Gönderen Konu: Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....  (Okunma sayısı 4623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....
« : Ekim 19, 2011, 23:18:49 »
Toyota çalışanları mescide kavuştu...

1994 yılından bu yana Sakarya`da üretim yapan Japon otomobil markası Toyota fabrikasında yaşanan mescit yasağı son buldu!   
İşçilerinin seccade niyetine kullandıkları kartonları da toplatarak tepki çeken Sakarya`daki Japon firması Toyota, Bir Gazetenin yayınlarıyla dikkat çektiği namaz konusunda sağduyu örneği gösterdi.

TOYOTA yönetiminden SAĞDUYULU DAVRANIŞ

Bir gazetenin yayınlarının ardından sivil toplum kuruluşlarının da tepki göstermesi üzerine fabrika yönetimi, fabrikanın değişik bölümlerinde mescid açma kararı aldı. 100 dönümlük arazi üzerinde kurulu bulunan fabrikanın değişik bölümlerinde beş ayrı mescid açma kararı alan fabrika yönetimi, şimdiye kadar mescidlerden üçünü tamamladı. Halıları serilen, askılığı ve levhası asılan mescidlerden üçü 20-25 kişilik, ikisinin de 65-70 kişinin namaz kılabileceği büyüklükte olduğu öğrenildi.

İŞÇİLER ÖNCE ŞAŞIRDI SONRA SEVİNDİ

Mescitlerin tahsisini çalışanlardan habersiz bir şekilde tamamlayan fabrika yönetiminin bu sağduyulu davranışı, çalışanlar için büyük sürpriz oldu. Öğle paydosunda mola ve yemek için işlerine ara veren işçiler bir anda mescit açıldığını görünce önce şaşırdı, ardında da sevindi. 2 bin 500 işçinin çalıştığı Toyota fabrikasında açılan üç mescidin açılışını tamamlayarak tabelasını asarken, iki mescidin daha açılacağı öğrenildi. Fabrikanın 17 yıllık tarihinde bir ilk olan mescitlerde, işçiler bundan sonra korkmadan, gizlemeden namazlarını kılabilecek ve kartonlar üzerinde namaz kılmalarına da gerek kalmayacak.
...
Kaynak...
http://www.tumgazeteler.com/?a=7134974
http://www.haberevet.com/haber/20111017/412163/toyota-calisanlari-mescide-kavustu.html
http://haksozhaber.net/toyota-calisanlari-mescide-kavustu-25004h.htm
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Toyota Club Türkiye

Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....
« : Ekim 19, 2011, 23:18:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye'yi Tebrik Ediyorum ....
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2011, 09:43:46 »
geç kalınmış bir karar darısı diğer holding ve AVM lerin başına inşallah:) emeğinize sağlık..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2011, 09:49:58 »
namaz kıldıkları kartonları toplatmışlar demek, nerede özgürlük?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2011, 10:00:29 »
Yanlıştan dönülmüş. Zorla morla, dönülmüş :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2011, 10:25:10 »
şimdi bende fabrika ortamında çalıştığım için size o kartonların neden toplatıldığını anlatayım, üstelik çalıştığım yerde mevcut 50 civarı anlattıklarımı daha büyük çaplı düşünün lütfen. ben düzenli namaz kılmam ama Allah kabul ederse dinsiz falan da değilim.
şimdi bizim çalışanlarımız da ve başka fabrikalarda da gördüğüm durumu size aktarayım. mesela o kartonlar neden toplatılıyor? bizim millet kartonu yere serer namazını kılar sonra onu orada bırakır gider.
mesela cuma günleri nereden bakarsanız 2 saat kadar bizim işyerimizde doğru düzgün iş çıkmaz neden biliyor musunuz? arkadaşlar öğle tatilini yapar, yemeğini yer, cumaya gider gelir tamam ne güzel ne ala! ama yok yarım saat önceden paçalar katlanır abdest almak falan filan derken zaman geçirilir. sonra cumadan gelinir 2 saattir iş yapmıyor ya vatandaş konsantrasyon gitti tabi daha sonrada pek bişey beklemem ben arkadaşlarımdan. aynı şeyler vakit namazları içinde geçerli. üstelik kendi namaz kıldıkları mescidi de temiz tutmazlar, şahsen ben namaz kılmak istemem orada.
şimdi piyasanın hali belli maaş ödemekte zorlanıyoruz. evet herkes dini görevlerini yerine getirsin. ama mesailerimiz de maaş alırken dakikaların bile hesabını yaparken namaz kılma bahanesiyle işten çalmaya ne hakkımız var? şimdi bu müslümanlıkla bağdaşıyor mu?

