük etki sağliyacanida bildirmek isterim saygılarımla iyi forumlar......
kesinlikle eline yüzüne bulaştırdı aldığıma çok çok pişman oldum yarın hukuki işlemler için avukatla görüşücem maddi açıdanda bi takım masrafları gözardı etmemek gerekiyor birde davayı kaybedersem tuzu biberi olur, karşı tarafın tüm masraflarıda benden
arkadaşlar 7 ay önce sıfır dizel corolla aldım araç şuan tam 50.000 km'de işim gereği çok fazla km yapıyorum araç ilkönce 8.000 kmde yağ eksiltti aradım servisi normal dediler motor kurum bağlayana kadar fakat 20.000 de 30.000 de yine aynı sorunları tekrarlamaya başlayınca huylandım 46.000 kmde tekrar yağ eksiltti yenibosna sonkardan aldığım için arabayı servisede yine oraya götürdüm bi süre arabayı izleyelim bakalım net ne kadar yağ eksiltiyor dediler yağımı tamamladılar bugün araba 50.000km de tekrar yağ ikaz lambası yandı ilk önce 8.000 km de yağ eksilten araba 4.000 km de eksiltmeye başladı bende bugun aracı tekrar sonkara götürdüm ve akşama doğru teslim edicekler netice ne olucak bu sefer çok merak ediyorum aynı zamanda benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız varmı?