0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ama araca sonradan ABS sistemi taktırmanın ne zararı var ben onu çözemedim...
Teşekkürler. yalnız hatırladığım kadar daha önceden bu konu açılmıştı.
Sohbet bölümünü bir araştır.(Silinmişse bilemem, daha önce ben açmıştım.).
Benim anlamadığım, araba abs'li üretilmişse sonradan bunu neden iptal etsinler ki? Ne güzel ABS'li araba işte, niye iptal edeyim. Demek ki birileri ABS'yi iptal ediyormuş ki muayene mevzuatına konu olmuş. ABS neden iptal edilir?
ABS neden mi iptal edilir? Yanıtını biliyorum.ABS yüzünden başka forumlar olsun, siteler olsun öyle şikayetler var ki.. ABS yüzünden kaza yapacaktım, ABS devreye girince aracın yönünü belirleyemiyorum, ABS devreye girince frenler kitleniyor gibi bir çok şikayet var ve servislerde gidip kapatılabiliyor. Hatta bizde şikayet ediyoruz. Bir kez ABS yüzünden kaza yapıyorduk santimler kala araç durdu ve yayayı ezmedik.OLAYIMIZ:Işıklardayız ve yanımızda otobüs var. Otomobillere yeşil ışık, yayalara ise kırmızı ışık yeni yanmıştı. Bir yaya otobüsten kurtulayım diye koşa koşa karşıya geçmek istiyor ve otobüsten sıyrılıyor. Ve de bizim üzerimize. Biz de tam kalkıyorduk Allah'tan ki yayaya çarpmadık. Hızlı gelseydik kesin yayaya çarpmıştık. Neyse, bu sırada gaz ve arkasından gelen ani fren ABS devreye giriyor ve araç dümdüz kafasına göre gidiyor. Sürücü babam, yayayı ezmemek için sağa kırıyor direksiyonu ama önümüzde yüksek kaldırımlar var. Neyse ki hızımız düşük olduğu için aracımız duruyor ve kimse zarar görmeden kurtuluyoruz bu olaydan. Ama bu olay tabii kide saniyeler içinde gerçekleşiyor ve hepimiz korkuyoruz.Böyle kötü olay yaşıyanlar daha var. İşte insanlar böyle olaylar yaşadıkları için ABS'den şikayetçi oluyorlar ve kaldırıyorlar.