lütfen hemen din düşmanı, özgürlük deyip yargılamayın. bugün kendi işyerim olsa hemen tertemiz adabına uygun bir mescit yaparım. toyota fabrikasında çalışanlar için sevindirici bir haber. inşallah diğer büyük firmalar da örnek alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2011, 10:42:43 »
Sana katılıyorum Oktay. Her ne kadar bi çay içmeye gel(e)mesende :D.

İman ve ibadet ayrı şeylerdir. Namaz kılamıyor, oruç tutamıyor, zekat veremiyor diye kimse kimseye herhangi bir atıfta bulunamaz.

İbadet edeyim derken, kul hakkına girmemeli insan. "Akarsuda bide abdest alsanız, israf etmeyiniz" diyen bir peygamberin(Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmeti olarak, ücret aldığımız yerde zaman israfı yapmak gerçekten çok yanlış.

Temizlikle ilgili ciddi sıkıntılarımız var malesef. Elimizden geldiğince öncü olmalıyız.

Darısı merinos'un başına :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2011, 10:56:41 »
Vedat Abi bilgisayar bile bozuldu hani kendi kendime gelmiyorum bahane olsun hem bi bakarız hem muhabbet ederiz dedim ama nedense bir türlü denk getiremiyorum. ne desen haklısın.

merinos zor be Abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2011, 11:32:58 »
Allah'tan ümit kesilmez. Napalım beklicez.

Hem seni, hem Merinos'u :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2011, 13:23:11 »
Aslında Toyota fabrikası gibi yüzlerce kişinin çalıştığı bir yerde bu tür ihtiyaçlar en baştan giderilmeliydi. Başta ayıp etmişler.

Ya konusu açılmışken; Ankaradada kızılay bu yönden çok büyük sıkıntı oluşturuyor. Kocatepeye gidip gelmek nereden baksanız yarım saat alıyor. Dolayısıyla insanlarda metro koridorlarında naylon örtüler üzerinde cuma namazı kılıyorlar. Bu en başlarda sorun olmuyordu ama artık insanların metrodan gelip geçişi zorlaşmaya başladı. E bide zaten ne kadar halkı müslüman olan bir ülkede yaşıyor olsakta, Cuma namazını kılmayan (en kötü ihtimalle) her üç kişiden biri oradan söve söve geçiyor. Bazen laf bile sokuyorlar ''Herşeyide gösterişe çevirdiler artık'' diye. Bir defasında yabancı bir kadın metroya inipte yerin altındaki koridorları kaplayıp yatıp kalkan bi kalabalık görünce korkup kaçmıştı garibim. Melih Gökçeğe sorsak ''Yaparız ama heryeri camiyle doldurduğumuzu söylerler ondan sonra'' diye cevap verir.(Sanki her işi arkasından konuşulmayacak gibi de bi tek bu sorun oluyor) Bu adam benim idolüm :D halkı nasıl kazanacağını biliyo. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2011, 13:56:58 »
Kipa'dan Mescit İsteyen Müşteriye 'en Yakın Camiye Git' Cevabı

http://www.haberler.com/kipa-dan-mescit-isteyen-musteriye-en-yakin-camiye-3040690-haberi/

buyurun burdan yakın dostlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2011, 14:10:23 »
Kipa'dan Mescit İsteyen Müşteriye 'en Yakın Camiye Git' Cevabı

http://www.haberler.com/kipa-dan-mescit-isteyen-musteriye-en-yakin-camiye-3040690-haberi/

buyurun burdan yakın dostlar....

