Gönderen Konu: 2011 dizel corollam yağ yakıyor  (Okunma sayısı 15952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort d4d
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 dizel corollam yağ yakıyor
« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2011, 13:56:02 »
arkadaşlar bugün aynı sorunu tekrar yaşadım ve sorularıma toyota genel müdürlüğü bir türlü cevapta vermedi defalarca aramama rağmen aracım bugün yine yağ eksiltti hemen yetkili servise götürdüm 50.000 km de bakıma girdi bugün araç 54724 km de hatta fotoğrafınıda çektim yağ ikazı verdiğinde ama buraya eklemeyi beceremedim servisten normal dediler ve 1,8 lt yağ eklediler anlıcanız araç 4724 km de yağ eksiltti inanılır gibi değil kitapçıktada yazıyormuş öyle dediler normalmiş arkadaşlar ama ben geri iade etmek için hukuki süreçle ilgili tüketici hakları derneğine başvuruda bulunmayı düşünüyorum
2011 Corolla Comfort Metalik Gri

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 17, 2011, 13:56:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2011, 14:01:31 »
engincim umarım lehine sonuçlanır inanamıyorum açıkcası ne kadar eksiltti
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota gibisi yok...
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #22 : Aralık 21, 2011, 02:53:09 »
bu nedir ya böyle... ben de korktum şimdi. Yarın hemen yağ çubuğunu izlemeye alıyorum... inş. birşey çıkmaz. Sorunsuz diye o kadar para ver başına bu iş gelsin... ayıp yani diyecek başka şey yok...
Cesaretin bittiği yerde esaret başlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Aralık 21, 2011, 12:57:16 »
arkadaşlar bugün aynı sorunu tekrar yaşadım ve sorularıma toyota genel müdürlüğü bir türlü cevapta vermedi defalarca aramama rağmen aracım bugün yine yağ eksiltti hemen yetkili servise götürdüm 50.000 km de bakıma girdi bugün araç 54724 km de hatta fotoğrafınıda çektim yağ ikazı verdiğinde ama buraya eklemeyi beceremedim servisten normal dediler ve 1,8 lt yağ eklediler anlıcanız araç 4724 km de yağ eksiltti inanılır gibi değil kitapçıktada yazıyormuş öyle dediler normalmiş arkadaşlar ama ben geri iade etmek için hukuki süreçle ilgili tüketici hakları derneğine başvuruda bulunmayı düşünüyorum
Sayın Engın KAYA aracınızda yaşamış oldugunuz sorunun aynısını arkadaşım ilk çıkan 205 nm 6 vitesli aracı 2010 corolla d-4d de yaşadi.Arkadaşimizin başindan gecen süreç aynı sizin yaşadiğiniz olaylar.Yağ yakması aracın 4000 km yağ uyarı işiği yakmaisi bu tam 3 defa gerçekleşti ve her servise başvurduğunda bu arızanın ilk önce servis tarafından kayıt altına alınmasını sağladı devamında arızanın 3 defa gerçekleşmesinde bu belgelerle birlikte bir avukat areacılığı ile  bulunduğu  bölgedeki tüketici mahkemesine başvurarak toyotadan şikayetci oldu.Yaklaşık 2 AY lık bir süreç sonunda yapılan inçelemede aracın pistonlar için üretimde kuullanılan malzemenin piston yatağinda meydana gelen ısı degerine dayanıklı olmayıp pıston başlarinin erimesi ve bunun sonucunda oluşan deformasyondan dolayı yağ yakmaya sebebiyet vermesi sonucu ortaya çıkmış buna istinaden aracın 2 sene içerisinde ayni arizadan olayi araçindan fayda sağlayamamsı sonuçu ortaya çıkarak,aracının 2011 d-4d corolla comfort extra araç ile değişimi gerçekleşmiştir.Sonuç olarak yağ yakma sorunuyla her servise başvurduğunuzda bunu servis tarafından  kayıt altına alınması ve bu arıza kayıtlarından bir çıktısını temin etmenizi,sorunuzun 3 defe olmasıyla birlikte bu BELGELERLE başvurmanızı tavsiye ederim.
 NOT: BU arızanın japonya toyota genel merkezine meail aracıya bildirmeniz işlemlerin hızlanması acısından çok büyük etki sağliyacanida bildirmek isterim saygılarımla iyi forumlar......
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Aralık 21, 2011, 13:01:50 »
Pistonlarda meydana gelen deformasyonun bütün d-4d lerden kaynaklandığı kanısına varılmasın.Bu sadece belirtiğim arkadaşimin aracinda görülmüştür. İnşallahda karşilaşmazsiniz...
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 22, 2011, 14:23:59 »
aracı aldığım yere dün itibari ile noterden ihtar çektim ve 15 gün içerisinde cevap gelmezse tüketici hakları mahkemesine dava açmaya hazırlanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 22, 2011, 14:27:21 »
Sayın Engın KAYA aracınızda yaşamış oldugunuz sorunun aynısını arkadaşım ilk çıkan 205 nm 6 vitesli aracı 2010 corolla d-4d de yaşadi.Arkadaşimizin başindan gecen süreç aynı sizin yaşadiğiniz olaylar.Yağ yakması aracın 4000 km yağ uyarı işiği yakmaisi bu tam 3 defa gerçekleşti ve her servise başvurduğunda bu arızanın ilk önce servis tarafından kayıt altına alınmasını sağladı devamında arızanın 3 defa gerçekleşmesinde bu belgelerle birlikte bir avukat areacılığı ile  bulunduğu  bölgedeki tüketici mahkemesine başvurarak toyotadan şikayetci oldu.Yaklaşık 2 AY lık bir süreç sonunda yapılan inçelemede aracın pistonlar için üretimde kuullanılan malzemenin piston yatağinda meydana gelen ısı degerine dayanıklı olmayıp pıston başlarinin erimesi ve bunun sonucunda oluşan deformasyondan dolayı yağ yakmaya sebebiyet vermesi sonucu ortaya çıkmış buna istinaden aracın 2 sene içerisinde ayni arizadan olayi araçindan fayda sağlayamamsı sonuçu ortaya çıkarak,aracının 2011 d-4d corolla comfort extra araç ile değişimi gerçekleşmiştir.Sonuç olarak yağ yakma sorunuyla her servise başvurduğunuzda bunu servis tarafından  kayıt altına alınması ve bu arıza kayıtlarından bir çıktısını temin etmenizi,sorunuzun 3 defe olmasıyla birlikte bu BELGELERLE başvurmanızı tavsiye ederim.
 NOT: BU arızanın japonya toyota genel merkezine meail aracıya bildirmeniz işlemlerin hızlanması acısından çok büyük etki sağliyacanida bildirmek isterim saygılarımla iyi forumlar......

