Gönderen Konu: TCT Üyeleri AE101 93-98 Corolla Testi  (Okunma sayısı 92390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: EFSANEVİ KASA 93-98 SERİSİ TOYOTA COROLLA
« Yanıtla #180 : Temmuz 03, 2009, 18:08:20 »
Vallahi ne yalan söyliyeyim patronda 2005 CİVİC var. Bende 96 XEİ, onun aracıyla neredesye hergün muhattap oluyorum. Akşam işten çıkıp kendi aracıma bindiğimde COROLLA farkını gayet iyi anlıyorum. Özelliklede Monroe refleks serisi yeni amortisör ve 195/50/15 ile açık ara fark oluyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ağustos 03, 2009, 14:19:02 »
Ablamların 2005 Albeasını sürdüm 1 hafta boyunca. Benim 97 Corolla ondan her anlamda daha iyi. Albea sadece güvenlik anlamında daha iyi elbette. Çift hava yastığı falan vardı arabada. Gerçi bu kıyaslama belki de doğru olmayabilir. Biri B, biri C segmentinde bir araç.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ağustos 04, 2009, 09:38:27 »
Erhan abi yalnızz fiat albea ile kaza yapma riski daha fazla çünkü corollalardan çok kötü bir tere tutunuşu var.Ve çok küçük bir iç mekana sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ağustos 04, 2009, 10:48:04 »
efsane corolla da fren sorunu dile getirilmiş, tam olarak fren sorunu nedir.
bende 93 corolla var, freninden memnunum, sadece benim tespitim ani frenlemelerde çabuk kayıyo, şehir içindeki tümseklere(engel)  girerken bile az da olsa sert fren yapsam kaymak üzere iken bile fren sesi geliyor, tabi bu lastikten kaynaklanan bir durum sanıyorum, ama genelde çabuk kayıyor. yoksa bu da mı lastikten.
ön lastikleri yeni değiştirdim. Pirelli P2500 , önce den good year vardı onda ses olmuyordu.

frenden girdik lastikten çıktık, konu biraz değişti sanırım..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Ağustos 04, 2009, 11:00:12 »
efsane corolla da fren sorunu dile getirilmiş, tam olarak fren sorunu nedir.
bende 93 corolla var, freninden memnunum, sadece benim tespitim ani frenlemelerde çabuk kayıyo, şehir içindeki tümseklere(engel)  girerken bile az da olsa sert fren yapsam kaymak üzere iken bile fren sesi geliyor, tabi bu lastikten kaynaklanan bir durum sanıyorum, ama genelde çabuk kayıyor. yoksa bu da mı lastikten.
ön lastikleri yeni değiştirdim. Pirelli P2500 , önce den good year vardı onda ses olmuyordu.

frenden girdik lastikten çıktık, konu biraz değişti sanırım..

Şimdi Soner abi frenleri 93lerin çok iyi o zayıf olan seri 98 falan türk yapımı olan seri kayma ve ses problemi ya asflat tipinden kaynaklanır yada senin kullandığın p2500ler sert lastikler ondan kaynaklanır.93lerin frenleri çok iyi bizim eski araç 93 tü gl efi frenleri 2005 e göre çok iyi düz yol için tabi buz vs vs lerde değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Ağustos 04, 2009, 11:05:52 »
p2500 sert mi gerçekten, bana sert değil demişlerdi,(sorarım ben onlara)

disklerimde sorun olmasına rağmen, frenler gayet güzel.
Sanırım disklerim değişecek yada taşlanacak. fren pedalına çok az bastığımda(daha balata diski tutmaya başlamadan) dahi, gıyk gıyk ses geliyo. hatta o kadar ki, yolda giderken, fren yapmam söz konusu değilken, cam açıksa eğer o gıyk gıyk sesini çok ince de olsa duyuyorum.
ayrıca - 100 km civarında fren yaptığımda direksiyon titriyor. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Ağustos 04, 2009, 11:18:11 »
Gıyk sesi kesik kesikse diskler yamulmuş demektir, direksiyonada vuruyorsa ve fren pedalında ayağını sabitken pedala vurgu yapar.Diskler değişir bunun sonucunda.İnce tiz sesi balatalardan kaynaklanır genelde.Disklerin silinme derinliğini tahmini bir göz kararıyla yazarsanız disklerin silinip silinmeyceğini söyleyelim zaten genelde 8mm den sonra değişmesi gerekiyor.Rot ve balans ayarlarına z rotlarına kısacası bütün ön yürür aksamına baktırın 93de kontrol şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Ağustos 04, 2009, 11:42:50 »
silinme derinliğini bilmiyorum ama fren de pedala baya vurgu yapıyo, burda bir ustaya göstermem, muhtemelen konyaya gittiğimde ustaya gideceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Ağustos 04, 2009, 13:09:15 »
silinme derinliğini bilmiyorum ama fren de pedala baya vurgu yapıyo, burda bir ustaya göstermem, muhtemelen konyaya gittiğimde ustaya gideceğim.

