0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EuroNcap testleri gelmiş, oldukça yüksek puan almış:http://www.euroncap.com/results/toyota/yaris/2011/458.aspxYalnız şöyle bir durum var. Bu puanları alan araçta VSC ve diz hava yastıkları var. Bunlar ise Türkiyede opsiyonel (hatta benzinlide yok galiba). Mutlaka standart yapılması gerekir diye düşünüyorum. Yaris'çiler umarım bu konuda bir kampanya başlatır
Hyundai'in ix20 diye bir modeli var, fiyatını görseniz herhalde bir "yuh" çekersiniz
yaris in segment olarak rakibi ix20 değil i20 troy dur.. 1.4 dizel i20 35000 tl iken yarisin 1.4 dizeli 43000 tl.. yani arada 8000 tl fark var.. tamam yeni çıkan kasadır toyotadır ama b segmentinde 8000 tl fark uçuk geliyor bana..
bence aracı birebir görmeden en azından bir test sürüşü yapıp da paket özelliklerini öğrenmeden önyargılı olmayın arkadaşlar..bence harika olmuş..inanılmaz özellikler eklemişler..eski yaris ile alakası kalmamış..isminden başka..günlerce inceleyip test sürüşü yapıp tüm versiyonları değerlendirmiş biri olarak konuşuyorum =)
inanılmaz özellikleri nedir acaba??? merak ettim
ve bu aracın fiyatını bahsettiğim konfor pakediyle beraber 39.500 e kadar düşürüyolar.
hyundai alıp arızalarına vereceğin 8000 tl yi toyotaya verdiğini düşünürsen sıkıntı olmaz .. burda suç toyotanın değil.. distribtörün ve ülkemizin kendinin.. bizim sınıfta türkmenistanlı bir arkadaş var .. toyotanın en büyük arabası orda çok meşhurmuş.. gerçi orda bir numara toyota imiş (aynı Türkiye gibi ).. arkadaş diyor ki bizim orda ondan büyük jip yok diyor.. Q7 halt yemiş onun yanında diyor..land cruzier mıydı neydi hatırlamıoyrum ama öyle bir aracın fiyatı 40000 dolarmış.. 60 küsür milyar yani... burda olsa 150 milyarın altında satılmaz.. bmw 3.20 sıfırı 20000 dolarmış.. yani ülke olarak bu fiyat yüksekliği bize yansıyor.. nomalde toyota uçuk rakamlar belirlemiyor
5 sene garantisi var arıza çıkartsa da cebinden para çıkmıyor.. hyundai de öyle arıza delisi bir araba değil.. toyota dışındaki tüm arabalara potansiyel ağrızalı gözüyle bakmayalım.. kabul etmek lazım ki adamlar kendilerini çok geliştirdi.. vw nin ceo su bile fuarda i30 un içine binip öve öve bitiremedi , hatta çok sessiz hareket eden dreksiyonunu gösterip bmw yapamıyor biz yapamıyoruz ama bu adamlar yapıyor dedi.. fabrikasında çalışan mühendis arkadaşım var bana söylediği hyundainin son 5-6 sene de çağ atladığı.. o yüzden arıza falan çıkarmaz çıkarsa da 5 sene garanti vermiş adam ki arabasına güveniyor..