Gönderen Konu: 2012 Model Yeni Yaris Kasım'da Satışa Sunuluyor  (Okunma sayısı 12400 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Model Yeni Yaris Kasım'da Satışa Sunuluyor
« Yanıtla #40 : Ekim 27, 2011, 21:02:15 »
Aracin fiyati cok yüksek olmus. Ben 99 yilinda Alfa 145 aldim sifira. 15bin usd ödedim sifir araca. 1 yil 2 milyara sifir faiz verdiler ki o zamanlar enflasyon %100'ün üstünde. Yani 12bin dolara mal oldu. Klimasi, ABS veya Airbag'i yok. Ama 1.4 litre 16v Twin Spark 103 ps bir arac. Simdi 12bin dolar herhalde 20bin lira ancak eder.

ÖTV indirimi ayagina araclarin fiyatlar firladi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 27, 2011, 21:02:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 28, 2011, 23:05:03 »
EuroNcap testleri gelmiş, oldukça yüksek puan almış:

http://www.euroncap.com/results/toyota/yaris/2011/458.aspx

Yalnız şöyle bir durum var. Bu puanları alan araçta VSC ve diz hava yastıkları var. Bunlar ise Türkiyede opsiyonel  (hatta benzinlide yok galiba). Mutlaka standart yapılması gerekir diye düşünüyorum. Yaris'çiler umarım bu konuda bir kampanya başlatır ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 28, 2011, 23:48:34 »
EuroNcap testleri gelmiş, oldukça yüksek puan almış:

http://www.euroncap.com/results/toyota/yaris/2011/458.aspx

Yalnız şöyle bir durum var. Bu puanları alan araçta VSC ve diz hava yastıkları var. Bunlar ise Türkiyede opsiyonel  (hatta benzinlide yok galiba). Mutlaka standart yapılması gerekir diye düşünüyorum. Yaris'çiler umarım bu konuda bir kampanya başlatır ;)

aman alper abi böyle konularda ön ayak olup toyota Türkiyeyi adam etmek bize düşüyor.. geçen hybrid araçlarla ilgili e posta attım.. cevapta sizin gözüşleriniz dikkate alınacaktır yeni üretimlerde fikirleriniz için teşekkürler falan yazıyordu.. şimdi bulamam o mailı ama sanırım baskı altına alıp tr yi adam yerine koymalarını sağlayabiliriz.. vw gibi markaların hararet göstergesi olmayan modellerinin bile getirtildiği ülkemizi 3. sınıf ülke konumuna koydurmayalım   !!!
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ekim 31, 2011, 15:20:11 »
hyundai dünya'nın en hızlı büyüyen otomobil markası seçilmiş bu yıl.. ve yeni araçlarına bakıyorum da gerçekten aradaki farkı kapattılar ve birkaç sene sonra burun farkıyla öne bile geçebilirler gibi geliyor bana.. toyota ' nın araçları çok sağlam buna laf yok ama bunu bir kibir haline getirip boş denecek arabaları uçuk fiyatlara satmaya başlamaları tehlike işareti.. şunu unutmamalılar ki zamanında alman ve amerikan markalarının en iyisi biziz havalarında uçuk fiyatlara boş ve yakıt müsrifi araçlar üretmeleri sayelerinde teknolojik ve ucuz japon arabaları piyasayı ele geçirmişti , yakında koreliler de bunu japonlara yapacak gibi..

en azından fiyat konusunda biraz mazda yı örnek alarak işe başlayabilirler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 31, 2011, 17:52:36 »
Hyundai'in ix20 diye bir modeli var, fiyatını görseniz herhalde bir "yuh" çekersiniz :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Kasım 01, 2011, 10:27:26 »
Hyundai'in ix20 diye bir modeli var, fiyatını görseniz herhalde bir "yuh" çekersiniz :)
yaris in segment olarak rakibi ix20 değil i20 troy dur.. 1.4 dizel i20 35000 tl iken yarisin 1.4 dizeli 43000 tl.. yani arada 8000 tl fark var.. tamam yeni çıkan kasadır toyotadır ama b segmentinde 8000 tl fark uçuk geliyor bana..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Kasım 01, 2011, 19:10:52 »
yaris in segment olarak rakibi ix20 değil i20 troy dur.. 1.4 dizel i20 35000 tl iken yarisin 1.4 dizeli 43000 tl.. yani arada 8000 tl fark var.. tamam yeni çıkan kasadır toyotadır ama b segmentinde 8000 tl fark uçuk geliyor bana..

hyundai alıp arızalarına vereceğin 8000 tl yi toyotaya verdiğini düşünürsen sıkıntı olmaz :D.. burda suç toyotanın değil.. distribtörün ve ülkemizin kendinin.. bizim sınıfta türkmenistanlı bir arkadaş var .. toyotanın en büyük arabası orda çok meşhurmuş.. gerçi orda bir numara toyota imiş (aynı Türkiye gibi :D).. arkadaş diyor ki bizim orda ondan büyük jip yok diyor.. Q7 halt yemiş onun yanında diyor..land cruzier mıydı neydi hatırlamıoyrum ama öyle bir aracın fiyatı 40000 dolarmış.. 60 küsür milyar yani... burda olsa 150 milyarın altında satılmaz.. bmw 3.20 sıfırı 20000 dolarmış.. yani ülke olarak bu fiyat yüksekliği bize yansıyor.. nomalde toyota uçuk rakamlar belirlemiyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #47 : Kasım 03, 2011, 12:16:08 »
bence aracı birebir görmeden en azından bir test sürüşü yapıp da paket özelliklerini öğrenmeden önyargılı olmayın arkadaşlar..bence harika olmuş..inanılmaz özellikler eklemişler..eski yaris ile alakası kalmamış..isminden başka..günlerce inceleyip test sürüşü yapıp tüm versiyonları değerlendirmiş biri olarak konuşuyorum =)