Abicim 8mm dir son derinlik, 8mm de değişir silme işlemi yapılmaz senin aracın diskleri,balataları mutlaka değişmeli ve balans ayarlarınada baktırın.Düz yolda 40 la falan giderken dreksiyonu hafiften brakın avuçlarınızın içinde serbest brakın hafiften frenleyin bakın çekme yapıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Ağustos 04, 2009, 13:13:39 »
Disklerin yamulmasındaki en büyük hatamız uzun yoldan geldik diskler ısınmış durdunuz otoparkta hemen gelip; Abi yıkıyimmi? diyolar tabi araç kirli sinekli falan yıka diyosunuz direk adam sıcak disklere soğuk suyu tutuyor ve alın size diskte yamulma.Yada jipinizle arazidesiniz diskler ısındı bir su brikintisirden geçtiniz yine yamuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Ağustos 04, 2009, 20:00:46 »

Gecmis olsun Soner. Balata degistirmen gerekirse, fiyatlari da uygunsa Akebono marka tercih et. Insallah disklerde bir bozulma yoktur. Tekrar gecmis olsun.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ağustos 11, 2009, 09:39:56 »
93 corollaların 70 yanak 13" olması lazım.1.6 lar 175.65/R14
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Ağustos 11, 2009, 09:42:51 »
şu beygir konusunada açıklık getirelim :) 96'nın 2. yarısına kadar bütün ae101 114 hp ( 1.6 için ) 97'den 98'e kadar 105 ( arada xei special'ler var onlar 114 ama special olan xei'ler ) 98'lerde 114 hp + 96'nın 2. yarısından itibaren katalizör vardır.benimki 96 model kat yok 114 hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Ağustos 11, 2009, 14:15:55 »
93 corollaların üretimi tamamen japonlara ait ve 13"lik jant var.Hp olayına gelinirse ruhsatlarda ve fabrika değerlerinin hiçbiri malesef doğru değil.en iyisi bütün modelleri tek tek alıp dyno testine sokmak tabi güvenilir bir yerde olması şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Ağustos 11, 2009, 17:22:37 »
bununla ilgili katalog yayınlamıştım.Şimi evde değilim.Eve gidince 93 yılına ait katoloğu yayınlarm.O zamana kadar söyleyeyim.
93 yılında 1.6 motor olarak
düz vites karburatörlü 93 beygir 175/70/13 lastiğe sahip
Düz vites enjeksiyonlu 115 beygir 14 " lastiğe sahip
otomatik vites karbüratörlü 93 beygir 175/70/13" lastiğe sahip corollalar japonyadan ithal edilmiştir.
94 yılını sonra anlatayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Ağustos 11, 2009, 17:34:44 »
şu beygir konusunada açıklık getirelim :) 96'nın 2. yarısına kadar bütün ae101 114 hp ( 1.6 için ) 97'den 98'e kadar 105 ( arada xei special'ler var onlar 114 ama special olan xei'ler ) 98'lerde 114 hp + 96'nın 2. yarısından itibaren katalizör vardır.benimki 96 model kat yok 114 hp
98 yılında 114hp oldu yine..special falan da olmadan ve katalizör de var..hatta o dönem gazete reklamlarında yazıyordu corollala 114hp diye..biz de o reklamlardan görüp almıştık
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Ağustos 13, 2009, 08:18:26 »
türkay abi bende zaten 98 de üretilenler 114 + katalizörlü dedim ^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Ağustos 13, 2009, 08:18:52 »
93 corollaların üretimi tamamen japonlara ait ve 13"lik jant var.Hp olayına gelinirse ruhsatlarda ve fabrika değerlerinin hiçbiri malesef doğru değil.en iyisi bütün modelleri tek tek alıp dyno testine sokmak tabi güvenilir bir yerde olması şart.

bizim ae101'in fabrika çıkışı 07.12.1995 safkan 114 yani ^^

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #198 : Ağustos 27, 2009, 18:50:18 »
Selamlar arkadaşlar.
Bende bir otomobil almaya karar verdim.  Etrafdan Corolla tavsiye ettiler. 93 94 bir corolla düşünüyorum. Fakat küçük bir sorun var benim ilk arabam olacak bu. 26 yaşındayım ve araçtan hiç anlamam. sitenizden bir kaç şey ögrendim sagolun.
Bir araca talip oldugumda  ilk bakacagım şey ne. Nesine dikkat etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim. birde temiz bir corolllaya en fazla kaç para vermeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Ağustos 27, 2009, 23:15:09 »
Selamlar arkadaşlar.
Bende bir otomobil almaya karar verdim.  Etrafdan Corolla tavsiye ettiler. 93 94 bir corolla düşünüyorum. Fakat küçük bir sorun var benim ilk arabam olacak bu. 26 yaşındayım ve araçtan hiç anlamam. sitenizden bir kaç şey ögrendim sagolun.
Bir araca talip oldugumda  ilk bakacagım şey ne. Nesine dikkat etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim. birde temiz bir corolllaya en fazla kaç para vermeliyim.

mehmet bey sitemizdeki arkadaşla size yardımcı olacaklar.size şimdilik diyebileceğim şey toyotalar sorunsuzlukları ile ünlüdür.güvenle alabilirsiniz.nesine dikkat etmeliyim kaç para vermeliyim konularında daha bilgili arkadaşlar var o yüzden yorum yazmamaya özen göstereceğim.iyi günler iyi forumlar.ayrıca tanışma bölümündede kendinizi tanıtırsanız memnun kalırız ;)