Gönderen Konu: MMT Yolda kaldı ! ! !  (Okunma sayısı 8748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
MMT Yolda kaldı ! ! !
« : Kasım 15, 2011, 20:24:15 »
Merhaba abilerim..Korktuğum oldu ve bugün aracımız beni yolda bıraktı, otomatik modda kullanırken sıkışık trafikte hafif eğimli yerden inerken dur kalklardan frene basarken bir sapıtma olduğunu anlamıştım ve devir artmaya başladı sonra trafik düzeldi ilerlerken devir saati 5 bine çıkıp pat pat diyip ikiye atmadan stop etti aracım ve 5 dkkika çalışmadı şanzıman arıza ışığını yaktı çarşının ortasında o kalabalıkta yolun ortasında beni rezil etti..Öncesinde yeni çalıştırmıştım ve 2 dk ısınmasını bekledim ki tüpe geçsin diye geçmedi ordada bir anormallik vardı ki evin ordan yola çıktığımda hoplayıp zıplayıp tüpe geçti..Ardından çalışıp frene basıp beklediğimde titremeler başladı halen daha öyle..Gerçekten canımı sıktı ELPA plazayı arayıp cumartesi randevu aldık bakalım..(tüpüm prins hiç öyle yapmazdı ve bakım zamanına 500 km kalmıştı..)  :(
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

MMT Yolda kaldı ! ! !
« : Kasım 15, 2011, 20:24:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: MMT Yolda kaldı ! ! !
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2011, 20:32:33 »
  Çok geçmiş olsun, umarım en iyi şekilde hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2011, 20:37:52 »
Teşekkürler Hakan abi..ama aklımda hep şu soru işareti var her bakım zamanına doğru ya da her 50 binde böyle arıza mı vericek bu araç ? Neresinde bunun uzun ömürlülüğü sürekli uğraşıcam gibi görüyorum :/
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2011, 20:48:35 »
  Mmt gerçekten biraz havada kaldı sanırım, özellikle yokuşlu yolları olan yerlerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Normalden daha fazla özen istiyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2011, 20:57:41 »
kesin tüp yüzünden şanzıman bozulmuştur yoksa toyota yolda kalmaz  :P şaka yapıyorum umarım ciddi bi durum yoktur. acaba baskı balata bitmiş olabilir mi? birde sanırım mmt vitesli araçları yokuşta dur kalklı trafikte manuel kullanmaya alışmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2011, 21:33:38 »
acaba mmt yüzünden mi yoksa gaz kesiciden mi merak ettim şimdi.

ben dedim bi toyotayı test edeyim... neyse gittik toyotaya dedim ki test istiyorum.. bana listedeki en pahalı arabayı çıkarttılar verdiler.

yolda az trafiğe rastladık ve yanımdaki görevli hemen vitesi boşa aldı. dedim hayırdır ? sıkışık trafikte çok ısınıyor dedi..

bende tamam dedim :)  toyotaya yakışmamış bu mmt meselesi..

biliyorsunuz ki normal yağlı yani hidrolik sistem otomatik araçlarda araç sürekli bir miktar kavrama yapar.ve gaza basmadanda freni bırakınca gider. bu o sistemin avantajı. ancak
toyotadaki sistem normal bir düz arabadaki vites kutusunun otomatikleştirilmiş hali. araba debriyaja basma işini yapıyor.vitesi kendi seçiyor. ama araba durduğunda hala kavramada oluyor. yani düz vitesli arabada sürekli yarım debriyajda beklediğinizi düşünün..
tabi bu şekilde olmasa yani sürekli kavramada beklemese buseferde 1. vitese geçmek için 1 saniye gibi bir zamana ihtiyacı olacaktı.. şu bir gerçek ki mmt de uzun süre durmalarda boşa elimizle arabayı almak şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2011, 21:38:48 »
Dediğim gibi abilerim yokuş yukarı değildi trafik eğimli aşağıya doğruydu frene basınca hop diye duruyor titriyor devir yükseliyor..Şimdi en son bakım 46 binde yapıldı şuan 55,600 falan bunu cumartesiye kadar 56 bine tamamlasam mı siz ne dersiniz yoksa yatsın mı aracım anlamadım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2011, 21:58:47 »
hemen gitseniz daha iyi bence doldurmaya gerek yok zaten 60000 bakımı galiba erken gidildiği için 56000 e kadar düşmüş
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2011, 22:01:53 »
Evet aldığımızda 46 bindeydi aldığımız gibi bakıma sokmuştuk..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2011, 22:40:00 »
yolda kalma işi benim başıma boğaziçi köprüsünde geldi. nedeni ise balata bitmiş. önce uyarı düdüğü çaldı. sonra araç vitesine bakmaksızın kendini boşa aldı ve ben köprüde kalakaldım.
merak etmeyin balata değişince saat gibi çalışmaya devam ediyor. garantisi varsa ordan değişirler zaten.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2011, 09:31:35 »
mmt arızasının nedeni ecu kartından kaynaklı, şanzıman uzun süreli dur kalk olan yoğun trafikte ısınıyor ve müşir ecu karta uyarı veriyor ve kart aracı boşa atıp soğuyana kadar vitese geçmesini engelliyor, çözümü garanti kapsamında yetkili serviste ecu kartı değişimi ve sonuç bir daha yolda kalmak yok :), bu sorun uzun süre önce çözüldü ancak hala bu kartı değiştirilmemiş araçlar var onlarda bu yaşanmaya devam ediyor
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2011, 09:49:42 »
Frene basınca debriyaj  boşa geçer multimode şanzumanda, devir rolantiye iner. Yarım kavrar debriyajı bitirir diye bir olay yok. Alper erken bitmiş balata, servisi sıkıştırmaya bak. 2007 mmtler revizyon görmüştü, garantiye bakılmaksızın.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2011, 11:11:32 »
Alper geçmiş olsun.
Sorun acaba kesin mm'de mi, servis teki teşhisleri bize da aktarırsan sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2011, 14:43:16 »
Teşekkür ederim..Abi garantisi yok ama nasıl garanti kapsamından değişicek onu anlamadım toyotanın buna karşılık çıkardığı bi durum mu var garanti kapsamı olarak geçiyor ? Bu araç sürekli böyle yapıcaksa yarın öbür gün 100 binde 150 binde elimde patlıyacak demektir bahsettiğiniz ecu baskı seti nerden baksan 2 bin lira en az şekliyle uğraşılır mı bununla... :(
Nedense ben hiç sitede 100 bini geçmiş bi mmt kullanıcısı görmedim millet elinden mi çıkarıyor napıyor anlamadım..  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2011, 15:46:35 »
kesin tüp yüzünden şanzıman bozulmuştur yoksa toyota yolda kalmaz  :P şaka yapıyorum umarım ciddi bi durum yoktur. acaba baskı balata bitmiş olabilir mi? birde sanırım mmt vitesli araçları yokuşta dur kalklı trafikte manuel kullanmaya alışmak gerekiyor.

