Gönderen Konu: Verso'ma Yapacaklarım  (Okunma sayısı 69067 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso'ma Yapacaklarım
« Yanıtla #140 : Aralık 07, 2011, 18:25:16 »
Allah yardımcınız olsun. Bu kadar emek sonuçsuz kalmaz inşallah.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Aralık 07, 2011, 18:25:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Aralık 08, 2011, 15:38:54 »
selam  arkadaşlar mutluyum çünkü cc yi denemeye çıktım ve sorunsuz çalışıyor.12 voltu torpido lambasından verdim şimdilik swich gelene kadar  :D
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Aralık 08, 2011, 16:07:11 »
Güle güle kullanın , bu debriyaj anahtarının resmini alıp bunu karaköyde bankalarda elektrik malzemesi satan yerlerde rahat bulursunuz sanırım. Basit bir "limit switch , normalde açık tip" sınır anahtar diye  de geçer. Basma butonu gerekirse kesilip kısaltılabilir.

ben bu işi denemeye kalkamadım bir türlü zira bizde ECU motor bölümünde kablo çekmek biraz özen gerektiriyor , ayrıca ECU ya giren 2 ana konnektör var , bunlarda  hangi pim nedir bilmiyoruz. Bizim modellerin dökümanları ortalığa dökülünceye kadar beklemek gerekecek galiba , yeni model çıktıktan sonra muhtemelen bulabileceğiz.

Düzeltme: anahtar montaja  göre normalde açık tipmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Aralık 08, 2011, 16:36:28 »
Selçuk bey merhaba 24 ve 13 nolu pinlerin bağlantılarını yaptım biliyosunuzki bunun için kendi led lambamı ve kendi uydurduğum kolu taktım ve led yandı kol düğmeleri gayet güzel çalıştı demeye çıktığımda işlem gerçekleşmedi acaba bende 10 nulu pine 12v vermemmi gerekiyo verirsen bir problem olurmu 10 nolu pinde bende boş duruyor ne dersiniz. Siz arabamın otomatik vites olduğundan dolayı gerek yok demiştiniz ama.

Bu arada raif bey sizde başarmışsınız güle güle kullanın sizinde fikirlerinizi almak isterim siz ne dersiniz benim bu olaya.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Aralık 08, 2011, 17:55:07 »
selam arkadaşlar mutluyum çünkü cc yi denemeye çıktım ve sorunsuz çalışıyor.12 voltu torpido lambasından verdim şimdilik swich gelene kadar  :D
yanlış hatırlamıyorsam hat cektiniz direksiyonun oralara hat cekmeniz zor olmadı mı abi? birde sizin verso kaç model abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #145 : Aralık 08, 2011, 19:09:36 »
Merhaba bende 2010 makyajlı kasa düz vites Aurise monte düşünüyorum aklıma takılan soru sadece bu kol yeterlimi takıyoruz bitiyormu? tam teknik bilgiye sahip olmamam sebebiyle anlatılan bazı hususları anlamadım.toyotaya mail attım ilgili parca numaralarını istedim cevap henuz gelmedi ama dayanamayıp ebaydan satıcıya mail attım auris uyumlumu diye haber bekliyorum arabamı inceledim direksiyon simidini sökmeden plastikte kapak yok ama takma yeri gibi biz iz var sanırım ordan kesiliyor ve takılıyor Ankarada ve cevresinde teknik olarak yardımcı olabilecekler varmı şimdiden teşekkürler bu işin üstesinden gelirsem bende fotoğraflarla yayınlamak istiyorum saygılar ilyas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #146 : Aralık 08, 2011, 21:07:59 »
selam arkadaşlar mutluyum çünkü cc yi denemeye çıktım ve sorunsuz çalışıyor.12 voltu torpido lambasından verdim şimdilik swich gelene kadar  :D
[/quote]
sorunsuz çalışıyor derken; hız sabitleme yapıyor mu bu haliyle?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #147 : Aralık 08, 2011, 22:23:46 »
fatih bey 2006 ağustos çıkışlı 2007 model hattı çekmem zor olmadı kolay oldu
memet bey valla ben sorun çıkacak diye korktum ama olmadı 45 km de sabitledim hızı artırdım azalttım firene bastım devreden çıktı,sorunsuz çalışıyor
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #148 : Aralık 08, 2011, 22:41:46 »
serkan bey valla ben herşeyi selçuktan öğrendim, bağlantı konularını bilmiyorum ama fikrim bana öyle geliyorki 12 v girmesi lazım bu da vites değiştirirken sizde bir düğme var binevi debraj görevi görmüyormu bununla bir ilişkisi olmasın?selçuk bey daha iyi bilir 
eftal bey teşekkür ederim siwich resmini selçuk bey yarın koyar ayrıntılı biçimde ordan bakarız hepbirlikte
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Aralık 08, 2011, 22:55:41 »
Selçuk bey merhaba 24 ve 13 nolu pinlerin bağlantılarını yaptım biliyosunuzki bunun için kendi led lambamı ve kendi uydurduğum kolu taktım ve led yandı kol düğmeleri gayet güzel çalıştı demeye çıktığımda işlem gerçekleşmedi acaba bende 10 nulu pine 12v vermemmi gerekiyo verirsen bir problem olurmu 10 nolu pinde bende boş duruyor ne dersiniz. Siz arabamın otomatik vites olduğundan dolayı gerek yok demiştiniz ama.

