Gönderen Konu: Verso parcaları fiyat ve servis paylaşımları...  (Okunma sayısı 16351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso parcaları fiyat ve servis paylaşımları...
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2011, 12:08:11 »
Sizden bişey rica edecem arkadaşlar.Aracınızı iyice bir dinleyin.Debriyajdan ayagınızı kaldırırken az gaz verin sol taraftan tık lık tarzı bir ses geliyor..Yetkili servise götürdüm ,servisten ayrılma başak birisinede gösterdim,şanzumandaki normal boşlukmuş.Araç çukura veya başka bi şekilde ses gelmiyor..Yani bişey çarpıyodur olsa yada bozuk olsa devamlı yapar bu sesi.Sadece 1-2 vites değişirken gazı az verirseniz lık diyor..Versoların çogunda var dedi yetkili servis.Lpg ciye götürdüm montajında  sorun u var bişey mi değiyor diye bişey yok dedi..
Altına baktırdı akslar körükler yürüyen felan hiç bişey gözükmüyor.corolla da böyle bişey yoktu.Versolara özgü bir durummu bu.
Yanlız ses debriyaj pedalına bastıgınızda gelen çıt sesini demiyorum.(Marş yapmak için pedalın altına bir switch koymuşlar onun çıt sesi değil.)
motor sanzuman kulagı falan olsa gögüste hissedersin diyorlar.40 bin kmde servis bakımlı.İki yetkili servis sesi bile duymadı ben zorla formene duydurdumm :)
Dediğim gibi araç 1 de kalkarken az gaz verirsen motor zorandıgında lık diye ses geliyor...uzun yolda çukura düş tümsege vur ses yok.Boşta oluncada ses yok işin ilginç yanı.sadec bir ve 2 de çok dikkatli dinlerseniz bir lık tık tarzı bişey varmış gibi ses var.

Bİrde halil xenonun hayırlı olsun farlar Hb4 mü H 7 h 11 mü.Hangisi.

Tuncay benim aracta da aynı ses geliyor ilk kalkışta oluyor genelde aynısı , servise ilk aldığımda sormuştum herhangi bir problemin olmadığını söylemişlerdi ozaman  bir sorunlada karşılaşmadım bugüne kadar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2011, 12:08:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2011, 19:10:14 »
Tuncay benim aracta da aynı ses geliyor ilk kalkışta oluyor genelde aynısı , servise ilk aldığımda sormuştum herhangi bir problemin olmadığını söylemişlerdi ozaman  bir sorunlada karşılaşmadım bugüne kadar.
muammer abi corolla hb  aracım vardı  onu satıp bunu aldım.Ve temiz diyede piyasasına göre  fazla vererek aldım.Bu sesi duyunca delirdim.D.bakırda gaziantepte sesi duymuyor abi.Ben formenın yanına oturup sesi dinlettim.Dışarda 2 kişi ve tekili ervisten ayrılma bir ustaya daha gösterdim abicim..Sorun aks larda körüklerde hiçbirşey yok yürüyenin hepsi saglam,şanzumanda ki boşlukmuş.bu sesi sen duyuyorsun dediler.Sende benım gibi biraz pimpiriklisin herhalde abi sende duymusun.Sadece dur kalk yaptıgında ve gazıda az verdiğin zaman bir lık diyor arada..Evet abi sorun yokmuş rahat ladım abi sonunda Hiç bir sorun yokmuş arabada..Şimdilik memnunum bazı yerlerine izolasyo yapıyorum abi .. :
öncei de corolla hb oldugu için sesleri tahmın edebiliyor.Bu aracların arka bagaj kapagının iç kısmındaki plastikler genellikle ses yapıyor.Şimdilik üst fren lambasının plastigini söktüm altına çift taraflı bant çektim.Daha tok oldu.Oraya elinizle vurun boşluk varmş gbi ses geliyor.
Ama çok umursamıyor..Plastik oldugu için değiyor ister istemez ses yapıyor.Bİrde bagaj örütsünün saklama bölümümnün kapagının altına sünger cektim. :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2011, 19:17:14 »
Serviste 40bin baklımı 540TL.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 04, 2011, 19:19:18 »
Serviste 40bin baklımı 540TL.
ne ettin aldınmı arabayı sen kardeş.Benden önceki sahibi agustosta 40 bin bakımı yaptırmı allah razı olsun.10 gün sonrada bana sattı zaten...40 bine nasıl alıyorlar o kadar parayı yazık günah yaa..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 05, 2011, 08:58:22 »
Aldım şükür. Araba gri, 3 boya, bi değişen. Bayandan ciğeri sökülmüş :D

