0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
raif bey kusura bakmayın bu saatler pek vaktım olmuyor ailem ile igileniyorum. 10 nolu pine cc debriyaj anahtarından gelecek +12v debriyaj basılınca enerji kesilecek. 24 nolu pine cc kolundan gelecek. evet kolu dışarıdan direk ecu 24 nolu pine bağlayarak deneme yapabilirsiniz.eğer cruise yanar ise. çakmak aydınlatmasından da 10 nolu pine +12v vererek deneme yapabilirsiniz.
abi şimdi 24 nolu pine cc nin kırmızı kablosu yani + gelicek... 10 nolu pine debriyaj switchi bağlanıcak onunda + sımı bağlanıcak ecuya switchde iki çıkış var diğeride şasi mi alıcak?
tebrıkler selcuk bey türkiyedeki ilk cruıse kontrollü comfort extra sizinki.
valla selçuk bey apışıp kaldım hadi sen sacı buldun kıvrımını verdin ben nasıl halledecem onu bu konuda senden yardım alacam yani yaptığın sacdan banada yaparmısın?
evet uğraştıracak baya beni bu arada hayırlı olsun darısı başıma
Fatih CC kolunun kırmızı kablosu 24 nolu pine,siyah kablosu şaseye bağlanacak.debriyaj müşürünün hazır tesisatı yoksa. sigorta panelinden kontak elektriği alacaksınız. müşürün bir ucunu kontak elektriğine diğer ucunu 10 numaralı pine bağlayacaksınız. Debriyaj serbest halde iken müşüre basacak ve 10 nolu pine +12V gönderecek. ne zaman debriyaja basarsanız 10 nolu pine elektrik göndermeyi kesecek.
Dİz airbagıne dikkat edin ama bu arada.SElçuk bey marifetli ben olsam hepsini patşatırdım muuhtemelen.. :)Bu arada 2005-2007 üretimi versoların yolcu airbag anahtarının ecusunu ücrtetsiz değişiyorlar.. BİLGİNİZE
Bugün direksiyonu söktüm , CC soketi ve pimleri de dökümandaki gibi 2x2 şeklinde bulunuyordu. Aracı çalıştırdım ve dökümandaki 3-4 nolu pimleri birbirine bağladım ama ne yazık ki ışık mışık yanmadı , bir kaç kez denedim sonuç olumsuz ( 1-2 yi de bağlayıp bıraktım ama nafile). Araç güney afrika üretim , ECU Bosch. Bu hikaye de burada bitiyor bizim için.