Gönderen Konu: E-101 Manyetik Yakıt Tasarruf Cihazı  (Okunma sayısı 27423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: E-101 Manyetik Yakıt Tasarruf Cihazı
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2011, 13:58:48 »
Bu filtrenin makyajlı kasa Corolla 1,33 için olanını araştırdım Goggle'dan.. Ama bir sonuç alamadım. Biliyorsanız link paylaşabilirmisin Mesut?

Emre Acaba Mesut'un paylaştığı filtre ile seninki benzer veya aynı ürünlermi?

ben çalıştığım yerden dolayı açık hava filtresi dikkat çeker diye kutu içi aldım çok da memnum kutu veya açık olup olmamasına sen karar vermelisin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2011, 13:58:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 30, 2011, 14:02:36 »
Emre şöyle yapalım öncelikel temizleme ile ilgili bir konu açmıştım ayrıntılı fotoğraflı önce onu bir incele :)

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/acik-hava-filtresi-temizigi-resimli-anlatim/

buda benim aracımda kullandığım filtre (ben 1600 2000cc motorlar için olanını kullandım. sen istersen 1300 1600 arası olanı al biraz daha küçüktür boyut olarak.) :

http://www.autostyle.co.za/prodview.php?prod_id=1276

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 30, 2011, 14:03:17 »
Emre Bey bastan emege saygimiz oldugunu söyleyeyim.
Ama bahsi gecen ürünün motora renk katmak disinda hicbir ise yaramayagina eminim.

Parasi bol olanlarin alip denemesi forum icin yararli olur.

Hava filtresi ayri bir durum. Daha gecirgen filtre yakit tüketimini düsürmek mümkün ama temizligi vs kolay degil.

Murat Bey,
Mesaja zaman ayırdığınız için teşekkürler.. Sırf yazı yazmak olsun amacıyla bir paylaşıma alakasız yorumlar yazmak anlamsız geliyor bana. Sonuçta ben bu aleti internet ortamında ilk defa gördüm. Daha önce rastlamadığım bir şeyi forumdaki arkadaşlarımla sizlerle paylaşmak istediğimde bu tarz yorumlarla karşılaşmak üzmenin ötesinde sinirlendirdi beni.. Fikri olmayabilir veya varsa bir fikri, daha iyisini önerebiliyorsa yorumunu paylaşsın arkadaşlar .. Neyse sanırım biraz fazla hassasiyet gösteriyorum ama hoşuma gitmediğini belirtmek isterim..

Hava filtresi olayına gelince inanın daha önce hiç kullanmadım bu tarz bir tasarruf cihazı veya filtresi. Bu yüzden sizlerin fikirlerine başvurmak istedim ki iyikide açmışım konuyu. Öneriler hoşuma gitti.Paylaşımlar oldukça doğruyu bulur ve aracımızla en fazla tasarrufu sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Ben ve benim gibi konu hakkında bilgilenmeye yeni başlayan arkadaşlarada ışık tutmuş oluruz. Paylaşımlar için hekese teşekkürler.. 
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 30, 2011, 14:04:44 »
Emre şöyle yapalım öncelikel temizleme ile ilgili bir konu açmıştım ayrıntılı fotoğraflı önce onu bir incele :)

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/acik-hava-filtresi-temizigi-resimli-anlatim/

buda benim aracımda kullandığım filtre (ben 1600 2000cc motorlar için olanını kullandım. sen istersen 1300 1600 arası olanı al biraz daha küçüktür boyut olarak.) :

http://www.autostyle.co.za/prodview.php?prod_id=1276

Harikasın Mesut.. Paylaşım için teşekkürler.. Emre sanada teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 30, 2011, 14:10:06 »
Rica ederim Emre :) ilk sayfadaki son mesajımada aracın fotolarını ekledim bi fikir edinirsin :)  bu filtreler doğru kullanılırsa 1.000.000 km ömürleri var. ben 130,000 km deki aracımı satarken hala üzerindeydi ve ilk günkü gibiydi :)  verdiğim linkteki konuyu inceleyince zaten bunu göreceksin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 30, 2011, 14:12:20 »
mesut çok güzel anlatmışsın  :alkis: ... performans hava filtreleri genelde motorun zengin karışımını daha güçlü yapması açısından uygulanan bir araç... fabrikada yapılan ve motora takılan denso marka filtreler tamamen motoru tıkamaktan başka bişey değil bana göre... performans hava filtresi kullanan bir araç daha iyi ivmelenmesi için kullanılır. ekonomi pek gözetilmez. ben hem ekonomi hemde ivlmelenme için aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 30, 2011, 14:21:09 »
mesut çok güzel anlatmışsın  :alkis: ... performans hava filtreleri genelde motorun zengin karışımını daha güçlü yapması açısından uygulanan bir araç... fabrikada yapılan ve motora takılan denso marka filtreler tamamen motoru tıkamaktan başka bişey değil bana göre... performans hava filtresi kullanan bir araç daha iyi ivmelenmesi için kullanılır. ekonomi pek gözetilmez. ben hem ekonomi hemde ivlmelenme için aldım.

