Gönderen Konu: Verso'ma Yapacaklarım  (Okunma sayısı 69077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso'ma Yapacaklarım
« Yanıtla #180 : Aralık 10, 2011, 18:07:57 »
Eftal bey insallah halledersiniz.selcuk bey varken hersey olur.:)
selcuk bey sabah araci calistirdim giderken sabitleyeyim dedim isik yanmadi 4-5sefer denedim ondan sonra yandi.sonrada bir sorun cikmadi acaba neden oldu soguktanmi
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Aralık 10, 2011, 18:07:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Aralık 10, 2011, 19:20:00 »
Fatih sende 10 nolu pin boş. bendeki konnektorden sende de olabilir. ama bir sonraki birleşim noktasına kadar gidiyordur muhtemel. sen c18 konnektorunun olduğuna kesın karar ver. bir sonraki birleşim noktasını ben sana yazarım.
abi ben sence c18 konnektörü ne biliyor muyum ? :D şimdi jeton düştü o swicth i bağladıgımız soket dimi c18 ? fotosunu ceksem yorumlar mısın abi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Aralık 10, 2011, 23:20:15 »
Bunlar bendeki c18 konnektörünün resimleri :
http://img51.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=101220112180.jpg

Senin resimlerine baktım abicim aynısı ama ecuya gitmiyor işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #183 : Aralık 11, 2011, 00:00:47 »
Fatih bey ondan bendede var yanlis gormediysem yarin bakacam tekrar
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Aralık 11, 2011, 00:15:06 »
Senin resimlerine baktım abicim aynısı ama ecuya gitmiyor işte

konnektör doğru fatih. aşağıda resimlerini verdiğim konnektor. sol kapı tarafında ayak dayama yerinin hemen yanında plastik kapağın altında IE3 konnektorunun 8 nolu pininde +12V göreceksin. 9 nolu pinde müşürden geri gelen olacak. yani sen c18 konnektörünü kısa devre edince 8 ve 9 nolu pine +12V görmen lazım. ondan sonra IE3 konnektorunun 9 nolu pininden ECU E5 konnektorunun 10 nolu pinine kablo çekeceksin. buraya kadar anlamadığın yer var mı? şimdi bu aşamayı yap.

Raif bey 4-5 kezden sonra yandıysa ya kolda bir problem vardır. yada bağlantılarınızda gevşeklik. kola aldığınız şase kablosunun bağlantısında belki bir aksaklık olabilir. Çünkü ecu tarafı sıkı geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. herhalde oynamaz orası.
 Bu arada ş.içi pek fırsat olmuyor. ama kısa mesafelerde her fırsatda deneme yapıyorum. şimdilik sıkıntı yok. kapak da gelsin. pdf halinde yayınlayacağım.
  Eftal abi dizellere olmuyor diye biliyorum. ama 2.2 dizellerinde var galiba. asıl onların şemayı bulmak lazım. ona göre deneme yapılabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Aralık 11, 2011, 00:26:23 »
Selçuk, galiba 2.0 dizellere oluyor da 1.4 lerde yok. bugün yanımda ölçü aleti olmasına rağmen pinlerde herhangi bir gerilim var mı diye bakmak aklıma gelmedi , hani var olursa pinleri bağlayınca düşmesi lazım (led bağlı değilse varsın yanmasın ) , tekrar bakıcam gerilim de yoksa yapacak bir şey yok gibi..

