Gönderen Konu: E-101 Manyetik Yakıt Tasarruf Cihazı  (Okunma sayısı 28362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: E-101 Manyetik Yakıt Tasarruf Cihazı
« Yanıtla #60 : Kasım 30, 2011, 15:58:04 »
http://www.eliftuning.com/KN-Toyota-Avensis-k-n-ultra-performans-hava-filtre-kiti-69-8754TP_24517.html#0

böyle bir hava filtresine 700 lira verdikten sonra ne kadar zamanda param geri döner :D
???

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 30, 2011, 15:58:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 30, 2011, 16:06:30 »
http://www.eliftuning.com/KN-Toyota-Avensis-k-n-ultra-performans-hava-filtre-kiti-69-8754TP_24517.html#0

böyle bir hava filtresine 700 lira verdikten sonra ne kadar zamanda param geri döner :D

araç 2 defa 1.000.000 devirdikten sonra sanırsam :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 30, 2011, 16:35:41 »
araç 2 defa 1.000.000 devirdikten sonra sanırsam :lol:

yani 2 milyon oluncamı 3 milyon oluncamı anlayamadım  :blink:  :blink: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Kasım 30, 2011, 17:41:07 »
yani 2 milyon oluncamı 3 milyon oluncamı anlayamadım  :blink:  :blink: :D

2x1.000.000=2.000.000
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 30, 2011, 17:55:41 »
yorumların tamamını okumadım ama ilk mesajda (bilgi msjında) bir cümle geçiyor;

"Yakıtın %100'e yakınının aracın ilgili ünitesinde yakılarak tamamen enerjiye dönüşmesini sağlamak suretiyle yakıt tasarrufu yapılmasını sağlar."

bu olay içten yanmalı motorlarda imkansızdır! ! ! içten yanmalı bir motorda verim, benzinli motorlarda max %20, hadi bilemediniz %28 seviyesindedir,, bu fizikte de geçen otto motorunun (inv:Nikolaus Otto) prensibidir aynı zamanda,, dizel motorlarda (inv: rudolph diesel) bu verim biraz daha fazladır (tam hatırlayamadım ama %40'larda olması lazım),,
yani sonuç olarak bu ürün sırf bu cümlesiyle bile daha baştan kaybediyor ve kendini yalanlıyor, hatta biraz da saçmalıyor,,
sırf boru üzerine bir mıknatıs koymayla yanma oranını artırmak, "moleküller düzenlemek" "hizaya sokmak" öyle kolay değil,,
firmalar da bünyesinde okadar mühendisi haybeye çalıştırmıyor,, 
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 30, 2011, 18:04:34 »
2x1.000.000=2.000.000

hadi canım inanmam  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 30, 2011, 18:23:30 »
yorumların tamamını okumadım ama ilk mesajda (bilgi msjında) bir cümle geçiyor;

"Yakıtın %100'e yakınının aracın ilgili ünitesinde yakılarak tamamen enerjiye dönüşmesini sağlamak suretiyle yakıt tasarrufu yapılmasını sağlar."
...

Adamlar süslü cümlelerle kafa karistiriyorlar. Olay gayet basit.
Bu tarz ürünler dolandiriciligin yeni bir versiyonu.

Bir süre önce sunu gördüm bir yerlerde. Cakmaga takiyorsun ve araba az yakiyormus.  :argh:
Bunu alan kisi var midir acaba diye soruyorum kendime. Adamlar ugrasmis sorulari yanitlamis. Gün boyu takili kalabilir mi vs vs.

Alıntı

FUELSHARK NE İŞE YARAR?
SADECE TAKIN VE TASARRUF ETMEYE BAŞLAYIN! Aracınızın elektrik sistemindeki elektrikli unsurlar birbirlerine bağlıdır. Aracınızdan üstün performans elde etmek için aracınız temiz bir elektrik devresi ortamına sahip olmalıdır.

Pek çok araçta zamanla, muhtelif aksesuarların getirdiği yüke ve akülerin, bujilerin ve diğer parçaların normal aşınmasına bağlı olarak elektrik dengesizlikleri ortaya çıkabilmektedir.

Elektrik performansını en iyi düzeyde tutmak ve yakıt tüketimini azaltmak için aracınız dengeli bir voltaj ortamında daha iyi çalışacaktır.

İşte `Fuel Shark` de bunu sağlar. Çok amaçlı bir Voltaj Dengeleyici`dir.
`Fuel Shark`nin dünya genelinde patent bekleyen tasarımı aracınızın elektrik sistemini anında dengeli hale getirir ve sonuçta da yakıt verimliliği ve genel performans artar.
Aracınızın elektrik sistemini dengeli hale getirdiğinizde bunun sağlayacağı büyük faydalardan bir tanesi motorunuzun bujilerinin güçlü, kararlı bir kıvılcım üretmesi ve sonuç olarak da daha iyi bir yanma sağlamasıdır.
Bu da, daha temiz emisyonlara sahip olmanın yanında gücü artırabilmekte ve yakıt tüketimini azaltabilmektedir.