Benden de kipadan alışveriş yapan müşterilere,,,,,,,,

En yakın başka markete. Neticede madem demokrasi var değilmi. Kipa fransız menşeli bir firmaydı sanırım.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2011, 15:18:38 »
yahu yine kipa olayını da anlamadım arkadaşlar kusuruma bakmayın. fransa da kipanın içinde kilise var da burada mescit mi yok? :) demokrasiden bahsedilmiş kipa gelip buradan alışveriş yapacaksınız demiyor ki, bi indirim patlatıyor koşa koşa gidiyoruz :D

her ne kadar günümüz şartlarında zor olsa da (aslında diğer bi yandan daha kolay) ben büyüklerimin olabildiğinde programlarını namaz saatlerine göre yaptığını gördüm hep dolayısıyla daha bi kere şurada neden mescid yok dediklerini duymadım. ne gibi öğleni kılınca dışarı çıkarım yada sabah 1 saat daha erken çıkar öğlen namazına şuraya yetişebilirim gibi. günümüzde özellikle büyük kentlerde program yapmak zor ancak çok uzak değil 10 sene öncesine kadar ulaşım daha zordu. 10 sene önce buradakilerin kaç tanesinin otomobili vardı? yanlış anlamayın ama gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2011, 15:28:54 »
yahu yine kipa olayını da anlamadım arkadaşlar kusuruma bakmayın. fransa da kipanın içinde kilise var da burada mescit mi yok? :) demokrasiden bahsedilmiş kipa gelip buradan alışveriş yapacaksınız demiyor ki, bi indirim patlatıyor koşa koşa gidiyoruz :D

her ne kadar günümüz şartlarında zor olsa da (aslında diğer bi yandan daha kolay) ben büyüklerimin olabildiğinde programlarını namaz saatlerine göre yaptığını gördüm hep dolayısıyla daha bi kere şurada neden mescid yok dediklerini duymadım. ne gibi öğleni kılınca dışarı çıkarım yada sabah 1 saat daha erken çıkar öğlen namazına şuraya yetişebilirim gibi. günümüzde özellikle büyük kentlerde program yapmak zor ancak çok uzak değil 10 sene öncesine kadar ulaşım daha zordu. 10 sene önce buradakilerin kaç tanesinin otomobili vardı? yanlış anlamayın ama gerçekten kılmak istedikten sonra illa namaz saati kipa da olmanın ne anlamı var?
oktay haklısın haklısın da verilen cevap yakışık değil. şayet böyle kurumsal bir firmada böylesine bir açıklamayı yapacak bir personel varsa kurumsallığını sorgulaması gerekir
bana sorarsan alış veriş merkezleri gibi yüksek oranda insanı aynı anda bünyesinde barındıran tesislerde sadece mescit değil (mescit dememin sebebi çoğunluğu müslüman olan bir ülke olduğumuz içindir.) bebek emzirmek gibi işler için de ek alanların tesis edilmesi gereklidir.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2011, 15:30:06 »
oktay haklısın haklısın da verilen cevap yakışık değil. şayet böyle kurumsal bir firmada böylesine bir açıklamayı yapacak bir personel varsa kurumsallığını sorgulaması gerekir
bana sorarsan alış veriş merkezleri gibi yüksek oranda insanı aynı anda bünyesinde barındıran tesislerde sadece mescit değil (mescit dememin sebebi çoğunluğu müslüman olan bir ülke olduğumuz içindir.) bebek emzirmek gibi, acil sağlık müdahaleleri gibi işler için de ek alanların tesis edilmesi gereklidir.

Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2011, 17:01:29 »
Bir isveren'in iscilerine karsi bir sorumlulugu vardir ve isci'nin patronuna gidip bir mescit istiyorum demesi makuldur. Patron bunu yapar, yapmaz ayri mesele.

Bu haberin gercek oldugunu hiiiiic sanmiyorum. Büyük ihtimalle o haberi yapan o yorumu yazmis ve cevabi da uydurmustur.

Ve bu haberi gercekmis gibi farzedelim. Birisi alisveris yaptigi markete gidip ben mescit istiyorum kardesim derse, bence ya adam sark kurnazligi yapiyordur ya da adamin zekasinda problem vardir. Parayla mal satip kar elde etmeye calisan bir müessese'nin mescit yapmak icin ne gibi bir motivi olabilir ki?

Hadi alisveris merkezi olsa gene ucundan biraz tutulur bir tartisma olacak. Ama bahsi gecen markete gidip ben mescit istiyorum diyen adama böyle bir cevap gayet yakismis.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 20, 2011, 17:18:11 »
Bir isveren'in iscilerine karsi bir sorumlulugu vardir ve isci'nin patronuna gidip bir mescit istiyorum demesi makuldur. Patron bunu yapar, yapmaz ayri mesele.

Bu haberin gercek oldugunu hiiiiic sanmiyorum. Büyük ihtimalle o haberi yapan o yorumu yazmis ve cevabi da uydurmustur.

Ve bu haberi gercekmis gibi farzedelim. Birisi alisveris yaptigi markete gidip ben mescit istiyorum kardesim derse, bence ya adam sark kurnazligi yapiyordur ya da adamin zekasinda problem vardir. Parayla mal satip kar elde etmeye calisan bir müessese'nin mescit yapmak icin ne gibi bir motivi olabilir ki?

Hadi alisveris merkezi olsa gene ucundan biraz tutulur bir tartisma olacak. Ama bahsi gecen markete gidip ben mescit istiyorum diyen adama böyle bir cevap gayet yakismis.

Tamamen katılıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2011, 17:25:31 »
Nüfusunun yarıdan fazlası müslüman ülkelerde alışveriş merkezlerinin olmazsa olmazıdır mescit zira alışveriş merkezlerinde insanlar saatlarini harcamak zorunda kalıyor. Küçük marketler için bişey diyemem. En fazla yarım saat işim olur. Ha saygısı vardır, özel bir yer olmasa bile uygun bir yer gösterir, ayrı konu.

Mescit(Namaz kılınan yer), günde beş vakit ihtiyaç duyulan bir yerdir. Bu ibadetlerin zamanında yapılması makuldür. Dolayısı ile kilise ile kıyaslamak olmaz :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2011, 17:31:51 »
Bende devamlı büyük alışveriş merkezlerine gidiyorum.Benim en büyük sorunum çocuk tuvaleti olmaması idi.Real hiper marketin yaptığı bir ankette ben "Buraya mescit yapmanız takdire şayan ancak bence çocuk tuvaleti daha önemli"demiştim.Gerekçem şöyle:Kişi ibadetini kısa süre erteeyebilir.Ki ZAMAN ARALIKLARI bellidir.İlla o dakikada kılacaksın diye bir şart yok (bireysel ibadetler sadece ).Yarım saat sonra kılabilirsin....Yada programını ona göre yaparsın...
Kızı olan baba alış veriş merkezinde çocuğun tuvaleti geldiğinde ;onu erkek tuvaletine götüremez zira kişi sehven açık olabilir ve bu çocuğun psikolojisini mahfeder.Aynı şekilde bu defa baba bayan tuvaletine giremez;diğer taraftan çocuk henüz tek başına ihtiyacını görecek kadar büyümemiş olabilir......Aynı durum tersten bayanlar için de geçerli.
İşte bu sebeplerle çocuk tuvaleti,emzirme odası çok daha önemli

Not  İlgili hiper markette şimdi mescit,emzirme odası ve sadece çocuklara göre tasarlanmış tuvalet bulunmaktadır.