Yarın başka işim var hafta başına kaldı artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Aralık 11, 2011, 10:15:46 »
'IE3 konnektorunun 8 nolu pininde +12V göreceksin. 9 nolu pinde müşürden geri gelen olacak. yani sen c18 konnektörünü kısa devre edince 8 ve 9 nolu pine +12V görmen lazım'
bu kısmını pek anlayamadım abi...9 nolu pin e5 'e kablo cekicem ama 9 nolu pin boş mu onuda pek anlamadım galiba hiç bişey anlamamışım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Aralık 11, 2011, 10:45:42 »
'IE3 konnektorunun 8 nolu pininde +12V göreceksin. 9 nolu pinde müşürden geri gelen olacak. yani sen c18 konnektörünü kısa devre edince 8 ve 9 nolu pine +12V görmen lazım'
bu kısmını pek anlayamadım abi...9 nolu pin e5 'e kablo cekicem ama 9 nolu pin boş mu onuda pek anlamadım galiba hiç bişey anlamamışım :D

ECU E5 10 nolu pinin boş olduğu için. C18 konnektorunden kablo IE3 un 8 ve 9 nolu pinine kadar geliyor. Oradan ileri gitmiyor. Sen IE3 ün önce 8 nolu pinini kontrol edeceksin. +12V görmen lazım yoksa. Kontak elektriğinden oraya +12V sağlayacaksın. daha sonra IE3 9 nolu pinden ECU E5 10 nolu pine kablo çekeceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Aralık 11, 2011, 15:46:44 »
tamam bu sefer olayı çözdüm ama kafama bişey takıldı bunları yaparken hiç sigorta kullanmamıza gerek yok mu sadece + yukle ugraşıyoruz sayılır ama cc kolunda - de var sıkıntı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Aralık 11, 2011, 18:45:43 »
Effal bey yani 10 nolu pine 12v vermeye gerek yokmu diyosunuz.

Şemaya baktım ,otomatiklerde bu sinyal direkt 12V dan gelmiyor,  " park-nötr" switch anahtarı diye bir basit anahtar üzerinden geliyor, yani vitesi drive konumundan çıkarınca , CC yi devreden çıkarıyor aynen düz viteslerde olduğu gibi. Muhtemelen vites kolu unitesinde bir yerde konnektörü vardır sanırım.. Gerçi otomatiklerde herhalde normal seyir esnasında vitesi boşa atan yoktur, bu durumda direkt bağlama da pek bir şey değiştirmez ama eğer direkt bağlanırsa  vites nötr konuma alındığında  CC den çıkılmayacağının bilinmesi lazım !!!.. Bu durumda hafif bir fren veya gaz hareketi yapmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Aralık 11, 2011, 21:14:32 »
Ben bazı mesajları okumadan mı geçtim haberi yok bu led mevzuundan?  CC bağlantısı hazır ama Led bağlantısı mı yoktu Serkan'ın aracının , alem adam şu japonlar..  Serkanın aracında göstergede olmayıp yanda kenarda durup yanan led mi olacak şimdi..

Şu ecu terminallerinin hangisindeymiş şu led sinyali bir daha bakayım.

Bu arada benim araç dizel , ecu su yazılımı başka.

eftal  bey  ön konsolda cruise contol ledi var ama yanmadığından dışarıdan bir len bağladık. önemi yok bağlamasanızda olur aslında ama görmek iyidir bence.

Buarada arkadaşlar şulçuk bey sizi haberiniz var tabiki 10 nolu pine 12 volt verdim çalıştırdım aracı yürü ya kulum dedim birde ne göreim aracın motor arıza lambası yandı dünyalar başıma yıkıldı sandım :) sonra çıkardım 12 voltu stop ettim. tekrar çalıştırdığımda yine aynı arıza lambası yanıyoda tekrar stop ettim 15-20 dakika bekledim tekrar çalıştırdığımda nihayet motor arıza ışığı sönmüştü.. acaba macerayı burada kessekmi derken selçuk beyden yeni bir bilgi geldi 12 voltu direk değilde N1  soketinden 7 nolu pininden vericem. yerini gösterecek  fotoyu atacak  birde öyle denicez bakalım.

