Gönderen Konu: Araç Muayenesindeki Yeni Düzenlemeler  (Okunma sayısı 12836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: Araç Muayenesindeki Yeni Düzenlemeler
« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2011, 10:21:55 »
Yeşil ışık yandığı anda gaza köklendiğimizi kim söyledi?  Ben böyle bir bilgi vermedim. Henüz kalkarken üzerimize atladı o yaya ve biz değil burada yaya suçlu.

Yayalarda, şoförlerde suçlu Timuçin Abi. Yaya, karşıya geçmesi için acelesi yoksa bile niye koşup atlıyor ki? Biraz beklesen can güvenliği için daha iyi. Ya da sizin örneğinizde ki çocuk. Yolda sağa sola bakıp sonra geçse ya da araç geçtikten sonra kontrollü bir şekilde topun peşine koşsa. O anda bunlar düşünülemiyor heralde.

Şoförlerin suçu da, ani gaz verme. Ani gazlar birçok kişinin hayatına sebep olabilir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2011, 10:21:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 31, 2011, 10:31:08 »
Yeşil ışık yandığı anda gaza köklendiğimizi kim söyledi?  Ben böyle bir bilgi vermedim. Henüz kalkarken üzerimize atladı o yaya ve biz değil burada yaya suçlu.

Yayalarda, şoförlerde suçlu Timuçin Abi. Yaya, karşıya geçmesi için acelesi yoksa bile niye koşup atlıyor ki? Biraz beklesen can güvenliği için daha iyi. Ya da sizin örneğinizde ki çocuk. Yolda sağa sola bakıp sonra geçse ya da araç geçtikten sonra kontrollü bir şekilde topun peşine koşsa. O anda bunlar düşünülemiyor heralde.

Şoförlerin suçu da, ani gaz verme. Ani gazlar birçok kişinin hayatına sebep olabilir.

Ben sizi suçlamadım, konusu açılmışken trafikte gördüğüm hatalı davranışları eleştirdim. Yanlış anlaşılma olup birbirimizi suçladığımız gibi birşey anlaşılsın istemem, zaten bu konuları burlarda konuşuyorsak demek ki bu konulara dikkat ediyoruzdur.

Trafikte yayaların ya da çocukların hiç suçu yoktur. Tamam, yaya yola atlayabilir, top peşinden çocuk önümüze fırlar ama adı üstünde, bunlar yaya ve şehiriçinde yollar da dahil öncelik onlarda, yani onlar her şekilde haklılar. Hem yaya yaklaşık bir tonluk bir arabanın aniden duramayacağını bilemez, bilmek zorunda da değil, bir an dalgınlıkla yola da fırlayabilir, yola fırlaması onu suçlu yapmaz, yine sürücü suçlu olur çünkü şehir içinde bütün sürücüler yola her an bir yayanın çıkabileceğini varsayıp ona göre gitmez zorundadır, öncelik yayalardadır.

Tabi bu dediklerim bizim ülkemizde, özellikle İstanbul trafiğinde hiç uygulanmıyor, bütün yollarda, ara sokaklar dahil arabalar olması gerektiğinden daha hızlı ve ani hareketlerde gidiyor, sonra yaya yola atladı kaza oldu deniyor, bence bunun adı kaza değil sürücünün umursamazlığı, yaya tabi ki yola atlayacak, araç kullanmayan birinden aracın anında duramayacağını bilmesini bekleyemeyiz, bu yüzden şehiriçinde yayaların önceliği var zaten.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 31, 2011, 10:40:06 »
Başlığı görünce aklıma direk bu geldi, paylaşmadan edemedim  :)

Komik Araç Muayene Röportajı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Ocak 31, 2011, 10:43:35 »
Ben sizi suçlamadım, konusu açılmışken trafikte gördüğüm hatalı davranışları eleştirdim. Yanlış anlaşılma olup birbirimizi suçladığımız gibi birşey anlaşılsın istemem, zaten bu konuları burlarda konuşuyorsak demek ki bu konulara dikkat ediyoruzdur.

Trafikte yayaların ya da çocukların hiç suçu yoktur. Tamam, yaya yola atlayabilir, top peşinden çocuk önümüze fırlar ama adı üstünde, bunlar yaya ve şehiriçinde yollar da dahil öncelik onlarda, yani onlar her şekilde haklılar. Hem yaya yaklaşık bir tonluk bir arabanın aniden duramayacağını bilemez, bilmek zorunda da değil, bir an dalgınlıkla yola da fırlayabilir, yola fırlaması onu suçlu yapmaz, yine sürücü suçlu olur çünkü şehir içinde bütün sürücüler yola her an bir yayanın çıkabileceğini varsayıp ona göre gitmez zorundadır, öncelik yayalardadır.