Bu arada raif bey sizde başarmışsınız güle güle kullanın sizinde fikirlerinizi almak isterim siz ne dersiniz benim bu olaya.

serkan sana gönderdiğim 06.pdf'e bakarsan 10 nolu pine 10A lik gauge sigortasından 12V geliyor. 10 nolu pine 12V geliyor. sizde 10nolu pine 12V uygulayarak deneme yapabilirsiniz.
Raif bey sizede hayırlı olsun diyorum. iyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Aralık 08, 2011, 23:01:36 »

clutch switch geldi arkadaşlar yarın montajını yapacağım bir aksilik olmaz ise. son resimde sadece konnektörü denemek için kabloyu denedim. Kol için kapak malesef daha gelmemiş. Beklemedeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #151 : Aralık 08, 2011, 23:08:36 »
selçuk bey teşekkür ederim son foto da senin jak girişi hazır ne güzel bende ucunu kesip bağlarım benimki biraz uğraştıracak gibi yarın sana kolay gelsin
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Aralık 08, 2011, 23:40:45 »
Merhaba bende 2010 makyajlı kasa düz vites Aurise monte düşünüyorum aklıma takılan soru sadece bu kol yeterlimi takıyoruz bitiyormu? tam teknik bilgiye sahip olmamam sebebiyle anlatılan bazı hususları anlamadım.toyotaya mail attım ilgili parca numaralarını istedim cevap henuz gelmedi ama dayanamayıp ebaydan satıcıya mail attım auris uyumlumu diye haber bekliyorum arabamı inceledim direksiyon simidini sökmeden plastikte kapak yok ama takma yeri gibi biz iz var sanırım ordan kesiliyor ve takılıyor Ankarada ve cevresinde teknik olarak yardımcı olabilecekler varmı şimdiden teşekkürler bu işin üstesinden gelirsem bende fotoğraflarla yayınlamak istiyorum saygılar ilyas

http://64.64.19.102/index.php?PHPSESSID=p5asknv7rla7qj7bh87io394c2&topic=33531.0  İlyas taktıranlar var forumda. bu konuya bir gözat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Aralık 09, 2011, 09:32:31 »
serkan sana gönderdiğim 06.pdf'e bakarsan 10 nolu pine 10A lik gauge sigortasından 12V geliyor. 10 nolu pine 12V geliyor. sizde 10nolu pine 12V uygulayarak deneme yapabilirsiniz.
Raif bey sizede hayırlı olsun diyorum. iyi günlerde kullanın.