Ya inan garantisi bitmese girmem servise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 VERSO COMFORT LPG...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 10, 2011, 21:25:08 »
hani şu arka kapının kapı kilit motoru var ya el kadar... 345 TL, ustaya söktürüp tamir ettirmesi 30 TL... aradaki farkı ödememek paha biçilmez...
HAYAT 3,5 İLE 4 ARASINDADIR... YA 3,5 ATARSIN YA 4*4 LÜK YAŞARSIN...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 11, 2011, 09:49:47 »
hani şu arka kapının kapı kilit motoru var ya el kadar... 345 TL, ustaya söktürüp tamir ettirmesi 30 TL... aradaki farkı ödememek paha biçilmez...
:) Güle güle kullanın :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çotanak
  • Kilometre: 161000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 11, 2011, 10:48:47 »
Ben aracımı 2010 Martta 117.000 km de aldım. Aldığımda her bakımı yapılmıştı. Şu an 129.000 km de sadece hava filitresi,bujileri,polen filitresini değiştirdim. Acaba şimdi ne tür bakım yapmam gerekiyor. 2006 1.6 Verso Elegant.
Ey güzel memleketim GİRESUN! Özledim yaylalarını,fındığını,sahilini ve denizini. Olmuyor böyle yazdan yaza. 16 yıl geçti aradan doymayalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2011, 13:31:45 »
Kurban bayramı dolayısı ile gittiğim tatilde taş atmalar ile açılan yerleri rötuşlatıp 200 TL ye boya koruma yaptırdım. Boya korumadan sonra araç biraz olsun parladı ve umarım aracın boyasını da söylendiği gibi korur özellikle kuş pisliklerine karşı.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Kasım 23, 2011, 22:59:51 »
bugun versomla ilk kucuk kazamizi yasadik,arkadan gelip viraji alamayan efsane kasa toyota sag arka kapi ve camurluguma daldi.neyseki bizde (2 bebek arkada,hanim ondeydi) birsey yok,arabanin 2 parcasinin boyanmasi ve cekiclenmesi gerekicek bana gore.YAnliz com ilginc birsey oldu  ve size danismak istedim.kaza sonrasi arabayi durdurup evraklarla ugrastik,araba donuste calismadi,sanki aku bitmis gibiydi,kapilar bile acilmadi,mars almadi.mcburen cekici gelip arabayi onatca servisine cekti.2006 verso.acaba ne olmustur?cekici bazi arabalar kazada darbe sonrasi kilitleniyor ve calismiyor dedi ama aklima yatmadi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 24, 2011, 00:23:50 »
geçmiş olsun Barış Allah daha beterinden korusun. Servis manuelinde çarpışma anında srs airbag ecu dan sinyal alınca. yakıt pompasının enerjisini kesiyor diyor fakat kontağı off sonra on yapınca normale döner diyor. belki çarpma etkisiyle kutup başı felan oynamış olabilir belli mi olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Kasım 24, 2011, 06:43:34 »
saolun selcuk bey,verdik servise insallah onemsiz birseydir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 24, 2011, 19:14:18 »
Geçmiş olsun. Sıkıntının sebebi belli olunca paylaşırsınız sanırım....
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Kasım 24, 2011, 22:15:33 »
bugun onatca ile konustuk aksam ustu.aracta arka kapi ve camurluk cekilip boyatilacak,650 tl kaskodan odenecek.aracin bir anda durmasi icinde aku bitmis dediler ama ordaki ustalarda anlam verememisler duruma,akunun bir anda bitmesi nasil oldu anlamamislar,akuyu sarj etmis ve birakmislar 2_3 saat,sorunsuz diyorlar aku.saliya kadar isi var zaten,test ederiz dediler o arada.aku seviyesi 3-5 gun once konTrol ettigimde cok iyiydi,nasil biter anlamadim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 24, 2011, 22:17:23 »
Suyun seviyesi iyi olabilir.  İçindeki malzemenin(kurşunun) durumu da önemli. Benim aküm yemyeşildi, tık dedi kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 25, 2011, 21:25:20 »
2004 otomatik verso 160 bin bakımı: ankara dörtnal toyota özel serviste yaptirdim
4 lt mobil yağ 80 tl
Yağ filtresi 12 tl
Ön fren diski (2 adet) 250 tl
Ön fren balataları 100 tl
Arkanfren diski (2 adet) 200 tl
Arka balatalar 80 tl
şanzıman yağı 2 lt 60 tl
Hidrolik 10 tl
Antifiriz PO marka 3 lt 30 tl
Sis farı ampulu 1 adet 10 tl
İşçilik 80 tl

Toplam 912 lira. Fren balataları bosch marka takildi. Bayram öncesi yaptirdiğim bakım bu arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 26, 2011, 11:18:42 »
Cruise Control Kolu 243 TL
Debriyaj Swicht       42 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 26, 2011, 12:01:43 »
Cruise Control Kolu 243 TL
Debriyaj Swicht       42 TL

Bu fiyat hangi araç için ve nereden aldınız öğrenebilirmiyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 26, 2011, 13:05:56 »
corolla verso için verdim ama cruise kontrol kolu bi çoguna uyuyor...Reis plaza yada toyan dan almıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 26, 2011, 14:49:04 »
İyide Toyotalar versolar için en azından 2011 Toyota Verso için bırakın cc fiyatı vermeyi takılmaz diyorlar yani uğraşıp kendi emeğiyle takanlar dışında servisler onaylamıyor bunu size nasıl verdiler bu fiyatı ve ayrıca işçilik varmı bunun içinde.