Emre ülkemizde şöyle bir yanlış bilgi var. açık hava filtresi araca çok yaktırır. kardeşim sen motordaki hırıldama sesini duyup gaza gelip sesi duyucam diye zırt pırt gazı kökler ve ayağını çekersen tabiki çok yakar :) ancak doğru kullanılırsa çok etkilidir. birde dediğin gibi orjinal filtreler aracı tıkıyor hava geçirgenliği bu ürünler kadar değil o nedenle motor çok yakıyor ayrıca kirlenince içeri giren hava iyice azalınca araç çok fazla yakmaya başlıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 30, 2011, 14:24:47 »
Konuyla ilgili görüşün varmı? Eleştiri yapılacak, dalga geçilecek bir konu ya da mesaj olduğunu sanmıyorum Oktay kardeşim.. Emeğe saygı lütfen..!!

ben bunda emek falan görmüyorum, insanlar nasıl tasarruf yaparım derdine düşmüş bundan faydalanıp da ceplerinden para söğüşlenmeye çalışılıyor. sizin yazınız da bana reklam niteliğinde geldi. ha siz orada yazsaydınız linkte ki ürün gerçekten faydalı mıdır o zaman adam gibi cevap alırdınız. daha önce de bu tip konular tartışıldı. firmadan daha iyi reklam yapmışsınız. emin olun yüz yüze olsaydık daha çok dalga geçerdim. samimiyetinize inanamadım açıkçası.

ben şunu algılayamıyorum sadece; otomobil termodinamikten mekaniğe temel mühendislik bilimlerinin hemen hemen hepsinin yoğurulmasıyla ortaya çıkan bir makinedir. otomotiv sektörü sandığınız gibi 3-5 çapulcunun icat diye ortaya attığı uyduruk malzemelerle kıyaslanacak kadar küçük bir sektör değildir. hani biz burada yazıyoruz ya 7,2/100 lt/km orada ki 0,2 yi bile yok edebilmek için arge yapıyorlar ve bu argelerin maliyetin sizin tahmin edemeyeceğiniz boyutlarda. şimdi böyle devasa bir sektör bunu akıl edemedi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 30, 2011, 14:29:32 »
Emre ülkemizde şöyle bir yanlış bilgi var. açık hava filtresi araca çok yaktırır. kardeşim sen motordaki hırıldama sesini duyup gaza gelip sesi duyucam diye zırt pırt gazı kökler ve ayağını çekersen tabiki çok yakar :) ancak doğru kullanılırsa çok etkilidir. birde dediğin gibi orjinal filtreler aracı tıkıyor hava geçirgenliği bu ürünler kadar değil o nedenle motor çok yakıyor ayrıca kirlenince içeri giren hava iyice azalınca araç çok fazla yakmaya başlıyor :)

aynen öyle bende şu şekilde düşünmüştüm. biraz kullanırım hava filtresi adaptasyonundan sonra bana istediğimi verir diye düşünürken istediğim ivmelenmeyi ve istediğim ekonomiyi bana yeterince verdi. kirlenmeye gelince ankarada benim geçtiğim yollarda kum ve benzeri toz halinde bulunan toprak bulunmamakta rahatlıkla 10 bin km kullanabilirim. ama bende temizlik hastalığı olduğundan dolayı :) her bin de bakım :D ( benim bakımlar biraz kaydı işlerimden dolayı 13 bin de yaptırdım bide 24 binde yaptırdım bakımı hava filtrem daha ilk günki gibiydi :) denso toyota hava filtresi )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 30, 2011, 14:32:27 »
ya bu filtre dizelde de olsa ne güzel olurdu büyük hacimli dizeller için K&N filreler var da 1.4 için yok. kamyon gibi dolaşırdım yarisle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 30, 2011, 14:35:13 »
ya bu filtre dizelde de olsa ne güzel olurdu büyük hacimli dizeller için K&N filreler var da 1.4 için yok. kamyon gibi dolaşırdım yarisle :D