Selçuk bey ben kolu yaparken dirençleri paralel bağlamışım yanlışlıkla kafam daldı herhalde şimdi düzelttim problemi araçta yarın denicem eğer olmaz ise 10 nolu pine 12v vericem ama siz demiştiniz ki araç otomatik olduğundan dolayı gerek yok sadece debriyajlı araçlarda 12v verilir demiştiniz.  şimdi şemada var diye siz verin diyorsunuz  yani benim anlamadığım açıkçası  otomatik yada manueller için aynı işlemi uygulanıyor. Bakalım denicem inşallah bişi olmaz ve mutlu sona ereriz hep birlikte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Aralık 09, 2011, 10:06:50 »

Selçuk bey ben kolu yaparken dirençleri paralel bağlamışım yanlışlıkla kafam daldı herhalde şimdi düzelttim problemi araçta yarın denicem eğer olmaz ise 10 nolu pine 12v vericem ama siz demiştiniz ki araç otomatik olduğundan dolayı gerek yok sadece debriyajlı araçlarda 12v verilir demiştiniz.  şimdi şemada var diye siz verin diyorsunuz  yani benim anlamadığım açıkçası  otomatik yada manueller için aynı işlemi uygulanıyor. Bakalım denicem inşallah bişi olmaz ve mutlu sona ereriz hep birlikte.

Serkan clutch switch yazıyor diye sana gerek yok demiştim ama diğer taraftan gelen hatta bakarsan. 12v direk geliyor. 10 nolu pine kusura bakma. o zaman atlamışız galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #155 : Aralık 09, 2011, 13:45:34 »
Debriyaj musuru ile kol kapaginin siprisini verdim 50tl simdi bekleme sirasi bende
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Aralık 09, 2011, 14:49:53 »
Otomatik viteslilerde de debriyaj bilgi sinyalinin ECU ya ulaşması gerekiyor , otomatiklerde bu anahtarı sonradan monte etmek  zor olur düşüncesiyle tüm araçlara fabrikasyon koymuşlar , bu nedenle ilave montaj gerektirmiyor.

Bu arada bizim 2009 araçlarla ilgili döküman buldum ,hafta sonu direksiyonu açıp bir bakıcam durum nedir diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Aralık 09, 2011, 15:13:03 »
Otomatik viteslilerde de debriyaj bilgi sinyalinin ECU ya ulaşması gerekiyor , otomatiklerde bu anahtarı sonradan monte etmek  zor olur düşüncesiyle tüm araçlara fabrikasyon koymuşlar , bu nedenle ilave montaj gerektirmiyor.

Bu arada bizim 2009 araçlarla ilgili döküman buldum ,hafta sonu direksiyonu açıp bir bakıcam durum nedir diye.

Effal bey yani 10 nolu pine 12v vermeye gerek yokmu diyosunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Aralık 09, 2011, 15:50:41 »
Dün şemadan bakmıştım , oradan çıkarmıştım ama hattı tam takip etmedim nereye gidiyor bağlanıyor diye. Otomatiklerde vites bilgisinin bir şekilde ecu ya ulaşması lazım , düz viteste olduğu gibi bir anahtar konulamayacağına göre , bunu ya şanzumandan çıkan bir hatla alıyordur ya da şanjuman ECU ile aralarında bir haberleşme hattı vardır. Ama siz pinin boş olduğunu söylediğinize göre şemayı tekrar incelemek gerek. Yarın bir ara şemaya bakmaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Aralık 09, 2011, 17:35:04 »
Raif bey işçilik daha bitmedi. Malesef benim versoda müşür o stop cıvatasının yerine takılmıyormuş. Bugün abimizin 2004 elegantına baktım onda ayrıca bir plaka var üste müşürün takılması için. ve pedalda da bir çıkıntı mevcut bizde olmayan. Tam karamsarlığa girmiştim nerden nasıl takarız bu müşürü diye sağolsun eli benim kadar bu işlere yatkın bir arkadaşın fikri ile çözdük olayı. işçilik yine bana ait. :)  bu arada yaptığımız sistem ile müşür sorunsuz çalışıyor. cc gayet iyi çalışıyor. debriyaja basınca cc devre dışı oluyor. :)
Resimler...

Öncelikle kutup başından şaseyi sökün.
Sonra diz havayastığının arkada bulunan 3 cıvatasını sökerek havayastığını çıkarın. sağ tarafında fişini sökün.