Tabi bu dediklerim bizim ülkemizde, özellikle İstanbul trafiğinde hiç uygulanmıyor, bütün yollarda, ara sokaklar dahil arabalar olması gerektiğinden daha hızlı ve ani hareketlerde gidiyor, sonra yaya yola atladı kaza oldu deniyor, bence bunun adı kaza değil sürücünün umursamazlığı, yaya tabi ki yola atlayacak, araç kullanmayan birinden aracın anında duramayacağını bilmesini bekleyemeyiz, bu yüzden şehiriçinde yayaların önceliği var zaten.

Zaten bu yüzden hız sınırlamaları var değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 31, 2011, 10:45:55 »
ben şahsen nefret ediyorum absden.. kaç kere servise gittim bu arabanın abssinde sorun var diye ancak normal diyorlar.. yokuş aşağı dik bir yokuşta fren yapın bakın ne kadar erken giriyor devreye! 98 corollamda ne kadar mutluyum oysa.. ıslakta da karda da buzda da mıcırda da her yolda daha güzel frenaj yapıyorum.. kaldı ki direksiyona müdahale etmek için azcık ayağı frenden çekmek yeterli, abs fren mesafesini az değil çok uzatıyor, tehlikeli bile olabiliyor...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 31, 2011, 10:47:07 »
ben şahsen nefret ediyorum absden.. kaç kere servise gittim bu arabanın abssinde sorun var diye ancak normal diyorlar.. yokuş aşağı dik bir yokuşta fren yapın bakın ne kadar erken giriyor devreye! 98 corollamda ne kadar mutluyum oysa.. ıslakta da karda da buzda da mıcırda da her yolda daha güzel frenaj yapıyorum.. kaldı ki direksiyona müdahale etmek için azcık ayağı frenden çekmek yeterli, abs fren mesafesini az değil çok uzatıyor, tehlikeli bile olabiliyor...

Hele de karda... Abs'yi kapatma tuşu olmalı bence..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 31, 2011, 10:50:15 »
Hele de karda... Abs'yi kapatma tuşu olmalı bence..
bir kere 2009u karda kullanma fırsatım oldu, frene bastım araba hızlandı falan :D o derece durmadı :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 01, 2011, 12:29:24 »
Bunun ayrı bir sigortası falan yok mu acaba, ECU nunkini çıkarsak olmaz tabii ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 07, 2011, 10:35:12 »
Yine başımıza ABS yüzünden sorun açıldı. Yeşil ışık var diye gidiyoruz. Bi anda kırmızı yanmazmı... hızımız zaten hiçbir zaman yüksekte değil ama bu sefer ne olduysa EDS'ye de yakalandık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 17, 2020, 11:09:04 »
Bildiğiniz gibi bugünkü süreçte bazı esnetmeler yayımlandı. Bu şekilde olması gerektiğini ilgili konu başlığında belirtmiştik zaten ve bununla ilgili düzenlemeye gidildi.
Buna göre; araç muayene tarihi Nisan, Mayıs Haziran olanlara, 3 Temmuza kadar ve +45 gün esneklik tanında. Yani bu sürede araç muayene tarihi gelen ancak yaptırma imkanı bulamayanlar için bir kolaylık oluşturuldu.
Diğer tandan bu süreç ile ilgili egzoz muayenesi bilgisi görülmüyor. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve mümkünse kaynak göstererek katkı sağlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 17, 2020, 18:32:35 »
Bildiğiniz gibi bugünkü süreçte bazı esnetmeler yayımlandı. Bu şekilde olması gerektiğini ilgili konu başlığında belirtmiştik zaten ve bununla ilgili düzenlemeye gidildi.
Buna göre; araç muayene tarihi Nisan, Mayıs Haziran olanlara, 3 Temmuza kadar ve +45 gün esneklik tanında. Yani bu sürede araç muayene tarihi gelen ancak yaptırma imkanı bulamayanlar için bir kolaylık oluşturuldu.
Diğer tandan bu süreç ile ilgili egzoz muayenesi bilgisi görülmüyor. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve mümkünse kaynak göstererek katkı sağlayabilir.
Egzoz emisyonda da aynı tarihler geçerli