Hadisi şerif : İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz.

Ama bizler de bunu haketmeliyiz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2011, 17:40:16 »
Bende devamlı büyük alışveriş merkezlerine gidiyorum.Benim en büyük sorunum çocuk tuvaleti olmaması idi.Real hiper marketin yaptığı bir ankette ben "Buraya mescit yapmanız takdire şayan ancak bence çocuk tuvaleti daha önemli"demiştim.Gerekçem şöyle:Kişi ibadetini kısa süre erteeyebilir.Ki ZAMAN ARALIKLARI bellidir.İlla o dakikada kılacaksın diye bir şart yok (bireysel ibadetler sadece ).Yarım saat sonra kılabilirsin....Yada programını ona göre yaparsın...
Kızı olan baba alış veriş merkezinde çocuğun tuvaleti geldiğinde ;onu erkek tuvaletine götüremez zira kişi sehven açık olabilir ve bu çocuğun psikolojisini mahfeder.Aynı şekilde bu defa baba bayan tuvaletine giremez;diğer taraftan çocuk henüz tek başına ihtiyacını görecek kadar büyümemiş olabilir......Aynı durum tersten bayanlar için de geçerli.
İşte bu sebeplerle çocuk tuvaleti,emzirme odası çok daha önemli

Not  İlgili hiper markette şimdi mescit,emzirme odası ve sadece çocuklara göre tasarlanmış tuvalet bulunmaktadır.

Hadisi şerif : İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz.

Ama bizler de bunu haketmeliyiz.

+1

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 20, 2011, 17:45:23 »

Mescit(Namaz kılınan yer), günde beş vakit ihtiyaç duyulan bir yerdir. Bu ibadetlerin zamanında yapılması makuldür. Dolayısı ile kilise ile kıyaslamak olmaz :D.

Abi yapılması makuldür demişsin bak zorundadır dememişsin. ne yani şimdi bizim mr ve mrs brown pazar günü kipaya gitmesin mi? :D zaten kıyaslamaya kalkarsak tibette de öküzler için avm lerde düzenlemeler yapılmalı :D neyse konuyu cıvıtmaya gerek yok.

bana sorarsan alış veriş merkezleri gibi yüksek oranda insanı aynı anda bünyesinde barındıran tesislerde sadece mescit değil (mescit dememin sebebi çoğunluğu müslüman olan bir ülke olduğumuz içindir.) bebek emzirmek gibi işler için de ek alanların tesis edilmesi gereklidir.

abi eğer haber bu şekilde lanse edilmezse kimse pek umursamazdı.

başka bir örnek daha vereyim size. bir arkadaşım gebze honda fabrikasında çalışıyor. orada da aynı şekilde mescid sorunu varmış ve japon müdürün ziyareti sırasında bizimkiler pat diye söylemiş. japon fabrika müdürünü bu nasıl olur deyip resmen azarlamış ve mescit yaptırılmış. gerçekten takdire şayan bir davranış.

ancak aynı honda da başka bir olayı daha aktarayım size. honda çay saatlerinde çay şekerini ikili ambalajlı olan kesme şekerlerden dağıtıyormuş ve tek kullananlar kalan şekeri attığı için ciddi sarfiyat oluyormuş. bunun yerine tek tek ambalajlı kesme şeker dağıtmaya başlamışlar. tabi işçilerden hemen tepki gelmiş niye biliyor musunuz? iki şeker kullananlar iki defa paket açmak zorunda kalıyor ve 15 dakikalık mola sürelerinden çalındığını düşünüyorlar. bana göre bu zihniyetteki bir adam mescid istese nolur istemese nolur?

yani konunun özeti Türk'e fırsat verirsen suyunu çıkartır :)

ben o haberin o şekilde oluştuğuna inanmıyorum. neyse mesaimin bitmesine 2 dk kalmış gidip serviste yer kapayım :D :D