Bu devrim niteliğindeki teknoloji tüketicilere benzin istasyonlarında paradan tasarruf etmenin ucuz bir yolunu sağlarken aynı zamanda da çevrenin korunmasına da yardımcı olmaktadır.
Daha da iyisi, hiçbir kurulum masrafı yoktur. `Fuel Shark`yi aracınızın çakmak soketine takmanız yeterlidir ve mavi ışık `Fuel Shark`nin çalıştığını ve tasarruf etmeye başladığınızı gösterecektir!

`Fuel Shark`yi gün boyu araçta takılı bırakabilir miyim?

Evet. Sabah motoru çalıştırmadan takın ve gün boyu takılı bırakın. Eğer çakmak soketiniz, aracınızın kontağını kapattıktan sonra açık kalıyorsa, aracınızı kullandığınız günün sonunda kontağı kapattıktan sonra `Fuel Shark`yi çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.

`Fuel Shark`yi kullanırken aracımda bir yakıt katkı maddesi (sıvı veya hap) kullanmalı mıyım? Hayır.
Bazı yakıt katkı maddeleri yakıt tüketiminizi artırabilir bu da `Fuel Shark`nin performansı konusunda yanlış ölçüm verebilir. Bazı katkı maddeleri yakıt tüketiminizi artırabiliyor olsa da bunun dezavantajı sürekli bu katkı maddelerini satın almak ve yakıta katmak zorunda olmanızdır.
`Fuel Shark`nin avantajı sadece çakmak soketine takmanızın yeterli olması ve sürekli bu yakıt katkı maddelerini satın alma ve her benzin aldığınızda bu yakıt katkı maddelerini ilave etme sıkıntısı ve masrafı olmadan 3 sene boyunca kullanabilmenizdir. 

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 30, 2011, 18:29:58 »
bu ürünler sayesinde ticarete atılabilirim :)

yakıt tasarrufu için saving eggs (ingilizcem çok iyi değildir doğru mu bilmiyorum yumurta tasarrufu yazmak istedim)

gaz pedalının altına 1 adet koyun, kırmadan, çatlatmadan giderseniz %15 yakıt tasarrufu sağlarsınız. (benim gibi çabuk gaza gelenler için)

Emre Abi umarım alınmazsın, bende bu yakıt tasarruf cihazlarına kafayı takmıştım ve forumda sormasaydım gidip boşuna 1500 lira verecektim :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 30, 2011, 19:09:31 »

yakıt tasarrufu için saving eggs (ingilizcem çok iyi değildir doğru mu bilmiyorum yumurta tasarrufu yazmak istedim)

gaz pedalının altına 1 adet koyun, kırmadan, çatlatmadan giderseniz %15 yakıt tasarrufu sağlarsınız. (benim gibi çabuk gaza gelenler için)

Emre Abi umarım alınmazsın, bende bu yakıt tasarruf cihazlarına kafayı takmıştım ve forumda sormasaydım gidip boşuna 1500 lira verecektim :)

:D :D :D :D :D :D :D :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 30, 2011, 19:25:28 »
Emre Bey bastan emege saygimiz oldugunu söyleyeyim.
Ama bahsi gecen ürünün motora renk katmak disinda hicbir ise yaramayagina eminim.

Parasi bol olanlarin alip denemesi forum icin yararli olur.

Hava filtresi ayri bir durum. Daha gecirgen filtre yakit tüketimini düsürmek mümkün ama temizligi vs kolay degil.
    Murat kardeşime aynen katılıyorum. bir mıknatısla yakıt tasarrufu olsa fabrikalar o kadar uğraşacaklarına bir mıknatıs koyup yakıtı kendileri düşürürdü. hava filtresi ise mantıklı geliyor fakat onun da mahzuru tozları iyi filtre etmemesi olabilir. hava kanalları ne kadar büyük olursa o kadar toz motora girer ve aşınma fazla olur. şunu düşünmek lazım bu filtreleri fabrikalar neden OEM olarak kullanmıyor?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Kasım 30, 2011, 19:34:40 »
Bu konu sitede daha önce epeyce yazıldı ama yeni konu başlığı açılınca yazdıklarımızı tekrarlıyoruz, olsun muhabbet oluyor. Alıntılar yapmadan bazı arkadaşlara yanıt vereyim.

- Murat Bey , duymuşsunuzdur dün bir şehrimizde bir dolandırıcı " Peygamber soyundan geliyorum " diyerek ev yapma bahanesiyle 1000 küsur kişiden epeyce bir para toplamış, cennetteki işleri uzadığından olsa gerek ortaya bir türlü ev mev koyamayınca >:( şikayetler olmuş ve yakayı ele vermiş , yani bu ülkede her satışın bir alıcısı mutlaka var.

