0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aracın dolum Ağzıda solda tampon altında görünmüyor bu güne kadar iki sefer geçti sıkıntı çıkarmadılar.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2020, 23:45:31Fatih bey polis memuru değilim ama karar açık muayene tarihi gelmiş 65 yaş veya kronik hastalıktan dolayı çıkması yasak olan kişiler için esneklik getiriyor gecikme faizi uygulanmıyor olurda trafik kontrolüne düşerse affetmezler.
65 yaş üstünden sonra genele yayıldı. 3 ay +45 gün süre verildi. Amaç yığılmaları önlemek, hem muayeneye giden hemde çalışanları korumak. Bununla ilgili yasal düzenleme var. Polis ceza kesemez. Ancak unutulmamalıdır ki 3 aylık araç potansiyeli 45 güne sıkışacak. Zamanında yaptırmakta fayda var.https://www.tuvturk.com.tr/duyurular.aspx?url=duyurular/tuvturk-onemli-duyuru-muayene-suresi.aspx
Siz bir kontrolde denk gelinde ALLAH cc düşürmesin kaza durumunda bakın nasıl yazıyorlar yazamaz diye birşey yok,Arif Şahin Bey'in belirttiği gibi sadece tavsiye ediliyor esnek olunması vatandaşa yardımcı olunması söyleniyor,o anda görevli memur isterse muayene eksikliğinden her türlü işlemi yapar,zaten sistem üzerinden sorgulama yaptığı anda sorgu EGM ye düşüyor,siz siz olun muayenesiz araçla trafiğe çıkmayın eğer yaş sınırından veya kronik rahatsızlık nedeniyle çıkamıyorsanız bile sizin yerinize herhangi birisi aracı TÜVTÜRK muayene istasyonuna götürebilir işlem yaptırabilir illaki ruhsat sahibi olmasına gerek yok.
Degerli Musterimiz, Aracinizin muayene tarihi geldiyse ve evden cikma kisitiniz bulunmuyorsa tum istasyonlarimizin acik oldugunu hatirlatir, Temmuz ayi ve sonrasinda istasyonlarimizda yogunluk yasanabilecegi dusuncesi ile sizlere simdi hizmet vermekten mutluluk duyacagimizi belirtmek isteriz. Istasyonlarimizda Koronavirus kapsaminda sagliginiz icin gerekli tum onlemler alinmistir. Onlemleri incelemek icin tiklayin https://bit.ly/2WHH4LB Ucretsiz randevu almak icin www.tuvturk.com.tr ve 0 850 222 88 88. SMS almamak icin TUVTURK IPTAL PLAKA NUMARASINI yazin 4946'ya gonderin. Mersis No: 882027681900012 B016
Burada önemli olan,Allah kimsenin başına vermesin,muayenesi olmayan araçla trafik kazasına karışılır,tazminata hükmedilen maddi veya manevi hasar meydana gelirse,o zaman ne olacak? 65+ veya başka sebeplerle muayene ertelendi ise çıkan bu yönetmelikler vatandaşı kurtaracak mı? yoksa doğrudan muayenesiz araç ile trafiğe çıkmaktan hüküm mü verilecek?Ülkemizde bunun garantisi olmadığına ve açıkça belirtilmediği için,tüv randevu gününden önce trafiğe çıkmamak mantıklı olur şeklinde değerlendiriyorum,önerildiği gibi kişi kendisi gidemiyorsa genç bir yakını veya vekaletli muameleci vasıtasıyla yaptırıp ağrımayan başını ağrıtmamalı.
Trafik polisi olarak konuya açıklık getirmek istiyorum. Konu ile alakalı resmi yazılar mevcut bakanlık talimatı ise net.Sonuç olarak;Ticari ve hususi araç farketmeksizin, Araç sahibi 65 yaş ve üstü iseAracın muayenesi 22 Mart tarihinden önce bitmiş ise ceza yazılır.22 Mart tarihinden sonra bitmişse ceza yazılmaz.Araç sahibi 65 yaş altı iseAracın muayenesi 3 Nisandan önce bitmişse cezai işlem uygulanır.3 Nisan sonrasında bitti ise cezai işlem uygulanmaz.Yardımcı olabildiysem mutlu olurum, herkese kazasız,belasız,cezasız günler, hayırlı forumlar...