kolayı var hemen 2 tane süngeri alıyoruz zeytin yağı :D türk işi kutu içi hava filtresi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 30, 2011, 14:44:37 »
kolayı var hemen 2 tane süngeri alıyoruz zeytin yağı :D türk işi kutu içi hava filtresi :D

bak mantıklı aslında piyasaya bile süreriz tasarruf cihazı diye. içindeki eşsiz ege zeytinyağı formülasyonu ile mükemmel toz tutma özelliği falan da yazarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 30, 2011, 14:46:09 »
bak mantıklı aslında piyasaya bile süreriz tasarruf cihazı diye. içindeki eşsiz ege zeytinyağı formülasyonu ile mükemmel toz tutma özelliği falan da yazarız :)

egeye gitmeyelim boşver gemlik var :D ham madde yakınlığıda var tamamdır. bu işe giriyoruz :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 30, 2011, 14:49:22 »
ben bunda emek falan görmüyorum, insanlar nasıl tasarruf yaparım derdine düşmüş bundan faydalanıp da ceplerinden para söğüşlenmeye çalışılıyor. sizin yazınız da bana reklam niteliğinde geldi. ha siz orada yazsaydınız linkte ki ürün gerçekten faydalı mıdır o zaman adam gibi cevap alırdınız. daha önce de bu tip konular tartışıldı. firmadan daha iyi reklam yapmışsınız. emin olun yüz yüze olsaydık daha çok dalga geçerdim. samimiyetinize inanamadım açıkçası.

ben şunu algılayamıyorum sadece; otomobil termodinamikten mekaniğe temel mühendislik bilimlerinin hemen hemen hepsinin yoğurulmasıyla ortaya çıkan bir makinedir. otomotiv sektörü sandığınız gibi 3-5 çapulcunun icat diye ortaya attığı uyduruk malzemelerle kıyaslanacak kadar küçük bir sektör değildir. hani biz burada yazıyoruz ya 7,2/100 lt/km orada ki 0,2 yi bile yok edebilmek için arge yapıyorlar ve bu argelerin maliyetin sizin tahmin edemeyeceğiniz boyutlarda. şimdi böyle devasa bir sektör bunu akıl edemedi mi?

Aslında son mesajında yaptığın saygısızlığın sonucunda sana cevap dahi yazmamalıydım ama ne yazıkki bu ortamda birşeyler paylaştığımız için seni kaale almak zorundayım..

Farzetki reklam için yazdım bunu.. anlatmanın daha uygun bir yolunu seçebilirdin ve Reklam yaptığımı birtek sen algıladın sanırım.. Diğer arkadaşlar akıl edemediler.. senin gibi davranmayı neden seçmedilerde adam gibi cevap verdiler konuya? bende bunu anlayamadım. Mesut veya diğer arkadaşlar bilmiyorlarmı araçların üretimi sırasında mühendislerin ne kadar uğraş verdiklerini? neden hala yakıt tasarrufu adına bir şeyler araştırıp uygulamaya çabalıyorlar..? otomobilin, termodinamikten mekaniğe temel mühendislik bilimlerinin hemen hemen hepsinin yoğurulmasıyla ortaya çıkan bir makine olduğunu bir tek senmi biliyorsun?? Binlerce insan yakıt tasarrufu amacıyla araştırma yapıyor ve akıllarına en uygun olanı alıp araçlarına uyguluyorlar. Elde ettikleri sonuç iyi olanlarda var iyi olmayanlarda..

Bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum bana karşı.. Ama dilesende olur dilemesende.. Canın sağolsun. Sonuçta bu konuyu sadece bilgi edinmek ve ilk defa internette rastladığım bir ürünü sizlere açarak tartışmaya sunmak istedim. Senin mesajın canımı sıksada dert etmiyorum Mesut ve diğer arkadaşların paylaşımları sayesinde bilgi edinme fırsatım oldu.. Yinede sana ve diğer forumdaşlarıma kazasız, keyifli sürüşler dilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 30, 2011, 14:50:29 »
hooop bensiz nereye beyler açılın :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 30, 2011, 14:52:24 »
Yakıtın içindeki atomları hizaya dışarıdan bir etki ile  malesef hizaya sokamazsınız bunu çok tecrübeli veya başarılı bir kimyager iseniz evde 1 depo benzin ile oynar gayet güzel hale getirirsiniz tasarruf veya performans elde ederseniz.. Ki bu işler oyuncak arabaların içindeki kadar güce sahip mıknatıslarla olacak iş değil.. Hadi dışarıdan bir etki olursa bile o kadar yüksek manyetik güce sahip mıknatıslar kullanmalısınız ki buda pek mümkün değil aracın elektronik vs bütün aksamlarını etkiler hoş olmayan sonuçlar doğurabilir..