Hakan bey bilgilendirme için çok teşekkür ederim araç yağ uyarısını 3 defadan fazla yaptı ve servis kayıtlarında mevcut her seferinde de eksiltme 8.000 km den 4.500 km'lere düştü yani ilerledikçe km dahada düştü hukuki işlemleri noterden başlayarak başlatmış bulunmaktayım inş. sonuç elde edebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 23, 2011, 23:29:18 »
arkadaşlar eksiltmede verdiği uyarıyı fotoğrafladım bakmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki linke tıklayabilirler

http://img525.imageshack.us/img525/7089/grnt055a.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 24, 2011, 16:35:48 »
yuhh 4 bin km 1.8l yağmı eksilirmiş arabada...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 04, 2012, 18:17:54 »
arkadaşlar daha önce 54.724 km de yağ eksilten aracımın yetkili serviste yağı tamamlanmıştı 2 gün önce araç 58.688 km de yine yağ eksiltti ve uyarı verdi hemen yetkili servise götürdüm ve 2 gündür araç yetkili serviste  bugün süreç sonunda bilgi verdiler aracın komple motor aksamı söküldü motor indi pistonların değişeceğini söylediler sorunun pistonlarla ilgili olduğuna karar verildi inş. bu sorun en kısa sürede çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 12, 2012, 20:55:43 »
kronik sorun olmuş bence bu sorun... hayırlı olsun toyotanında kronik sorunlu araçları oldu :D
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 12, 2012, 23:56:37 »
Toyota'nın yeni nesil 6ileri dizel motorlarında yağ eksiltme milli piyango gibi birşey.Kime çıkarsa , daha önce 2008 corollamız vardı gram yağ eksiltmedi , sorun açmadı 2011mayıs gibi 260binde sattık..Simdi yeni corollada dediğiniz gibi yağ eksiltme sorunu yaşadık.Turbo değişti serviste 50bin'kmde yağ eksiltmiyor artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2012, 14:08:14 »
neyazıkki 2011 modellerde turboda bi problem var aynı sorun bendede oldu 13000 km de turboyu garantiden değiştirdiler. versiyon 1 takılı turbo araçlarda bu oluyor. olunca servis değiştiriyor. aracınız garantide iken değiştiriniz.
Ayrıca bu araç çok benzin yakıyor. sizinkiside yakıyormu? turbo değişmesine rağmen 7,4 lt yakıyor. !!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ocak 15, 2012, 14:11:56 »
aracınızın garantisi devam ederken aracınızı sonkara götürünüz. Sonkar yenıbosnada ve avcılarda var. 2011 model toyotalarda turbo versiyon 1 olanlarda yağ eksiltiyor. aslında toyota merkez hemen iletişime geçiyor sizin ile. en azından benim ile geçtiler. ve turbom ücretsiz olarak serviste değiştirildi. versiyon 2 ile.