https://egzoz.csb.gov.tr/Yayinlar/covidegzozuzatma.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 17, 2020, 21:13:16 »
Bir düzenleme de araç ve eksoz muayene ücretlerinde indirim yapılmasını gündeme getirsinler,geçen hafta bir tüv yetkilisi günlük 30-34.000 adet aracın muayenesinin yapıldığını tv de söylüyordu,alt limitten hesap yaparsak ortalama 400-450 tl den 12.000.000-tl ve yukarısı yapar,yapılan işin alt yapı masrafları çoktan bitmiştir,personel ücretleri,işletme maliyetleri vs bu kadar yüksek midir? Sanki ar-ge yatırımları mı? var her yıl otomatik olarak yeniden değerleme oranında zam yapıyorlar,bu iş köprü otoyol ücreti gibi belimizi büküyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 18, 2020, 00:42:22 »
Bir düzenleme de araç ve eksoz muayene ücretlerinde indirim yapılmasını gündeme getirsinler,geçen hafta bir tüv yetkilisi günlük 30-34.000 adet aracın muayenesinin yapıldığını tv de söylüyordu,alt limitten hesap yaparsak ortalama 400-450 tl den 12.000.000-tl ve yukarısı yapar,yapılan işin alt yapı masrafları çoktan bitmiştir,personel ücretleri,işletme maliyetleri vs bu kadar yüksek midir? Sanki ar-ge yatırımları mı? var her yıl otomatik olarak yeniden değerleme oranında zam yapıyorlar,bu iş köprü otoyol ücreti gibi belimizi büküyor.
Dem vırduğunuz konuda egzoz emisyon ölçümü konusunda sonuna kadar haklısınız hiçbir gideri yatırım masrafı olmayan eski sisteme kamera ve yazılım entegre edilen bir sistem için her yıl katlanan oranlarda zam yapılıyor,bacasız fabrika sermaye tanımı tamda bu olsa gerek,
Esneklik getirildi konusu yine diğer kararlarda olduğu gibi ucu açık bir karar,muayene konusunda ek süre var ama olurda muayene tarihi geçmiş aracı kullanmak zorunda kalınırsa ilk trafik kontrolünde muayenesizlikten ceza yazılır ikinci kontrolde   aracı bağlayıp cezai işlem yapılır kimse bu riske girmesin nasıl olsa devlet bir hak tanıdı denmesin tarihi geçmiş muayenesi olmayan araçla yola çıkmasın derim o karar sadece gecikme bedelini kapsıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 18, 2020, 02:36:04 »
Bu ücretler, firmaların kazanmasından ziyade devlete ek gelir elde etmek amacıyla olduğu için indirim olması zordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 18, 2020, 16:21:40 »
Hazır konu varken bende şunu sormak istiyorum. Lpg tankı tarih doluyor tank değişecek muayene kasım ayında. Dolum ağzı yeri değişmesi gerekiyormu yoksa ilk defa montaj yapılan araçlarımı kapsıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 18, 2020, 20:44:50 »
Hazır konu varken bende şunu sormak istiyorum. Lpg tankı tarih doluyor tank değişecek muayene kasım ayında. Dolum ağzı yeri değişmesi gerekiyormu yoksa ilk defa montaj yapılan araçlarımı kapsıyor?
Tank simit depo ise yeriyle ilgili sıkıntı yok eğer LPG dolum Ağzı egzozun tam tersi yönde olması gerekiyor,yine tankı silindir ise aynı şekilde egzozdan tam ters istikamette olacak.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 18, 2020, 21:22:30 »
Dem vırduğunuz konuda egzoz emisyon ölçümü konusunda sonuna kadar haklısınız hiçbir gideri yatırım masrafı olmayan eski sisteme kamera ve yazılım entegre edilen bir sistem için her yıl katlanan oranlarda zam yapılıyor,bacasız fabrika sermaye tanımı tamda bu olsa gerek,
Esneklik getirildi konusu yine diğer kararlarda olduğu gibi ucu açık bir karar,muayene konusunda ek süre var ama olurda muayene tarihi geçmiş aracı kullanmak zorunda kalınırsa ilk trafik kontrolünde muayenesizlikten ceza yazılır ikinci kontrolde   aracı bağlayıp cezai işlem yapılır kimse bu riske girmesin nasıl olsa devlet bir hak tanıdı denmesin tarihi geçmiş muayenesi olmayan araçla yola çıkmasın derim o karar sadece gecikme bedelini kapsıyor.
Bu konuda bizi bilgilendirebilecek polis memuru arkadaşımız var mı aramızda? Ümit beyin dediği gibi boş yere ceza yemeyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 18, 2020, 22:22:45 »
Tank simit depo ise yeriyle ilgili sıkıntı yok eğer LPG dolum Ağzı egzozun tam tersi yönde olması gerekiyor,yine tankı silindir ise aynı şekilde egzozdan tam ters istikamette olacak.
Teşekkür ederim silindir 40 litrelik tank. Dolum ağzı sorun yok sol tarafta altta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 18, 2020, 23:41:45 »
Teşekkür ederim silindir 40 litrelik tank. Dolum ağzı sorun yok sol tarafta altta
Benim aracın dolum Ağzıda solda tampon altında görünmüyor bu güne kadar iki sefer geçti sıkıntı çıkarmadılar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2020, 23:45:31
Bu konuda bizi bilgilendirebilecek polis memuru arkadaşımız var mı aramızda? Ümit beyin dediği gibi boş yere ceza yemeyelim.
Fatih bey polis memuru değilim ama karar açık muayene tarihi gelmiş 65 yaş veya kronik hastalıktan dolayı çıkması yasak olan kişiler için esneklik getiriyor gecikme faizi uygulanmıyor olurda trafik kontrolüne düşerse affetmezler.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 19, 2020, 01:36:17 »
20 marttan beri muayeneden islem yapmadik. Yapan yer var mi bilmiyorum. Bu surec icinde muayenede esnek olunmasi yani yazilmamasi tavsiye edildi.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.