Gönderen Konu: Corollayı satıp passat mı alsam? Ne dersiniz dostlar ?  (Okunma sayısı 11710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Son bir haftadır passatlara bakıyorum son kasalara değil bir önceki kasalara tercihen 2008 passat comfort 1.6 fsi dsg ...şimdi diyeceksiniz ki niye bakıyorsun koç gibi 2010 corollan var daha ne istiyorsun ne mi istiyorum daha dolu bir araç istiyorum karanlıkta camlarımı görerek açıp kapatmak istiyorum çakı gibi anahtar istemiyorum anahtarımla kapılarımı bagajımı açmak istiyorum klimamın arka koltuklara doğruda ızgarası olsun  ön ve arka park sensörleri  iyi bir müzik sistemi  10 tane hava yastığı istiyorum anlayacagınız toyota nın bize vermediği konforu istiyorum haksızmıyım dostlar ne dersiniz ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? passat kullananlarda fikir beyan ederse memnun olurum...şimdiden teşekkürler.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollayı satıp passat mı alsam? Ne dersiniz dostlar ?
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2011, 22:55:01 »
Abi Fsi kaldırıldı,alma derim,alıcaksan tsi satarken çok zorluk çekersin benden sana tavsiye.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2011, 22:57:35 »
FSi motorlar LPG uygulanamadığı ve üretimden kısa bir süre içinde kaldırıldığı için ikinci elde sıkıntı yapabilir.
e tabi VW bu kadarkısa süre ürettiyse size de kullanırken sıkıntı olabilir.
ayrıca DSG şanzıman da sıkıntı çıkarmaya çok müsait olduğundan, garantisi 5 yıla uzatılmış olanları tercih etmenizi tavsiye ederim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2011, 22:58:58 »
dizel ve siyah tavsiyem... dsg şanzımanı söylememe gerek varmı bilmiyorum...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2011, 23:11:49 »
dizel ve siyah tavsiyem... dsg şanzımanı söylememe gerek varmı bilmiyorum...
abi DSG ve dizelin keyfi cidden çok süper oluyor.
ama dediğim gibi, DSG işi biraz sakat, 200.000 sorunsuz kullananı da var, 60binde elinde patlayan da var...
ve hiç de azımsanacak bir tehlike değil...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2011, 23:52:18 »
1.6 tavsiye etmem. Yakitindan cok sikayetci var.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2011, 00:08:17 »
2006 1.6  dsg fsı passat var dilerseniz en full donanımlısı anahtarsız çalıştırma vs herşey mevcut km biraz fazla 180 binde, araç fazlası olduğundan satıyoruz kullanamıyoruz pek.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2011, 01:48:34 »
2006 1.6  dsg fsı passat var dilerseniz en full donanımlısı anahtarsız çalıştırma vs herşey mevcut km biraz fazla 180 binde, araç fazlası olduğundan satıyoruz kullanamıyoruz pek.
Kilometresi çok fazla çoşkun bey birde Allahtan pek fazla kullanmamışsınız  corollam ile takasa girip almayı düşünüyorum.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2011, 11:53:26 »
jetta süper arac herkeze tavsiye edebilirim
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2011, 12:12:18 »
passat tabiki sınıf olarakta donanım olarakta üstün bir araç. dün tdi olanını bakıma götürdüm. corollaya göre parça fiyatı ve bakım giderleri çok yüksek. ama şunu söyleyeyim yolda yılan gibi kıvrılabiliyorsunuz. 3. viteste lastikten patileme sesi geliyor. kırmızı ışık kalkışlarında toz yutturuyor.

corolla satılıp passat alınır ama dizel olsa iyi olur. benzinli bir corollayı hasarsızsa her daim değerinde satarsınız ama passat gibi bir aracı km fazla ise zor elden çıkarırsınız. alacak olan ağır bakım maliyetlerini hesaplıyor ve vazgeçiyor. ona vereceğim parayla yeni kasa corolla alır paşalar gibi binerim diyor.:)  kısır döngü yani

bende aynı düşünceyi irdeliyorum. 2007 tdi passat gell gell diyor ama aynı paraya 2011 comfort extra at ler var. mantığım corolla diyor.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2011, 12:20:24 »
Kilometresi çok fazla çoşkun bey birde Allahtan pek fazla kullanmamışsınız  corollam ile takasa girip almayı düşünüyorum.

