Gönderen Konu: 2012 Model Yeni Yaris Kasım'da Satışa Sunuluyor  (Okunma sayısı 12398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
2012 Model Yeni Yaris Kasım'da Satışa Sunuluyor
« : Ekim 21, 2011, 16:47:33 »

Toyota’nın B segmentindeki temsilcisi Yaris, 3. nesliyle Türkiye pazarına sunuluyor. 2011 yılının son aylarında “Yeni Yaris… Yeni Toyota…” konseptiyle pazara iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Yeni Yaris, aynı zamanda Toyota’nın stil sahibi ve teknolojik yüzünün öncüsü ve değişimin simgesi oluyor. B segmentinde rekabeti şekillendirecek yeni standartlar sunan Yeni Yaris, Toyota’nın daha tutkulu otomobiller üretme hedefinin ilk adımı olarak dikkat çekiyor.
Yaris’in takdir edilen verimlilik, yakıt ekonomisi, şehir yaşamına mükemmel uyum ve kanıtlanmış iç mekan tecrübesi, Yeni Yaris’te daha çarpıcı bir dizayn ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. Yeni Yaris çekici tasarımı, zekice dizayn edilen geniş iç mekanı ve sınıfında bir ilk olan erişilebilir multimedya çözümleri ile mevcut hedef kitlesine ek olarak şimdi gençlerin ve genç ailelerin de gönlünü fethetmeyi amaçlıyor. Toyota kalitesini dinamik şehir otomobili konsepti ile sunarak müşterileri üstün sürüş dinamikleri ve konforu ile buluşturan Yaris, yeni otomatik CVT şanzıman seçeneği ile de zorlu rekabetin önemli oyuncuları arasında yerini alıyor.
Lansman toplantısında konuşan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Yaris’in bu özellikleri ile segmentine liderlik edecek bir otomobil olduğuna dikkat çekerek “Yeni Yaris çekici dizaynıyla, teknolojisiyle ve donanım zenginliği ile şimdi herkesin birşeyler bulabileceği bir otomobil olacak.” dedi ve ekledi: “3. nesil Yaris ile başlayarak yepyeni bir bakış açısıyla yaratılan Toyota modellerinin, müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla birlikte arzularına da hitap edeceğine inanıyoruz. Toyota, yeni dönemde kalite ve dayanıklılığın yanısıra, daha çok heyecan veren görünüme sahip modelleri ile de geniş kitlelerin öncelikli tercihi olacak” şeklinde konuştu.
Yeni Toyota Yaris, dışarıda cesur ve sportif bir görünüş yakalarken aynı zamanda tasarımda mükemmelliyetçi değerlere ulaşıyor. Boyu 100 mm artırılarak 3 bin 855 mm’ye ulaşan Yeni Yaris, 4.7 m’lik sınıf lideri dönüş yarıçapı ile şehir yaşamı için mükemmel manevra kabiliyeti sunuyor. Aerodinamik verimlilik ise sınıf lideri 0.287 cd sürtünme katsayısı değeriyle yeni bir referansa imza atıyor.
İç mekan ve ergonomi ustası Yaris, yeni neslinde de bu başarısını sürdürüyor. Yeni Yaris’in sürücü odaklı kokpit tasarımında kalite hissi artırılırken, kokpitinde gösterge paneli direksiyon simidinin arkasına alınarak görünürlük ve kullanım kolaylığını artırmak amacıyla merkezi olarak konumlandırılarak sürüş konforu üst düzeye taşınıyor. Segmentinin en geniş iç mekana sahip araçlarından biri olan Yeni Yaris’in arka koltuk diz ve baş mesafesi sınıfının en iyi değerleri arasında yer alıyor. Yeni Yaris’te bagaj hacmi 286 lt, arka koltukların tamamen yatırıldığı durumdaki maksiumum bagaj hacmi de 768 lt’ye çıkarılabiliyor. Yeni Yaris’te ayrıca Toyota modellerinde ilk defa sunulan panoramik cam tavan ile iç mekanda ferahlık hissi yükseliyor.
Yeni Yaris teknolojisi ve donanımıyla rakipsiz
Yeni Toyota Yaris, Life, Fun, Cool ve Style olmak üzere 4 farklı donanım seviyesinin yanısıra müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmiş geniş spektrumlu ve erişilebilir opsiyonel donanım paketleri ile de dikkat çekiyor. Yeni Yaris’in eğlenceli ve konforlu bir sürüşü garantileyen donanımları arasında “Toyota Touch” ve “Toyota Touch & Go” öne çıkıyor.
6.1 inçlik renkli dokunmatik ekran sistemiyle araç içi multimedya sistemi olan “Toyota Touch”, AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonu adres defteri ile senkronizasyon ve yine cep telefonundan müzik dinleme özelliklerini içerirken, USB ve AUX ile mobil cihazlara bağlantı imkanı sunuyor. Ekrandan ayrıca, kalan yakıt miktarı, anlık yakıt tüketimi, son 15 dakikadaki yakıt tüketimi gibi bilgiler alınabilirken, entegre geri görüş kamerası da park kolaylığı sağlıyor. Bu multimedya sistemi üzerine kurulu “Touch&Go” ise erişilebilir fiyatta navigasyon özelliğinin yanısıra Bluetooth ile ekran üzerinden SMS alma ve gönderme, USB tabanlı fotoğraf görme özelliği, internete ve hatta Facebook’a bağlanma imkanı da sunabiliyor.
Yeni Multidrive S Şanzıman, Verimli motorlar
Avrupa’da tasarlanan ve Toyota’nın Fransa’daki Valenciennes Fabrikası’nda üretilen Yeni Yaris, yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ve CO2 salımı ile birleştiren Toyota Optimal Drive teknolojisinin en son versiyonuna sahip 1.0 lt VVT-i, 1.33 lt VVT-i ve 1.4 D-4D turbodizel olmak üzere üç motor seçeneği ile yollardaki yerini alıyor. Kendi kategorisinde ardarda yılın motoru ödülüne layık görülen ve 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan 1,0 lt VVT-i benzinli motor 5.0 lt/100km yakıt tüketimi ile sınıf liderliğine devam ediyor. 1,33 VVT-i motora eşlik eden CVT şanzıman teknolojisine sahip Multidrive S de sınıfının en güçlü ve yakıt ekonomisi en iyi şanzımanlarından biri olarak dikkat çekerken sessiz ve konforlu sürüş deneyimine imkan sunuyor.
Yeni Toyota Yaris, 30 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Dizelin başlangıç fiyatıysa 43.000 TL.

