0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birde şöyle düşünürseniz iyi olur. Tam otomatik şanzumana göre 1,5-2 litre tasarruf sağlıyor. MMT'de 7,5 lt/100km ortalama yakalamak çok kolay. Otomatiktede 9 litre civarı. Bu değerler benim tarzımda kullananlar için, yani kendi değerlerim.Şimdi mmt ortalama 70-90 binde balatayı bitirse(bu değer yine kullanıcıya göre değişir, benim serviste muhabbette öğrendiğim genelde 80 bin civarı), 70bin kmyi baz alırsak, 1050 litre tasarruf sağlar. Buda şuan ki benzin fiyatında 1050x4.2=4200 tl gibi bir değer yapar ki mmt baskı balata parasını zaten kullanırken amorti eder.Lafı uzattım anlayın işte :D
geçmiş olsun.. kötü bir durum gerçekten.. ama mmt ye millet alışamadı bir türlü deyip dururlar.. huyunu suyunu öğrenene kadar bu sıkıntılar olacak sanırım.. sonrasında muhabbet ortamında duyulanlar bile yetiyor yeni bir şeyin nasıl kullanılması gerektiğinin öğrenilmesi için.. benim anlamadığım bu toyota cvt şanzumana geçtiği halde neden mmt olanı buna uyarlamıyor.. bence gayet akıllıca.. hiçbir şekilde sorun olmaz sanki
öğrendiğime göre cvt de de mmt varmış .. sistem baya farklı oldupu için merak etti oda yermi baskı balatayı ?
....Birde şöyle bir durum var şu bi gerçek ki mmt ler düz viteslerden daha çabuk baskı bitiriyor bu da ne demek halen daha eksikleri olan uzun ömürlü bir şanzıman tipi olmaması eski corollalar kadar gitmez bu kasalar gerçekten çok cacık çok pişmanım aldığıma keşke babamada anlatabilsemde satsam..
CVT ve mmt tamamen farklı şeyler. mmt bildiğimiz manuelin debriyaj pedalı olmayanı, sizin yerinize araç kendisi değiştiriyor vitesleri. Otomatik değil yani aslında. CVT ise otomatikden de farklı olarak sürekli değişken oranlı bir şanzıman, vites geçişi diye bir şey yok.
anladığım kadarıyla debriyaj lı bir otomatik vites ve debriyaja siz basmıyorsunuzda araç sizin yerinize basıp değiştiriyor doğru anlamışmıyım geçmiş olsun alper sat kurtul ya tam otomatik al yada manuele geç
debriyajı otomatik düz vites kerem abi