inanılmaz özellikleri nedir acaba??? merak ettim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #48 : Kasım 03, 2011, 13:02:52 »
43000 lira da çok fazlaymış..gerçi amcaoğlu 25 000 liraya 1.2 motor i20 almış,şahinden tek farkı havayastığının ve klimasının olması.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 03, 2011, 13:59:51 »
Çok fazla incelemedim fakat göstergelerin direksiyon kısmına gelmesi "araba" havasına geri döndürmüş Yaris'i.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 03, 2011, 14:10:42 »
inanılmaz özellikleri nedir acaba??? merak ettim :)

benim aracım 2011 yaris..ve 2012 deki özelliklerin hiçbirisinin bende mevcut olmamasından dolayı bu şekilde konuştum. Aracı baştan aşağı yenilemişler. Ben cool model+konfor pakedini aldım. Özelliklerini merak ediyorsanız şöyle sıralayayım: torpido sogutucu, toyota touch, park kamerası, çift bölgeli otomatik klima, sürücü kol dayama, arka elektrikli cAmlar, akıllı giriş ve anahtarsız çalıştırma, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, kendinden kararan iç dikiz aynası, sis farları. Ayrıca araçtan indikten sonra tercihen bi süre daha yanmasını sağlayıp otomatik kapanan farlar (karanlık yerler için) şimdilik bunlar. tabi bide şanzıman olayı var. 7 ileri vites yapmışlar ve eskisinden farklı olarak vites geçişleri hiç hissedilmiyor. tam otomatik hale getirilmiş ki yeni yarisin en başarılı özelliği bu olmuş.  ayrıca aracın boyu uzatılmış böylelikle arkası genişlemiş ve bagaj hacim de büyütülmüş.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 03, 2011, 14:11:51 »
ve bu aracın fiyatını bahsettiğim konfor pakediyle beraber 39.500 e kadar düşürüyolar.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 03, 2011, 15:44:10 »
ve bu aracın fiyatını bahsettiğim konfor pakediyle beraber 39.500 e kadar düşürüyolar.

sanırım fena pazarlık atmışsınız :))... kayseriye yolunuz düşmüş olsa gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 03, 2011, 15:45:46 »
inceden bi torpilim vardı =)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 03, 2011, 15:49:36 »
pardon yanlış olmasın düzelteyim. 40500 TL ye düştüler ama buna park sensörü ve trafik sigortası da dahildi.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Kasım 03, 2011, 16:03:17 »

hyundai alıp arızalarına vereceğin 8000 tl yi toyotaya verdiğini düşünürsen sıkıntı olmaz :D.. burda suç toyotanın değil.. distribtörün ve ülkemizin kendinin.. bizim sınıfta türkmenistanlı bir arkadaş var .. toyotanın en büyük arabası orda çok meşhurmuş.. gerçi orda bir numara toyota imiş (aynı Türkiye gibi :D).. arkadaş diyor ki bizim orda ondan büyük jip yok diyor.. Q7 halt yemiş onun yanında diyor..land cruzier mıydı neydi hatırlamıoyrum ama öyle bir aracın fiyatı 40000 dolarmış.. 60 küsür milyar yani... burda olsa 150 milyarın altında satılmaz.. bmw 3.20 sıfırı 20000 dolarmış.. yani ülke olarak bu fiyat yüksekliği bize yansıyor.. nomalde toyota uçuk rakamlar belirlemiyor ;)
5 sene garantisi var arıza çıkartsa da cebinden para çıkmıyor.. hyundai de öyle arıza delisi bir araba değil.. toyota dışındaki tüm arabalara potansiyel ağrızalı gözüyle bakmayalım.. kabul etmek lazım ki adamlar kendilerini çok geliştirdi.. vw nin ceo su bile fuarda i30 un içine binip öve öve bitiremedi , hatta çok sessiz hareket eden dreksiyonunu gösterip bmw yapamıyor biz yapamıyoruz ama bu adamlar yapıyor dedi.. fabrikasında çalışan mühendis arkadaşım var bana söylediği hyundainin son 5-6 sene de çağ atladığı.. o yüzden arıza falan çıkarmaz çıkarsa da 5 sene garanti vermiş adam ki arabasına güveniyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Kasım 03, 2011, 16:24:42 »
5 sene garantisi var arıza çıkartsa da cebinden para çıkmıyor.. hyundai de öyle arıza delisi bir araba değil.. toyota dışındaki tüm arabalara potansiyel ağrızalı gözüyle bakmayalım.. kabul etmek lazım ki adamlar kendilerini çok geliştirdi.. vw nin ceo su bile fuarda i30 un içine binip öve öve bitiremedi , hatta çok sessiz hareket eden dreksiyonunu gösterip bmw yapamıyor biz yapamıyoruz ama bu adamlar yapıyor dedi.. fabrikasında çalışan mühendis arkadaşım var bana söylediği hyundainin son 5-6 sene de çağ atladığı.. o yüzden arıza falan çıkarmaz çıkarsa da 5 sene garanti vermiş adam ki arabasına güveniyor..

hyundai konusunda haklısınız..  son çıkan blue ile elantra nın tipi mükemmel.. ama şu var ki ön yargılar var.. yıkmak için daha da çabalmalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Kasım 03, 2011, 17:34:48 »
yeni kasa elantraların 10-12 sene sonraki hali beliler bu durumu bence.. dağılmamışsa hyundai zirveye oynar 5-10 seneye ozmn :D :D