- Yakıtın %100 yanmasıyla , motor veriminin %20 olması farklı şeylerdir. Yani yakıt %100 verimle yansa da , ortaya çıkan enerjinin çok büyük kısmı ısı ve sürtünme şeklinde havaya uçar , geri kalan %20 enerji mekanik güce dönüşüp aracımızı yürütür, bunları karıştırmayalım.

- Mıknatıs , sanayide de bir çok alanda verim amaçlı  kullanılıyor, bununla ilgili sağlam firmaların sitelerinde güvenilir bilgiler var. Faydasını görmeseler sanayi firmaları bunları kullanmazdı.  Tabii ki burada da şarlatanlar var. Doğru dürüst bir manyetik alan yaratmayan mıknatısları aşırı pahalı satıp milleti yoluyorlar. Doğru kullanım da önemli. İlk sayfadaki resimlerde common raile giden boru üstüne takmış, oysaki burası genelde yüksek basınçtan dolayı lastik değil manyetik özelliğe sahip çelik bir boru, bunun üzerine mıknatıs takılırsa manyetik akılar yakıt üzerinden değil boru et kalınlığı üzerinden dolaşır, bir faydası olmaz yani, bu durumda yakıt pompası öncesine takılması gerekir. Bu konuda bir uyarı yazmamış.

- Ben sağdan soldan söktüğüm çok kuvvetli mıknatısları kendim yakıt borusu üzerine koydum , zararı olmaz. Faydası olacağına inanıyorum ama belirtilen fiyatlara öyle bir ürün alıp takmazdım. Böyle bir ürün görürseniz içine bir tornavida sokun , hareketini elinizle kontrol edebiliyorsanız manyetik alan çok zayıftır, hiç almayın daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 30, 2011, 19:45:34 »
Miknatisi genelde elektrik kablolarinda kullandiklarini biliyorum. Özellikle veri aktarimi yapan kablolarda sinyallerin daha temiz gelmesi icin kullaniliyor. Miknatis'in, hele hele ufacik olanlarinin, yakit gibi maddenin üstünde yapacagi etki ne olabilir anlayamiyorum. Herhangi bir etki bile yapsa, onun ölcülebilecek bir fayda getirecegine inanmiyorum. Düzgün buji, yag, hava filtresi kullanan ve zamaninda degistiren bir sürücü cok daha fazla tasarruf edecektir.

Hadi bunlari gectik. Bir kac kere söylenmis; arac üreticileri ufacik iyilesmeler icin acayip paralar harciyorlar. Zaten pozitif bir etkisi olsaydi, araclarda coktan standart donanim olarak gelirdi.

Bunun disinda o adama para verenlere, Allah sabir ve akil verir insallah diyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Kasım 30, 2011, 22:37:13 »
    Murat kardeşime aynen katılıyorum. bir mıknatısla yakıt tasarrufu olsa fabrikalar o kadar uğraşacaklarına bir mıknatıs koyup yakıtı kendileri düşürürdü. hava filtresi ise mantıklı geliyor fakat onun da mahzuru tozları iyi filtre etmemesi olabilir. hava kanalları ne kadar büyük olursa o kadar toz motora girer ve aşınma fazla olur. şunu düşünmek lazım bu filtreleri fabrikalar neden OEM olarak kullanmıyor?

Atilla amca filtrede gözenekler büyük değil vede özel yağları ve temizlik ürünleri var bunlar sayesinde gayet verimli bir şekilde toz tutma kapasitesine sahip :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Kasım 30, 2011, 23:42:54 »
Atilla amca filtrede gözenekler büyük değil vede özel yağları ve temizlik ürünleri var bunlar sayesinde gayet verimli bir şekilde toz tutma kapasitesine sahip :)
   Ercü benim fiat kupede vardı eski halininde hiç kullanmadığımdan bir şey diyemiyeceğim. faydası olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 01, 2011, 13:49:29 »
abi senin sistem manyakkk görünüyo masallah  :D :D :D  :alkis:
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 01, 2011, 14:09:15 »

Abıım alınacak bırsey yok bunda :)  Sonucta olayın ne oldugunu merak ettıgım ıcın acmıstım konuyu. yeterınce bılgı ahıbı oldum forum ve sız degerlı arkadaslarım kardeslerım sayesınde.. ama yumurta olayı enteresan kabul etmelıyımkı.. denemeye deger.. :) :)
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tavşan korktuğu için kaçmaz; kaçtığı için korkar..
« Yanıtla #76 : Mart 21, 2012, 18:35:11 »
Bugün yeni bir ürün sipariş ettim.  :alkis:

En kısa zamanda foto ekleyeceğim.  ;)
EE90 - 1992 Corolla XL 1.3 - 12 valve - Atiker LPG - Beyaz