Gönderen Konu: Kaliper Sesi Toyota'nın Kronik Sorunu Mu ?  (Okunma sayısı 25189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaliper Sesi Toyota'nın Kronik Sorunu Mu ?
« Yanıtla #60 : Ağustos 06, 2013, 09:54:45 »
Merhaba Toyota dostları.

Çok büyük umutlarla aldığım ve aslında beklentilerimi karşılayan avensis aracımdan ufak sayılabilecek şikayetim var. Hemen peşin söyleyeyim ilerleyen dönem içinde bu yazıları okuyup aracı "kötü" sananlar olmasın. Araç fiyatına göre mükemmel. Araç makul oranlarda sessiz olduğu için normalde duyulmayacak ufak sesler duyulabiliyor. Bahsettiğim öyle paldır küldür bir ses değil!

Aracımda birkaç ay evvel parke yollarda ön taraftan hafiften "lıkırtı" tarzı bir ses geliyordu. Bu ses frene basınca kesiliyordu. Durumu servise ilettim ve garanti kapsamında kaliperleri değiştirmişlerdi. 2-3 bin km. yaptım yapmadım aynı ses parke ve stabilize yollarda gelmeye başladı.

Bu kaliper sesi Toyota'nın kronik sorunu mu ? Forumda biraz araştırma yaptım geçici çözüm yağlama ve tornadan bahsediliyor. Değişim kesin çözüm denilecek ama dediğim gibi 3 bin km olmadan aynı ses gene geliyor.

Sözlerimi noktalamadan tekrar söyleyeyim öyle abartı ses değil ama araç genel anlamda makul sessiz olunca kulak o "lıkırtı"sesine takılıyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 06, 2013, 09:54:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 06, 2013, 11:27:32 »
  Sesin kaliper değişimi ile kesilmesi sorunun büyük ihtimalle kaliperde mevcut hareketli bir parçadan olduğu anlaşılıyor. Bu konuda servisten ziyade ana merkez ile yazışırsanız, olası kronik problem, yeni üretim serilerde giderilme yoluna gidilebilir düşüncesindeyim. Bu şekilde yeniden tasarlanmış bir parçayı aracınıza uygulatma şansınız doğabilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 06, 2013, 12:07:19 »
Ses büyük ihtimalle kaliper pimlerinden geliyor, geçen sefer yetkilinin kaliperleri değiştiğini sanmıyorum zira kaliperler böyle ses çıkartmaz, sadece pimleri biraz daha yağlayıp bırakmışlardır. Aracı kullandığınız satıh çok titreşimli ise, kaliperlerinde pim kullanılan bütün markalarda aynı sesin oluşmasına sebep olur, bu Toyotaya ait bir sorun değildir. Sorun yollardadır.

Kaliper pimlerinizi değiştiriniz, yol titreşiminden dolayı aşınma meydana geldiği için malesef garanti kapsamında değişim yapamazsınız.

Pimler yenilendikten sonra, fren balataların arkalarına çift taraflı bant yapıştırıp ondan sonra kalipere geçilmesini sağlarsanız titreşimleri yok edip yeni kaliper pimlerinin ömürlerini uzatabilirsiniz.

Not: İlk 50km freniniz yumuşak olacağından dikkatli olunmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ağustos 06, 2013, 14:08:15 »
  Sesin kaliper değişimi ile kesilmesi sorunun büyük ihtimalle kaliperde mevcut hareketli bir parçadan olduğu anlaşılıyor. Bu konuda servisten ziyade ana merkez ile yazışırsanız, olası kronik problem, yeni üretim serilerde giderilme yoluna gidilebilir düşüncesindeyim. Bu şekilde yeniden tasarlanmış bir parçayı aracınıza uygulatma şansınız doğabilir bence.

Hakan bey konuyu genel merkeze ilettim birkaç saat evvel. Muhtemelen servisimize uğrayın diye dönüş yapacaklardır.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ağustos 06, 2013, 14:28:15 »
Ses büyük ihtimalle kaliper pimlerinden geliyor, geçen sefer yetkilinin kaliperleri değiştiğini sanmıyorum zira kaliperler böyle ses çıkartmaz, sadece pimleri biraz daha yağlayıp bırakmışlardır. Aracı kullandığınız satıh çok titreşimli ise, kaliperlerinde pim kullanılan bütün markalarda aynı sesin oluşmasına sebep olur, bu Toyotaya ait bir sorun değildir. Sorun yollardadır.

Kaliper pimlerinizi değiştiriniz, yol titreşiminden dolayı aşınma meydana geldiği için malesef garanti kapsamında değişim yapamazsınız.

Pimler yenilendikten sonra, fren balataların arkalarına çift taraflı bant yapıştırıp ondan sonra kalipere geçilmesini sağlarsanız titreşimleri yok edip yeni kaliper pimlerinin ömürlerini uzatabilirsiniz.

Not: İlk 50km freniniz yumuşak olacağından dikkatli olunmalıdır.

Tekin bey kaliperlerin değiştiğine dair üzerinde ücret yazılı evrak tanzim ettiler ve garanti kapsamında olduğu için ücret ödemedim. Yanılmıyorsam 260 TL gibi bir rakamdı.

Değiştirdim deyip değiştirmemezlik yapıyorlar mı ?

Eski aracım honda civiği 5 yıl boyunca kullandım bahsettiğim tarz ses yoktu. Ancak onda da direksiyon tıkırtısı vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ağustos 06, 2013, 15:16:39 »
Değiştirdim deyip değiştirmemezlik yapıyorlar mı ?

Öyle bir şey yapacaklarını sanmam, ihtiyaçlarıda yoktur.

Bazen bir şeylerin değiştiği bilgisi verilir fakat müşteri tam bilgiye sahip olmadığı için bilgi karmaşası oluşabilir.

Süreci takip edip değiştirilmesini sağlayınız, çözülmeyecek bir probleminizin olduğunu düşünmüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)