uyarı: otomatik corollalarda (2005-2007 ve  kasalarda) kesinlikle 12v 10 nolu pine direk bağlamayın lütfen. araçta ciddi problemler çıkarabilir.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #191 : Aralık 11, 2011, 21:50:53 »
selçuk bey 12 v torpido lambasında gevşeklik olmuş ondan sanırım bugün  5-6 kez kullandım sorun yok bide fatih beye anlattıkların sanırım benim içinde gecerli galiba, yanlışım varsa düzelt,c18 konnektörü dediğin ayak dayamanın üstünde ucu boş olan değilmi
 ıe3 konnektörü 8 nolu pin 12v ,c 18 konnektörü kısa devre edince  ıe3 konnektörün 9 nolu pine 12 v geliyor peki bu 9 nolu pine 12 volt 8 nolu pinmi veriyor yani 8 nolu pin c 18 konnektörünemi bağlı?
eğer böyleyse aynı sistemi bende uygularım  debraj müşürünün ucunu kesip bağyacaktım kesmeden direk sokete bağlarım
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Aralık 12, 2011, 00:57:41 »
selçuk bey 12 v torpido lambasında gevşeklik olmuş ondan sanırım bugün  5-6 kez kullandım sorun yok bide fatih beye anlattıkların sanırım benim içinde gecerli galiba, yanlışım varsa düzelt,c18 konnektörü dediğin ayak dayamanın üstünde ucu boş olan değilmi
 ıe3 konnektörü 8 nolu pin 12v ,c 18 konnektörü kısa devre edince  ıe3 konnektörün 9 nolu pine 12 v geliyor peki bu 9 nolu pine 12 volt 8 nolu pinmi veriyor yani 8 nolu pin c 18 konnektörünemi bağlı?
eğer böyleyse aynı sistemi bende uygularım  debraj müşürünün ucunu kesip bağyacaktım kesmeden direk sokete bağlarım

evet aynen öyle raif bey direk soketi kullanacaksınız. (ama orjinal yer olmadığı için soket ile müşür arasındaki kabloyu birazcık uzatmak gerekiyor bilginize.) IE3 9 nolu pinden ecu E5 10 nolu pine kablo çekeceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Aralık 12, 2011, 00:58:29 »
tamam bu sefer olayı çözdüm ama kafama bişey takıldı bunları yaparken hiç sigorta kullanmamıza gerek yok mu sadece + yukle ugraşıyoruz sayılır ama cc kolunda - de var sıkıntı olur mu?
zaten c18 e elektrik sigortadan geliyor Fatih.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #194 : Aralık 12, 2011, 10:50:49 »
bide selçuk bey cam yıkama kolunun soketinde şase kablosu varmı bana ordan direksiyon altından şase lazım cc nin şasesini o kablolardan birinden alayım teşekkürler
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Aralık 12, 2011, 18:05:00 »
C16 2 numaralı pin şaseye bağlı Raif.

Bu arada Serkan'ın CC faal olarak çalışıyor artık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Aralık 12, 2011, 18:53:25 »
zaten c18 e elektrik sigortadan geliyor Fatih.
anladım abi peki cc kolunun elektırıgınde sıkıntı olur mu yoksa silecek kolundan şase alsak sigortalı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #197 : Aralık 13, 2011, 00:11:30 »
hayırlı olsun serkan bey güle güle kullanın kazasız belasız :alkis:
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Aralık 13, 2011, 08:14:06 »
hayırlı olsun serkan bey güle güle kullanın kazasız belasız :alkis:

Teşekkürler raif bey selçuk bey sayesinde oldu herşey.

Ve ve ve ve mutlu sonnnnnnnnnn   oldu başardık mükemmel çalışıyor hemde 1 tl bile harçamadan :)
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Aralık 13, 2011, 10:01:09 »
anladım abi peki cc kolunun elektırıgınde sıkıntı olur mu yoksa silecek kolundan şase alsak sigortalı olur mu?
Fatih sen neyi nasıl anladın bilmiyorum. CC kolunda herhangi bir elektrik yok zaten. Bir ucu şase diğer ucu  ecu ya gidecek. yani sigortalı olmasını gerektirecek bir durum yok. arabada zaten bu sistem altyapısı var. biz sadece eksik kabloları çekiyoruz. herhangi extra bir sigorta kullanılmıyor.