Hava filtresi çok yaktırmaz Mesut ve Oktay abinin ve diğer arkadaşların dediği gibi daha çok hava geçmesini sağladığından araba lazım olan havaya daha kolay ulaşacağından hiç bir şekilde zararı olmaz yararı olur ki üst devirlerde kağıt filtreye oranla daha az yaktırır alt devirlerdede daha rahatlar.. Bizde kullanıyoruz açık hava filtresini ben 7000 kmye yaklaştığında temizlemiştim ki artık hava çekmiyordu üzerinde sinekler vs vardı ve akan kir akıllara zarardı..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 30, 2011, 14:54:03 »
Yakıtın içindeki atomları hizaya dışarıdan bir etki ile  malesef hizaya sokamazsınız bunu çok tecrübeli veya başarılı bir kimyager iseniz evde 1 depo benzin ile oynar gayet güzel hale getirirsiniz tasarruf veya performans elde ederseniz.. Ki bu işler oyuncak arabaların içindeki kadar güce sahip mıknatıslarla olacak iş değil.. Hadi dışarıdan bir etki olursa bile o kadar yüksek manyetik güce sahip mıknatıslar kullanmalısınız ki buda pek mümkün değil aracın elektronik vs bütün aksamlarını etkiler hoş olmayan sonuçlar doğurabilir..

Hava filtresi çok yaktırmaz Mesut ve Oktay abinin ve diğer arkadaşların dediği gibi daha çok hava geçmesini sağladığından araba lazım olan havaya daha kolay ulaşacağından hiç bir şekilde zararı olmaz yararı olur ki üst devirlerde kağıt filtreye oranla daha az yaktırır alt devirlerdede daha rahatlar.. Bizde kullanıyoruz açık hava filtresini ben 7000 kmye yaklaştığında temizlemiştim ki artık hava çekmiyordu üzerinde sinekler vs vardı ve akan kir akıllara zarardı..

Bilgi için teşekkğrler Ercüment kardeşim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 30, 2011, 14:55:36 »
Emre selam. Oktay çok iyi biridir haftada 1 2 kere görüşürüm evime çok yakın oturur ve çok iyi dostumdur :)  eskiden ben onun bu konuda davrandığı gibi davranırdım (bu olayada ilk defa rastlıyorumya :) ) ama baba olunca sanırım duruldum :D  aslında konuyu ilk açtığımda bende reklam zanettim sonra aavatarına ve yazdıklarına bakınca reklam olmadığına kanaat getirdim :) Oktayda reklam sanmış ki bende öyle sanmıştım ilk başta. lütfen atışmayalım arkadaşlar :) eskiden ben dididşirdim herkezle ve bana hep sakin ol denirdi şimdi ben sakin ol diyorum hayret ettim kendime bir an :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 30, 2011, 14:56:43 »
insanda bile hızlı koşmak istiyosak bol nefes... yürürken daha iyi tork istiyosan yani ayaklarımızı sağlam basmak istiyorsak engelsiz hava akışı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 30, 2011, 14:59:13 »
Emre selam. Oktay çok iyi biridir haftada 1 2 kere görüşürüm evime çok yakın oturur ve çok iyi dostumdur :)  eskiden ben onun bu konuda davrandığı gibi davranırdım (bu olayada ilk defa rastlıyorumya :) ) ama baba olunca sanırım duruldum :D  aslında konuyu ilk açtığımda bende reklam zanettim sonra aavatarına ve yazdıklarına bakınca reklam olmadığına kanaat getirdim :) Oktayda reklam sanmış ki bende öyle sanmıştım ilk başta. lütfen atışmayalım arkadaşlar :) eskiden ben dididşirdim herkezle ve bana hep sakin ol denirdi şimdi ben sakin ol diyorum hayret ettim kendime bir an :D :D

allah analı babalı büyütsün kuzuyu :) bir erkekler hep böyleyiz evlenene kadar kanımız deli akar sonra evlilik yine biraz delikanlılık kalır sonra çocuk derken altın vuruş yapılırcasına :D durgunluk dingillik hali ve huuu huu huu danaları kovarız bostandan :D