Konuyu başka bit boyuta taşımak istiyorum peki muayene olmadan araç satışı yapılamıyor diye biliyorum allah korusun araçla Pert olacak kaza yaptık nasıl oluyor acaba durum
Açıklama için teşekkürler.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
peki...Vizeden agir kusur kaldiniz 1 ay süreniz var. Bu sure icinde bile polis ceza yazabiliyor diye biliyorum. Dogru mu?
mehmet hocam, konudan gayrı bir açıklama yapmak istiyorum. her hafta aynı şey oluyor çünkü. trafik polislerinden çok şikayetçiyim. işlerini düzgün yapmadıkları için. tabi ki istisnaları kastetmiyorum. neden işlerini yapmıyorlar bir türlü anlam veremiyorum. üst mahallede caddeyi kesen pazar var. caddeyi kestiği yerde araçlar ikinci park yapıyorlar ve çift yönlü trafik akışı anında duruyor sonrasında ucu sonu gözükmeyen zincirleme bir tıkanıklık oluşuyor. esnaf olarak polis çağırıyoruz anons yapıp gidiyor. durmuyor bile. bu işler nasıl olacak böyle. cezai işlem uygulayarak o aracı oradan kaldırmakla yükümlü değil mi trafik polisi.
Doğal olarak sigorta şirketleri muayenesiz araç olarak işlem yaparlar,uzayan davalar olur,yargıtaya kadar gider,eğer önceden de böyle uygulama ve sonuçları ile ilgili yargıtay içtihatları varsa ona bakılır.
3 aylık süreçte ceza kesemeyeceğini, bu üç aylık süreçte muayene kontrolü yapmayacağını, sadece 65 yaş üstü değil tüm araç sahiplerine bu hak verildiğini yönetmelik değişikliği ile yapıldı. Yönetmelik değişikliği uygulayıcıyı da bağlar. Bunun yanında Güvenlik güçlerinin şuan işleri başından aşkın, görevleri olmayan dünya işlere koşturuyorlar. Muayene kontrolü onlar için en son görev şu aşamada. Bu arada vatandaşa çıkan yönetmelik değişikliği onlara da gidiyor ve onlara iç yazışma ile bu süreçte muayeneye bakılmaması bildiriliyordur. Ha yukarıda yazdığım gibi yaptırmak mantıklı. Benim bu ay doldu. Bayramdan sonra yaptıracağım. Temmuz ayından sonra çok yığılma olacaktır. Bugün tuvturkten mesaj geldi. Kabaca temmuzu beklemek zorunda değilsiniz diyor Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2020, 13:54:01Yukarıda o kadar yazdım ama sonuçta kendimle çelişeceğim sanırım. 😀Muayenem 19 mayısta doldu. 28 mayısa randevu aldım. 11tl gecikme cezası görünüyor. Ha bu bilgilendirme mesajı. belki muayeneye gidince gerçekten ceza uygulayacaklar mı yoksa sadece sistemde mi öyle görünüyor göreceğiz. Eğer gecikme cezası işlerse bir muayene parası da 3 ay bekleyenden tahsil ederler. Tabi bu durumda Ümit beyin dedikleri doğru olur. Muayeneye gecikme cezası alıyorlarsa poliste ceza keser. 😱
Yukarıda o kadar yazdım ama sonuçta kendimle çelişeceğim sanırım. 😀Muayenem 19 mayısta doldu. 28 mayısa randevu aldım. 11tl gecikme cezası görünüyor. Ha bu bilgilendirme mesajı. belki muayeneye gidince gerçekten ceza uygulayacaklar mı yoksa sadece sistemde mi öyle görünüyor göreceğiz. Eğer gecikme cezası işlerse bir muayene parası da 3 ay bekleyenden tahsil ederler. Tabi bu durumda Ümit beyin dedikleri doğru olur. Muayeneye gecikme cezası alıyorlarsa poliste ceza keser. 😱
@Erhan OĞUZHAN (40639) bey hayırlı olsun bende pandemi döneminde esneklik sağlamalarına rağmen iki aracında muayenesini gününde yaptırdım,muayene gecikme cezası almamalarına sevindim diğer yönden bu güne kadar trafik kontrolünde muayenesizlikten ceza işlemi yapıldığına denk gelmedim ama yayınlanan genelgede işlem yapılmayacak maddesini göremedim zannedersem şifai olarak söylenmiş idare ediliyor olabilir (vatandaşı sıkmamak adına) Muayenede aracınıza yazılan hafif kusurlar her araca yazılıyor sorunsuz araç olamaz mantığı var 3 gün önce babamın 2016 dobloyu götürdüm onada motor numarası okunamıyor Kısa hüzmeli far ayarı bozuk Reflektör yok,Ön cam silecekleri yıpranmışPlaka aydınlatma yetersiz gibi hafif kusurlar yazmış,Benim Corona ya 2016 daki muayenede hiç ağır kusur bulamadı 2018 de yine bulamadı ama plakalar yönetmeliğe uygun değil değiştir dedi ve bıraktı tekrar gittim yani akıl ermiyor işlerine.