Kaynak ...
http://www.otomobildunyam.com/yeni-toyota-yaris-turkiyede/
http://www.ajansotomobil.com/toyota/lansmanlar/yeni_yaris_kasimda_satisa_sunuluyor_1422.html

Edit: Liste Fiyatlarını da ekliyorum.

Benzinli:

1.0 Life -- 30,900
1.33 Fun -- 35,200
1.33 Fun Multidrive S -- 38,300
1.33 Style -- 38,200
1.33 Style Multidrive S -- 41,300
1.33 Cool -- 38,200
1.33 Cool Multidrive S -- 41,300

Dizel

1.4 D-4D Fun -- 43,400
1.4 D-4D Fun M/M -- 45,600
1.4 D-4D Cool -- 46,400
1.4 D-4D Cool M/M -- 48,600

Opsiyon Paketleri

1.33 Cool için:
Konfor Paketi -- 1,200
Konfor Plus Paketi -- 2,300

1.33 Style için:
Görüş Paketi -- 3,000
İklim Paketi -- 1,000
İklim Plus Paketi -- 2,100

1.4 Cool için:
Stil Paketi -- 2,000
Stil Plus Paketi -- 3,100
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

2012 Model Yeni Yaris Kasım'da Satışa Sunuluyor
« : Ekim 21, 2011, 16:47:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
Ynt: Yeni Yaris Kasım'da Satışa Sunuluyor ...
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2011, 16:51:10 »

" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2011, 11:57:08 »
güzel olmuş bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2011, 12:10:16 »
gösterge direksiyonun önünde,nihayet!
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2011, 15:01:44 »
içi süper olmuş ama arkadan görünüşüne pek alışamadım,tabi Yaris tutkunu bi genç olarak ilgimi fazlasıyla çekmeyi başardı ;)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2011, 23:53:44 »
ah yeni kasa corolla 2012 de çıkacak olsaydı !! bunda bu kadar özellik varsa corollayı yüz üstü bırakmaz toyota :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2011, 15:38:10 »
Bence gösterge kötü olmuş.. Yarisin hiç bir özelliği kalmamış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2011, 16:29:36 »
Zaten pek yoktu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2011, 17:18:49 »
Bugün test ettim, baya özelliği var ;)

Liste fiyatlarını ekledim ilk mesaja.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2011, 19:17:20 »

yok artık. Tamam araç güzeL fakat bu parayı bu araca ben vermem. Alana hayırlı olsun.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2011, 20:44:08 »
Bence gösterge kötü olmuş.. Yarisin hiç bir özelliği kalmamış..

ortada ki göstergeler en karakteristik özelliğiydi,gitmesi kötü olmuş üstelik ön konsoldaki saklama gözleride azaltılmış :( yinede genel olarak dikkat çekici ama fiyatlar çok uçuk
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2011, 21:21:40 »
Auris yavrusu gibi olmuş.
Fiyatlarda abartmışlar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2011, 21:51:12 »
Bu fiatlara biraz zor satarlar.Birde hala dizelde 1.4D motorda ısrar ediyorlar.Yeni çıkacak diğer modellerinde aynı dizel motor olacağı Yaris den belli gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2011, 21:52:57 »
Yeni Yaris'in dizel fiatları buysa Toyota Corolla'nın yeni çıkacak dizel modelinin fiatını tahmin bile edemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 23, 2011, 22:40:09 »
yok artık. Tamam araç güzeL fakat bu parayı bu araca ben vermem. Alana hayırlı olsun.
Bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 23, 2011, 22:55:10 »
Dizel fiyatları var ama araba yok :) Dizel yeni yılda satışa sunulacak ve fiyatlar değişecektir (artadabilir), biraz garip olduklarında hemfikirim. Ona bakarsanız Cool ile Style fiyatları aynı benzinlilerin... Cool paketi neyin nesidir yarın Adil'den öğrenirim, şimdilik anlayabildiğim kadarıyla Style zaten Sol'a eşdeğer.