BİLGİLERİNİZE.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 26, 2012, 00:18:11 »
arkadaşlar aracım 1 ay önce serviste pistonlarının ve sekmanlarının değişmesine rağmen bugün tekrar yağ eksiltme uyarısı verdi yani bu dediğin işlemler 5.000 km önce yapıldı yani araç ortalama 5.000 kmde tekrar yağ eksiltti konuyu artık mahkeme çözer diyorum uğraşmaktan gerçekten bıktım işimi gücümü bıraktım bu aldığım arabanın saçmalıklarıyla uğraşıyorum kafam allak bullak oldu şimdi aracı kullanamıcam bu şekilde ve işlerim yine aksayacak yada konu ile ilgili fikri olan varsa lütfen paylaşsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 26, 2012, 08:47:57 »
Olacak iş değil 2011 model araba yağ eksiltiyor. Daha da acısı kaç kişinin birden arabası yağ yakmış.
Şimdi arkadaşların araçlarının garantisi devam ediyor maddi açıdan rahatlar.
Allah göstermesinde araçların garantisi bittiğinde turbodan arıza yapar ve 6 000 lira gibi bir masraf çıkartırsa!
Bu araçlar henüz çok yeniyken kronik sorunlu, peki 8-10 sene sonra bu araçlara binenler ne yapacak?
Toyota buna çok acil çözüm bulmalıdır. Anlamadığım bu 1.4 dizel araçlar başka ülkelerde satılmıyormu? Oralardan şikayet almıyorlarmı?
Bence Toyota dizel motor konusunu eline yüzüne bulaştırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 26, 2012, 22:40:32 »
kesinlikle eline yüzüne bulaştırdı aldığıma çok çok pişman oldum yarın hukuki işlemler için avukatla görüşücem maddi açıdanda bi takım masrafları gözardı etmemek gerekiyor birde davayı kaybedersem tuzu biberi olur, karşı tarafın tüm masraflarıda benden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 26, 2012, 22:44:30 »
kesinlikle eline yüzüne bulaştırdı aldığıma çok çok pişman oldum yarın hukuki işlemler için avukatla görüşücem maddi açıdanda bi takım masrafları gözardı etmemek gerekiyor birde davayı kaybedersem tuzu biberi olur, karşı tarafın tüm masraflarıda benden

Fazla kafaya takmamaya çalışın Engin bey, bu işler malesef böyle arada şanssızlıklar oluyor. Önemli olan cana birşey gelmesin.
Aracınız servis bakımlıysa zaten garanti kapsamında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #38 : Ocak 27, 2012, 14:26:05 »
arkadaşlar 7 ay önce sıfır dizel corolla aldım araç şuan tam 50.000 km'de işim gereği çok fazla km yapıyorum araç ilkönce 8.000 kmde yağ eksiltti aradım servisi normal dediler motor kurum bağlayana kadar fakat 20.000 de 30.000 de yine aynı sorunları tekrarlamaya başlayınca huylandım 46.000 kmde tekrar yağ eksiltti yenibosna sonkardan aldığım için arabayı servisede yine oraya götürdüm bi süre arabayı izleyelim bakalım net ne kadar yağ eksiltiyor dediler yağımı tamamladılar bugün araba 50.000km de tekrar yağ ikaz lambası yandı ilk önce 8.000 km de yağ eksilten araba 4.000 km de eksiltmeye başladı  bende bugun aracı tekrar sonkara götürdüm ve akşama doğru teslim edicekler netice ne olucak bu sefer çok merak ediyorum aynı zamanda benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız varmı?
Engin bey aynı sorunları bende 2010 model corolla aracımda yaşamaktayım aracım 7.000km de yağ eksiltmeye başladı 15.000 de ikinci yağ eksiltmesinden dolayı aracımın turbosu değiştirildi. fakat 24.000 kmde tekrar yağ eksiltme durumuyla karşı karşıya kaldım ve aracımın motorundan 8 parçanın değişeceğini bildirdiler ve servise çağırdılar aracımın 27.000 km de motor paçaları değişti aracımı teslim etmeden baskı balatanın bittiğini ve bunun değişmesi gerektiğini garanti kapsamı içinde bilye ve metal aksamı garantiyi kapsadığı beyan ettiler ve benden 703 tl ücret talep ettiler kabul etmedim ve aracı almayacağımı pazartesi günü beyan ettim. Bugün avukatımla birlikte noter yoluyla toyotaya ihtarname yollayacağım akabinde tüketici mahkemesinde dava açacağım davayı kazanacağım şüphem dahi yok bu konuda ve dava sonucunda hukuk mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açacağım amacım bir örnek olsun ve emsal teşkil etmesidir. 

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 30, 2012, 19:13:20 »
kesinlikle bülent bey bende izlediğiniz yollara başvurarak bugün birkaç tüketici dernekleriyle görüştüm mahkemeden önce tüketici hakem heyetinede aracınızı gösterirseniz daha mantıklı olur ve mahkemede delil olarak kullanabilirsiniz ön fizibilite için çok faydalı olacaktır inanı ben bunları bugün gün boyu araştırdım ve yarında süreçle ilgili diğer çalışmalara devam edeceğim