Büyük şehir yapcak bişi yok illaki km artıyor :)

Hayırlı uğurlu olsun o zaman yeni alacağınız araç.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2011, 12:36:44 »
jetta süper arac herkeze tavsiye edebilirim
Evet aslında jetta olabilir 1.4 tsi dsg comfort lara baktım baya bir dolu araç alınabilir( en azından corolladan dolu) ciddi ciddi bakıyorum artık jetta ya ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2011, 12:39:32 »
passat tabiki sınıf olarakta donanım olarakta üstün bir araç. dün tdi olanını bakıma götürdüm. corollaya göre parça fiyatı ve bakım giderleri çok yüksek. ama şunu söyleyeyim yolda yılan gibi kıvrılabiliyorsunuz. 3. viteste lastikten patileme sesi geliyor. kırmızı ışık kalkışlarında toz yutturuyor.

corolla satılıp passat alınır ama dizel olsa iyi olur. benzinli bir corollayı hasarsızsa her daim değerinde satarsınız ama passat gibi bir aracı km fazla ise zor elden çıkarırsınız. alacak olan ağır bakım maliyetlerini hesaplıyor ve vazgeçiyor. ona vereceğim parayla yeni kasa corolla alır paşalar gibi binerim diyor.:)  kısır döngü yani

bende aynı düşünceyi irdeliyorum. 2007 tdi passat gell gell diyor ama aynı paraya 2011 comfort extra at ler var. mantığım corolla diyor.
Mustafa bey yazdıklarınız çok mantıklı dediğim gibi ben corollada memnunum ama boş oğlu boş bir araç passattan vazgeçtim gibi jettalara bakıyorum teşekkürederim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2011, 18:15:21 »
  Tolga, hak vermiyor değilim ama Camry gibi araçlarda mevcut. Sorun bu noktada daha çok otomotiv firmalarının pazar seçimi ve vergilendirme sisteminde.

Ben bahsettiğin kasa Passat'ın özellikle ön konsul alt kapalamasını falan beğenmiyorum hiç. O araca yakışmıyor. Gerçi ben Passat'ı da beğenmiyorum ama Türkiye'de tutan bir araç. O segmentte Legacy farklı bir araç bence. Yine Passat bakıyorsan Skoda'ya da bak derim. Yine Honda'da denenmesi gereken bir araç fikir sahibi olmak için bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
« Yanıtla #14 : Ekim 24, 2011, 18:37:39 »
Abi böyle bir segment değişikliği yapacaksan neden tercihini passattan yana kullanacaksın sorusu önemli bir soru. cevabıda sadece donanım olmamalı. Kişisel görüşüm accorddan yana. hele ki almandan japona geçmiş biri olarak, japondan almana geçenin gerçekten sarsılacağını düşünüyorum. bakımı çok sevmeleri bizim gibi kullanıcıları üzüyor (genellikle).

Hakan abininde dediği gibi illa ki değişeceksen, kararını passattan yana kullanmanın aceleci bir tavır olduğunu düşünüyorum.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 24, 2011, 19:21:23 »
incelemedim ama yeni jettanın iç malzemesini beğenmemişler. zaten passatla arasında fiyat olarak çok fark yok. almışken segment farkı olsun passat tdi olsun.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 24, 2011, 19:48:53 »
Passat derim...
Dizel avensisimden bile daha güzel sürüş zevki var.... VW başka ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 24, 2011, 20:30:32 »
hiç düşünme passat al hocam.. kemal amca gibi toyotayı bende karalamaya başlayacam artık.. üçüncü kez hayal kırıklığına sebep oldu  >:(
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 24, 2011, 20:48:23 »
Fırsatım varsa, Corolla'yı satıp, Passat dizel 7 otomatik dsg alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2011, 21:50:19 »
Fırsatım varsa, Corolla'yı satıp, Passat dizel 7 otomatik dsg alırım.

vallahi son mtv lerin egzos emisyonuna göre ödeneeğini okuduğumdan beri aklımdan passat değil de dizel geçmiyor desem yalan sölemiş olmam.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)