2011 model 1.33 Sol M/M -- 40,100 fiyatı vardı hatırlarsanız, muadili Style paketi ile 1,200 TL fark var arada.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 23, 2011, 23:03:02 »
Ben bu yarisin aynısını elazığda gördüm ve çok dikkatimi çekti güzel bir tasarım diğer yeni kasalara benzemeye başlamış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ekim 23, 2011, 23:55:27 »
  Aracı bugün test etme imkanım oldu beklentilerin çok dışında bir araç üretilmiş ve ayrıca bu aracı B segmentinde satışa sunmaları tam bir hayal kırıklığı diyebilirim.Fiyatına gelince 1.4 D Cool M/M modeli 48.600 TL den lansman satış fiyatı ayrıca paket talebinde bulunursak 50.000 TL yi geçiyor.
  Bölgemdeki Plazada 2 saat boyunca aracı inceledim 1.33 Style Multidrive (Test Aracı) ve 1.0 Life modelleri vardı ayrıca satışlarıda başlamış fakat satış sorumlusu araçların bu fiyattan satılıcağından umutlu değil.Broşürleride basılmış şuan elimde var.Kısaca izlenimlerimi anlatayim
  * Kasa olarak fazla söz söylemeye gerek yok diye düşünüyorum sonuçta resimlerden de bir çok kişi aracın genel görünümünü biliyor.Kendi aracımı test aracının yanına park ettim aşağıya indim baktım baktım durdum ne yalan söyliyim kendi aracım daha şirin geldi bana.
  * İç kabin tasarım olarak güzel kullanılan malzemeye gelince çokta kaliteli görünmüyor.En kötü yanı ise opsiyon paketleriyle sunulması alıcıları çok düşündürücek.
  * En beğendiğim yanı ise aracı kullanırken otomatik vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.
  * Bagaj hacmi genişletilmiş ama koltukların katlanma özelliği yitirilmiş.Bir çok modelinde arka camlar manuel.Kapılardaki plastik aksam çok sert ön konsol en full modelinde yumuşatılmış diğer modellerde ön konsol çok sert bozuk yollarda çok ses yapacağı inancındayım.
  * 1.0 Life modelinin yanına bile yaklaşmayın diyebilirm.Aracın içi tamamen simsiyah plastik direksiyondan tutun vites topuzuna kadar içeride bir tane krom çerçeve mevcut değil.Bagaj kapısındaki kromaj bile siyah plastik :) Lastik ebatları düşük ve jant kapakları çok kötü sanki pazardan alınmış bir ürün gibi sırıtıyor.Arka camlar manuel , ön cam güneşliklerinde aynalar bile mevcut değil.Tek bir göstergesi bulunuyor motor devir saati yok.Plastik aksamlar çok sert B segmentinde bir araç olarak C segmentinin çok çok gerisinde duruyor 1.0 life modeli.

Arkadaşlar bu yazdıklarım tamamen benim kişisel görüşümdür.Uzun zamandır aracın piyasaya çıkacağı günü heyecanla bekledim fakat bugün gördüklerim karşısında çok büyük hüsran yaşadım.Belirlenen bu fiyatlar bana göre çok çok yüksek ve bu değerde gider ise piyasada bu model tutmaz eski kasalarda efsane olur gibime geliyor.

Elimde broşür ve fiyat listesi var merak ettiğiniz konular var ise cevaplıyabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 24, 2011, 00:15:52 »
Efe bey öncelikle uzun uzun belirttiğiniz izlenimleriniz için teşekkür ediyorum, klavyeniz dert görmesin inş..
Ancak birkaç yerde yanlışınız var. Mesela;
  Tek bir göstergesi bulunuyor motor devir saati yok.
demişsiniz.
Oysa ki aracın devir göstergesi var. Hemde sizin arabanızdaki gibi km göstergesinin solunda bulunuyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ekim 24, 2011, 00:35:07 »
 Erdem bey merhaba,
 Ben 1.0 Life modelinin tek göstergesi olduğunu söyledim diğer modellerin hepsinde mevcut. 1.0 modelindeki izlenimim tamamen görsel yani kontağı çevirip bakmadım ama yanımdaki satış sorumlusuna sorduğumda evet tek göstergesi var dedi motor devir saati yok cevabını aldım.