+1 Gerçi ben neredeyse hep manuel kullanıyorum. Özellikle yokuşlarda çok saçmalıyor çünkü.

Baskı balatayı da multimodlarda erken değiştirmek gerekiyor sanırım ama 50bin yine çok erken. Kullanım farkından doyuyor bu km farkı sanırım. Biz Yaris'i 70 binde almıştık, 93binde de serviste debriyaj sistemini değiştirdik. Ondan sonra her şey toz pembe hayatımda.. Nazar değmesin de pek bir severim yarimi.

Teşekkür ederim..Abi garantisi yok ama nasıl garanti kapsamından değişicek onu anlamadım toyotanın buna karşılık çıkardığı bi durum mu var garanti kapsamı olarak geçiyor ? Bu araç sürekli böyle yapıcaksa yarın öbür gün 100 binde 150 binde elimde patlıyacak demektir bahsettiğiniz ecu baskı seti nerden baksan 2 bin lira en az şekliyle uğraşılır mı bununla... :(
Nedense ben hiç sitede 100 bini geçmiş bi mmt kullanıcısı görmedim millet elinden mi çıkarıyor napıyor anlamadım..  :huh:

Benim yarim 112bine yaklaşıyor, daha da elimden çıkarma gibi bir derdim yok. Eğer bir yerden elime para geçip de üst modele çıkma gibi bir durum olmazsa 200'e kadar gider herhalde :) İnşallah tabii..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 16, 2011, 16:04:12 »
   MMT şanzımanda ki ilk kural sıkışık trafikte ilerlerken otomatik mod'da değil manuel mod'da kullanmak gerek.Yoksa bu ve bunun gibi manyaklıklar yapabiliyor.
   Alper sanda eçmiş olsun...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2011, 01:10:57 »
Yorumlar için teşekkür ederim bu bana tekrardan mercedes bmw audi volvodan şaşmıcaksın anlamına geliyor..
Sorunsuz olsun toyota alalım dedik fason çıktı çok üzücü gerçekten Cumartesi günü ne kadar lık bir fatura bizi bekliyor çok merak ediyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2011, 08:47:20 »
Yorumlar için teşekkür ederim bu bana tekrardan mercedes bmw audi volvodan şaşmıcaksın anlamına geliyor..
Sorunsuz olsun toyota alalım dedik fason çıktı çok üzücü gerçekten Cumartesi günü ne kadar lık bir fatura bizi bekliyor çok merak ediyorum..
Al benden de o kadar.
Ben de cumartesi servise gidip, içine fare giremeyen araba isteyeceğim.
:/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2011, 09:42:31 »
genelde mmt yi beğenmeyen çok arkadaş var ancak, ben çok memnunum evet ilk başta bendede aynı boşa atma sorunu oldu ve ecu kartı değişimi sonrası hiç bir şekilde aynı sorunu bir daha yaşamadım, mmt yi kullanmaya alıştıktan sonra özellikle yokuş vs. gibi yerlerde vites geçişine bağlı yığılma gibi durumları yaşamaz oluyorsunuz
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2011, 10:04:36 »
geçmiş olsun
bende mmt yi beğenenlerdenim
dün serviste yağ+filtre+hava filtresine 200lira bayıldım uzatılmış garanti olunca mecbur kaldım
eskiden her gidişte mmt kalibrasyon yaparlardı, şimdi artık problem yoksa önerilmiyor dediler
1 yıl içinde çift kavramalı şanzıman çıkartacakmış toyota cvt, edc gibi...
kullanırken accık daha özenli olmalı vitesimiz accık:) mızmız galiba
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...